Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
vgetik kaže...

Ja ne mogu vjerovati da ovakvo što čitam, čemu pozivanje na nasilje, da se zamjene navijači i stave štenci odmah bi reagirale razne udruge, vjerojatno bi i ban uslijedio.

Policajac tuče koga stigne, tako mi je prijatelj dobio pendrekom u leđa, inače kržljave građe[trči na duge staze].   Jedina poruka koju je on shvatio jest da više ne treba dolaziti na stadion, zar je to poruka koju šaljemo ljudima, kako su englezi riješili svoje huligane, tako možemo i mi, samo treba rada i vremena, ali ne, lakše je dovest 1000 policajaca koji će uletit na navijače zato jer je jedna baklja zapaljana.

Nije bas da stenci mlate policajce i neduzne gradjane, rade nerede i divljaju. Ako i koga ugrizu, to se rijesi uspavljivanjem psa i kaznom za vlasnika.

Sto se tice rijesenja, poruku da se ne dolazi na stadion ne salje policija nego huligani. Ja sam za drasticnije kazne za huligane (zatvor, velike novcane kazne, ali da se to u praksi i provodi, a ne da bude samo ideja na papiru).

Rvat katolik!
14 godina
Drago kaže...

Englezi nisu "riješili" svoje huligane već su jednostavno huliganizam sa stadiona preselili u ulice dalje od stadiona, na livade i u krčme. To je tačerizam u čitavoj svojoj veličini gdje se tobožnje rješenje problema koji proizlaze iz dubljih socijalnih trauma sastoji od toga da se problem učini manje vidljivim. 

Baš sad čitam malo o tome na wiki, kažu da se na samim stadionima smanjio broj incidenata nakon ''zakona o navijačima'' (Football Spectators Act), no isto kaže da se povećao broj prijetnji smrću te da sam vandalizam van stadiona nije toliko pao kao onaj na stadionima. Uglavnom, what you said, problem je jednostavno manje vidljiv u prajm tajmu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Football_hooliganism#United_Kingdom 

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
vgetik kaže...

Ja ne mogu vjerovati da ovakvo što čitam, čemu pozivanje na nasilje, da se zamjene navijači i stave štenci odmah bi reagirale razne udruge, vjerojatno bi i ban uslijedio.

Jer je poznato da je analog navijačima=štenci.

Mislim da si mogao ugurati i Hitlera negdje u sve to da osnažiš argument.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
vgetik kaže...

Policajac tuče koga stigne, tako mi je prijatelj dobio pendrekom u leđa, inače kržljave građe[trči na duge staze].   Jedina poruka koju je on shvatio jest da više ne treba dolaziti na stadion, zar je to poruka koju šaljemo ljudima, kako su englezi riješili svoje huligane, tako možemo i mi, samo treba rada i vremena, ali ne, lakše je dovest 1000 policajaca koji će uletit na navijače zato jer je jedna baklja zapaljana.

Englezi nisu "riješili" svoje huligane već su jednostavno huliganizam sa stadiona preselili u ulice dalje od stadiona, na livade i u krčme. To je tačerizam u čitavoj svojoj veličini gdje se tobožnje rješenje problema koji proizlaze iz dubljih socijalnih trauma sastoji od toga da se problem učini manje vidljivim.

U potpunosti se slažem, zato sam pričao o iskustvu sa stadiona, gdje se običan navijač mora više pribojavati policajca nego huligana koji izaziva nerede. Huligan će uvijek naći razloga za nekoga prebiti, bio peder, navijač, iz krivog kvarta, cigarete ili bez ikakvog razloga, ali u većini slučaja možeš se zaštiti od takvih idiota, ne ići na sumnjiva mjesta i klonit se sumnjivih ljudi i u krajnjem slučaju samoobrana.

A koju prevntivu imaš kada policajac nasrne na tebe, slušam.

18 godina
vgetik kaže...

Policija nikad nije tukla ekipu sa istoka ili zapada. Samo divljake sa sjevera.

Rvat katolik!
18 godina
vgetik kaže...

Bio sam i situacijama, doma i vani, u Engleskoj, Njemačkoj i Italiji, gdje su policajci uistinu "postupali" prema svima oko mene, ali mene NIKADA nitko od njih nije ni krivo pogledao. 

Istina, ne idem među huligane, ne odijevam se u "ratničke boje" kada su utakmice, koristim mrvicu mozga da procijenim gdje bi moglo biti gužve jer vjerujem da je istina da kad krene tarapana murja zna udarati i onoga tko nije kriv, ali meni se to jednostavno nikada nije dogodilo. 

Na kolodvoru u Muenchenu sjedim i čitam novine i u taj tren uleti 20-tak klinaca, pijanih, deru se, zalivaju pivom naokolo (ispalo da su išli u vojsku) i zapravo ne gnjave direktno nas dvojicu-trojicu koji čekamo vlak, već su jednostavno glasni i pomalo razbijaju inventar. Za par minuta daolaze specijalci, istamburaju ih i povedu sa sobom, a nas ostale nitko nije ni dirao. Jednoga kraj mene su tražili dokumente, mene ni to. 

U Zagrebu murija u Maksimirskoj zaustavlja automobile i legitimira vozače (neka utakmica), stao i ja, dajem dokumente, kažu "Samo nastavite okolo, pregledavamo ove šta voze navijače".

Nisam policajac, nitko mi u bližoj i daljoj rodbini ne radi u policiji, ali ja nikada nisam imao problema s njima.

Zapravo, lažem. Jednom jesam, 91., kada me neki pijani rezervista policajac s kalašem zaustavio ispred Ham-hama u Draškovićevoj i pitao "Imate li osobnu iskaznicu" i kad sam posegnuo u džep da mu je dam, repetirao kalaš na mene i kaže "Samo sam pitao, ne stavljaj ruku u džep". 

Ali to je bila 91. i pijani rezervisti.

Nikad s profesionalnom policijom nisam imao problema. 

This space for rent!
14 godina

Pa ipak je policija, općenito, školovana za suzbijanje pi*darija - ono što želim reći je da kada policija krene mlatit', znaš da se pi*darijama bliži kraj, a huliganska makljaža i slične stvari bez nadzora obično eskaliraju. Da, sigurno da se dogodi da netko nedužan dobije porciju, no zašto se onda ne pita gdje je sve počelo - stalno stječem dojam da je baklja poput plišanog mede, samo je eto zabranjena i jadnim navijačima nikako nije jasno zašto.

17 godina
odjavljen

Meni i frendu su jednom vikali: "Stoj! policija! Šta to imaš?!". Stali smo, prišli su nam dosta oprezno (debeli su, ne bi mogli drugačije) oduzeli su nam pištolj i otišli. Nisam ga nikad dobio nazad, a bio je pun vode. Možda zato jer je bilo sumnjivo da se dva mulca muvaju s pištoljem... Protupravno oduzimanje imovine?!

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
17 godina
odjavljen

Kad su baklje u pitanju, ne vidim preveliki problem ako ne lete u teren. To je lijepi dio koreografije i ako nitko nije ugrožen, zašto ne? Ne sjećam se da je netko stradao od baklje, ali od batina s jedne ili druge strane, kamena, pendreka, to da.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
17 godina
neaktivan

Na kolodvoru u Muenchenu sjedim i čitam novine i u taj tren uleti 20-tak klinaca, pijanih, deru se, zalivaju pivom naokolo (ispalo da su išli u vojsku) i zapravo ne gnjave direktno nas dvojicu-trojicu koji čekamo vlak, već su jednostavno glasni i pomalo razbijaju inventar. Za par minuta daolaze specijalci, istamburaju ih i povedu sa sobom, a nas ostale nitko nije ni dirao. Jednoga kraj mene su tražili dokumente, mene ni to. 

Istina je da je policija u razvijenijim zemljama kao što je njemačka i austrija puno civiliziranija. Ako ništa ne radiš suprotno od zakona nitko te ništa ne pita. Tako je i kod vožnje samo kad te zaustave znaš da nešto nije u redu. A ovi prašinari kod nas zaustavljaju svaki drugi auto bez razloga i kad ih pitaš šta si napravio oni kažu redovna kontrola, toga samo ima kod nas. Samo dva puta mi se dogodilo da se policajac ispričavao što me zaustavio  bez razloga: Ispričavao se jer se u blizini dogodila krađa auta pa su provjeravali sve VW. Što se tice rata to je posebna priča. Tata mi je bio vojni policajac i masu puta su on i njegovi kolege jedva izvukli živu glavu jer si ovi rezervisti iz MUP-a svašta umisle i misle da su bogovi. Problem je u hrvatskom društvu kod nas je policija još uvjek primitivna. Ovi mladi policajci imaju jedva 18 godina i on misli da  je bog ako ima uniformu i pištolj. Ima ljudi koji pošteno rade svoj posao ali takvih je malo.

14 godina
Tonči kaže...

Kad su baklje u pitanju, ne vidim preveliki problem ako ne lete u teren. To je lijepi dio koreografije i ako nitko nije ugrožen, zašto ne? Ne sjećam se da je netko stradao od baklje, ali od batina s jedne ili druge strane, kamena, pendreka, to da.

Dobro, Tonči, ovo mi stvarno nije tipično za tebe (osim ako sam previdio trolanje :P) - nešto toliko zapaljivo gori na mjestu sa tolikom koncentracijom ljudi, to je tebi ok? 

18 godina
Tonči kaže...

Sad kužim zašto si glasao za Keruma :-)

Baklja razvija temperaturu od 700-900 stupnjeva i neugasiva je dok ima vlastitog goriva. Gori i pod vodom.

Od baklji imaš opekotina koliko te volja, a ja ne znam za niti jednu drugu javnu situaciju gdje je normalno među ruljom  mahati, štajaznam, aparatom za zavarivanje ili nečim sličnim. 

Za vatromet trebaš imati posebne dozvole, minimalnu sigurnu distancu od mjesta ispaljivanja do publike, a baklje gore doslovce na par centimetara od ljudi (koji znaju biti zapaljivi, btw) i to je tebi "lijepi dio koreografije". 

Fakat - zašto ih svugdje brane unositi na stadione?!?!?!?!?! 

Zato jer je svijet nepravedan, eto zašto!

This space for rent!
18 godina
zeroname kaže...

Istina je da je policija u razvijenijim zemljama kao što je njemačka i austrija puno civiliziranija. Ako ništa ne radiš suprotno od zakona nitko te ništa ne pita. Tako je i kod vožnje samo kad te zaustave znaš da nešto nije u redu. A ovi prašinari kod nas zaustavljaju svaki drugi auto bez razloga i kad ih pitaš šta si napravio oni kažu redovna kontrola, toga samo ima kod nas. 

Pa u čemu je problem ako te zaustavi? Jel kužiš da u tim redovnim kontrolama uhvate i pijance, drogirane, one koji voze bez dozvole ili s prekršajima (i udalje ih iz prometa), tipove bez registracije i osiguranja (kad te takav lupi, naplatit ćeš se od njega NIKADA) i to ti sve smeta jer te zaustavio na pet minuta?

Meni je ovo smiješno.

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Nabijem te s Kerumom, da znaš. To je ona greška kakvu čovjek teško sebi oprosti. :;D

Dakle, baklja gori na mnogo stupnjeva, ali zar nisu toga svjesni i oni koji ih koriste? Nisam baš čest posjetitelj tih događaja, gužva mi je to, ali koliko se sjećam, redovito se ekipa razmakne, njome se ne maše pretjerano. Uokolo je bacaju samo idioti. Da, možemo reći da se zabrana uvodi zbog iznimne dostupnosti takvog sredstva idiotima. Sigurnosni aspekt je jasan, ali kako rekoh, ne sjećam se da su u nas stradavali često od baklji.

Vizualno, meni je to lijepo vidjeti.

16 godina
neaktivan

Baklje su događaj, to je istina. Ali istina je i ta da su opasne po okolinu, ali isto tako je i moguće instalirati u stadion posebno postolje za baklju koja bi osigurala gledatelje od opasnosti. Sada zašto se takvo nešto ne napravi ne znam.

16 godina
neaktivan

U americi je nogomet obiteljska stvar znaci nedeljom odes sa obitelji pogledati tekmu u miru. Ali kod nas je drugacije jer mi sami od sebe radimo budale i kretene stradaju nevini budale se udaraju i ostalo. To je Balkanski mentalitet i s tim se mora pomirit {#}

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nabijem te s Kerumom, da znaš. To je ona greška kakvu čovjek teško sebi oprosti. :;D

Do you feel lucky..punk?

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
zeroname kaže...

Istina je da je policija u razvijenijim zemljama kao što je njemačka i austrija puno civiliziranija. Ako ništa ne radiš suprotno od zakona nitko te ništa ne pita. Tako je i kod vožnje samo kad te zaustave znaš da nešto nije u redu. A ovi prašinari kod nas zaustavljaju svaki drugi auto bez razloga i kad ih pitaš šta si napravio oni kažu redovna kontrola, toga samo ima kod nas. 

Pa u čemu je problem ako te zaustavi? Jel kužiš da u tim redovnim kontrolama uhvate i pijance, drogirane, one koji voze bez dozvole ili s prekršajima (i udalje ih iz prometa), tipove bez registracije i osiguranja (kad te takav lupi, naplatit ćeš se od njega NIKADA) i to ti sve smeta jer te zaustavio na pet minuta?

Meni je ovo smiješno.

Samo što toga ima samo god nas. U austriji kad policija zaustavlja to radi jer ima neku sumnju da nešto nije u redu po tvojoj vožnji i ponašanju. Kamere su na svakih 1-2 km koje sve provjere odjednom tablice brzinu , da li imaš vinjetu. A npr na cesti između Zagreba i Siska imaju redovno i po tri patrole i zaustavljaju jer im je dosado i gledaju kako će zaradit na nekome nekoliko stotina kuna. Jednom su hr policajci zaustavili kombi u kome su našli 6 ljudi, neki su bili naoružani. U kombi-ju je bio ambasador i njegovo osiguranje , oni su se uredno predstavili i predali diplomatske dokumente. Naravno policajci su ih sve strpali u stanicu pod izgovorom kako se ambasador može voziti u stražnjem dijelu nekog XYZ kombija a ne vozi se u npr najnovijem passatu. Naravno skoro je došlo do međunarnog incidenta. Nemam ništa protiv Hr policije ali znam kako rade i kako funkcioniraju i zato nemam pozitivno mišljenje o njima. Ima policajaca koji dobro obavljaju svoj posao ali večina ih se ponaša kao da su iznad svih.

18 godina
zeroname kaže...

U austriji kad policija zaustavlja to radi jer ima neku sumnju da nešto nije u redu po tvojoj vožnji i ponašanju. 

Daj, molim te. U Austriji preusmjere čitav promet s autoceste na parkiralište i tamo idu redom čitačem i provjeravaju vinjete na šajbi i čekaš 20 minuta dok je to gotovo. I nitko se ne buni.

This space for rent!
18 godina
neaktivan

Nemoj tako. Siguran sam da se netko buni. {#}

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
14 godina
Tonči kaže...

Dakle, baklja gori na mnogo stupnjeva, ali zar nisu toga svjesni i oni koji ih koriste? Nisam baš čest posjetitelj tih događaja, gužva mi je to, ali koliko se sjećam, redovito se ekipa razmakne, njome se ne maše pretjerano. Uokolo je bacaju samo idioti. Da, možemo reći da se zabrana uvodi zbog iznimne dostupnosti takvog sredstva idiotima. Sigurnosni aspekt je jasan, ali kako rekoh, ne sjećam se da su u nas stradavali često od baklji.

Vizualno, meni je to lijepo vidjeti.

Ček, pa unosi ju tip koji zna da je zabranjena - to ga već, in my book, ne čini osobom za koju želim da ''upravlja'' takvim predmetom. Ja sam svjestan da je to već postala tradicija i bla bla, možda bi upalila (pun intended) neka fora da se na dio stadiona/tribina stavi nekoliko pojedinaca sa bakljama, nitko oko njih, i to je za posebne prilike. Ok malo sam bio nejasan, znači navijači prijave recimo 10 baklji prije utakmice (uvede se neki broj baklji koji se može prijaviti), tipovi s bakljama se otprate na poseban dio tribine koji je ispražnjen za to i tamo zapale kada su se već dogovorili da će to uraditi. To bi moglo smanjiti broj takvih prokrijumčarenih predmeta, a i navijači bi valjda bili zadovoljni.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
zeroname kaže...

U austriji kad policija zaustavlja to radi jer ima neku sumnju da nešto nije u redu po tvojoj vožnji i ponašanju. 

Daj, molim te. U Austriji preusmjere čitav promet s autoceste na parkiralište i tamo idu redom čitačem i provjeravaju vinjete na šajbi i čekaš 20 minuta dok je to gotovo. I nitko se ne buni.

Opet je to naše subjektivno mišljenje ja npr nisam imao problema nikada sa njima a idem jako često u astriju i imam poznanika koji radi u njihovoj policiji. Činjenica je da način rada policije razlikuje. Ja mogu navesti nekoliko desetaka negativnih iskustava sa hrv policijom a najveći prekršaj koji sam u životu napravio je to što nisam upalio svjetla na autu  na +30 stupnjeva u sred dana.

18 godina
Danny_HR kaže...

Nemoj tako. Siguran sam da se netko buni. {#}

Pa i je. Ja sam bio jedan od tih kad nas je preusmjerilo na parkiralište ("Štabrekojkurhac?!") ali mi je ovaj s kojim sam se vozio rekao da je to normalno i da se skuliram :-)

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Ja sam na auto temi poludio nedavno na (opravdanu) reakciju policije, odnosno njihovo zaustavljanje i kažnjavanje upravo mene, u moru nevezanih, mobiteliziranih i -inih lokalaca, no vratija se Šime sa ZG tablicama u rodni kraj, i normalno - ustav'li me.

500kn pojas. Još su mi pokušali spakirati da sam vozio sredinom križanja umjesto sredinom svoje trake, tj. da sam sjekao punu - na što sam si u glavi odmah zavrtio onaj trololololo tune i pitao - jesam usput i pokupio autobus iz suprotnog smjera? Policajac (cca. 20-25g) me samo pogledao, nije skužio očito foru.

Kaže - to ćemo vam oprostiti. I ništa, 500kn iskeširao pojas, inače se zbilja uvijek vežem, skoro i dok spavam u krevetu, no moram reći - od početnog bijesa, emocija je prerasla gotovo u ponos kroz dan dva, kako lijepo i revno mladi policajci netom proizvedeni na akademiji obavljaju svoj posao.

Za kraj sam mu samo spomenuo kako bi bilo zgodno da je kaznio i žensku ispred mene lokalnih ŠI tablica koja je razgovarala na mobitel i bila odvezana, kao i lik iza mene - koji je eto, samo bio odvezan. Kao i ja.

Ali napravio sam prekršaj, platio ga, a mogu eto eventualno na glas razmišljati zašto su baš mene sa ZG tablicama američkininja-iz-grmlja manirom ustav'li. {#}

Šteta da ne razumiju foru, bilo bi puno veća fora - ovako me samo blijedo pogledao kad sam mu te ostale spomenuo, kao - Vas smo gospodine vidjeli u prekršaju, njih nismo. Frajer me reverzibilno istrolao, ne vjerujem.

Faith divides us. Death unites us.
14 godina

Meni je ok kada me policija zaustavi i legitimira, recimo navečer u gradu - naravno, kad sam bio tinejdžer i difoltni anarhist bunio sam se i gunđao, no sada se zbog toga osjećam sigurnije i mogao bih čak reći da ih volim vidjeti :D

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
 i to ti sve smeta jer te zaustavio na pet minuta?

Meni je ovo smiješno.

Ne brini.

Potrošiti će koliko god treba radnih sati kako bi naplatio okrnjeni žmigavac ili otpalu ratkapu, bilo kakav sitan udes koji se desi na parkingu Interšpara dok kupuješ toalet papir, omekšivač i krumpire. Tad je policija super, i još se žali zašto očevid nije bio temeljitiji jer je "kabina motornog vozila B kategorije odavala korištenje nedopuštenih pomagala i supstanci tijekom upravljanja motornog vozila B kategorije".

Smiješno je što gotovo sigurno možeš utvrditi tko vodi ove "principjelne stavovite (od stav)" borbe - uglavnom mladi ljudi sa poremećajem normi i odrasli koji jednostavno nemaju drugu zanimaciju - recimo ona gospođa kojoj je bitno je li na propisu A4 format papira sa proredom 1, ili netko gura prored 1.5 kako bi dokument bio dulji...

Ljudi sa poremećajem socijalizacije izmišljaju neprijatelje i bore se protiv toga, ljudsko biće treba cilj, svrhu, pa makar bili i pogrešni.

Srbi, povorka ponosa, Mamić, policija, pošta koja koristi nečije privatne podatke, susjed čija živica prelazi 3cm na moje hortenzije, uopće nije bitno dok zaokuplja vrijeme.

U istom kalupu su i teoretičari zavjera.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Meni je ok kada me policija zaustavi i legitimira, recimo navečer u gradu - naravno, kad sam bio tinejdžer i difoltni anarhist bunio sam se i gunđao, no sada se zbog toga osjećam sigurnije i mogao bih čak reći da ih volim vidjeti :D

Da ne ideš navečer po gradu,ne bi te zaustavio i legitimirao. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina
moderator

U BiH, huligani legitimiraju policiju.

(''in soviet Russia'' BiH version techno club mix)

18 godina
Tonči kaže...

A mene si zayebava. {#}{#}{#}

Rvat katolik!
17 godina
Bukva kaže...

Jedino gdje je Ostojić pogriješio je davanje izjave prije toksikološkog nalaza.

..

-točno. Postoji formulacija koja se izgovara u takvim prilikama, ako je on nije sposoban naučiti nije mu mjesto na toj funkciji.

-lov na vještice? Da. Ako su krivi u čemu je problem, ako nisu opet lupetaju i ponašaju se neprofesionalno, pa je potrebno uvesti reda. Što u slučaju da se utvrdi da jesu krivi? Za sad nema ničeg što bi govorilo da nisu. Upravo zato postoji procedura, upravo zato postoje npr dvojica istražitelja, liječnički nalazi itd. Ali kod nas je OK biti malo šlampast?

-imam li dokaz ta ti nisam dužan tisućicu? LOL (je tebe tad optužujem za dvije tisućice duga po istoj osnovi), to je tvoj pravni dio dokaza, ne moj. Taj primjer nema baš nikakve veze s policijskim postupanjem i cijelim slučajem. Oni moraju imati dokaz da su radili po pravilima struke. Dovoljno je da nema zapisnika i krivi su.

Ministar pak, ne smije lupetati bez konkretnih podataka. Nejgov posao je da kao šef istraži i riješi stvar ili ukoliko je netko zeznuo da ponudi ostavku.

Kolegica mu (prostorna) također (svjesno?, rekao bi nesvjesno) priznaje nepoštivanje zakona... to jednostavno mora biti sankcionirano na toj poziciji. To je jedini put nekom uređenijem društvu.

Dali je klinac kriv? Možda, no on je mrtav i već sama ta činjenica da je osoba ispod 50g mrtva je dovoljna za istragu. Ako je kriv, za što je kriv, dali je tad 'batinanje' OK (posljedice).

Ili policija ima status 007, svete krave?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice