Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.298.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...

Ne znam što je i kako bilo, al čim vidim da se nekoga opisuje kao "navijača" odmah mi nešto smrdi. Možda imam predrasude... ne znam. Vjerojatno.

Dosta mojih prijatelja su navijaci i idu na utakmice, doduse, ne na sjever, ne sudjeluju u divljanjima, nego odu pogledat utakmicu i navijat jer im je to gust. Oni za sebe kazu da su navijaci. Ali oni su, na zalost iznimke.

Tonči kaže...

S obzirom na iskustvo? Većina jest? Silovali su te svećenici? Koga je kardinal silovao?

Mislim, nemoj se dati uvući u idiotske generalizacije, zaključke i konstrukcije "iz pouzdanih izvora" koje su toliko česte u medijima tipa indeks, jutarnji, 24sata i sl. ŠOKANTAN VIDEO: MNOGO POGINULIH (malim slovima kad klikneš: u Drugom svjetskom ratu).

Pricam o sumnjivom moralu, ne silovanju. Ne pricam o tome sto sam procitao iz medija. Pricam o cemu znam. Neki su popi cak skoro dobili po picki od bijesnih muzeva.

Bukva kaže...

Koliko ispada, novinari su ti koji su izvukli od nekuda da ima medicinska dokumentacija da je on dobio po piksi, a za koju nitko drugi ne zna. Čisto se pitam jel će koji novinar odgovarati što je taj slučaj bio katalizator nereda u Splitu ovaj vikend?

Ne znam kako Drago i ostali gledaju na to, ali da ja dođem na vlast ja bih ozbiljno razmišljao o uvođenju prekršajnih prijava (novčane kazne, jel) protiv novinara i redakcija koje plasiraju lažne vijesti. Što sad nitko ne piše koliko je koštala intervencija policije zbog ove priče i kolika je šteta napravljena u Splitu?

Meh novinari... kakvi novinari?

Sto se tice nereda u Splitu, da nije bilo ovoga decka, onda bi povod razbijanju bilo nesto trece. Divljaci su divljaci. Citam malo komentare "Torcidaša" po netu... To su najcesce ljudi koji ne znaju sloziti slozenu recenicu, a da ne kazem da se dosta komentara svodi na "yebem ti mater cetnicku", "pusi kua", "ne seri" i slicno. Argumenti na nivou. Dalje, popusili su pricu od tog decka (koji je ocito problematican, cim je cijeli dan proveo na policiji) bez imalo kritickog razmisljanja. Toliko o tome.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:11 (tnakir).
17 godina
odjavljen

Znam neke Torcidaše (doduše starije, koji više nisu aktivni) i to su i normalni, obiteljski ljudi, pristojni. Predrasude su gadna stvar. I Hitler ih je imao.

Što se tiče svećenika, Tnakire, upoznao sam ih nekoliko i većina su normalni ljudi, često pitomiji i moralniji od "običnih". Mislim da je sve pitanje iskustva i okruženja, ali generalizacija je prva glupost koju čovjek može napraviti na putu prema:

Recimo, ja mogu reći da znam i kakvi su opći novinari. Meni generalizacija u tom smjeru sjedne na puno bolje tlo, jer ti ljudi žive od senzacije, skandala, blaćenja, sramoćenja i sl. Seronje i lažljivci, manipulatori. Zar ne?

Vjerojatno ne. Osobno iskustvo nije objektivno i ne smije biti podloga zaključcima tog tipa i generaliziranju.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:13 (Tonči).
18 godina
Bukva kaže...

Ne znam kako Drago i ostali gledaju na to, ali da ja dođem na vlast ja bih ozbiljno razmišljao o uvođenju prekršajnih prijava (novčane kazne, jel) protiv novinara i redakcija koje plasiraju lažne vijesti. Što sad nitko ne piše koliko je koštala intervencija policije zbog ove priče i kolika je šteta napravljena u Splitu?

Mi isto mrzimo novinare, tako da bismo sve to, plus javno šibanje, doživotno oduzimanje prava za bavljenje novinarstvom i doživotno slanje na Mars za ekipu koja objavljuje vijesti gdje naslov nema veze s podnaslovom, ni jedno ni drugo s tekstom, a tekst nema veze s činjenicama.

Zabranili bi i Novu i RTL .

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:46 (Drago).
18 godina
Tonči kaže...

Vezano za ovog Azapoviča jel, fakat imamo puno razloga u hrvatskoj vjerovat šta kaže ministar ko da je on sveta krava a policajci/policija gotovo nikad ne štite leđa jedni drugima?

Sječaš se slučaja Molnar sve čisto i ok jel,{#} pošten čovjek/policajac prijavljuje itekakvu korupciju u policiji i na kraju ga šikaniraju a samoubojstvo je vrlo tanko to sigurno?{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/brat-dine-molnara-zivio-je-policiju-a-policija-ga-je-pokopala-clanak-501367

Gledam ovaj dole članak u Večernjem,Nevinašce i ovaj citat jel to stvarno Ostoja rekel pa ako je onda ga fučkaj jel.Nisam gledal vjesti i TV pa ako je to stvarno rekel, znaš šta to znači onda a još uvjek nema toksikološki nalaz.Zar zastoj srca može bit samo od opijata ili tableta, ili još dosta drugih stvari znači on unaprjed bez toksikološkog nalaza prognozira jel od opijata ili tableta a šta sa drugim uzrocima?Nevinašce

http://www.vecernji.hr/vijesti/nema-veze-izmedu-policijskog-postupanja-azapoviceve-smrti-clanak-549776

"Policija je obavila 27 obavijesnih razgovora i tijekom kontrole pregledala hrpu dokumentacije te je obavljen vrlo ozbiljan posao – kazao je ministar Ranko Ostojič. Toksikološko vještačenje još se čeka, a njime če se utvrditi je li do srčanog zastoja došlo zbog tableta ili opijata. Najvažnija činjenica koju je danas izrekao ministar je da policija nije ozlijedila Marka Azapoviča."

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 16:01 (rambox).
17 godina
odjavljen
rambox kaže...
Tonči kaže...

Vezano za ovog Azapoviča jel, fakat imamo puno razloga u hrvatskoj vjerovat šta kaže ministar ko da je on sveta krava a policajci/policija gotovo nikad ne štite leđa jedni drugima?

Sječaš se slučaja Molnar sve čisto i ok jel,{#} pošten čovjek/policajac prijavljuje itekakvu korupciju u policiji i na kraju ga šikaniraju a samoubojstvo je vrlo tanko to sigurno?{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/brat-dine-molnara-zivio-je-policiju-a-policija-ga-je-pokopala-clanak-501367

Gledam ovaj dole članak u Večernjem,Nevinašce i ovaj citat jel to stvarno Ostoja rekel pa ako je onda ga fučkaj jel.Nisam gledal vjesti i TV pa ako je to stvarno rekel, znaš šta to znači onda a još uvjek nema toksikološki nalaz.Zar zastoj srca može bit samo od opijata ili tableta, ili još dosta drugih stvari znači on unaprjed bez toksikološkog nalaza prognozira jel od opijata ili tableta a šta sa drugim uzrocima?Nevinašce

http://www.vecernji.hr/vijesti/nema-veze-izmedu-policijskog-postupanja-azapoviceve-smrti-clanak-549776

"Policija je obavila 27 obavijesnih razgovora i tijekom kontrole pregledala hrpu dokumentacije te je obavljen vrlo ozbiljan posao – kazao je ministar Ranko Ostojič. Toksikološko vještačenje još se čeka, a njime če se utvrditi je li do srčanog zastoja došlo zbog tableta ili opijata. Najvažnija činjenica koju je danas izrekao ministar je da policija nije ozlijedila Marka Azapoviča."

Nemoj mi reći da si citat zaista kopirao iz članka i da piše: "a njime če se utvrditi"? Neki novinar je napisao ČE?!

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
18 godina
Tonči kaže...

Nemoj mi reći da si citat zaista kopirao iz članka i da piše: "a njime če se utvrditi"? Neki novinar je napisao ČE?!

Taj Č je samo moj Trademark,Smijeh pa to znaš več odavno kaj ne znači Copy-Paste članak pa u Text format prebacit.Ali Windows nema Č kaj ne, pa ubaci neki ljevi hijeroglif i onda ja dodam moj Trademark ili pečat.{#}

Ali pusti ti Č fučkaš to vidiš da Ostoja ima toksikološki test u malom prstu, pa odma može izdvojit dva moguča uzroka iako nalaz nije uopče nit videl.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan
 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
17 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Može li Bog žaliti narod koji podupire pjevača koji tvrdi da su "Narod biran od Boga", a kao takvi biraju Vlast koja također tvrdi isto?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Znam neke Torcidaše (doduše starije, koji više nisu aktivni) i to su i normalni, obiteljski ljudi, pristojni. Predrasude su gadna stvar. I Hitler ih je imao.

Rofl, opet? Really?

Daj ljudi, pa cim dovucete Hitlera u raspravu izgubili ste je u startu...

Uopce nisu u pitanju predrasude nego iskustvo. Generalizacija uopce nije losa stvar, jer ljudi opcenito teze tome da se identificiraju s nekom grupom ili skupinom. Hebemu, ako ne zelis biti identificiran kao navijac - nemoj se nazivati navijacem!

I stvarno,  s tim Hitlerom... ako je u pitanju generalizacija - Hitler. Ako je u pitanju domovinski rat - raznorazni opisi uzasa, uz obaveznu uporabu rijeci "klanje" jedno 50 puta. Ako je u pitanju crkva - pedofili.

Pa stvarno, nekad pomislim da sam zabunom otvorio temu Kafic!!!

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 16:35 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Daj ljudi, pa cim dovucete Hitlera u raspravu izgubili ste je u startu...

Opet si mi pokvario foru. Sad mi je propalo svo daljnje trolanje Hitlerom...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ma pun mi je kufer tih kao fol nekih 'argumenata' a u pitanju je obicna sok-terapija.

Cim spomenes Hitlera (ili pedofile, ili cetnike, ili homice), vecina ljudi se odmah zeli distancirati sto dalje, mozak i razum se automatski gase. Kakva je to onda argumentacija ili diskusija? Na razini predskolskog odgoja!

Ista pasta cim se nesto prica o domovinskom ratu... da bi se "osnazili" vlastiti poluargumenti, krece se u neke detaljne opise klanja po selima, silovanja djece i slicnih idiotarija. 2+2=4, ali sad cu ti ja nabrojati sve uzase pa cemo se sloziti da je ipak 5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 16:45 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Tonči kaže...

Ma pun mi je kufer tih kao fol nekih 'argumenata' a u pitanju je obicna sok-terapija.

Cim spomenes Hitlera (ili pedofile, ili cetnike, ili homice), vecina ljudi se odmah zeli distancirati sto dalje, mozak i razum se automatski gase. Kakva je to onda argumentacija ili diskusija? Na razini predskolskog odgoja!

Pa da. Ubiješ mu sve argumente kad ga usporediš s Hitlerom i gledaš kako se koprca u strahu da ne ispadne sličan Hitleru. :D

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ili, ako diskutiras s nekime tko je visio po Usenetu - nece se vise truditi razgovarati s tobom jer si izgubio debatu u nedostatku argumenata :-P

17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Tonči kaže...

Ili, ako diskutiras s nekime tko je visio po Usenetu - nece se vise truditi razgovarati s tobom jer si izgubio debatu u nedostatku argumenata :-P

Ne, uglavnom se dobro zabavljaš. Ja inače volim ubaciti tu i tamo trojana trola pa ako prođe prođe, iako je ovdje to bila samo usputna podbadajuća "argumentacija".

Recimo, ako želiš dobiti reakciju liberala i osjetljivih na Hitlera i sl. onda kažeš "Hitler je imao pravo, Židovi su ubili Isusa". Odmah imaš burnu raspravu o nacizmu, holokaustu, antisemitizmu i sl. Dosta dobro za kuhanje thread-locka na forumima dnevnih tiskovina. Ima takvih trojana dosta, poput onoga da je ženi mjesto za pećnicom (feministička rasprava) ili da su igrice za djecu (razbjesniš hc gamere), a partizani i ustaše...

17 godina
neaktivan
Evo nešto very interdasting, pa ako netko ima malo vremena nek slobodno baci škic na text i/ili video. Tiče se našeg društva, tak da njije offtopic!

http://www.collective-evolution.com/2013/04/10/banned-ted-talk-rupert-sheldrake-the-science-delusion/
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
18 godina
The Man kaže...
Evo nešto very interdasting, pa ako netko ima malo vremena nek slobodno baci škic na text i/ili video. Tiče se našeg društva, tak da njije offtopic!

http://www.collective-evolution.com/2013/04/10/banned-ted-talk-rupert-sheldrake-the-science-delusion/

Ne trati ljudima vrijeme.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Znači ,ako je vjerovati ovome ,svako grlo na Trgu na Prvi maj je vrijedilo 100 kuna!! Plus grah u Maksimiru! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

U stilu Petrine, plakat -  "koja je razlika? - isto sranje drugo pakovanje"

I sada novi plakat di prstom pokazuje u kameru i kesi se sa tekstom "hahaha, a lipo san van reka". (našao samo ovaj - a niste mi virovali)

Kralj.

hahahha hahahha
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina

Vezano za onog decka, "Navijaca", izgleda da ipak postoji dokument u kojem pise da je dobio po glavi od strane policije. Kakva nam je to policija kad nisu uspili doc po njega, a evo, vec se sutradan uspio naci na svim naslovnicama?

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Vezano za onog decka, "Navijaca", izgleda da ipak postoji dokument u kojem pise da je dobio po glavi od strane policije. Kakva nam je to policija kad nisu uspili doc po njega, a evo, vec se sutradan uspio naci na svim naslovnicama?

Eto... vidiš... 

18 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Eto... vidiš... 

Iako, izgleda da je decko isao iz policije na hitnu gdje nisu nasli nikakve ozljede, nakon par sati se pojavio u drugoj bolnici gdje su ustanovljene vec spomenute ozljede. Dakle, te ozljede su se dogodile u periodu izmedju posjeta tih bolnica.

Decko je bio cijeli dan u policiji? Zbog cega? Vec je poznat po kaznenim djelima? Ukrao je tetki par tisuca kn? Dosta je toga nejasno u cijeloj prici i otvara mjesto mnogim mogucnostima...

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

ovo kruži po fejsu

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
skank666 kaže...

ovo kruži po fejsu

A to je navodno posjet ovoj drugoj bolnici.

Ma kompletna prica se zakomplicirala.

Meni nije jasno da roditelji, ciji jedva punoljetni sin, provede cijeli dan na policiji, niti znaju zasto je bio tamo, niti zasto je bio toliko dugo niti ista. Nije mi jasno kako nisu vidili da je mali pun modrica i izubijan. Kakvi su to roditelji jbt!?

Rvat katolik!
17 godina

A na tom nalazu od čega se točno može umrijeti? Da mi sad organiziramo nogometnu ili odbojkašku utakmicu i da svi kolektivno nakon toga odemo na hitnu, imali bi tri puta goru dijagnozu.

Da te ženskica od 50kg sa martama opali po rebrima, imao bi daleko veću štetu nego blažu hiperemiju. U najblažem scenariju bi barem trebalo stajati hematom (modrica).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

A na tom nalazu od čega se točno može umrijeti? Da mi sad organiziramo nogometnu ili odbojkašku utakmicu i da svi kolektivno nakon toga odemo na hitnu, imali bi tri puta goru dijagnozu.

Da te ženskica od 50kg sa martama opali po rebrima, imao bi daleko veću štetu nego blažu hiperemiju. U najblažem scenariju bi barem trebalo stajati hematom (modrica).

Cak i da nije umro od toga, to ne opravdava postupke policije ukoliko je istina da su ga tukli i otvara zapravo novo pitanje buduci da je unutarnja kontrola utvrdila da nije pretucen.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 12:26 (Minoza).
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Eto... vidiš... 

Iako, izgleda da je decko isao iz policije na hitnu gdje nisu nasli nikakve ozljede, nakon par sati se pojavio u drugoj bolnici gdje su ustanovljene vec spomenute ozljede. Dakle, te ozljede su se dogodile u periodu izmedju posjeta tih bolnica.

Decko je bio cijeli dan u policiji? Zbog cega? Vec je poznat po kaznenim djelima? Ukrao je tetki par tisuca kn? Dosta je toga nejasno u cijeloj prici i otvara mjesto mnogim mogucnostima...

Čuj, sumnjiva su posla. Krade od familije, završi u policiji... To jest sumnjivo.

18 godina
Minoza kaže...

Cak i da nije umro od toga, to ne opravdava postupke policije ukoliko je istina da su ga tukli i otvara zapravo novo pitanje buduci da je unutarnja kontrola utvrdila da nije pretucen.

Pitanje je jesu li ga istukli. Zasto bi policajci tukli momka od 18 godina koji je priveden na informativni razgovor?

Ja sa policijom imam samo dobra iskustva. Par puta sam bio na razgovoru u postaji kao svjedok, nikad nisam imao problema. Cak mi ih je i zao kad vidim u kojim uvjetima rade (jbt tipkaju na pisacem stroju). Sa prometnim policajcima takodjer nisam imao problema. Vise puta sam prosao uz opomenu a da sam mogao dobiti par tisuca kuna kazne.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 12:34 (tnakir).
17 godina

Gle ako je pretučen, onda definitivno trebaju odgovarati oni koju su ga pretukli.

Problem je jedino što svi reže na policiju, uključujući i medije, a po svemu ispada da je mali sve izmislio. 4 (zatvor, hitna, vještak, patolog) nezavisna liječnika su potvrdili da nije imao nikakve ozljede. Postoji i njegovo svjedočenje u kojem priznaje da je sve izmislio. 

I onda ti društvo vjeruje patološkom lažljivcu koji je krao novac od svoje familije i općenito imao putra na glavi, a unutarnjoj kontroli ne vjeruju. Društvene vrijednosti su malo naopako, jel?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Gle ako je ....... 

-ŠBBKBB. Ostojić je opet izletio pred rudu. Policija nije profesionalno odradila svoj posao.. razlozi da poleti perje. (uopće u tom dijelu nema veze mrtav mladić, to je amo okidač koji bi za posljedicu morao omati kažnjavanje ministra i policije).

-ako je bio pretučen, normalno kazna za to, s tim posljedična, ide dalje, za sve u lancu, prikrivanje..

-ako nije bio pretučen, kazna za neprofesionalnost nadležnih.

-ako nema dokaza da je bio pretučen? -- Kriminalci kao AlCapone mogu biti slobodni dok nema dokaza, ali to ne znači da su nevini.

-ako nema dokaza da nije pretučen? - neprofesionalnost.

itd.. ukratko, kazniti policiju i ministra u svim kombinacijama jer nisu profesionalni (i laprdaju) dok ako je stvarno kriv ili nevin treba ići do kraja, jer ni kvica se ne smije mlatiti, umro je, dakle nešto je moralo biti.

ŠBBKBB .. što ako je on sam (po uzoru na filmove, Prljavi Harry?) recimo sam sebe premlatio želeći npr tužiti policiju? Pa ako policija nema dokaze o nevinosti, tad neka snose odgovornost, upravo zato postoje pravilnici o postupanju, snimanju, papirologija itd..

što ako policija zna kako tući bez da ostanu modrice na licu ili slomljena kost? Zar je jedino batina način mučenja? ... prije bi rekao da posljedicu vidimo, samo treba otkriti uzrok. Uzrok sigurno postoji i može biti vrlo neugodan za policiju...

Međutim, Ostojić si bez imalo mozga, daje za pravo tako bahato govoriti? Biti političar, jedan od 'sinonima' je biti orator.. mora biti kažnjen za blebetanje gluposti već zato ako u trenutku dok je to govorio nije imao dokaze nit je sačekao iakvo izvješće.. Ostojić mora biti kažnjen ako želimo uređeno društvo. Kriminal mora biti kažnjen, ali je predpostavka da institucije mraju biti čiste od kretena i samovolje da bi društvo postalo uređeno. ili je OK biti političar = ipak biti serator? Misnistri su imenovani i odgovorni, tako se postaje uređeno društvo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 13:07 (ihush).
17 godina

Jedino gdje je Ostojić pogriješio je davanje izjave prije toksikološkog nalaza.

Po tom tvome ispada da ako policajac koji ga je priveo je sve napravio po pravilima struke treba biti kažnjen jer je Ostojić imao dugi jezik? Jel postoji kod tebe scenarij u kojem policija nije kriva, ili vrijedi ono, čim netko spomene da je policija krvia taj po defaultu govori istinu.

Isto mi nije jasan taj sklop - umro je, znači nešto je moralo biti na policiji. I Ivan Turina je preminuo prošli tjedan, možda bi netko trebao ispitati jel i on bio na policiji prošli mjesec, jel?

I da, na policijskoj akademiji postoji kolegij - Kako umlatiti nekoga ko vola u kupusu a da na hitnoj to ne primjete. Predaje ga CroCop.

BTW, jel imaš dokaza da mi nisi dužan tisuću eura?

Mislim, budimo realni, jedno je ako su stvarno krivi, drugo je lov na vještice.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice