Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.183.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
themilition kaže...

Ja cu se dignuti i uskliknuti THIS IS SPARTA! i oni ce se lijepo maknuti i dalje cuditi zasto to nije normalno i sto ljudi imajdu protiv nas.

Inače ''sinovac'' samo informativno: u Sparti ,kao i u svim ostalim gradovima u staroj Grčkoj ,homoseksualnost je bila normanla i društveno priznata. {#}

Svaki ''pravi'' muškarac imao je uz ženu i svog ''tješitelja'' ,a često su se i ratnici pred bitku međusobno ''tješili'' i ''opuštali''! {#}

Jesi li i ti ''pravi Spartanac''? {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 22:09 (kizo2703).
16 godina
mario.L_hr kaže...

Da se uključim u diskusiju. Vidi ovo. Drago, molim pojašnjenje po ovom pitanju. (šaram malo)

Ovo je već tragikomedija. Najveća smo sramota na svijetu što se tiče ratnog zrakoplovstva.

Je da smo u krizi, al bilo je i boljih vremena i ponuda.

MiG-21 je za otpad već odavna. Ovo je sad neki bijedni pokušaj održavanja. 

Činjenica je da mi nismo ozbiljni kupci, niti imamo love za dvije eskadrile poštenog multi-role aviona. Zato nas je i Cassidian odhebao. SAAB se nastoji uvaljati nam svoj Gripen al za ono što nude traže paprenu cijenu.

F-16 su nam nudili ameri iz Davis-Monthan AFB uz MLU što bi nas stajalo 300 milja $. Što je konkretno uključeno u cijenu bilo ne znam.

Rusi su nam nudili MiG-29. Koji točno ne zna se. Novinari su pisali da se radi o mađarskim, bilo je nagađanja da je riječ o M verziji. Navodno za parsto milja € uz miljardu € offseta. Novinarska naklapanja, konkretnih informacija nema.

Možemo reći ukratko da MiG treba na otpad, love za novi avion nemamo. No postoji određeni lobi koji stoji iz MiG-21 u HRZu i koji ga gura unedogled.

Piloti nam lete puno premalo u odnosu na ostatak NATO pilota, lete na najstarijim kramama u NATOu, dobro da nije više onakvih nesreća poput one iz listopada prošle godine.

Uglavnom, trenutno rat vode dva lobija, ukrajinski i rumunjski u nadi da će dobiti posao remonta MiG-21. Zato i ovi napisi po novinama.

btw. Uganda ima Sukhoi SU30MK2 u svojim zračnim snagama, a koliko im je ono BDP ?

15 godina

Meni je fascinantno da svaki put, o ovom problemu, krene rasprava u 5 do 12. Pa čemu nam služe svi ti ljudi u ministrstvu? Zar ne postoji neki dugoročni plan već svaki put trebamo vatrogasne mjere? Na kraju balade uvijek platimo više nego treba. Mislim da bi za naše zrakoplovstvo najbolje bilo nabaviti cca 2,5 do 3 milijuna Bumeranga XXXL veličine, malo troše i obično se vraćaju na polaznu točku u jednom komadu. moja procjena je da bi nas koštali između 10 - 15 milja $.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
protjeran
royalhero kaže...

Ma da, ako nisi na mojoj strani, odmah si na "njihovoj", objektivnosti nema...

Gle, volim cice i gizice i neće me neka parada odvratiti od toga ni dvojica gayeva koji se žvale. Jer sam ja čvrsto ubjeđen u svoju seksualnost i u žene, a ti se bojiš, tj. strahuješ od latentne seksualnosti.

Da si iz moga mjesta, pokazao bih ti ja kako "curica" tuče... Djed mi je pozajmio čakiju ima dva mjeseca, još je nisam isprobao...

Ti si grozni prcaroš, sve žene vole tvoga, nema mačke koju nisi nategao, a? Ma kako da ne... A vjerovatno je situacija ovakva:

a  dobro  je  meni  ćaća  govoria.prvo  odalami

pa onda pitaj.jos na forumu tepa sisama,a guzicu napisa krivo. a sad se oce mali i cakija didovom  poašadom.biblija  ili  kuran,i  jednó  i  drugo  ce  pomoc.

a ovaj rodjo sa pederima u sparti.

.kako nekog sparta moze asocírat na to.jebga bice je normalnó danas znat sve o nastranim stvarima.

.i ako su imali zene i buzali muske onda su valjda bisexualci,tako rece gugel.

ali uglavnóm grija   je  odkad  i  covika

16 godina

kao i u svakom ministarstvu,  nicemu. nije opce njima bitna sigurnost zracnog prostora, cak ih ne brine ni sigurnost vlastitih pilota. bitna je lova.

kao sro rekao, postoji neki lobi koji ima dobre koristi iz ostanka MiGa u HRZu, pa im nije problem napravit koju tranakciju na neki racun u svicarskoj ili na havajima.

takoder, glavni su vec duginiz godina iz vrtoletne eskadrile pa i tu ima nekog zanemarivanja. doduse nisu ni helikopteri u bas dobrom stanju, morat ce i oni uskoro na remont.

i na vrhu svega imas politicare kojima su bitne fotelje. svi znaju da ako se odluce izdvojit par sto milja $ za vojsku da ce ih narod pojesti i da se na sljedece izbore netrebaju ni kandidirat jer narod nece shvatiti da je to potrebno i da smo se na to obvezali zato uvijek vatrogasne mjere. 

ako migovi odu na remont platit cemo to kpjih 20 milja €. nova eskadrila kosta bar 300 milja $ + naoruzanje i obuka/preobuka. pod nova mislim na zamijenu migova novim modelom zrakoplova, ne konkretno novo proizvedenim avionom jer bi nas kostalo i do miljardu $. 

a zamisli potom reakcije naroda kad im mediji i oporba kazu da su ovi potrosili miljardu dolara za 12 aviona i nekoliko raketica da bi se nekolicina pilota igrala rata.

17 godina
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Ne pederima-svima.

Boldano-licemjerje. {#}

Kojim pederima?! Jel peder je prvenstveno karakterna osobina ,dok je homoseksualac (ili gay) seksualna orjentacija.

Samo ti nemoj o licemjerju!!

Peder je definitivno karakterna osobina. Npr. pranja se sada ponasa ko pedercina.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Nama bi i dva MiG 29K bila dovoljna (nažalost Ameri nama ni bilo kome ne daju F-22 ili F-35) tako da nam ne treba neka velika eskadrila ako udarni tim od dva vrhunska ionako imamo bilo gdje za par minuta. Nama bi bilo pametnije uložiti u modernije borbene helikoptere, možda par Apacheja.... Daleko su nam praktičniji i više multipraktik za podršku pješadiji i malo oklopa na zemlji.

Troll level: sensei
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:37 (royalhero).
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Nama bi i dva MiG 29K bila dovoljna (nažalost Ameri nama ni bilo kome ne daju F-22 ili F-35) tako da nam ne treba neka velika eskadrila ako udarni tim od dva vrhunska ionako imamo bilo gdje za par minuta. Nama bi bilo pametnije uložiti u modernije borbene helikoptere, možda par Apacheja.... Daleko su nam praktičniji i više multipraktik za podršku pješadiji i malo oklopa na zemlji.

Nije loša ideja,ali kako se helikopterima boriti protiv aviona?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
14 godina
protjeran
tnakir kaže...
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Ne pederima-svima.

Boldano-licemjerje. {#}

Kojim pederima?! Jel peder je prvenstveno karakterna osobina ,dok je homoseksualac (ili gay) seksualna orjentacija.

Samo ti nemoj o licemjerju!!

Peder je definitivno karakterna osobina. Npr. pranja se sada ponasa ko pedercina.

pa  nemoj  bas  tako.nije  covik  peder  ako  nevoli  pedere

14 godina
neaktivan

.

14 godina
protjeran

ma  znan  ja  to.ali  evo  hípotetski  os  ti  bit  u  dilemi  ako  te  neko nazove pederom  dali  je  mislíja  na  karakter  ilí  na  tvoju  sexualnost.

p

14 godina
neaktivan

.

16 godina

mig-29 bi bio ok. ne treba mig-29k(mornaricka verzija) vec M/M2. 

razloga zasto ti 2 aviona nisu dosta ima vise. prvo trebas imat 2 + 1ili 2 za nadzor zracnog prostora, famozni air-policing.

zatim su ti potrebna barem 2 aviona za obuku novih pilota. evo te vec na pola eskadrile. nikad neces imati 100% dostupnost aviona jer ce uvijek biti barem 1-2 na obaveznim pregledima i servisu.dakle moras imati barem 2 dodatna i to ti je 8 da pokrijes osnovne potrebe. s obzirom na praksu u nas, odmah 1-2 aviona rastave za dijelove, pa te eto na 10. i jos 2 za dodatne nedaj boze situacije oko glavnog grada i eto ti eskadrila. 

i onda specifican oblik nase drzave.

cak i kad bi nam ameri dali f-22 otkud namlova za njega? pa nemamo ni za polovni f-16.

imali smo Mi-24 pa su ostavljeno da trunu.

a i oklop na zemlji nam je super.

najvise bi volio vidjeti Eurofigthera i Tigera na nasem nebu i 200tinjak Leoparda 2 na kopnu.

17 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Znaš li što znači karakterna osobina, a što seksualna orjentacija? Očito ne...

Pitaš nekoga tko ne zna ni hrvatski jezik kako spada?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
odjavljen
mystik kaže...

razloga zasto ti 2 aviona nisu dosta ima vise. prvo trebas imat 2 + 1ili 2 za nadzor zracnog prostora, famozni air-policing.

zatim su ti potrebna barem 2 aviona za obuku novih pilota. evo te vec na pola eskadrile. nikad neces imati 100% dostupnost aviona jer ce uvijek biti barem 1-2 na obaveznim pregledima i servisu.dakle moras imati barem 2 dodatna i to ti je 8 da pokrijes osnovne potrebe. s obzirom na praksu u nas, odmah 1-2 aviona rastave za dijelove, pa te eto na 10. i jos 2 za dodatne nedaj boze situacije oko glavnog grada i eto ti eskadrila. 

cak i kad bi nam ameri dali f-22 otkud namlova za njega? pa nemamo ni za polovni f-16.

najvise bi volio vidjeti Eurofigthera i Tigera na nasem nebu i 200tinjak Leoparda 2 na kopnu.

Treba nam minimalno 20 aviona. Ja sam za Saab.

A tenkovi su nam ok-Degnamni i Patria su i više nego dovoljni.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
odjavljen
mystik kaže...

A da, ali obuka ne ide u isto vrijeme. :D

Nego, LOL, odakle nama Hind? Da smo ikad imali njih, ne bi rat trajao toliko dugo. To su zmajevi u zraku.

14 godina
odjavljen

Dobili 6 komada od Rusa za neki dug ako se ne varam.

17 godina
odjavljen
Pranja kaže...

Dobili 6 komada od Rusa za neki dug ako se ne varam.

A proučio sam sada i vidim da su do 2006. bili dio flote. Očito nikad pretjerano aktivni, a dobili smo ih ne piše kada. Sad nemamo nikakve. Šteta, to je (moderniziran) odličan i opak helikopter.

13 godina
protjeran

Nego, LOL, odakle nama Hind? Da smo ikad imali njih, ne bi rat trajao toliko dugo. To su zmajevi u zraku.

Kao par aviona je utjecalo na dužinu rata.... rat je trajao koliko je trajati morao da bih se postigli neki ciljevi.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

A proučio sam sada i vidim da su do 2006. bili dio flote. Očito nikad pretjerano aktivni, a dobili smo ih ne piše kada. Sad nemamo nikakve. Šteta, to je (moderniziran) odličan i opak helikopter.

Može ih se brutalno dobro modernizirati i opremiti,ali naši ih radije koriste za prijevoz VIP putnika.

16 godina

mislim da ih je bilo 9 komada, bili su i u bljesku i u oluji. na tabletu sam pa ti ne mogu linkati, potrazi na forumu.hr temu o mi-24.

inace su ostavljeni da trunu po plesu daleko prije 2006.

14 godina
odjavljen

Ček,zar nisamo mi od Rusa dobili nekih 6 helića pred nekih 6-7 godina? Mislio sam da su to bili Hindovi,ali izgleda da se varam:

"Deset preostalih, a riječ je o modernim letjelicama Mi 171 sh opremljenim po standardu NATO-a, RH je nabavila 2008. na račun klirinškog duga Rusije."

17 godina
odjavljen

Koje je to smeće od tableta koje ne može linkati? :)

M'da, proučio sam, a i pitat ću neke bivše pilote. To me sad interesira. Vidio sam što to čudo može i kako djeluju na kolone tenkova...

171sh su teretni, letio sam u Mi-8, dosta neobično iskustvo po izrazito lošem vremenu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 0:27 (Tonči).
14 godina
odjavljen

Mi-8 su na remontu.

Mi-171 izgleda malo opasnije od teretnjaka. :D

16 godina

a moze al mi se neda, spavam vec na pola.{#}

14 godina
odjavljen

Evo ja iskopah o našim helkaćima: http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-bi-mijenjala-14-starih-10-novih-ruskih-helikoptera-clanak-457557

Mi smo tzv. helikopterska zemlja i za nabavaku novih helića ćemo Rusiji dati 300 tramvaja.

15 godina
neaktivan

Sve najbolje kolegama s teme u 2013. ako se ne čujemo prije, ona ugodna strka nam je vjerujem većini. {#}

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Sve najbolje kolegama s teme u 2013. ako se ne čujemo prije, ona ugodna strka nam je vjerujem većini. {#}

I tebi sinko. :)

Ako ne ništa imam filing za osjećaj da će ova tema biti puno kulturnija sad kad se od ponoći uvedu novčane kazne za uvrede, klevete i sramoćenje.

'Ova konkretna izmjena ne odnosi se samo na anonimne forumaše, nego na sve forumaše koji krše kazneni zakon u bilo kojem drugom obliku', objasnio je mr.sc. Palavra Damir, stalni sudski vještak za informatiku. Uvredljivi komentari i širenje mržnje na portalima, forumima ili društvenim mrežama kažnjavat će se ovisno o primanjima. - Dnevnik.hr

Kulturno se uzdižemo FTW! Treba vjerojatno dodati članke zakona u upute za kvalitetno diskutiranje.

A sad pravac {#}.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
Sve bi ja to rođo, šmajserom!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice