Sa boldanim si me nasmijao-prije par minuta si sipao drvlje i kamenje,a sada je sve pinki i svuda raste cvijeće. Jako licemjerno.
Ja toleriram tvoje "neslavljenje" Božića ako je to tvoj izbor,ali ne toleriram kada netko vrijeđa mene,moje običaje,vjeru i sve ostalo što se uz to veže samo zato jer on to ne prakticira. A ti to radiš i meni kažeš da nisam tolerantan.
Samo su dva dana obavezna za post i to strogi kolikos e sjećam (post+nemrs), a TI bi trebao znati koji su to dani.
Evo, da ti pomogne čiča ivek, ti dani u nazivu čak imaju i naziv dana u tjednu.
Osim ako si pravoslavac, onda ti se ispričavam jer tada obavezno postiš na badnjak. Dakle jedeš samo jednom na badnjak.
Drvlje i kamenje? Iskazao sam svoje mišljenje o postu, kao što iskazujem ogromno gađenje prema ekipi koja se bičuje do krvi ili osakati neku ženu u ime vjere. To sa tolerancijom veze nema.
Uostalom, kada mi pripadnik katoličke vjere priča o toleranciji ne znam da li da se smijem ili da si pucam u nogu 
Odi, uči o svojoj vjeri, ako već želiš biti pravi vjernik. Čitaj kanone koje pišu čiče u haljinicama na sastancima i tumače stvari kako žele, donose dekrete i tako to..kada ih se već želiš držati.
pa kakav je post riba? i to bakalar, vrlo hranjiva riba puna nutrijenata pripremljena da pliva u ulju, za post se jedu gorke trave, beskvasni kruh i voda, to bi bio kakav takav post, ovo što se prodaje pod post je kičasto blagovanje punog stola koje se vrlo malo razlikuje od božićnog stola
Crkva je odlučila da je riba posna. Razloga je više..od toga da nisu toplokrvne do toga da su grijesi samo na kopnu 
Uostalom, ako i POSTE na badnjak, ljudi mogu jesti sve, ali samo jednom na taj dan. Dakle, opet nebitno