Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.066.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Stvar je u kontekstu, tako da ovo racionaliziranje o čemu se radi "u konačnici" malo promašeno. 

Kažem li ti pojam "odsijecanje ruke" i ne dam ti nikakav kontekst, što o tome možeš misliti? Bilo što, ali kontekst u konačnici određuje o čemu se radi.

Ako je na ruci bio maligni tumor, a ona je odsječena u operacionoj sali, pod paskom stručnjaka, onda o tome imamo pozitivan stav jer služi spašavanju nečijeg života. 

Ako je kontest iz horor priče i netko "u kolibi na osami" dtži zatočene poslovične "tinejdžere na izletu" i sjekirom im naživo odsijeca udove, onda taj pojam ima posve drugo značenje. 

Dakle, vađenjem stvari iz svog konteksta i igranjem na ovo "u konačnici" (a zapravo uopće nije relavantna konačna prosudba jer si apstrahirao ono što je bitno u svemu tome - kontekst) možeš relativizirati, osuditi ili opravdati bilo što. 

Dao sam ti TU jer se zaista slažem sa ovime što si napisao (važnost konteksta), utoliko mi je i nejasno što sam fulao u argumentaciji. Na svoj post ne gledam kao vađenje stvari iz konteksta - upravo sam većinu posta potrošio na kontekst te ujedno i zaključujem sa kontekstom (tamo gdje kontam kako je stvarno volio tog mačka).

Napisao sam (tl:dr verzija kako ju ja vidim) kako preparacija kućnog ljubimca zvuči loše i nenormalno ako se ne uzme u obzir motivacija (ona meni predstavlja glavninu konteksta). Preparacija je konstanta neke vrste (zato sam napisao ''u konačnici'', moguće da sam se ondak loše ''odrazio''), to je čin koji sam po sebi nije niti loš niti dobar (kao ni odsjecanje ruke).

Uglavnom, ja mislim da mi je to sve u glavi odlično postavljeno (lol) te da je moja pismenost ono što je zaista ''promašeno'' :P. (izgleda da ću rađe biti nepismen nego u krivu)

p.s. pročitavši dannyev post o tebi i ministrici spreman sam, u ovome slučaju, napraviti iznimku i priznati da sam i nepismen i u krivu {#}

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 16:13 (ElektričnaOvca).
17 godina

Pa prvi dio poruke drugačiji je od  drugog dijela na koji sam ti odgovorio. Iako se ne slažem ni s prvim dijelom :-).

Naime, ne vjerujem da su takve akcije motivirane onime što ovaj tip tvrdi. Iskreno sumnjam da bi preparirao svoju kćer, da ova, primjerice, umre i stavio joj motor u dupe da leti naokolo, kako je to netko ranije predložio za svoje ukućane. Da joj "oda počast". 

Zašto? Zato jer je tugovanje, odnosno formalizirano ili neformalizirano "odavanje poštovanja" mrtvima, toliko kulturološki usađeno u nas da je neko ponašanje "prirodno" (u smislu naučeno u toj mjeri da ga smatramo prirodnim), a neko drugo nije. 

Kaže Alf  da kod njh na Melmacu kad netko umre bude ušećeren u uvaljan u kompot od bresaka. 

Ideja da nekome rastegneš mrtvu kožu i gurneš mu motor u dupe u znak poštovanja i tugovanja otprilike je na razini ove zajebancije s Alfom i melmačkim pogrebnim običajima. 

Mislim da je tip jednostavno blago patološki slučaj egzibicionizma kada navodne svoje osjećaje biće koje mu je tobože bilo drago (dakle, usporedba s trofejnim životinjama posve otpada jer one nisu "porodica" nego su "neprijatelji") na taj način bagatelizira. 

Dakle, mi odavanjem počasti mrtvima ne radimo, zapravo, ništa za mrtve, već umirujemo svoje emocije. Guranje motora u dupe mrtvom mačku mi govori da te emocije nisu baš bile naročite, ako su ikakve i postojale. 

Ja od ovoga tipa instinktivno osjećam da je bulšiter jer "odaje počast" svom mrtvom mačku na bizaran i odbojan način koji mi govori da mi bulšita o tome da je imao ikakav emocionalni odnos prema njemu, pa iako mačka ne boli, smeta me što mi netko ide prodavat priču o "hommageu" s motorom u dupetu.

Ovo s Holy nisam razumio (Meni je ona, inače, prije bila simpatična kao darkerska lujka koja će razmrdati malograđanske budale i natjerati im pjenu na usta, a sada mi kao neuspješna ministrica samo ide na živce)

This space for rent!
17 godina
neaktivan

bit će da je umjetnik? u biti sere čim je izjavio da je mačak volio (naganjati) ptice pa kao zato, koji ne voli, nije stvar ni u tome što on voli avijaciju, sjetio se debilne zajebancije u kojoj će proći nekažnjeno a biti u medijima i o kojoj će se raspredati beznačajne priče po forumima, uspio je, može kasnije od post mortem psa kojeg će ko fol kupiti za utjehu napravi mig 21, buuu već viđeno... ništa, kretenizam, idemo dalje

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 17:11 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Je li ovo prihvatljivije od catocoptera (mislim, po ovom lešu se gazi)? Rekao bih da je catocopter čak i prihvatljiviji od izlaganja trofeja, pošto njegova mačka vjerojatno nije bila ubijena kako bi izradio helić. Jedina razlika između trofeja i catocoptera je što jedno služi kao ego trip, a potonje za izazivanje smijeha. IMO, nijedno osobno ne bi radio, ali nije baš da me posebno dira...

17 godina

Protivnik sam lova, lovaca i naoružanih pijanaca općenito, ali ovo mi je daleko prihvatljivije. Ne bih to stavio u svoju kuću, ali tip koji je to napravio mi ne bi prodavao spiku kako je to napravio iz poštovanja prema životinji - trofeji su zapravo iskazivanje samopočasti. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Tek sad skontao pošto imam nekakav novac na žiro-računu, uz tekući koji mi je u minusu od jutra do sutra, pa kakva je to pasivna kamata od 0.10% ?! *ebali mater svoju, idem to na e-zabu prebacit na tekući.

Još ja mislim za*ebat banku pa ću na tekućem imati kamatu po minusu u negativi, a na žircu pasivnu dobivati neku pinku, pa će se donekle u konačnici prebiti, e oće moj k*rac. {#} Gamad. 0.10%, o majke ti..

Znao sam inače da je na tekućima prejadna kamata, ali ovo me nasmijalo, tim više što nemam extra love za štedno oročiti i nešto započeti na period iznad god.dana, ovako sam htio mic po mic skupljati na žircu. Smijeh, jedino nekakvu otvorenu štednju ugovoriti, uz mogućnost povlačenja sredstava i stavljanja dodatnih bez ikakvih zavrzlama.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 18:16 (thedream).
13 godina

Može, ostavljamo osobne dojmove tamo gdje jesu - pošto ne bi stavio ruku u vatru da tip nije upravo onakav kakvim ga ti smatraš, a i zato što mislim da nam stavovi nisu baš oprečni.

Ljudi se s tugom nose na različite načine, no u prosjeku se to svodi na dovoljno slična ponašanja koja su se ustalila i imamo to što imamo. Nije mi bila ideja predložiti ovog tipa niti slične egzibicije za novi iso standard tugovanja, jednostavno sam pokušao ukazati na šarolikost ''iracionalnih'' ponašanja u takvim situacijama (naravno da su neka uobičajena), ne pada mi na pamet opravdavati tog lika.

Ovo za holy i tebe je bila dannyeva zaebancija vezana uz onaj članak o prijetnjama, to sam kasnije skontao pa sam išao radit 'fol na 'fol (štaš, nije ti bilo smiješno i dobro, loša reciklaža)

Uostalom, grozno mi je s tobom pričati o ovome - em imaš dvije mačke, em se slažem s većinom onoga što napišeš pa ti jor moram i lupat TU :P

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

.....

Naime, ne vjerujem da su takve akcije motivirane onime što ovaj tip tvrdi. Iskreno sumnjam da bi preparirao svoju kćer, da ova, primjerice, umre i stavio joj motor u dupe da leti naokolo, kako je to netko ranije predložio za svoje ukućane. Da joj "oda počast". 

Zašto? Zato jer je tugovanje, odnosno formalizirano ili neformalizirano "odavanje poštovanja" mrtvima, toliko kulturološki usađeno u nas da je neko ponašanje "prirodno" (u smislu naučeno u toj mjeri da ga smatramo prirodnim), a neko drugo nije. 

Kaže Alf  da kod njh na Melmacu kad netko umre bude ušećeren u uvaljan u kompot od bresaka. 

Ideja da nekome rastegneš mrtvu kožu i gurneš mu motor u dupe u znak poštovanja i tugovanja otprilike je na razini ove zajebancije s Alfom i melmačkim pogrebnim običajima. 

.....

Jedno pitanje, popraceno primjerom:

da li ostavljas otvorenu opciju da tip zapravo zaista misli ono sto govori, koliko god to tebi/meni zvucalo nevjerojatno, ili nema sanse?

Primjer:

kad mi je djed umro, na pogrebu nisam suzu pustio. Naravno da su babetine odmah olajavale kako sam nevjerojatno krut, bezobrazan, neosjetljiv... a moja mama organizirala 'akciju' (previse gleda TV) jer ja to sve zadrzavam u sebi.

Nazalost, niti jedna osoba u toj akciji ne cuje dobro, svi su izgleda ili gluhi ili glupi, a poneki i oboje: kad bi ja njima objasnio da iz moje perspektive, covjek je odzivio svoj zivot, umro je, nemam sta ja plakati zbog njega jer je umro kad on ne kuzi da je umro, ja bi trebao plakati zbog sebe jer mi fali, a ne fali mi. Pa kako mi to ne fali, pa eto jer sam nekim cudnim cudom svjestan svaki dan da svi umiru, pa i da je bilo iznenada ne bi me bas strefilo, a ovako kad je bio po bolnici zadnjih mjeseci, pa nisam glup pa da ne znam sto se sprema.

"Akcija" se razisla tako da ih je pola otislo u uvjerenju da ja sve to duboko kocim, a pola uvjerenih da sam najhladniji gad na svijetu.

Nije da me previse dira sto itko misli - poanta je u tome da nemam razloga lagati, a ja znam sto mislim i osjecam.

Isto tako mozda nema ni ovaj covo (razloga lagati). Mozda on bas tocno tako misli, ne mozes se doslovce staviti u njegove cipele pa da znas kako se osjeca, samo zato jer i ti imas kucne ljubimce, niti se moja mater moze staviti u moje samo zato jer mi je mater ;-)

S postovanjem,

(nekako mi se cini da je danas ustao-na-lijevu-nogu dan, pa bolje da naglasim :-D)

P.S. Holy je komad dok ne skine naocale :-D. Kad skine naocale i pokaze te anoreksicne obrve, malo je bljak...

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 19:17 (Deus ex machina).
17 godina
Deus ex machina kaže...

.....

da li ostavljas otvorenu opciju da tip zapravo zaista misli ono sto govori, koliko god to tebi/meni zvucalo nevjerojatno, ili nema sanse?

Sve je moguće, ali je pitanje koliko je vjerojatno. Bez da se dočepam tipa i odvedem ga u svoj podrum, mogu samo nagađati. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Sve je moguće, ali je pitanje koliko je vjerojatno. Bez da se dočepam tipa i odvedem ga u svoj podrum, mogu samo nagađati. 

Pa jasno, ali ja cak i kad ovi shizofrenicari briju da pricaju s djevicom maricom, ostavljam im sanse od nekoliko posto da se to zapravo stvarno dogadja, a da sam ja preprizeman da bi to shvatio.

Zasto mu ne ostaviti otvorenu opciju da iskreno osjeca nesto sto nam je nepojmljivo, nego ga proglasiti ludjakom? 

Pa samo je augmentirao macku koju je volio... nije da je gay {#}

Ljudi iskazuju "ljubav" kroz bicevanje, robovanje, posjedovanje, ovisnost, cistu seksualnost... tko sam ja da im kazem da su u krivu, i da je Hollywoodska (ili Werterovska, ili DeSadeova) ljubav ispravna, a oni su bolesni?

Koliko ljudi, toliko cudi, ekipa koja cijeli zivot ganja Uspavanu ljepoticu ili Princa na bijelom konju nisu nista normalniji od ekipe koja se medjusobno bicuje (ili radi Robocop macke :-D).

Samo citaju drugacije bajke ;-)

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 20:46 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Koliko god odbojan i većini neprihvatljiv ovaj čin bio ( ova je tematika već jednom prošla kroz temu čini mi se ), nemogu se načuditi svećenikovoj reakciji ( dobro, laže, od njih bi i očekivao nešto ovakvo ), ali me opet čudi ovako otvoren govor mržnje od istoga. To da je pop glavni baja u selu mi uopće nije napeto, toga ima i u razvijenijim zemljama, kamoli neće tamo.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 godina
neaktivan
@thug life

Ne bih zelio mnogo o tome sad za sad, prosli put me govor gluposti odveo predaleko.

Ali, skacemo sami sebi ili makar neki ovom pricom koju ovdje vec svi znamo.
To je ljubav i nije nicije da o tome raspravlja i da to osudjuje. To je jedan potpuno prirodan cin od sto ga cine svi od cvijeca pa do lavova.
15 godina
neaktivan

Ne znam ja na šta je on aludirao, ali činjenica jest da su oni morali biti svjesni svoga čina te su vrlo vjerojatno znali da ako budu uhvaćeni slijedi određena kazna, slično i za spolni odnos na javnom mjestu u dubaiju ili nošenje droge tamo u maleziji i singapuru, čin mi je totalno ne bitan, ima svakakvih ljudi niti ne znam što reći niti me zanima, vidim da si se u određenom tonu dotakao svećenika te ne znam što želiš time reći.

Tamo neki baja određuje lokalnu pravicu, jel bitno jel svećenik ili neki šerif? Ili ipak jest....

Što uopće i možemo učiniti za državu koja je raz****** toliko da će trebati još barem 5/6 deseteljeća ako ne i stoljeća[i ovisi da li će uopće ići na bolje] da postane ''civilizirana''.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Bas sam maloprije s kolegom strahovao o ovome sto spominjes: sta ce bit' kad se netko sjeti preparirat ljudskog clana obitelji?

Prvo ce bit: "A nono je volio tu fotelju, nek sjedi zauvijek u toj pozi..."

a onda, par godina kasnije:

"Ovo je nono..." *bzzzzzzz, nono dolijece* "Nu nono, mahni! Mahni! MAH-NI! MAAAH---NIII! Untisunpora mu softver za prepoznavanje glasa, a i baterije se trose kad ovako leti..."

Deus ex machina kaže...

Primjer:

kad mi je djed umro, na pogrebu nisam suzu pustio. Naravno da su babetine odmah olajavale kako sam nevjerojatno krut, bezobrazan, neosjetljiv... a moja mama organizirala 'akciju' (previse gleda TV) jer ja to sve zadrzavam u sebi.

Nazalost, niti jedna osoba u toj akciji ne cuje dobro, svi su izgleda ili gluhi ili glupi, a poneki i oboje: kad bi ja njima objasnio da iz moje perspektive, covjek je odzivio svoj zivot, umro je, nemam sta ja plakati zbog njega jer je umro kad on ne kuzi da je umro, ja bi trebao plakati zbog sebe jer mi fali, a ne fali mi. Pa kako mi to ne fali, pa eto jer sam nekim cudnim cudom svjestan svaki dan da svi umiru, pa i da je bilo iznenada ne bi me bas strefilo, a ovako kad je bio po bolnici zadnjih mjeseci, pa nisam glup pa da ne znam sto se sprema.

"Akcija" se razisla tako da ih je pola otislo u uvjerenju da ja sve to duboko kocim, a pola uvjerenih da sam najhladniji gad na svijetu.

hmmm... par informativnih {#}... pereš li ruke svaki put prije jela? voliš li nonića? znoje li ti se dlanovi?... dali si volio djeda?

ti bi nonića na mumificiranje, vidim ja, trauma neka? što je bilo?

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 3:35 ((s)izgoreo).
13 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Koliko god odbojan i većini neprihvatljiv ovaj čin bio ( ova je tematika već jednom prošla kroz temu čini mi se ), nemogu se načuditi svećenikovoj reakciji ( dobro, laže, od njih bi i očekivao nešto ovakvo ), ali me opet čudi ovako otvoren govor mržnje od istoga. To da je pop glavni baja u selu mi uopće nije napeto, toga ima i u razvijenijim zemljama, kamoli neće tamo.

Lako je voditi razularenu rulju bez mozga..  

Inače, ne podržavam incest,dapače,gadi mi se,ali ako se zbilja vole,njihova stvar.

Its been a long time..How have you been?
16 godina
neaktivan
Druze deus i meni se dogodilo nesto slicno u vezi djeda, ali kod mene nije bio problem u nedovoljnom iskazivanju tuge, nego u tome sto ne vidim poantu u odlazenju na groblje. Za mene je, nakon sto osoba umre, njen les potpuno nebitna stvar, bas kao i to gdje je i kako pokopan. Uspomenu na meni drage ljude koji vise nisu medju zivima cuvam u svojim mislima i uopce ne osjecam niti najmanju potrebu da posjecujem mjesto gdje je zakopan njihov les. Sto se mene tice, mogli bi sve ljude nakon smrti zakopavati u jednu masovnu grobnicu ili ih spaljivati. Ono sto ostane nakon sto covjek umre, ionako je tek prazna ljustura (kao auto bez motora) i potpuno mi je nebitno sto ce nakon smrti biti sa mojim tijelom.

Za vecinu ljudi je ovakvo razmisljanje preekstremno i cesto izaziva zgrazanje, ali ja jednostavno tako gledam na to. Cijelu tu "industriju smrti" (koja se bavi prodajom grobnih mjesta, izradom grobnica i dekoracija za iste) vidim samo kao jos jedan od bezbroj nacina da netko zaradi brdo para, jer kao sto kaze popularna izreka iz cuvenih maratonaca, samo je smrt siguran posao.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

debilno je što se ne znaju zaštititi, jedino problematično/nadopustivo su pobačaji i dijete koje se može roditi iz takvog odnosa, također se nadam da je sin dovoljno zreo kako bi mogao shvatiti vezu u kojoj se nalazi te da može samostalno i bez prisila odlučivati a očito nije zreo ni on niti ona kad si dopuštaju pobačaje, protivnik sam njihove veze radi totalne neodgovornosti

ko treći tita liječi
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

debilno je što se ne znaju zaštititi, jedino problematično/nadopustivo su pobačaji i dijete koje se može roditi iz takvog odnosa, također se nadam da je sin dovoljno zreo kako bi mogao shvatiti vezu u kojoj se nalazi te da može samostalno i bez prisila odlučivati a očito nije zreo ni on niti ona kad si dopuštaju pobačaje, protivnik sam njihove veze radi totalne neodgovornosti

Meni je iskreno žao tih ljudi, jer u jednom životu očito nemaju sreće u ljubavi.

Svatko živi jedan život i stava sam da svatko može raditi što želi sa sobom dok pri tome ne ugrožava druge.

Što se tiče ovog pobačaja mislim da je isti nastupio iz bojazni prema zajednici i njihove reakcije prema ovim ljudima ( majci i sinu ), a što se tiče ovih crkvenih magova neka prije prouće povijest i neka se pokriju po ušima ( http://bs.wikipedia.org/wiki/Porodica_Borgia ). I

nače cijenim svečenike, ali ne cijenim licemjere i moralne dužebrižnike koji vole svoju volju nametat drugima.

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
 dok pri tome ne ugrožava druge.

ali ugrožavaju dijete koje će se roditi iz takvog odnosa, ukoliko me sjećanje ne vara djeca iz incestuoznih odnosa su podložna svakakvim bolestima i u većini slučajeva pate od nekog oblika retardacije... ne znam brojke, znam priče, u biti ne znam

ko treći tita liječi
17 godina
(s)izgoreo kaže...
woodgamesfx kaže...
 dok pri tome ne ugrožava druge.

ali ugrožavaju dijete koje će se roditi iz takvog odnosa, ukoliko me sjećanje ne vara djeca iz incestuoznih odnosa su podložna svakakvim bolestima i u većini slučajeva pate od nekog oblika retardacije... ne znam brojke, znam priče, u biti ne znam

Pa da, to je opce poznato. Zbog toga se ne mozes ni vjencat sa nekim tko ti je rod u 3 ili nizem koljenu. Zbog toga na otocima ima dosta mentalno zastalih, ekipa se masovno zenila sa curama unutar sela, ima tu dosta indirektnog incesta.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan

Odobravanje takvih odnosa spada ili u isticanje vlastite tolerancije pritom ispadajući neznalica ili preserator kojem je tolerancija sad kool, ili spada u pokazivanje poremećenog stajališta prema ljudskim odnosima.

Jest, odista ljubav je slobodan izbor.

Ljubiti nekoga znajući za abnormalne, neprirodne i nečovječne posljedice je zločin protiv svega što čovječanstvo predstavlja.

Svjesno stvoriti takvo dijete je jednako namjernom deformiranju ili zaraženju zdravog čovjeka. Kao i roditi dijete znajući da imaš nasljednu smrtonosnu bolest. Sebično abnormalno zadovoljavanje vlastitih prohtjeva na štetu najnevinijeg bića pod krinkom vlastitog prava.

Oprostite na agresivnoj emotivnosti.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa da, to je opce poznato. Zbog toga se ne mozes ni vjencat sa nekim tko ti je rod u 3 ili nizem koljenu. Zbog toga na otocima ima dosta mentalno zastalih, ekipa se masovno zenila sa curama unutar sela, ima tu dosta indirektnog incesta.

pa to je jedino sporno, nemam nikakvih prigovora na vezu ukoliko će biti dovoljno odgovorna da se zaštiti od neželjenog začeća

ko treći tita liječi
17 godina
(s)izgoreo kaže...

pa to je jedino sporno, nemam nikakvih prigovora na vezu ukoliko će biti dovoljno odgovorna da se zaštiti od neželjenog začeća

Ja sam poprilicno liberalan, ali imam neke granice. Smatram da ovaj odnos nije prirodan. Mislim da bi se i dosta psihijatara samnom slozilo. Ono... Edip, Elektra... Frojd... etc etc...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 15:39 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja sam poprilicno liberalan, ali imam neke granice. Smatram da ovaj odnos nije prirodan. Mislim da bi se i dosta psihijatara samnom slozilo. Ono... Edip, Elektra... Frojd... etc etc...

ja smatram da je prirodan....

ko treći tita liječi
17 godina
M_dipl. kaže...

Drago je svojedobno imao post u kojem je u svoj svojoj prirodoslovnoj osebujnosti tvrdio da je prirodno sve što egzistira kao prirodno. Ako tako uzmemo, svi se moramo složiti da je prirodno.

Osobno, nemam problema sa incestom, dok god povlači određenu odgovornost. Nije da mi je furka, ali ako nekome je, pa neka bude sretan!

TU za prvi dio recenice, jer neki vole koristiti neke argumente u diskusiji, pa ih se kasnije ne drzati.

Sto se tice drugog dijela, ipak se slazem sa wyksovim postom sa predhodne stranice, iako ja zapravo nemam nista protiv incestoidnih ljudi i bas me briga tko se s kim hebe, iako to smatram takoder bolesnim.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 15:55 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Drago je svojedobno imao post u kojem je u svoj svojoj prirodoslovnoj osebujnosti tvrdio da je prirodno sve što egzistira kao prirodno. Ako tako uzmemo, svi se moramo složiti da je prirodno.

Osobno, nemam problema sa incestom, dok god povlači određenu odgovornost. Nije da mi je furk, ali ako nekome je, pa neka bude sretan!

vjerojatno je tnakir mislio bolestan, ja ne mislim niti da onda ima kakve bolesti, ukoliko nema prisile, ukoliko je privlačnost obostrana, ukoliko se ne želi dijete iz takve veze (kada znaš da tvoja želja nekome može nauditi, prisutan je poremećaj)... u biti kad odnos majke i sina preraste u odnos žene i muškarca koji se seksualno privlače ne vidim ništa sporno

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 16:00 ((s)izgoreo).
17 godina
M_dipl. kaže...

Ne - sigurno nisam to napisao jer znam tu i tamo prepoznati cirkularni argument. Ja se općenito protivim terminu "prirodno" kada se aplicira na bilo koji aspekt ljudskog života, posebno u pozitivnom smislu. 

Ja tvrdim da nemaničega prirodnog u načinu na koji su si ljudi organizirali živote, a posebno me smetaju oni koji misle da riječ "prirodno" znači "dobro". Zapravo je većina prirodnih stvari za nas vrlo opasna ili barem štetna, a mnoštvo neprirodnih/umjetnih stvari izuzetno korisno. 

Ali - nebitno. 

Baš mi je drago da si se javio jer imama za tebe pitanje u tvom sektoru, etici.

Kažu Penn & Teller (Bullshit: PETA) (kontekst - medicinsko eksperimentiranje na životinjama) da bi bez problema golim rukama ubili sve čimpanze na svijetu ako bi to pomoglo jednom đankiju na ulici da se izliječi od side. 

Kakav je tvoj stav na tu temu? Uništenje jedne čitave vrste radi zdravlja jednog pripadnika druge vrste - makar ova bila superiorna. 

Također, da li se slažeš s inicijativom da se nekim životinjama (slonovi, bonobo, čimpanze, dupini) prizna status "svjesnih neljudskih osoba", odnosno da ih se i legalno izdigne iznad statusa drugih životinja?

This space for rent!
17 godina
(s)izgoreo kaže...

... u biti kad odnos majke i sina preraste u odnos žene i muškarca koji se seksualno privlače ne vidim ništa sporno

Ako se dobro sjećam, Freud je 'uočio' edipov kompleks i tvrdio da svako dijete želi ubiti oca i opaliti majku, a cijela priča ne prerasta u odnos muškarca i žene tako kasno kao što neki misle (već u dobi od ~5 g). Ja to čitam kao nešto što se krije u svima nama, samo se neki 'bolje' nose s tim teretom. Pod 'bolje' prvenstveno mislim na 'društveno prihvatljivije'.

Također, sjećam se da sam jednom davno gledao nešto na TV-u o tome, kako se priroda pobrinula da se ne stvaraju deformirani potomci - navodno postoji nekakav mehanizam koji nam općenito sve osobe koje jako dobro upoznajemo kroz djetinjstvo čini seksualno odbojnima. No, bilo je to davno, tko bi se sjećao detalja...

Uglavnom, želim reći da ne bi bio tako brz i upirao prstom tko je bolestan, a tko nije (jer, zapravo smo svi u nekoj mjeri bolesni :)

Baš me interesira što Psy. Baklava ima za reći na tu temu...

Gledam te!
17 godina

Freud je kandidat za P&T Bullshit

This space for rent!
17 godina
M_dipl. kaže...

Osobno, nemam problema sa incestom, dok god povlači određenu odgovornost. Nije da mi je furka, ali ako nekome je, pa neka bude sretan!

Prirodno je da jedan (npr alfa) muzjak zakolje nekog drugog muskog clana svog copora jer mu se namjerio na zenku. Znaci po tebi je prirodno da ja tebe upucam jer mi se svidila tvoja zena?

Daklem, postoje neke drustvene norme. Smatram da ih je vecina dobra i da su donijete u korist covjeka, odnsono drustva. Pa tako i ova.

(s)izgoreo kaže...

vjerojatno je tnakir mislio bolestan

Pa da. Zato sam spomenuo Edipa i psihijatre itd... Kao sto rekoh, liberalan sam. Live and let live, ali neke stvari jednostavno ne mogu prozvakati.

@Drago... jedan djanketa si je svjesno napravio sranje. Njegov zivot meni nista ne vrijedi. A te gluposti o ljudima kao uber vrsti... bunch of shit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 17:10 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice