Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.068.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
rambox kaže...

No no samo bez svađe molim,{#} rađe nabacite koji komentar na ovo dole hm ideja je fakat turbo originalna ali smrdana do daske fučkaj ga sad.{#}{#}

http://www.24sata.hr/sokantno/preparirao-je-svog-macka-pa-od-njega-napravio-helikopter-268626

A ja mislio da ova ekipa sto diskutira i argumentira s motorkama nije normalna.

Helikopter... rofl... ma ne moze ovo bit stvarno, ovo je jako dobar trolclanak :-D

edit:

gledam ovu sliku, i da nisam poceo postivati tu neku moralnu vertikalu da se ne skrivam iza avatara, stavio bih macka kao avatara :-D

Macak-helikopter...

Ne mogu dokuciti da li da crkavam od smijeha, budem kompletno impresioniran, ili uplasen do daske...

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 0:25 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

No no samo bez svađe molim,{#} rađe nabacite koji komentar na ovo dole hm ideja je fakat turbo originalna ali smrdana do daske fučkaj ga sad.{#}{#}

http://www.24sata.hr/sokantno/preparirao-je-svog-macka-pa-od-njega-napravio-helikopter-268626

Lololol, stavljam u oporuku da mene nakon smrti daju u dijelove za space shuttle. Ovaj mačor je barem bolje iskorišten od npr ovakvih preparacija: {#}

... ...
... ...
... ...
Google "crappy taxidermy" for the lulz Google "crappy taxidermy" for the lulz
17 godina
ElektričnaOvca kaže...
rambox kaže...

Štajaznam, ne vidim značajniju smrdanost od glave soba iznad kamina - ovo je barem zanimljivije za gledati.

Glava Jelena ili Soba ili Međeda na zidu,{#} to je klasika no meni to uopče nije nit zanimljivo niti čudno kak se kaže vozi dalje.Ali ti bokca mačka preparirat ali tako da on služi ko neki ludi helikopter, e to je več za vjerovali ili ne a bogme nije niti lako to izvest u praksi kolko ludo tolko i vrlo zahtjevno za napravit.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Malo IRL situacija navest cu sada:

-vi i supruga uzivate u prisnom trenutku na terasi uz kafu, odjednom vam nesto pridje s neba i snazan vjetar poobara kafu
-uzivate sami u ribolovu i cujete strasan sum iza zavoja rijeke, polalo se priblizava. Odjedom vidite ovo kako ide prema vama i strca vodu svuda okolo
-vozite bicikl, ovo proleti iz suprotnog smjera
-zaspete na pikniku, ovo je do vas
-letite avionom, ugledate ovo kroz prozor, bez problema vas prestigne
-vi ste na bazenu, na obali, odjednom se dno otvori, vode istekne, a ovo izadje
-imate dobro izolovane prozore, jednog jutra pridjete prozoru s lafom u ruci, sklonite storu i nadjete se oci u oci s ovim dok on levitira ispred prozora
-masovna produkcija i uporaba u gerilskom ratovanju, a mozda i invazije ovog
-za 40 godina, predvidja se, u svakom velilom gradu ovo levitira i funkcionira kao stand s informacijama

Upropastio me odmor, nemam ideja.
16 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
....
-masovna produkcija i uporaba u gerilskom ratovanju, a mozda i invazije ovog
-za 40 godina, predvidja se, u svakom velilom gradu ovo levitira i funkcionira kao stand s informacijama
 ,...

Nisu lose scene, ali ove dvije zadnje su legendarne... info-stand, rofl! :-D

17 godina
neaktivan

leteći mačak, tema za Dragu? on voli leteće naprave a ako voli i kućne ljubimce, pravi čovik za dat smrdan odgovor {#}

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 2:18 ((s)izgoreo).
17 godina

Vidio sam to jučer i ne slažem se s Električnom Ovcom. Kućni ljubimci su ti u emocionalnom smuslu kao članovi obitelji, a članove obitelji ne prepariraš, ako si normalan.

Prepariraju se trofeji, koje možeš promatrati kao neprijatelje u tom nekom praiskonskom smislu - ubio međeda koji bi tobože ubio tebe i te fore.

Za jelena možeš reći da je bio serijski silovatelj i mnoge su ti košute zahvalne što si ga goloruk sa samo tri puške i u društvu još šestorice uspio ubiti.

Imam dvije mačke doma i ne bih ovo nikada uradio. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Još kralj kaže - skoro mu je rođendan, ili šta već, dobiti će jači motor, veće/šire elise, Bog te pita šta ne. A mislim, svakakvih budala ima, može mu umisto očiju LED xenon staviti.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan
Ali ako nista, moras respektirati bar to sto je lik za potrebe prepariranja voljenog macka potrosio novac za koji je, da bi ga zaradio, sigurno morao odvojiti par dana svoga zivota. Na taj je nacin u puno vecoj mjeri odao pocast prerano preminuloj zivotinji, nego da je zakopa u zemlju da tamo istrune. Ja sam protiv zakopavanja mrtvih i rado bi, da imam financijskih mogucnosti, preparirao sve clanove familije i ugradio im mlazne motore da lete po kvartu via remote control.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
15 godina
neaktivan

Kulić u elementu, ne simpatiziram ga inače, dapače mislim da je popriličan redikul i kako bi rekli - *ebivjetar, ali malo koja mu nije na mjestu u ovom slučaju.

17 godina

Upravo sam ovo dobio na sluzbeni mail kao spam: 

Cijenjeni,

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige amerikanca g. Richarda Cohena
ISKORAK IZ HOMOSEKSUALNOSTI, koju je izdala naklada BENEDIKTA. Naslov
izvornika: Coming out Straight - Understanding and Healing
Homosexuality.
Predstavljanje će se održati u TRIBINI GRADA ZAGREBA,
Kaptol 27. u srijedu 6.VI. u 12. sati.
Uvodna izlaganja ( 7 do 10 minuta ) održati će:

Neđeljka Batinović urednica knjige
Josip Lončar ravnatelj ustanove za promicanje kršćanskih
Vrednota Kristofori ( potvrđeno )
Sanja Juras udruga Kontra ( čeka se potvrda )
Kristijan Grđan udruga Iskorak ( čeka se potvrda )
Dr Vladimir Gruden, psihijatar ( čeka se potvrda )
Marijo Živković voditelj Obiteljskog Centra
Nakon uvodnih izlaganja otvorena i ravnopravna rasprava.
Predstavljanje organizira naklada Benedikta i Obiteljski Centar.

Činjenica jest da jedan dio osoba homoseksualnog ponašanja i u Hrvatskoj i u drugim zemljama, nije zadovoljna sa svojim načinom života i rado bi ga zamijenili kvalitetnim obiteljskim životom u heterospolnom braku sa voljenom biološkom djecom.
U toj knjizi, autor na 359 stranica iznosi svoja iskustva ulaska i života kao osobe homoseksualnog ponašanja i svoj izlazak iz navike takvog ponašanja i osnivanje uspješne obitelji.
On je nakon svog izlaza iz okova homoseksualnosti studirao psihologiju i sada vodi uspješan rad na pomoći osobama koje žele napustiti naviku homoseksualnog ponašanja.
U knjizi on opširno tumaći načine i uvjete uspješnog napuštanja homoseksualnog ponašanja, a također i prevenciju takvog ponašanja kroz kvalitetan obiteljski život i korektno ponašanje roditelja i drugih starijih prema djeci.

Nego, ja sam strejt i nisam zadovoljan. Dal da se idem lijecit tako sto u prec u homoseksualce?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
tnakir kaže...
Nego, ja sam strejt i nisam zadovoljan. Dal da se idem lijecit tako sto u prec u homoseksualce?

Pa to sad ovisi čime nisi zadovoljan, zar ne? Nego, prije nego se zaletiš - je'l ti cura čita BOL?  :)

Gledam te!
13 godina
neaktivan

Tu postoje dvije mogućnosti: ili se taj Cohen toliko stidi svoje seksualnosti da će tražiti svakakve izlike za "bijeg"(pritom zanemarujući zakone biologije) ,ili je riječ o zadrtom homofobu koji nudi "konačno rješenje".. No opet se svodi na isto..

Its been a long time..How have you been?
17 godina
odjavljen
thedream kaže...

Kulić u elementu, ne simpatiziram ga inače, dapače mislim da je popriličan redikul i kako bi rekli - *ebivjetar, ali malo koja mu nije na mjestu u ovom slučaju.

Ovaj ekonomist ga isto sere, na ovakvo stanje u Hrvatskoj je utjecalo jos ostalih 150 faktora.

Najvecu stetu gosporadrstvu ove drzave je napravio HDZ (to treba ucit u skolskim udzbenicima) i to nitko ne moze opovrgnuti. U vrijeme HDZ-a prodane su najvrijednije tvrtke, prijatelji HDZ-a nisu trebali vracati milijunske poreze, postavljanje rodbine na sva moguca mjesta i funkcije, izmisljanje tisucu ratnih invalida koji crpe abnormalne kolicine novaca iz poreza.

Zalosno je da doseljenici i primitivni Hrvati jos uvijek podrzavaju tu lopovsku stranku.

http://isvijet.com.hr
13 godina
neaktivan
Edge kaže...

U vrijeme HDZ-a prodane su najvrijednije tvrtke, prijatelji HDZ-a nisu trebali vracati milijunske poreze, postavljanje rodbine na sva moguca mjesta i funkcije, izmisljanje tisucu ratnih invalida koji crpe abnormalne kolicine novaca iz poreza.

Zalosno je da doseljenici i primitivni Hrvati jos uvijek podrzavaju tu lopovsku stranku.

Ma..Veliku ulogu tu ima i neprestano promoviranje HDZ-a sa strane crkve..Ja,recimo,na svakom koraku čujem klanjanje i divljenje Polančecu i i inim slučajevima,potaknuto propovijedi s današnje mise.

Its been a long time..How have you been?
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 11:06 (Cave Johnson).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Upravo sam ovo dobio na sluzbeni mail kao spam: 

Cijenjeni,

Dr Vladimir Gruden, psihijatar-Nosferatu ( čeka se potvrda Beltane )

možda da se pregledaš kod ustaše?

...retoričko

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 13:29 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

možda da se pregledaš kod ustaše?

...retoričko

Jel taj lijeci pijavicama i pustanjem krvi? Jer su tablete sotonska izmisljotina

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina

Drago, znam da ti nije najbolja frendica, al pretjeruješ. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jel taj lijeci pijavicama i pustanjem krvi? Jer su tablete sotonska izmisljotina

jok, glazbenom metodom, gradiška stara kod maksovih mesara

...

mislim ono pobjeći iz bolnice za vrijeme rata, ostaviti pacijente i onda mu hdz dodjeli počasno predsjedavanje i predsjedanje etičkim povjerenstvom... pa ja ne znam {#}

ko treći tita liječi
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

jok, glazbenom metodom, gradiška stara kod maksovih mesara

...

mislim ono pobjeći iz bolnice za vrijeme rata, ostaviti pacijente i onda mu hdz dodjeli počasno predsjedavanje i predsjedanje etičkim povjerenstvom... pa ja ne znam {#}

Kaj ne znaš?! To je prava ,izvorna 'rvatina ,a svi mi smo crveni ,žuti i zeleni vragovi {#} i stoka sitnog zuba!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 14:10 (kizo2703).
13 godina
Drago kaže...

Vidio sam to jučer i ne slažem se s Električnom Ovcom. Kućni ljubimci su ti u emocionalnom smuslu kao članovi obitelji, a članove obitelji ne prepariraš, ako si normalan.

Prepariraju se trofeji, koje možeš promatrati kao neprijatelje u tom nekom praiskonskom smislu - ubio međeda koji bi tobože ubio tebe i te fore.

Za jelena možeš reći da je bio serijski silovatelj i mnoge su ti košute zahvalne što si ga goloruk sa samo tri puške i u društvu još šestorice uspio ubiti.

Nije da sam neosjetljiv ili da nisam imao iskustva s kućnim ljubimcima. Jednostavno mislim da je u ovakvim slučajevima motivacija ono što, ajmo reći, daje glavni ton čitavoj situaciji. Velika većina ljudi neće ovo napraviti nakon što izgube kućnog ljubimca, no neki će naći određene načine koji nisu u skladu s društveno postavljenim standardima oko odavanja počasti preminulim članovima obitelji. Ovaj je tip izjavio nešto u stilu kako je mačak obožavao ptice, a sada će moći letjeti - njegova motivacija djeluje kao odavanje počasti mačku, iako je način bizaran naspram uobičajenih standarda. U tom smislu mi je ovaj postupak bliži nekakvom benignom ekscentričnom ponašanju.

Drugu sliku sam stavio upravo iz razloga koje si i sam naveo, jednostavno, kačenje prepariranih životinja koje smo ulovili predstavlja nekakav standard (u svakom slučaju je standard naspram prepariranja kućnih ljubimaca). Za njega imamo i uobičajenu prateću racionalizaciju koju si također naveo. No, u konačnici, radi se o prepariranoj životinji i našim navikama o tome što predstavlja tradicionalno i time je OK -mumificiranje, balzamiranje, pokapanje u zemlju, spaljivanje, spaljivanje na rijeci, bacanje u more, (ispucavanje u svemir?). Tip je preparirao mačka i nakeljio mu propelere - ok, smiješno mi je dok pišem ovu rečenicu, ali nekako kontam da je stvarno i volio tog mačka.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
Danny_HR kaže...

Drago, znam da ti nije najbolja frendica, al pretjeruješ. :)

OK, kako nemrtvom prijetiti smrću?

Znam da u principu nije smiješno, ali nakon Orvillecoptera... {#}

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 14:36 (Veliki Brat).
15 godina
neaktivan

Frend izvalio da su joj zaprijetili oblačenjem majice u boji. My precious..{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 14:48 (thedream).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

....

E, ali probaj zamisliti da nije u pitanju neki kvazi-helic, nego F16 ili neki Fokker... {#}

Bas sam maloprije s kolegom strahovao o ovome sto spominjes: sta ce bit' kad se netko sjeti preparirat ljudskog clana obitelji?

Prvo ce bit: "A nono je volio tu fotelju, nek sjedi zauvijek u toj pozi..."

a onda, par godina kasnije:

"Ovo je nono..." *bzzzzzzz, nono dolijece* "Nu nono, mahni! Mahni! MAH-NI! MAAAH---NIII! Untisunpora mu softver za prepoznavanje glasa, a i baterije se trose kad ovako leti..."

14 godina

Ne dolaze samo vama čudni emailovi :)

Deuse skokni do te banke ako je blizu, ako je istina dijelimo pola pola(60-40 {#})

Aut vincere, aut mori!
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

"Ovo je nono..." *bzzzzzzz, nono dolijece* "Nu nono, mahni! Mahni! MAH-NI! MAAAH---NIII! Untisunpora mu softver za prepoznavanje glasa, a i baterije se trose kad ovako leti..."

ko treći tita liječi
15 godina
neaktivan

A tek kad se jahačka društva ugledaju u ovoga, asti srce {#} pa leteći "konjevi" krenu. Bit će mrtvih. {#} Airhorse One!

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Drugu sliku sam stavio upravo iz razloga koje si i sam naveo, jednostavno, kačenje prepariranih životinja koje smo ulovili predstavlja nekakav standard (u svakom slučaju je standard naspram prepariranja kućnih ljubimaca). Za njega imamo i uobičajenu prateću racionalizaciju koju si također naveo. No, u konačnici, radi se o prepariranoj životinji i našim navikama o tome što predstavlja tradicionalno i time je OK -mumificiranje, balzamiranje, pokapanje u zemlju, spaljivanje, spaljivanje na rijeci, bacanje u more, (ispucavanje u svemir?). Tip je preparirao mačka i nakeljio mu propelere - ok, smiješno mi je dok pišem ovu rečenicu, ali nekako kontam da je stvarno i volio tog mačka.

Stvar je u kontekstu, tako da ovo racionaliziranje o čemu se radi "u konačnici" malo promašeno. 

Kažem li ti pojam "odsijecanje ruke" i ne dam ti nikakav kontekst, što o tome možeš misliti? Bilo što, ali kontekst u konačnici određuje o čemu se radi.

Ako je na ruci bio maligni tumor, a ona je odsječena u operacionoj sali, pod paskom stručnjaka, onda o tome imamo pozitivan stav jer služi spašavanju nečijeg života. 

Ako je kontest iz horor priče i netko "u kolibi na osami" dtži zatočene poslovične "tinejdžere na izletu" i sjekirom im naživo odsijeca udove, onda taj pojam ima posve drugo značenje. 

Dakle, vađenjem stvari iz svog konteksta i igranjem na ovo "u konačnici" (a zapravo uopće nije relavantna konačna prosudba jer si apstrahirao ono što je bitno u svemu tome - kontekst) možeš relativizirati, osuditi ili opravdati bilo što. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Drago ali kontekst je debilan, ne znači (mi) ništa, štoviše ono prvo što si naveo a što je prihvatljivo društvu je za veću osudu od mačkohkoptera, mačka je uginula prirodnom smrću dok su trofeji rijetkih životinja na zidovima u ponudi industrije turizma i bezveznog i nehumanog preseravanja bogatuna s puškom i lovaca koji tobože rade reda po šumama odstrelom (stoka sadistička)

edit: mačkokopter

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 15:33 ((s)izgoreo).
17 godina

Pa s tim se mogu složiti, ali se ne slažem s ovim EO apstrahiranjem konteksta kako bi se, tobože, došlo do ispravnog odgovora. 

Ono gore je više zamjerka na načelnoj razini načinu argumentiranja, nego na stav o mačkokopteru.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice