Stvar je u kontekstu, tako da ovo racionaliziranje o čemu se radi "u konačnici" malo promašeno.
Kažem li ti pojam "odsijecanje ruke" i ne dam ti nikakav kontekst, što o tome možeš misliti? Bilo što, ali kontekst u konačnici određuje o čemu se radi.
Ako je na ruci bio maligni tumor, a ona je odsječena u operacionoj sali, pod paskom stručnjaka, onda o tome imamo pozitivan stav jer služi spašavanju nečijeg života.
Ako je kontest iz horor priče i netko "u kolibi na osami" dtži zatočene poslovične "tinejdžere na izletu" i sjekirom im naživo odsijeca udove, onda taj pojam ima posve drugo značenje.
Dakle, vađenjem stvari iz svog konteksta i igranjem na ovo "u konačnici" (a zapravo uopće nije relavantna konačna prosudba jer si apstrahirao ono što je bitno u svemu tome - kontekst) možeš relativizirati, osuditi ili opravdati bilo što.
Dao sam ti TU jer se zaista slažem sa ovime što si napisao (važnost konteksta), utoliko mi je i nejasno što sam fulao u argumentaciji. Na svoj post ne gledam kao vađenje stvari iz konteksta - upravo sam većinu posta potrošio na kontekst te ujedno i zaključujem sa kontekstom (tamo gdje kontam kako je stvarno volio tog mačka).
Napisao sam (tl:dr verzija kako ju ja vidim) kako preparacija kućnog ljubimca zvuči loše i nenormalno ako se ne uzme u obzir motivacija (ona meni predstavlja glavninu konteksta). Preparacija je konstanta neke vrste (zato sam napisao ''u konačnici'', moguće da sam se ondak loše ''odrazio''), to je čin koji sam po sebi nije niti loš niti dobar (kao ni odsjecanje ruke).
Uglavnom, ja mislim da mi je to sve u glavi odlično postavljeno (lol) te da je moja pismenost ono što je zaista ''promašeno'' :P. (izgleda da ću rađe biti nepismen nego u krivu)
p.s. pročitavši dannyev post o tebi i ministrici spreman sam, u ovome slučaju, napraviti iznimku i priznati da sam i nepismen i u krivu 

... pereš li ruke svaki put prije jela? voliš li nonića? znoje li ti se dlanovi?... dali si volio djeda?
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm