Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.294.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Nisu u ljudi u zatvoru zato sto su nenormalni, ljudi su u zatvoru zato sto zivimo u nenormalnom sistemu, da zivim u normalnom sistemu nebi nam trebali zatvori.

17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Tawals kaže...

Nisu u ljudi u zatvoru zato sto su nenormalni, ljudi su u zatvoru zato sto zivimo u nenormalnom sistemu, da zivim u normalnom sistemu nebi nam trebali zatvori.

"Nenormalno" je vrlo diskutabilan pojam i za filozofiju, a ne ovo. No znači, uzročnik ubojstva Luke Ritza je "nenormalan sustav". Kakav je to sustav i zašto i kakva je alternativa?

15 godina
protjeran

Sustav koji proizvodi takve nasilnike, nisu oni nasilni po prirodi. U nasem drustvu ima previse nejednakosti koja dovodi do ovakvih i slicnih ponašanja, u kibucima ili kod Amiša zna proći po par godina bez nasilja i ubojstava jer su svi jednaki.

17 godina
odjavljen

Misliš da komunizam nije proizvodio nasilje? Monarhija? Diktatura? Nije mi baš jasno, kakav bi ti sustav? - Nisu ljudi nasilni i ubijeni zbog nejednakosti. Ja isto imam problem s nejednakosti pa ne idem gradom ubijati, pljačkati, batinati i slično. Zapravo, većina koju znam pripada donjem ili gornjem radničkom sloju i nitko nije u zatvoru.

Misliš da izostanak tehnologije čini Amiše nenasilnima (manje nasilnima)? Ili da tehnologija čini nas nasilnima? Nasilje je prirodno (imaš ga apsolutno svugdje, od borbe za teritorij i ženke, do prehrane), ali o odgoju i izgrađenosti karaktera ovisi koliko se osoba kontrolira. Možda i o genetici, nisam čitao posljednje tekstove o tome baš.

Zašto ti nisi ubio svog susjeda ili Dalmatinca na Jarunu (ili odakle si već)? Ne koristiš tehnologiju? Živiš k'o Amiš?

15 godina
protjeran

Proizvodio je nasilje. Ja sam za anarhiju, ali u pravom smislu značenja te riječi ne onu krivo prevedenu. Društvo i institucije bi trebale pružiti mogućnost svakom pojedincu da sazrije u emancipiranu osobu kako bi mogao pridonositi svojoj zajednici. No današnje društvo, zajednica, roditelji, odgoj, jezik i opće javno mnijenje nam uskraćuje znanje, uči nas krivim vrijednostima,  krivom ponašanju i krajnje iskrivljenom pogledu na ljudske odnose i svijet općenito.

Nije zbog izostatka tehnologije, nego zbog ustroja društva. Naslilje je prirodno, ali kako nasilje u slučaju Luke Ritza može biti prirodno? 

A to o genetci su gluposti, imamo taj luksuz da kažemo " to je genetski" i strpamo nekog u zatvor bez da mijenjamo status quo.

18 godina
Dakle, svima nama bi se trebalo tolerirati nasilje i razumjeti nas zato jer zivimo u vremenima i u sustavu u kojem zivimo?
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
protjeran

Ne, sumnjam da ne ides okolo i ne ubijas samo zato sto ces zavrsiti u zatvoru, nego zbog roditeljskog odgoja koji te naučio da to ne radis i to po tebi nije moralno.

18 godina
A pa onda nije sustav kriv nego roditelji. Iako da je sustav stroziji, vjerujem da bi bilo manje kriminala.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 0:34 (tnakir).
14 godina
odjavljen

Evo jedne odlične pjesme koja najbolje opisuje sve napisano na protekle dvije stranice:

SK crew
15 godina
protjeran

, mozda su i pogledao ali si previse ignorantan.

14 godina

Zašto se stalno povlači pooštravanje kazni kao opcija za smanjenje nasilja/kriminala? Ok, jasni su mi vaši argumenti, no prema tome bi ameri trebali valjda imati gotovo nultu stopu nasilja, a svi znamo da su daleko od toga (a zatvorenika imaju pun k). Zašto se ne bi gledalo u smjeru smanjivanja motivacije za kriminalom/nasiljem kroz, recimo, veću materijalnu/egzistencijalnu sigurnost ljudi? Na tako nešto sam mislio kada sam govorio o sustavu. Puno toga se zna o mehanizmima agresije, a malo od tog znanja se iskorištava. Statistika nasilnih činova iz koristoljublja je ipak puno uvjerljivija od one vezane uz ''random acts of violence''. Imaju li manje nasilnog kriminala društva koja imaju strožije kazne i ''zaebanije'' zatvore ili ona koja imaju socijalno osjetljiviji sustav i općenito visoku egistencijalnu sigurnost svojih državljana? Ne znam, sigurno ima još smjerova u kojima bi se mogao naći barem dio nekakvog rješenja, pooštravanje kazni i zatvorski život na rubu egzistencije mi jednostavno djeluju kao vrlo ''plošni'' pristupi.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

BTW u semi-troll stilu bacam digresiju:

http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/168574/Default.aspx

Bit će materijala za pisanje u temi...

Očekujem novi pokolj,te hrpu ozlijeđenih gayeva,baš kao i hrpu uhićenih huligana,koji nemaju pojma ni o čemu.Samo da je nasilja...

O gayevima sve najbolje,ljudi kao ljudi ,sa svim vrlinama i manama. Parade smatram riskantnim ,ali potrebnim potezom za edukaciju naroda. 

Sad ,drugo je pitanje hoće li se ponoviti incident iz Beograda,te prošle parade u Splitu,ili će Splićani ipak pokazati nekakvu toleranciju prema sugrađanima..

Roćka
14 godina
odjavljen

Zna se da će biti nereda ali Parada se održava. {#}

14 godina
odjavljen

Te parade su teško preseravanje.

Umjesto da kao normalni ljudi jednostvano hodaju gradom,dijele letke i mašu onim svojim zastavama uz neku normalnu glazbu,oni moraju izvoditi neke sado-mazo gluposti. I onda se čude kad dobiju po njušci.

Može parada,ali neka bude moralna.

SK crew
14 godina
protjeran
Diplomat kaže...

Ah,ne bi bilo nereda da se ljudi obrazuju o tematici,te da počnu razmišljati svojom glavom,a ne se slijepo držati normi koje je nametnula crkva.

EDIT:Pranja, gdje se to dogodilo? Ja sam na prošlogodišnjoj paradi u Splitu ,Beogradu,i sličnima primjetio normalno obučene građane.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 11:35 (Roćka).
14 godina
odjavljen
Roćka kaže...
Diplomat kaže...

Ah,ne bi bilo nereda da se ljudi obrazuju o tematici,te da počnu razmišljati svojom glavom,a ne se slijepo držati normi koje je nametnula crkva.

Ne, nebi bilo nereda da se ne izmišlja ta parada.

14 godina
protjeran
Diplomat kaže...

Ne, nebi bilo nereda da se ne izmišlja ta parada.

Nisam baš uvjeren u to.Nasilnici su nasilnici,bilo parada ili ne. Uostalom,paradiranje je jedini način da se javno istaknu ,te da privuku pozornost na sebe,da pokažu ljudima

da postoje,da su i oni dio društva. 

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 11:48 (Roćka).
14 godina
odjavljen
Roćka kaže...

EDIT:Pranja, gdje se to dogodilo? Ja sam na prošlogodišnjoj paradi u Splitu ,Beogradu,i sličnima primjetio normalno obučene građane.

Svake godine na tv-u vidim kako se "hvataju",skaču po ljudima koji sjede na terasama kafića i polugoli plešu po gradu.

SK crew
14 godina
protjeran
Pranja kaže...

Svake godine na tv-u vidim kako se "hvataju",skaču po ljudima koji sjede na terasama kafića i polugoli plešu po gradu.

Ako takvih i ima,to su pojedinci.Doduše,nešto sumnjam u vjerodostojnost tog skakanja po terasama..Nisu oni orangutani,ni silovatelji.

Roćka
14 godina
odjavljen
Roćka kaže...

Ako takvih i ima,to su pojedinci.Doduše,nešto sumnjam u vjerodostojnost tog skakanja po terasama..Nisu oni orangutani,ni silovatelji.

Pa i pojedinci su oni koji njih tuku. Meni LGBT osobe ne smetaju,ali ne volim baš vidjetei tu paradu. U stvari,ne volim vidjeti nikakve velike skupine ljudi na ulici. {#}

SK crew
14 godina
protjeran
Pranja kaže...

Pa i pojedinci su oni koji njih tuku. Meni LGBT osobe ne smetaju,ali ne volim baš vidjetei tu paradu. U stvari,ne volim vidjeti nikakve velike skupine ljudi na ulici. {#}

Da,pojednici ih tuku,ali velika većina stanovništva ih ne podnosi ,iz banalnih razloga. 

EDIT:Ako ti parade ne smetaju,ne obraćaj pozornost na njih.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 11:47 (Roćka).
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Te parade su teško preseravanje.

Umjesto da kao normalni ljudi jednostvano hodaju gradom,dijele letke i mašu onim svojim zastavama uz neku normalnu glazbu,oni moraju izvoditi neke sado-mazo gluposti. I onda se čude kad dobiju po njušci.

Može parada,ali neka bude moralna.

Koje sado-mazo gluposti? U kojem ti univerzumu živiš?

To što si ti sebi u glavi umislio da se nešto dešava ne znači da je to tako. Pronađi mi slike polugolih sado-mazo "homića" koji skaču po prolaznicima i sablažnjavaju ih.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 12:13 (Danny_HR).
18 godina

opet ce nastat euforija oko bezopasnih parada.   bitno je da ce brzo past u zaborav manijaci i drkadjije koji pod okriljem svog pastoralnog posla siluju djecu,a vrhuska najmocnije mini drzave ih skriva i stavlja iznad zakona.  samo se vi nastavite bakcat s paradama.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
odjavljen
18 godina
neaktivan

To si vidio kod nas?

To što se na stranicama tvojih istomišljenika nalaze ovakve nebuloze nema veze s realnošću. Mislim da bi to jedna prosješno inteligentna osoba mogla shvatiti već davno.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 12:39 (Danny_HR).
16 godina
Pranja kaže...

Umjesto da kao normalni ljudi jednostvano hodaju gradom,dijele letke i mašu onim svojim zastavama uz neku normalnu glazbu.

Pa zar to nije bia plan od prošle godine? Samo eto kad su došli do rive počelo ih se gađat kamenjima.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

To si vidio kod nas?

To što se na stranicama tvojih istomišljenika nalaze ovakve nebuloze nema veze s realnošću. Mislim da bi to jedna prosješno inteligentna osoba mogla shvatiti već davno.

Jep.

Da,molim te. Sad si kao onaj trol od prije par stranica.

SK crew
18 godina
neaktivan

Daj mi slike s hrvatskih pride evenata u kojima se takve stvari dešavaju. Molim te.

Inače si samo lažov koji nema na koji način opravdati svoje primitivne stavove i izvlači se na slamku.

18 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Daj mi slike s hrvatskih pride evenata u kojima se takve stvari dešavaju. Molim te.

Inače si samo lažov koji nema na koji način opravdati svoje primitivne stavove i izvlači se na slamku.

Po tvojim procjenama je onda primitivno 97% stanovika RH.

Ja ne vidim cilj parade, samo znam da se potrosi par milijuna na osiguranje koje placaju gradjani.

http://isvijet.com.hr
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Još kad bih znao gdje da tražim te slike...

SK crew
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice