Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.275.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

@dado

To da se u međimurju soc. služba bavi većinom krizama kod romske manjine nije ništa čudno. Nasumično romsko dijete se statistički rađa u sljedećoj situaciji: bijeda, nemogućnost obrazovanja (tj. neće ni imati izbor hoće li ići u školu), dogovoren brak, prosjačenje ili kriminal ili oboje su jedina ponuđena prilagodba, ''naš'' svijet uglavnom uopće nije opcija. Bome, stvarno su to opake privilegije - imaš privilegiju da ostaneš u glibu, mi smo pokušali pomoći, no iskreno baš i nemamo razrađen plan i eto, jbg. Što se tiče institucija, uglavnom su prepušteni sami sebi, pokušaja ima i uglavnom su jalovi - ne radi se dovoljno (tj dovoljno kvalitetno) kako bi oni uopće realno imali nekakva temeljna prava (tj da ih realno mogu ostvariti), a ne da ih imaju više od ''Hrvata'' (a to je početak rasprave i ono o čemu sam ja pričao, ne tvoj ili moj nivo tolerancije ili osjećaj krivnje ili bilo što treće). Ja razumijem tvoju percepciju, naravno da nemam ista iskustva i bilo bi glupo negirati tvoja - ipak, ne kontriram ja tvojim iskustvima niti sam iznosio svoja iskustva - ti si izjavio kako ''romi imaju veća prava nego državljani hrvatske'', a ja se s time nisam složio. Nadam se da se sada razumijemo.

...

Ovo što forumaš pranja blebeće o genetici kao uzroku njihove neciviliziranosti i manjku osjećaja pripadnosti (btw, odakle sad to haha) je jednostavno nastavak njegove verzije ''mein kampfa'' - smiješno je što uopće pokušava tako grčevito negirati ikakvu poveznicu, da bi vrlo brzo opet izletio sa izjavom poput:

''To je nešto puno dublje,genetski. Jednostavno im nije "usađen" civilizirani način života,osjećaj pripadnosti itd.'' 

Deplasirano je uopće raspravljati o tome koliko on pojma nema o teoriji ličnosti uz ovako opasno glupe (veći naglasak na opasne) ideje o tome zašto Romi ne žive na način kao što to radi većina na ovim prostorima. Romi su zbog genetike necivilizirani, ne možeš ti to odgojem - pitam se što misliš o onim, kako sam kažeš ''srbima s kojima se ljudi iz siska moraju tući za posao'', jesu li i oni genetski ''challenged''? Možeš me prozivati trollom i spammerom koliko god želiš, a ja ću u međuvremenu i dalje tvrditi kako su ovakve izjave iznimno glupe i opasne, i kako mislim da je jedina opravdana vrsta ekstremne netolerancije ona koja ne dozvoljava kačenje ovakvih postova.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Čovjek je svjesno biće,te svoju osobnost izgrađuje vlastitim odabirom.

Ovi slučajevi koje smo naveli se ne mogu objasniti (ne)odgojem. To je nešto puno dublje,genetski. Jednostavno im nije "usađen" civilizirani način života,osjećaj pripadnosti itd.

Ovakvim izjavama dovodiš se na rub dobivanja kartona.

Osim što je izjava potpuno neprimjerena, ujedno je i jedna od najglupljih koju sam imao prilike pročitati ovdje.

Milijun je primjera kroz povijest u kojima se jasno može vidjeti da čovjeka i njegovu osobnost izgrađuje okolina, običaji njegovih bližnjih i odgoj.

Primjerice ja sam 100% siguran da si ti odrastao u okolini koja ima slične stavove tvojima, što objašnjava tvoju netoleranciju i općenitu zadrtost, da si pak odrastao u liberalnijoj i tolerantnijoj sredini stavovi bi ti bili potpuno drugačiji.

Na sve utječe okolina, društvo, obitelj, običaji na prostoru na kojem se rađaš. Jedino što postoji kao mogućnost je da s vremenom čovjek postane pametniji i počne razmišljati svojom glavom, pa nešto nauči i uvidi koji su to stavovi i uvjerenja (koja su mu nametnuta) pogrešna i nemaju veze s mozgom.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 8:28 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ovi slučajevi koje smo naveli se ne mogu objasniti (ne)odgojem. To je nešto puno dublje,genetski. Jednostavno im nije "usađen" civilizirani način života,osjećaj pripadnosti itd.

Da, ti si najveći car na ovoj planeti. Da pustiš svoje dijete od rođenja u prašumi, nakon 4-te godine bi tečno pričao i pisao književnim jezikom, znao tablicu množenja i popodne bi skupa sa čapljama i sovama ispijao popodnevni čaj Like A Sir. Tvoje dijete se rađa sa 3 kile gena više.

Ovaj forum nije odgojna ustanova pa mi nije jasno zašto nam svoju zatucanost i needuciranost non stop turaš u nos? Znam kolko sam ja naučio u prvih tjedan dana na ovom forumu, da ne kažem nakon 2 godine, al da može postojat netko tko već 4 mjeseca s nama diskutira u temi i da bez pardona baca ovakve izjave je uvreda svima nama.

@Dado

Da se kojim slučajem dogodi da ja svoje dijete ne odgajam kako spada, child service bi mi ga uzeo i dao nekom tko se o njemu zna i može brinuti. I tebi bi uzeli dijete. Cvilio ti ili prijetio oružjem. Zašto nisu poslali kordon policajaca sa svim oklopima (kao što šalju na prosvjednike, utakmice - dakle može se). I tko god krene na policajca dobiva batine. Nemaš šta napadat službenu osobu. I bunili bi se tjedan dana al šta to koga briga. Dnevno imaš 20 deložacija i pljenidbi po stanovima pa šta sad. Svi koji bi dalje prijetili nekakvim odmazdama bi završili u zatvoru. Ako mogu hapsiti čovjeka čija je sestra nepropisno prakirala na ulazu u dječiji vrtić, bome mogu pohapsiti i sve divljake i kriminalce. Al neće.

Točno se zna kakve su kazne za nepropisno držanje životinja, nepropisno odlaganje otpada, ne plačanje računa.. Nemaš za platiti kaznu, račun? Aj u zatvor. Odradi svoj dug prema društvu. Da se pola godine drže zakona i da svaka institucija odradi svoj dio posla ni jednog tog "problema" ne bi bilo.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

Malo ste ga preagresivno napali. Iako se ne slažem s čovjekom u tom pogledu, ali ga kužim. Tj. kužim njegovu reakciju, komentar. Kužim ga potpuno jer čujem takve i slične izjave od svojih sugrađana, poznanika, prijatelja. Teško je živjeti u državi, koja te ustvari ne prizna (prema Međimurju je HR uvijek imala mačehinski odnos, uvijek zadnja rupa na svirali), a onda vidiš kako manjine (koji se ne izjašnjavaju Hrvatima) imaju prvilegije (neću reći prava) koje drugi nemaju. Počinješ sve više mrziti ljude koji imaju te privilegije nego sustav koji  ih im omogućava.

Evo još jedan friški primjer toga :

http://www.emedjimurje.hr/crna-kronika/pismo-ocajnog-stanara-kradje-u-cakoveckom-domu-nitko-nista-ne-poduzima

Kako je i ivan rekao, da institucije obavljaju svoj posao bilo bi drugačije. Nažalost gorka istina je da su institucije još više preplašene od građana. Kako možeš pročitati na onom blogu od lesara, Međimurje je okarakterizirano kao "mrzitelji roma" i to još na međunarodnoj sceni. I ako se dogodi bilo koja nepravda (za koju romi misle da je nepravda) zovu se svi mogući međunarodni sudovi za ljudska prava itd. Iako su sve optužbe na kraju bile odbačene, sve Međimurske institucije su imale "međunarodne" promatrače koji su prosuđivali da li se ne krše prava roma u Međimurju.

Dobro mislim da smo malo već previše "ispeglali" tu temu, vrijeme je da se prebacimo na neku drugu {#}. Da se i ja prebacim samo na TD i TU kontrole, a ne na toliko komentiranja.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 9:07 (dado2202).
14 godina
protjeran

Zakon i represija su se oduvijek provodili na "normalnim" građanima.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
16 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Zakon i represija su se oduvijek provodili na "normalnim" građanima.

Mislim da malo pretjerujemo oko nekih stvari, naravno da socijalno/gospodarske prilike u društvu utječu na sve nas pripadnike društva, ali pričat o nekom represivnom aparatu kod nas je malo preuveličana teza.

Smatram da kada bi  socijalne i gospodarske prilike bile bolje naše društvo bi u skali od 1-10 bilo negdje na 8, a sada svi smo pomalo nervozni zbog gospodarske situacije, spoznaje da su nas pojedini "političari" i tzv. privatni poduzetnici/menađeri/lideri  pokrali do kosti i činjenica je da čemo to još dosta dugo osjećati, a pošto pomalo gubim pouzdanje da če stvari krenuti na bolje ostaje mi jedino preživljavat u trenutnoj situaciji i nadat se da neće biti još i gore.

Ja sam jednostavno izgubio iluzije da če se u globalu nešto i mjenjat na bolje, uz ove medije i vijesti/novosti kojima nas obasipaju ponekad se osječam kao Alisa u zemlji čudesa, gdje stječem dojam da negdje u pozadini sve strateške odluke vodi Ožujski zec i ekipa za čajnim stolom.

14 godina
ivan dragi kaže...

Ovaj forum nije odgojna ustanova pa mi nije jasno zašto nam svoju zatucanost i needuciranost non stop turaš u nos? Znam kolko sam ja naučio u prvih tjedan dana na ovom forumu, da ne kažem nakon 2 godine, al da može postojat netko tko već 4 mjeseca s nama diskutira u temi i da bez pardona baca ovakve izjave je uvreda svima nama.

Zapravo tu je puno više. Nekada poznat kao "vexxx5555".

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Pranja kaže...

Ovakvim izjavama dovodiš se na rub dobivanja kartona.

Osim što je izjava potpuno neprimjerena, ujedno je i jedna od najglupljih koju sam imao prilike pročitati ovdje.

Milijun je primjera kroz povijest u kojima se jasno može vidjeti da čovjeka i njegovu osobnost izgrađuje okolina, običaji njegovih bližnjih i odgoj.

Primjerice ja sam 100% siguran da si ti odrastao u okolini koja ima slične stavove tvojima, što objašnjava tvoju netoleranciju i općenitu zadrtost, da si pak odrastao u liberalnijoj i tolerantnijoj sredini stavovi bi ti bili potpuno drugačiji.

Na sve utječe okolina, društvo, obitelj, običaji na prostoru na kojem se rađaš. Jedino što postoji kao mogućnost je da s vremenom čovjek postane pametniji i počne razmišljati svojom glavom, pa nešto nauči i uvidi koji su to stavovi i uvjerenja (koja su mu nametnuta) pogrešna i nemaju veze s mozgom.

Nije samo glupa, nego i kontradiktorna. Prva rečenica mu se kosi s drugom.

14 godina
neaktivan
Cigani i Romi. Postoji velika razlika među njima. Cigani pljačkaju Konzum, Plodine i sve te divne i krasne markete u kojima smo mi normalni prisiljeni plaćati sva dobra koja uzmemo (prisiljeni moralom). Cigani kradu mobitele, skutere, novce. Cigani viču hamim peljef staricama u busu da im se maknu sa sjedala. Cigani su ono što nijedan Rom nikad ne bi trebao biti.
Ali, da se razumijemo, nemam ništa protiv Roma. Dapače, s njima volim tu i tamo pročavrljati u busu, čak im i rado ustupim sjedalo.
E sada ćete mi govoriti kako nemaju svi Romi jednake uvjete. Nema to nikakve veze. Svi oni idu u školu, svi oni imaju pravo učiti, i svi mogu barem osnovnu završiti. Bio sam u jednoj Romskoj kući (pravoj kući, ne baraci), i mogu slobodno reći da je urednija i ljepša od moje. Cijela obitelj pristojno zarađuje i trudi se biti normalna. Ne sile svoju djecu na udaju sa 15, raspolažu velikom količinom novaca kojom se ne opijaju i drogiraju, sve u svemu, skroz su normalni. I svi Romi i Cigani mogu biti takvi.
16 godina
neaktivan

Nema nijedna druga tema ? {#}

iznenađen i uvređen!
14 godina
protjeran
thedream kaže...

Nema nijedna druga tema ? {#}

Police brutality. Discuss.

"Sgt.Hawkes and I'm down with the cop scene. I'm rookie and I'm rollin' with a SWAT team."

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:20 (Langsdorff).
16 godina

Cijevi se mogu napraviti zakrivljene, ali svaka cesta je drugacija ovisno o velicini zavoja i konfiguraciji terena. Svaka kruzna krivina ima svoj radijus, a imas i prijelaznu krivinu (klotoida). Na rubovima su takodjer zato sto je nagib ceste od sredine prema rubu tako da voda moze otjecati. 

18 godina

zanimljivi su kauč-revolucinari dok gube dane po portalima.  puna usta parole "neka institucije rade svoj posao".

institucija te zaustavi na putu i trazi osobnu iskaznicu.  radi svoj posao.  ti ga ne hebes 2%, odsetas i galamis.

institucija/organ/predstavnik zakona, tada treba:

3 ostat posran ipobjec u postaju
22 primjenit sredstva prisile
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
protjeran
buco2 kaže...

Cijevi se mogu napraviti zakrivljene, ali svaka cesta je drugacija ovisno o velicini zavoja i konfiguraciji terena. Svaka kruzna krivina ima svoj radijus, a imas i prijelaznu krivinu (klotoida). Na rubovima su takodjer zato sto je nagib ceste od sredine prema rubu tako da voda moze otjecati. 

Lako za zavoje, mene su uvijek fascinirali šahtovi postavljeni pod lijeve kotače. Da stvar bude bolja, rijetko su postavljeni paralelno s cestom pa ne možeš voziti više desno i izbjeći ih, nego idu od sredine trake prema lijevo pa ti gledaj kako ćeš ih izbjeć uz bicikliste, motocikliste i sulude taksiste koji pretječu s lijeva. Sreća pa sam se kao mali ispraksao na Super Mario Kartu.

Pravi tulum nastaje kada moraju nekaj radit u tim šahtovima i zatvore čitavu jednu traku bez imalo beda. Još veća fora je kada ih idu zavarivat jer su Ameri tak rekli... /facepalm/

17 godina
torrente kaže...

..institucija te zaustavi na putu i trazi osobnu iskaznicu.  radi svoj posao.  ti ga ne hebes 2%, odsetas i galamis.

institucija/organ/predstavnik zakona, tada treba:

-naravno, pendrek!

... ali se u ovom slučaju zaboravlja mjesto radnje i uzrok, tj vrtići, kronični nedostatak mjesta, naplata svega što se može.. -može i policija biti 'ljudska', za građane, neprotiv njih?

-ili ovako, traženje identifikacije, navečer, pred kafićem, ili ujutro, pred vrtićem. Nije baš isto, pogotovo ako se svaki put kod upotrebe sile, ponekad s razlogom, ponekad bez razloga, koristi klasična policijska formulacija, 'opiranje, vrijeđanje itd..' to je smo policijska riječ protiv riječi osobe. Što ako je bez opiranja? itd.

Gadi mi se policija koja ima posao klasičnih mafijaških utjerivača, ukida se besplatni parking, cijena vode, prijevoza ... to je razlog, ne nečije opiranje.

Pendrek, lisice, sitnozuba stoka... Možda postoji i drugi način?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ti si ofiser,ja sam parkirao ispred vrtica.
ti :blabla...osobnu iskaznicu.
ja: ma ajde blabla pas blabla kreteni blabla
i nastavim u svom smijeru ili ako ti je draze,pasivno legnem na cestu.

tvoj postupak kao sluzbena osoba je koji?
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-naravno, pendrek!

... ali se u ovom slučaju zaboravlja mjesto radnje i uzrok, tj vrtići, kronični nedostatak mjesta, naplata svega što se može.. -može i policija biti 'ljudska', za građane, neprotiv njih?

-ili ovako, traženje identifikacije, navečer, pred kafićem, ili ujutro, pred vrtićem. Nije baš isto, pogotovo ako se svaki put kod upotrebe sile, ponekad s razlogom, ponekad bez razloga, koristi klasična policijska formulacija, 'opiranje, vrijeđanje itd..' to je smo policijska riječ protiv riječi osobe. Što ako je bez opiranja? itd.

Gadi mi se policija koja ima posao klasičnih mafijaških utjerivača, ukida se besplatni parking, cijena vode, prijevoza ... to je razlog, ne nečije opiranje.

Pendrek, lisice, sitnozuba stoka... Možda postoji i drugi način?

Nisam iz Zagreba pa ne znam kakvo je stvarno stanje u toj ulici ali ono što sam pročtao na drugim forumima je to da je ta ulica jako prometna u jutranjim satima i kad bi svaki roditelj s djecom stao ispred vrtića nastao bi prometni kolaps. 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
Septah kaže...
..

Nisam iz Zagreba pa ne znam kakvo je stvarno stanje u toj ulici ali ono što sam pročtao na drugim forumima je to da je ta ulica jako prometna u jutranjim satima i kad bi svaki roditelj s djecom stao ispred vrtića nastao bi prometni kolaps. 

-jesi li ikad ostavljao dijete u vrtiću? To u gradskim uvjetima 'normalno', do sad nije smetalo 'organima'... -nisu mi simpatični, inače bi navijao za pendrek metodu (kao odgovor torrenteu) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Sta mislite o ovome?

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji cetnik govori kako je Vukovar srpski grad i kako mi pricamo srpski jezik? {#}

Jel ima kakav srbin da ovo komentira, bas me zanima vas stav? Kako to da jedna ovakva neinteligentna spodoba nije u zatvoru zbog svojih izjava mrznje i negiranja genocida?

Gledao sam jos neke njegove nastupe na srpskim televizijama i iako ima tamo ljudi zdravog razuma koji ga kritiziraju, mene sokira koliko ga zapravo podrzavaju.

Odvratno, jadno i primitivno.

Primitivizam kako bi on sam rekao, samo ne hrvatski!

Sramota za Srbiju ali i za hrvatsku televiziju!

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Šizofreničar.

iznenađen i uvređen!
14 godina
odjavljen
Septah kaže...

Onda je jedini način biciklo ili pješke. {#}

14 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Sta mislite o ovome?

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji cetnik govori kako je Vukovar srpski grad i kako mi pricamo srpski jezik? {#}

Jel ima kakav srbin da ovo komentira, bas me zanima vas stav? Kako to da jedna ovakva neinteligentna spodoba nije u zatvoru zbog svojih izjava mrznje i negiranja genocida?

Gledao sam jos neke njegove nastupe na srpskim televizijama i iako ima tamo ljudi zdravog razuma koji ga kritiziraju, mene sokira koliko ga zapravo podrzavaju.

To ti je skroz isto kao da na telku dođe neki hrvatski nacionalist - i on bi dobio puno podrške. Samo, fora je u tome što ta podrška ne znači da ga puno ljudi podržava. Budale su uvijek najglasnije i najuočljivije. Ostatak ekipe ima drugih zanimacija i preokupacija te se na takve uopće niti ne obaziru. To je ona tiha većina koja će reć "omfg, kakav kreten" i prešaltat na drugi kanal.

Što se Srba tiče, upoznao sam nekoliko kolega informatičara iz Beograda, nekoliko puta bio poslovno tamo. Nikada nitko od njih, niti njihovih suradnika iz firme nije rekao ružnu riječ za Hrvatsku i jako su frustrirani svojim političarima i propagandnim glupostima koje im ovi serviraju. Dakle, ista situacija kao kod nas i svuda u svijetu. Svaki narod ima par postotaka kretena koji pričaju gluposti, zabrijavaju negativu, prosipaju žuč i najveći trik je popušiti tu njihovu galamu i ne zaključiti kako oni predstavljaju većinu. To bi bilo krivo i vrlo štetno. Velika većina ljudi ne želi mržnju, negativu, huškanje na rat, nepotrebno revidiranje povijesti, već žele živjeti u miru sa svojim susjedima i gledati kako njihova djeca žive u tom istom miru.

Ne znam kakva su iskustva drugi kolege imali, ali mene su u Beogradu tretirali gotovo kao kralja. Bilo je dovoljno da Aca kelneru najavi kako je doveo prijatelja iz Zagreba i ne da smo dobivali najbolje stolove, već je ovaj pet puta dolazi provjeriti treba li nam što i kakva je hrana i priupitati kako je u Zg jer da ima prijatelja kojega nije vidio godinama. Znači, normalni ljudi koji imaju pametnijeg posla nego mrziti i pričati nebuloze.

18 godina
Langsdorff kaže...

To ti je skroz isto kao da na telku dođe neki hrvatski nacionalist - i on bi dobio puno podrške. Samo, fora je u tome što ta podrška ne znači da ga puno ljudi podržava. Budale su uvijek najglasnije i najuočljivije. Ostatak ekipe ima drugih zanimacija i preokupacija te se na takve uopće niti ne obaziru. To je ona tiha većina koja će reć "omfg, kakav kreten" i prešaltat na drugi kanal.

Što se Srba tiče, upoznao sam nekoliko kolega informatičara iz Beograda, nekoliko puta bio poslovno tamo. Nikada nitko od njih, niti njihovih suradnika iz firme nije rekao ružnu riječ za Hrvatsku i jako su frustrirani svojim političarima i propagandnim glupostima koje im ovi serviraju. Dakle, ista situacija kao kod nas i svuda u svijetu. Svaki narod ima par postotaka kretena koji pričaju gluposti, zabrijavaju negativu, prosipaju žuč i najveći trik je popušiti tu njihovu galamu i ne zaključiti kako oni predstavljaju većinu. To bi bilo krivo i vrlo štetno. Velika većina ljudi ne želi mržnju, negativu, huškanje na rat, nepotrebno revidiranje povijesti, već žele živjeti u miru sa svojim susjedima i gledati kako njihova djeca žive u tom istom miru.

Ne znam kakva su iskustva drugi kolege imali, ali mene su u Beogradu tretirali gotovo kao kralja. Bilo je dovoljno da Aca kelneru najavi kako je doveo prijatelja iz Zagreba i ne da smo dobivali najbolje stolove, već je ovaj pet puta dolazi provjeriti treba li nam što i kakva je hrana i priupitati kako je u Zg jer da ima prijatelja kojega nije vidio godinama. Znači, normalni ljudi koji imaju pametnijeg posla nego mrziti i pričati nebuloze.

Slazem se ja, ja ne izjednacavam cijelu naciju sa jednom budalom. (teskom budalom)

Znam i ja par srba i to su naravno najnormalniji ljudi, ali to je s ove strane granice iskreno ne znam kako je s druge. :)

Mene kopka to kako uopce smije nesto takvo javno izreci bez da ga se sankcionira!

Takvim ljudima je mjesto u zatvoru.

Ali da, kad gledam sad...pa kod nas je sudstvo takvo kakvo je, kakvo je tek tamo...

No opet reci ti sto hoces, ali javno se izjasnjavati kao ustasa je kaznjivo zakonom u RH, dok u Srbiji ovaj kreten siri velikosrpske ideje i svoje "povjesne cinjenice" (utemeljene u apsolutno nicemu ili u knjizi nekog cetnika) te mrznju i netrepeljivost ne samo medu hrvatima i srbima, vec i svim ostalim nacijama bivse Jugoslavije, pa cak napada i madare u nekim televizijskim nastupima.

Nema sanse da bi neki ustasoid mogao tako nastupati u RH.

Zar tamosnji zakonodavci i drzavnici ne vide stetu koju im nanosi ova dvorska luda?

- Psiho246
15 godina
neaktivan

cura mi je pričala da je gledala emisiju, pa sam si pogledao filmić.. mene najviše zabrinjava njihov udžbenik povijesti koji su pokazali i čime oni svoje klince šopaju.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 23:02 (nine).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Sta mislite o ovome?

Tu sam. Pazi,

Taj čovjek je niko i ništa, ne predstavlja ništa, za njega zna 5 članova uže porodice i to je to. Da ga sutra lupi tramvaj, da nema ličnu kartu, niko nebi znao ko je on. Jedan bezlični, muljavi cirkusant kojih na ovim prostorima ima previše.

Običan narod i ovdje i tamo, gleda kako da zbrine sebe i svoju porodicu, da žive koliko toliko normalno. Naravno, kao i svugdje postoji broj onih (5-10 posto, to je jednostavno džabe, toliko ih je bilo i prije 50 godina, toliko će ih biti i za 50 godina, to se prenosi generacijski izgleda) koji bi se vječito klali sa svim nesrbima. Pogledajte mitning srpskih radikala i hrvatskog HSP-a. Razlike NEMA! Potpaljuju narod, pričaju on nekom proširivanju granica a ljudi krpe kraj sa krajem. Pričaju o procvatu njihove države, a svaki 2-3 nezaposlen.

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina
neaktivan

Kako je nitko i nista ako je receno da je donedavno (?) bio na vrhu drzavnog arhiva. 

The only thing I put before me is do re.
14 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Slazem se ja, ja ne izjednacavam cijelu naciju sa jednom budalom. (teskom budalom)

Znam i ja par srba i to su naravno najnormalniji ljudi, ali to je s ove strane granice iskreno ne znam kako je s druge. :)

Mene kopka to kako uopce smije nesto takvo javno izreci bez da ga se sankcionira!

Takvim ljudima je mjesto u zatvoru.

Ali da, kad gledam sad...pa kod nas je sudstvo takvo kakvo je, kakvo je tek tamo...

No opet reci ti sto hoces, ali javno se izjasnjavati kao ustasa je kaznjivo zakonom u RH, dok u Srbiji ovaj kreten siri velikosrpske ideje i svoje "povjesne cinjenice" (utemeljene u apsolutno nicemu ili u knjizi nekog cetnika) te mrznju i netrepeljivost ne samo medu hrvatima i srbima, vec i svim ostalim nacijama bivse Jugoslavije, pa cak napada i madare u nekim televizijskim nastupima.

Nema sanse da bi neki ustasoid mogao tako nastupati u RH.

Zar tamosnji zakonodavci i drzavnici ne vide stetu koju im nanosi ova dvorska luda?

Mda, to kaj je kod nas javno izjašnjavanje i veličanje Ustaštva zabranjeno, ne znači da se zakon provodi ili ne krši. Da se radi o mrtvom slovu na papiru jasno pokazuje godišnje okupljanje Učitelja u Čavoglavama za Dan državnosti. Ono što mene najviše plaši je kada vidim nekoga mladoga kako je pun mržnje i u crnoj majici s U kapom na glavi pozdravlja nacističkim pozdravom. Prije par godina je u novinama i na portalima bila fotka nekakve zgodne djevojke s U kapom na glavi i desnom rukom u zraku. Meni je to bilo užasno za vidjeti i zbilja me strah kada pomislim kako tu mladu škvadru starija generacija doslovno truje povijesnim lažima i glupostima.

Ali... Znaš kaj je najtužnije? To što je glavna zadaća takvih ekstremista ispunjena onog trenutka kada mi raspravljamo o njima, dok nam se smanjuju prava, dok nas se krade, dok nam se ne isplaćuju plaće, dok nam se rasprodaju firme koje smo zajedno financirali, dok nam se farbaju tuneli, dok nam se rade fontane i wc-i. Takvi likovi spadaju u istu kategoriju šarenih distrakcija za normalnu većinu u kojoj se nalaže Ava Karabatić, Simona, Ante i slični likovi. Da ne velim karikature. Koga briga što je školovanje sve samo ne besplatno i što je studentski pokaz poskupio kada je Ava pokazala sise. Hej - sise! Nikad prije viđene i koji vrag je motorboating?!

Idem spavat prije nego počnem lupat čelom po tipkovnici.

18 godina
ulinsky kaže...

Tu sam. Pazi,

Taj čovjek je niko i ništa, ne predstavlja ništa, za njega zna 5 članova uže porodice i to je to. Da ga sutra lupi tramvaj, da nema ličnu kartu, niko nebi znao ko je on. Jedan bezlični, muljavi cirkusant kojih na ovim prostorima ima previše.

Običan narod i ovdje i tamo, gleda kako da zbrine sebe i svoju porodicu, da žive koliko toliko normalno. Naravno, kao i svugdje postoji broj onih (5-10 posto, to je jednostavno džabe, toliko ih je bilo i prije 50 godina, toliko će ih biti i za 50 godina, to se prenosi generacijski izgleda) koji bi se vječito klali sa svim nesrbima. Pogledajte mitning srpskih radikala i hrvatskog HSP-a. Razlike NEMA! Potpaljuju narod, pričaju on nekom proširivanju granica a ljudi krpe kraj sa krajem. Pričaju o procvatu njihove države, a svaki 2-3 nezaposlen.

Drago mi je sto se tvog misljenja tice, ali ovo dolje.

VirtUoso kaže...

Kako je nitko i nista ako je receno da je donedavno (?) bio na vrhu drzavnog arhiva. 

Covjek ocito ima barem neku medijsku pozornost, a i ako je ovo istina, sigurno nije nitko i nista, a sigurno je da bi trebao biti nitko i nista, kopati kanale negdje i mrmljati sebi u bradu te svoje mrziteljske ideje.

Mene vise cak zanima koji kreten ga je pustio u program HRT-a? Sta oni ne provjeravaju kakve ljude zovu? Ili je to neki novi trik podizanja gledanosti, jer definitivno je moju pozornost dobila emisija.

Al sto je najtuznije, zamisli sad ovo.

Kolko ce nacionalista sa HRVATSKE strane imati novi razlog da mrze Srbe i da diskriminiraju itd. sve zbog ovog majmuna (ne znam vise kako da ga nazovem).

Pa kad neki hrvatski divljak preko ljeta prebije srpskog turista i tako u nedogled...

Za ovo bi i HRT trebao dobiti neku sankciju. (isto kao i nova kad su zvali Corbu na intervju)

- Psiho246
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Znaš li ti da je prije par godina za sekretara Elektro privrede Srbije (2 najjača državna firma) izabrana osoba koja se krajem 80-tih zaklinjala Titu, govorila kako je komunizam apsolutno savršenstvo ljudske civilizacije, najprogresivniji oblik državnog uređenja, 90-tih govorio kako trebamo podhitno napraviti veliku Srbiju i Hrvate iz Dalmacije pobiti po "njemačkom receptu", a 2012, sada, govori kako je budućnost Srbije u EU, te da apsolutno ništa drugo ne dolazi u obzir, jer EU znači ekonomski i društveni prosperitet. Šta očekivati od takvog čovjeka? Uz to, ima završenih 8 razreda osnovne škole, završio je i 2 razreda srednje (neka lijeva).. Na B92 televiziji je prikazan i dokumentarac o njemu, sve se jasno vidi kakav je bio po godinama, a on još ima obraza da nešto priča, sramota ljudska!

Nemoj da te to previše zamara, galamdžije su na vrhu po cijelom Balkanu, a ljudi koji su obrazovani, sposobni, rade za minimalac i njihov glas se ne čuje.

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 23:32 (ulinsky).
18 godina
Psiho246 kaže...

Mene vise cak zanima koji kreten ga je pustio u program HRT-a? Sta oni ne provjeravaju kakve ljude zovu? Ili je to neki novi trik podizanja gledanosti, jer definitivno je moju pozornost dobila emisija.

Al sto je najtuznije, zamisli sad ovo.

Kolko ce nacionalista sa HRVATSKE strane imati novi razlog da mrze Srbe i da diskriminiraju itd. sve zbog ovog majmuna (ne znam vise kako da ga nazovem).

Pa kad neki hrvatski divljak preko ljeta prebije srpskog turista i tako u nedogled...

Za ovo bi i HRT trebao dobiti neku sankciju. (isto kao i nova kad su zvali Corbu na intervju)

Pa kad je HRT septička jama i to ekstra klase,{#} kaj se onda ćudit da ovakve budale puštaju u eter a o vodstvu HRT-a i sposobnosti odgovornih da ne govorimo sve panjevi do daske.{#}{#}

Kud smo mi došli danas i za kaj su branitelji dali živote,{#} za ovakvu Hrvatsku opčenito gledano i da ovakvi srpski mulci žlabeču na javnoj televiziji jezuš kristuš pa nek odma sutra grom vudre u HRT i rješeno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice