@dado
To da se u međimurju soc. služba bavi većinom krizama kod romske manjine nije ništa čudno. Nasumično romsko dijete se statistički rađa u sljedećoj situaciji: bijeda, nemogućnost obrazovanja (tj. neće ni imati izbor hoće li ići u školu), dogovoren brak, prosjačenje ili kriminal ili oboje su jedina ponuđena prilagodba, ''naš'' svijet uglavnom uopće nije opcija. Bome, stvarno su to opake privilegije - imaš privilegiju da ostaneš u glibu, mi smo pokušali pomoći, no iskreno baš i nemamo razrađen plan i eto, jbg. Što se tiče institucija, uglavnom su prepušteni sami sebi, pokušaja ima i uglavnom su jalovi - ne radi se dovoljno (tj dovoljno kvalitetno) kako bi oni uopće realno imali nekakva temeljna prava (tj da ih realno mogu ostvariti), a ne da ih imaju više od ''Hrvata'' (a to je početak rasprave i ono o čemu sam ja pričao, ne tvoj ili moj nivo tolerancije ili osjećaj krivnje ili bilo što treće). Ja razumijem tvoju percepciju, naravno da nemam ista iskustva i bilo bi glupo negirati tvoja - ipak, ne kontriram ja tvojim iskustvima niti sam iznosio svoja iskustva - ti si izjavio kako ''romi imaju veća prava nego državljani hrvatske'', a ja se s time nisam složio. Nadam se da se sada razumijemo.
...
Ovo što forumaš pranja blebeće o genetici kao uzroku njihove neciviliziranosti i manjku osjećaja pripadnosti (btw, odakle sad to haha) je jednostavno nastavak njegove verzije ''mein kampfa'' - smiješno je što uopće pokušava tako grčevito negirati ikakvu poveznicu, da bi vrlo brzo opet izletio sa izjavom poput:
''To je nešto puno dublje,genetski. Jednostavno im nije "usađen" civilizirani način života,osjećaj pripadnosti itd.''
Deplasirano je uopće raspravljati o tome koliko on pojma nema o teoriji ličnosti uz ovako opasno glupe (veći naglasak na opasne) ideje o tome zašto Romi ne žive na način kao što to radi većina na ovim prostorima. Romi su zbog genetike necivilizirani, ne možeš ti to odgojem - pitam se što misliš o onim, kako sam kažeš ''srbima s kojima se ljudi iz siska moraju tući za posao'', jesu li i oni genetski ''challenged''? Možeš me prozivati trollom i spammerom koliko god želiš, a ja ću u međuvremenu i dalje tvrditi kako su ovakve izjave iznimno glupe i opasne, i kako mislim da je jedina opravdana vrsta ekstremne netolerancije ona koja ne dozvoljava kačenje ovakvih postova.

. Da se i ja prebacim samo na TD i TU kontrole, a ne na toliko komentiranja.
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.

kaj se onda ćudit da ovakve budale puštaju u eter a o vodstvu HRT-a i sposobnosti odgovornih da ne govorimo sve panjevi do daske.