jbt nikad se nisam ovoliko načita
jbt nikad se nisam ovoliko načitaPa nisi bas moro to sve citirat!
sk8 4 life a i ja bi tebi zbog tolikog citata...
što ti je čovječe, smanji to malo.. napisao si samo jednu rečenicu na toliko teksta...
što ti je čovječe, smanji to malo.. napisao si samo jednu rečenicu na toliko teksta...

Hmmm...
Vec sam jednom s nekim raspravljo o ovome (ne na forumu) pa cu samo iznjeti svoje misljenje (o onome sto je napisao r3d3f1n3):
Ja mislim da vjerojatnost ne postoji (nemojte sad odmah kolutat ocima), nego mislim da je sve sto nam se dogadja 100% vjerojatno, te da ce se dogoditi u 100% slucajeva. Mogli bi sad rec: "Pa zasto onda kockica ne padne uvijek na '6', ili neki drugi broj, nego cca. 1/6 bacanja pada na '1', 1/6 na '2', ..." Zato sto su uvjeti promjenjeni. Kada bi simulirali identicne uvjete i pri tim uvjetima 6 puta bacili kockicu, svih 6 puta bi ona pala na istu stranu, na istom mjestu na stolu, isto vremena bi proslo od bacanja do udara kockice o stol, ... I zato mislim da ne postoje paralelni svemiri u kojima se dogadja "SVE" (svi dogadjaji, grananje) jer dogadjaji koji se dogode (npr. "Obama je novi predsjednik SAD-a") su jedini moguci pa je upravo zbog toga grananje na razlicite strane nemoguce.Ono sto ja mislim je da u svemiru ne postoji "random", tj. nepostoji slucajnost ili vjerojatnost (vjerojatnost postoji, ali je ona uvijek 100%-na u kontroliranim i precizno odredjenim uvjetima).
Hmmm...
Vec sam jednom s nekim raspravljo o ovome (ne na forumu) pa cu samo iznjeti svoje misljenje (o onome sto je napisao r3d3f1n3):
Ja mislim da vjerojatnost ne postoji (nemojte sad odmah kolutat ocima), nego mislim da je sve sto nam se dogadja 100% vjerojatno, te da ce se dogoditi u 100% slucajeva. Mogli bi sad rec: "Pa zasto onda kockica ne padne uvijek na '6', ili neki drugi broj, nego cca. 1/6 bacanja pada na '1', 1/6 na '2', ..." Zato sto su uvjeti promjenjeni. Kada bi simulirali identicne uvjete i pri tim uvjetima 6 puta bacili kockicu, svih 6 puta bi ona pala na istu stranu, na istom mjestu na stolu, isto vremena bi proslo od bacanja do udara kockice o stol, ... I zato mislim da ne postoje paralelni svemiri u kojima se dogadja "SVE" (svi dogadjaji, grananje) jer dogadjaji koji se dogode (npr. "Obama je novi predsjednik SAD-a") su jedini moguci pa je upravo zbog toga grananje na razlicite strane nemoguce.Ono sto ja mislim je da u svemiru ne postoji "random", tj. nepostoji slucajnost ili vjerojatnost (vjerojatnost postoji, ali je ona uvijek 100%-na u kontroliranim i precizno odredjenim uvjetima).
što mislite? jeli moguće ili ne?
ja mislim da je... a sad... možda se u budućnosti i napravi kakav vremeplov, ali nije mi jasno, kako to da onda nitko iz budućnosti nije došao u našu sadašnjost i rekao da je iz budućnosti? ili je to ipak nemoguće? ne znam...
što vi mislite?
- stavranje novih paralelnih svemira
- paradoks (ubiješ roditelje, oni te ne naprave, ti ne postojiaš, a ako ne postojiš kako si uopće mogao ubiti roditelje? takav paradoks je često povezivan i sa uništenjem ovoga svemira)
- paradoks 2. ti si sudjelovao u stvaranju vremena kakvog poznajemo (npr. pročitaš SF knjigu od nekoga tipa o vremenskom paradoksu i tip je sve krivo napisao a ljudi vole tu knjigu i ti ga oćeš ubit. Vratiš se u prošlosta da ga ubiješ ali promašiš, on te pita zašto si ga htio ubit, ti mu ispričaš i to njega zapravo inspirira da napiše kjnigu koju si ti na početku pročitao)
- nemožeš promjeniti prošlost i nemožeš na ništa utjecat
Hmmm...
Da se umiješam.. koga ovo zanima, nek prati malo istraživanja Draga Plečka o ovoj temi. Zanimljivo je, a može ga se naći redovno i u časopisu Arena.
Bit ce moguce oko 2040 valjda ja svakako vjerujem da da
sam einstein je rekao da to nije moguće jer bi se trebali prilikom povratka u prošlost trebali gibati brzinom svjetlosti, trenutno je to nemoguće al u budućnosti nije moguće putovat (po meni) jer nitko nezna osim Boga što će se u budućnosti dogoditi, a po toj logici ni put u prošlost nije moguć
najgluplja tema do sada!!!!

Ali zaista, kada pogledaš koliki je sunčev sustav samo i koliko nama treba do najbložeg tijela (Mjesec, jel putovanje 2-3 dana ako se ne varam??). A što se tiče naše "pameti" najpametniji na svijetu jesmo, ali opet je pitanje koliko smo pametni i koliko stvari shvaćamo oko sebe. Svi govore napredovalo je ono, napredovalo je ono, no u biti koliki smo korak zaista napravili? Nikakav, mizaran...
OT: Putovat kroz vrijeme necmemo nikada ako ovako budemo shvaćali stvari kao sada, evoluirat hoćemo, ako ne uništimo planet, kada evoluiramo ćemo putovat kroz vrijeme.
Odredite ovo. Čovjek kaže "Ja uvijek lažem". Da li laže?
Odredite ovo. Čovjek kaže "Ja uvijek lažem". Da li laže?
ja mislim da ćemo moć putovat u budućnost,ali ne i natrag u vrijeme iz kojeg smo krenuli ili u povijest.
Ja osobno vjerujem u teoriju kaosa, značeći da bi povratak u prošlost promijenio cjelokupni tjek materije...
A sad, svemir je beskrajan, mogućnosti je beskonačno. Ne mogu ni spoznati koliko smo zapravo mali...
mislim da će jednog dana biti putovanje kroz vrijeme moguće nitko od nas onda neće biti živ kada to bude vani, sigurno če privi stroj ići samo u budučnost, a poslje će moći ići u prošlost. Ako pogledate svijet prije 1oo godina vidit će te kako se promjenio
Ja osobno vjerujem u teoriju kaosa, značeći da bi povratak u prošlost promijenio cjelokupni tjek materije...
A sad, svemir je beskrajan, mogućnosti je beskonačno. Ne mogu ni spoznati koliko smo zapravo mali...
mislim da će jednog dana biti putovanje kroz vrijeme moguće nitko od nas onda neće biti živ kada to bude vani, sigurno če privi stroj ići samo u budučnost, a poslje će moći ići u prošlost. Ako pogledate svijet prije 1oo godina vidit će te kako se promjenio
takvih glupih tema najviše ima na forum.hr...
načitanih bauštelaca koji se petljaju u kvantnu fiziku i pitaj boga šta (mr.dogon), popili svu pamet svijeta
makar tema kao tema nije zlonamjerna, nego ima puno glupih postova
putovanje kroz vrijeme, u prostoru i vremenu koji mi poznajemo je nemoguća...tu svaka rasprava završava