Propada hrast lužnjak

poruka: 9
|
čitano: 3.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Propada hrast lužnjak

Mi kao najviše pošumljena  zemlja u europi gubimo jednu od od svojih autohtonih i najrjeđih vrsta drva na svijetu,a to je...pogodili ste hrast lužnjak
Koje su vaše misli na tu temu,budite slobodni podijeliti svoje intimne doživljaje i iskustva.Čekam vaše komentare:)

17 godina
RE: Propada hrast lužnjak
Zar nismo mi naj navodnjavija država na svijetu?
s puno rijeka.
to je biljka čovjeće, njih je najjednostavnije za obnovit. Trebao bi se bojat o propasti bizona ili Afričkih slonova koje ubijaju zbog njihovih vrijednih rogova. Od Hrasta uzmeš plod i posadiš, samo što za to nikog nije briga.
Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Zar nismo mi naj navodnjavija država na svijetu?
s puno rijeka.

to je biljka čovjeće, njih je najjednostavnije za obnovit. Trebao bi se bojat o propasti bizona ili Afričkih slonova koje ubijaju zbog njihovih vrijednih rogova. Od Hrasta uzmeš plod i posadiš, samo što za to nikog nije briga.
 Molim? Ma od kud ti to? Ne znam koja je "najvodnjavija" zemlja na svijetu, ali Hrvatska nije sigurno. Znam bar jednu zemlju(Finska) koja ima veće kapacitete slatke vode nego Hrvatska. Nadalje, biljke nije jednostavno obnoviti. Jednostavno je zasaditi plod ali nije jednostavno čekati da naraste (slobodno čekaj da ti naraste šuma hrasta lužnjaka- o prašumama da i ne govorim).
Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
17 godina
Sorry mislio sam jedna od zemalja u Europi koja ima najčišću vodu.
nije stvar u rastu. Samo prođeš s traktorom i sijačom i za 20 godina imaš šumu!
Važnije su životinje... Zapravo i jedno i drugo je važno nema manje više.
Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

nije stvar u rastu. Samo prođeš s traktorom i sijačom i za 20 godina imaš šumu!
Nebih ja bas tako rekao. Treba mu barem stoljece da naraste do visine danasnjih hrastova.
Gentoo user. :')
17 godina
kopa3x kaže...

Mi kao najviše pošumljena  zemlja u europi gubimo jednu od od svojih autohtonih i najrjeđih vrsta drva na svijetu,a to je...pogodili ste hrast lužnjak
Koje su vaše misli na tu temu,budite slobodni podijeliti svoje intimne doživljaje i iskustva.Čekam vaše komentare:)

jesi ti neki , cek kako se to zove.. hmm=, ah, da; grin Piis frik?.... ma, to je sve Božja volja i ako on oče da mi izgubimo hrast lužnjak, onda ćžemo ga izgubiti.. sve ima svoga razloga....
a iskreno, ma briga me i za drvece i za stabla i za zivotinje i za neznan ja sta jos.. oni vegetarijanci ne jedu mesu (PS: JA NEAN NISTA PROTIV NJIH!!) jer misle da mi nesmijemo ubijati zivotinje. a, zaboravljaju da zivotnje ubijaju same sebe u hranidbenom lancu..

ma, nean bas puno komentara na takva dogadjanja..
http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
16 godina
neaktivan
puma1400 kaže...
kopa3x kaže...

jesi ti neki , cek kako se to zove.. hmm=, ah, da; grin Piis frik?.... ma, to je sve Božja volja i ako on oče da mi izgubimo hrast lužnjak, onda ćžemo ga izgubiti.. sve ima svoga razloga....
a iskreno, ma briga me i za drvece i za stabla i za zivotinje i za neznan ja sta jos.. oni vegetarijanci ne jedu mesu (PS: JA NEAN NISTA PROTIV NJIH!!) jer misle da mi nesmijemo ubijati zivotinje. a, zaboravljaju da zivotnje ubijaju same sebe u hranidbenom lancu..

ma, nean bas puno komentara na takva dogadjanja..
  ...kažeš baš te briga,hmm,a šta proizvodi kisik?

17 godina
neaktivan
kopa3x kaže...

Nismo najviše pošumljena zemlja u Europi :) Samo mi nemoj odgovarat postom : "Mislio sam jedna od najvećih." Nego, unknown, nije baš tak lako posadit šumu. Puno toga ti ovisi o vrsti tla (plodno/neplodno), vrsti drveta (npr. hrastu treba prilično dugo da izraste u pravi hrast) i sve ti ovisi o tome kolko može biti velika ta šuma +plati radnicima da sve posade i plati drveća, a da se sve napravi treba dosta dugo(pa ovo je Hrvatska, ništa nejde peko noći). Iskreno, nisam neki Green Peace fanatik, ali mi je više stalo do drveća(fotosinteza=>friški zrak, ak si bil kad u šumi, onda znaš na kaj mislim) nego do nekog tamo nosoroga u Africi od kojeg ja nemam koristi, a niti on od mene.
Deal with the facts and live with them.
17 godina
Horagio kaže...
 Nismo najviše pošumljena zemlja u Europi :) Samo mi nemoj odgovarat postom : "Mislio sam jedna od najvećih." Nego, unknown, nije baš tak lako posadit šumu. Puno toga ti ovisi o vrsti tla (plodno/neplodno), vrsti drveta (npr. hrastu treba prilično dugo da izraste u pravi hrast) i sve ti ovisi o tome kolko može biti velika ta šuma +plati radnicima da sve posade i plati drveća, a da se sve napravi treba dosta dugo(pa ovo je Hrvatska, ništa nejde peko noći). Iskreno, nisam neki Green Peace fanatik, ali mi je više stalo do drveća(fotosinteza=>friški zrak, ak si bil kad u šumi, onda znaš na kaj mislim) nego do nekog tamo nosoroga u Africi od kojeg ja nemam koristi, a niti on od mene.
 Pa nisam ja mislio posadit šumu na tundri već tamo gdje je i posjećena. Znam da treba dugo razdoblje. Ali ako bi mislili " jooj! to traje sto godina!" ne bi ništa napravili. A dok bi to govorili mogli smo obnovit 30 takvih šuma. plod ti je jeftin, jer netrebaš kupovat plod, negdje sam proćitao kako neki šumari vade plod iz žira, ali neznam gdje točno. Biljke je lakše obnovit nego dinosaure zar ne? No ne samo dinaće već i ostale životinje koje su složeni organizmi i nije dovoljno da se samo posade.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice