Pc napajanje na auto pojačalo

poruka: 6
|
čitano: 4.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako znam da su bile teme takve več ali ovo je nešto malo drukčije

Ovako imam kod kuče  auto pojačalo hifonics zeus 1000 watt rms ( monoblok) napajao sam ga sa jednim napajanjem lc power od 500 watt
napajanje je preslabo te kada se pojaca na jedno 15 20 posto ugasi se pojačalo nema dovljno snage

dobio sam neki novac pa bih uzeo još 4 napajanja znaci da bude 5 napajanja , i napravio bi bus bar sa 6 rupa i u svaku rupu svi plusevi od jednog napajanja i tako svako napajanje na jednu rupu tj na jedan vijak  ,  a na drugi  bih stavio isto tako samo sve minuse , i to da se onda svi plusevi i minusi svednu na jednu debeli zicu plus i na jednu debelu zicu minusa ( 50 mm2 ) , mislio sam stavit neke diode ispred bus bara da nebi vrisnilo napajanje , sta mislite jel bi to moglo tako

molim nemojte mi da bolje kupim akumulator ili neke druge ideje pitam za ovo jel bi  dobro radilo 

16 godina
odjavljen

Ne trebaju ti diode, one su na izlaznom stupnju svakog napajanja. Žica ti je dovoljna 35 kvadrata (83A za 1000W).

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

a jel bi se moglo to tako napravit , i oce punit pojacalo kako treba ?

18 godina
neaktivan
Re: Pc napajanje na auto pojačalo

Bilo bi dobro, s obzirom na namjenu napajanja, gledati da uzmeš neko koje je rađeno kao "single-rail" jer tebe izgleda muči limitiranje struje po pojedinim granama napajanja.

Inače, eventualni drugi problem kod tvoje ideje je što će se dogoditi ako jedno od paralelno spojenih napajanja slučajno isključiš - nepoznato mi je imaju li neku zaštitu od dovođenja napona na izlazne priključnice, a diode bi morale biti prilično jake (recimo za tipičnih 20 A koliki je uobičajeni limit multi-rail napajanja) da ih možeš staviti kao zaštitu pojedinog napajanja od povratnog napona.

Uglavnom, moj prijedlog je da se koristi jedno dovoljno jako single-rail napajanje, a neki oblik sabirnice će ti ionako trebati jer svakako moraš spojiti više 12 V izlaza iz napajanja u jedan zbog premalih presjeka pojedinih vodiča.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 20:50 (KaeR).
13 godina
neaktivan

Nebih kupovao nova napajanja zato sto ih moram pokidat da ih mogu na pojacalo stavit , ocetes mi dat neki model jaček singe rail napajanja molim te

18 godina
neaktivan
Re: Pc napajanje na auto pojačalo

Ne znam koje starije/jeftinije napajanje (koje eventualno imaš pri ruci)  je rađeno kao single-rail, ali inače takva napajanja rade npr. Corsair, XFX,... sad za točan model, trebalo bi malo pogledati po internetu (jer kod pojedinih proizvođača izvedba napajanja ovisi o seriji/modelu).

Isto tako, barem teoretski, ako spojiš zajedno više 12V grana i kod napajanja koje nije single rail, trebao bi dobiti istu stvar (naravno, teško je pouzdano reći, jer sve ovisi o konkretnoj izvedbi napajanja odnosno zaštitnih sklopova) - ako već imaš nekakva napajanja, morat ćeš probati (uz jasno vlastiti rizik da neko od tih napajanja eventualno crkne ako nije dobro zaštićeno).

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice