- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam nepusac pa mi je drago za novi zakon o pusenju....sto vi vidite u=) toj cigari......i tih 20 cigara dode prosjecno 18-20 kn...ccc previse novca meni brat pusi 2 kutije bijelog marlbora 44kn na dan.......=)

Nisam uopce cito temu nit nista, ali samo da kazem:
Birtije su mjesto na koje ljudi koji dolaze su u 80-ak % slucajeva pusaci. To je mjesto za pusace i suludo je zabranjivat tamo pusenje.
Ja sada kada odem u birtiju, samo su terase pune a unutra nema nikad nikoga, i tako u svakoj birtiji koju vidim.
To sad jos nije problem zbog terasa, ali birtije bez terasa ce propast, a ostale ce kad malo zahladi.
Zabranu pusenja u skolama i restoranima podrzavam ali u birtijama niposto.
To sta se ja trujem je moja stvar a ne vasa. Ja sa svojim trovanjem drzavi placam porez i punim proracun i time im omogucujem gradju autocesta, dajem placu doktorima policajcima i mirovine umirovljenicima i zato nemate mi sta k*njat da zasto se ja trujem. Dobro vama, dobro meni.
Kad sve birtije i diskoteke propadnu zbog ovog zakona, vi pusaci opet necete imati di izac pa cete se zamisliti jel bi radije dim ili prazne diskoteke/birtije ili cak da ih uopce nema.
Ja osobno necu izaci nigdje di se nemoze pusit.
mbaksa kaže
Isto kao sto nepusac nema pravo mokriti po pusacima. Zabranjeno mu je mokriti tamo gdje ce to smetati drugima
...imaš pravo ovi tvoji postovi i nisu ništa drugo nego "...neprestana struja tople mokraće..."
...imaš pravo ovi tvoji postovi i nisu ništa drugo nego "...neprestana struja tople mokraće..."
To sta se ja trujem je moja stvar a ne vasa. Ja sa svojim trovanjem drzavi placam porez i punim proracun i time im omogucujem gradju autocesta, dajem placu doktorima policajcima i mirovine umirovljenicima i zato nemate mi sta k*njat da zasto se ja trujem. Dobro vama, dobro meni.
Ovaj novi zakon je živa sprdačina. Ako ste sinoc bili vani, imali ste prilike vidjet njegovo djelovanje. Pad prometa u birtijama između 50 i 80 posto. Zabrana u restoranima je ok, al u birtijama... Nema smisla. Sinoć sam bio u birtiji u kojoj skoro pa živim 3 godine - prije škole, pod slobodnim satovima, iza škole i navečer. Znam sve i jednog koji tamo ulazi i sinoć smo ostali paf. Birtija ima terasu sa oko 40ak mjesta. Do 9 terasa je bila puna. Inače u taj birc iza 10 ne možeš uć, a kamo sjest. Sinoć - biraj di ćeš sjest. Inače, tamo stane 100-150 ljudi, sinoć je bilo 15 (slovima -petnaest). Na terasi 40ak. To je skoro 60 ljudi. Od uobičajenih 150.
Gazda je došao oko pola11. Izraz lica je bio nezaboravan. Kad vidite takav prizor u bircu koji je od kraja rata jedno od najposjećanijih mjesta u gradu, onda znate kako je. Onih 5 nepušača se zabilo u jedan ćošak i smiju se. U praznom bircu. Između birca di je sve puno dima i ljudi i birca bez dima i bez ljudi biram ovo prvo. Zakon će jako brzo propast jer ovakav pad prometa nitko ne može preživiti. Dalje po gradu nisam išao al čuo sam od ekipe - ista stvar - na terasama max 40 ljudi a unutra samo konobar.... Totalna glupost. Porez koji će država zaradit na one 2 kune više na cijenu cigara i kaznama (ako su dosad naplatili 10 kazni.....) je 0.000001% poreza na alkohol koji sad stoji u skladištima jer nema ljudi u bircu da ga popiju. Nepušači, svaka vam čast al ako vam se sjedi (da vas petorica) samima u bircu, izvolte... Mi smo vani, na terasi.... Valjda ćete preživit dim...
Ovaj novi zakon je živa sprdačina. Ako ste sinoc bili vani, imali ste prilike vidjet njegovo djelovanje. Pad prometa u birtijama između 50 i 80 posto...
Ovaj novi zakon je živa sprdačina. Ako ste sinoc bili vani, imali ste prilike vidjet njegovo djelovanje. Pad prometa u birtijama između 50 i 80 posto.

@Mario, u mojem kraju pušači su se već prilagodili i nema previše protesta.
Zašto?
Zato jer je lijepo vrijeme, a većina lokala ima i terase pa nema problema.
Malo veći problem je jutro, dok je hladno, a ljudi piju kave i žestoko...a i pušili bi uz to - navika.
Ne govorim za sebe jer nisam pušač ali vidim druge koje muči baš to jutro
Ovaj novi zakon je živa sprdačina. Ako ste sinoc bili vani, imali ste prilike vidjet njegovo djelovanje. Pad prometa u birtijama između 50 i 80 posto.

@Mario, u mojem kraju pušači su se već prilagodili i nema previše protesta.
Ma kakav porez, kakva zarada? Lova koju ne potroše ljudi u bircu, potrošiti će se negdje drugdje - u bircu, dućanu ili možda na nekom konstruktivnijem mjestu, državi je sasvim svejedno... OK, možda će ostati malo manje za ljude koji su kupili gomilu birceva, ali nekako nemam žaljenja za njima.
Uostalom, tko zna, možda će se i pušači malo kultivirati i shvatiti da se mogu družiti s prijateljima na način na koji su se ovi donedavno ovi družili s njima - pričajući i zabavljajući se. A žeđ za cigaretom će utažiti u nekoj drugoj situaciji.