Eurosong 2009

poruka: 97
|
čitano: 15.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Eurosong 2009
Dinjo kaže...
netko_namo kaže...

A jeste li vidjeli kako onaj svira violinu? Ko električnu gitaru! XD Još da može riffove na njoj raditi.Belji se

Mislim na onoga iz Norveške.

Ma norvežanin je ono super izveo na violini zaslužio je 1. mjesto.
 istina, a mi smo se samo osramotili
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 10:41 (sauron_15).
16 godina

Da, ajd, pa šta pljujete po Eurosongu... Pa to je izuzetno jako natjecanje. Vidite da je GB jedva ušla u top5. Pa to natjecanje je daleko jače od Oscara, Golden Globea, Grammyja, Emmyja, West Enda, Broadwaya...

Dobro, ruku na srce, GB možda nije imala najjaču pjesmu, al top 3 je trebala biti po defultu...

Al, dobro, ak ništ drugo, dobro sam se nasmijal na totalno neznanje engleskog jezika kod većine izvođača (koji vrag uopće forsiraš engleski ako ga ne znaš izgovorit?). I, čak sam nešto i naučio od našeg komentatora. Minica do pupka znači agresivna promotivna kampanja.

Every hole is a goal!
17 godina
Lazarus Long kaže...

Sto se tice vrtenja po radio postajama. Ne bih da se pravim pametan ali svi znaju i uverili smo se da 1 mijesto ne znaci i popularnost.

Ne znam koliko se sijeca ovdasnji "auditorij" na izbor za Eurosong u tadasnjoj Jugoslaviji koji se odrzavao u Zagrebu u koncertnoj dvorani   Vatroslav Lisinski (prekrasna dvorana) prvi za izvedbu su bili Azúcar Moreno   sa Bandido pijesmom.

Ovo je bilo 1990 godine 

Spanjolci izasli i...shebali im matricu za play back :)   Ovi su ljutito napustili podium a ostao je samo njihov gitarista koji je je poceo aplaudirati prema publici...da ne duzim ovi   se vratili,odpevali i koliko se secam osvojili su 5 ili 6 mijesto.

Od tada pa do dan danas ova pijesma ne prestaje se izvoditi. Dozivela je milijun remixeva i remixe remixeva :))

Na primjer pijesma Romanije je potencijalni kandidat za remixiranje i umetanje drum&bass sekvenci ili sta vec ne.

U pravu si.
Pjesma ne mora pobijediti na Eurosongu da bi bila omiljena kod publike sljedećih mjesec, dva, godinu, desetljeće...
Primjer je Željko Joksimović kad je bil, kolko se sjećam (2004.) 2. sa pjesmom Lane moje, ona je i sad popularna.
Drugi primjer je Ruslana koja je dapače osvojila Eurosong sa pjesmom Wild Dances ali to je postal svjetski hit poslije.
Treći i najviše važni primjer je naša Seve i njezina "štikla" - na brojne kritike nas samih na tu pjesmu, ona je postala apsolutni hit
"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
Armor kaže...
Treći i najviše važni primjer je naša Seve i njezina "štikla" - na brojne kritike nas samih na tu pjesmu, ona je postala apsolutni hit
 Ne, Štikla je jedino hit tu među nama. Zašto? Jer je to cajka_wanna_be pjesma, a, nažalost, takve pjesme trenutno kod nas izrazito dobro prolaze.
Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Da, ajd, pa šta pljujete po Eurosongu... Pa to je izuzetno jako natjecanje. Vidite da je GB jedva ušla u top5. Pa to natjecanje je daleko jače od Oscara, Golden Globea, Grammyja, Emmyja, West Enda, Broadwaya...

Dobro, ruku na srce, GB možda nije imala najjaču pjesmu, al top 3 je trebala biti po defultu...

Al, dobro, ak ništ drugo, dobro sam se nasmijal na totalno neznanje engleskog jezika kod većine izvođača (koji vrag uopće forsiraš engleski ako ga ne znaš izgovorit?). I, čak sam nešto i naučio od našeg komentatora. Minica do pupka znači agresivna promotivna

kampanja.

Ja cu u moje ime govoriti. :))

1.Da, ajd, pa šta pljujete po Eurosongu... i treba pljuvati nakon ovogodisnjeg izbora. Ako moze pobediti ono falsiranje sa violinom onda Dana International iz Izraela je istinska i neprikosnovena "pop diva" (diva?) naspram ovog jadnika sa violinom.

2.  Pa to je izuzetno jako natjecanje. Vidite da je GB jedva ušla u top5. Pa to natjecanje je daleko jače od Oscara, Golden Globea, Grammyja, Emmyja, West Enda, Broadwaya...

A zasto za Boga Miloga GB treba uci u top5 ili igde uci?? Default? Uci po defaultu? Jel to oni imaju ekskluzivna prava na muziku?
Pricas svasta gospodine Bukva 

Zasto,ako je toliko jako "natecanje",su uveli kvalifikacije? Pa onda ponizavajuca pravila da se treba plasirati na ne znam koje mijesto da bi sledece godine zemlja pijevala na toj saradi

Jel se to gospoda iz Eurosonga (kog songa? cega songa?) necega plase? Ja bih dodao Da! Plase se posto isto kao i oni pocet ce se solidarizirati sa "zemljacima" i tok glasanja bit ce nepredvidljiv. A svi dobro znamo da stara dama ne voli nesto sto je nepredvidljivo ...mora sve da bude po PS-u :)
A ako mi neko kaze da su uveli kvalifikacije zbog vremena onda to nikako ne drzi mijesto 

I na kraju ovo nije Eurovisija na ovom natecanju prema mojem skromnom mislenju treba ucestvovati sve zemlje koji geografski pripadaju Europi. Pa nek se onda odemravaju,pijevaju,recitiraju...ko kako je nadaren 

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 11:03 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Eurosong 2009

nerazumijem zašto GB, francuska, njemačka i španjolska idu izravno u finale???????????

WTF!??!

katastrofa. -.-

šta gledaš u ovaj potpis, rađe zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

nerazumijem zašto GB, francuska, njemačka i španjolska idu izravno u finale???????????

WTF!??!

katastrofa. -.-

zato što u svemu dominiraju, pa ne moze nista proći bez njih..a mozda su ga i te drzave osnovale, pa reda radi, inace, ne bi ni u finale usle...
Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan

WTF!??!

katastrofa. -.-

Zbog mira u kuci
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
Lazarus Long kaže...
1.Da, ajd, pa šta pljujete po Eurosongu... i treba pljuvati nakon ovogodisnjeg izbora. Ako moze pobediti ono falsiranje sa violinom onda Dana International iz Izraela je istinska i neprikosnovena "pop diva" (diva?) naspram ovog jadnika sa violinom.

2.  Pa to je izuzetno jako natjecanje. Vidite da je GB jedva ušla u top5. Pa to natjecanje je daleko jače od Oscara, Golden Globea, Grammyja, Emmyja, West Enda, Broadwaya...

A zasto za Boga Miloga GB treba uci u top5 ili igde uci?? Default? Uci po defaultu? Jel to oni imaju ekskluzivna prava na muziku?
Pricas svasta gospodine Bukva 

Zasto,ako je toliko jako "natecanje",su uveli kvalifikacije? Pa onda ponizavajuca pravila da se treba plasirati na ne znam koje mijesto da bi sledece godine zemlja pijevala na toj saradi

Jel se to gospoda iz Eurosonga (kog songa? cega songa?) necega plase? Ja bih dodao Da! Plase se posto isto kao i oni pocet ce se solidarizirati sa "zemljacima" i tok glasanja bit ce nepredvidljiv. A svi dobro znamo da stara dama ne voli nesto sto je nepredvidljivo ...mora sve da bude po PS-u :)
A ako mi neko kaze da su uveli kvalifikacije zbog vremena onda to nikako ne drzi mijesto 

I na kraju ovo nije Eurovisija na ovom natecanju prema mojem skromnom mislenju treba ucestvovati sve zemlje koji geografski pripadaju Europi. Pa nek se onda odemravaju,pijevaju,recitiraju...ko kako je nadaren 

Ti shvaćaš da je ono moje bilo rečeno u sarkazmu.
Naime, ako si pratio, pjesmu za GB su napisali Weber i Warren. Weber je najpoznatiji i jedan od najcjenjenijih skladatelja današnjice, dok Warren je trejća najuspješnija skladateljica u povijesti.  Sry, ali kada ti stručnjaci takvog kalibra napišu pjesmu onda po defaultu ide u top 3 (da ne kažeš, s obzirom na kvalitetu glazbe na Eurosongu, i više). Isto kao da Phelps dođe na miting u Zagreb... Pa reko bi da po defaultu ide u zonu medalje, jel...

IMO, Norveška pjesma (nisam uopće stručan što se tiče glazbe, al čisto, ovako laičko mišljenje) je čak lošija od naše pjesme. Taj dečko ne da nema potencijala za pobjedu, nego ne zna pjevat. Iskreno, onaj Mišić sa HTZ je daleko bolji pjevač od njega.

Što je Eurosong? Kič, blještavilo, davanje bodova najbližim susjedima, manifest loše pjesme u kojoj možda, tu i tamo, netko ispliva... Netko je spomenuo Lordi. Sijećam se, kada su oni pobjedili, drugi dan u dnevnom tisku  - Eurosong se pretvara u cirkus / Na Eurosongu pobjedili nakaze / bla bla bla pad kvalitete Eurosonga bla bla bla. Volili ih ili ne, moramo priznat da su Lordi napravili svjetsku karijeru i danas su poznati u cijelom svijetu, a pjesme im se vrte po komercijalnim glazbenim programima.
Eurosong bi trebao biti odskočna daska za svjetsku karijeru (i to ne samo pobjednika, nego općenito da kvalitetni izvođači isplivaju), a ne... Ovo što je... Isto to tvrdim i za Doru.
Every hole is a goal!
16 godina
protjeran
Eurosong 2009

Dok ovi naši budu pjevali pjesme na hrvatskom nema šanse da dođu među psvih 5.Jer nitko nece glasati za pjesmu koju nitko ne razumije.

http://www.youtube.com/user/UKURR
16 godina
neaktivan
Dinjo kaže...

Dok ovi naši budu pjevali pjesme na hrvatskom nema šanse da dođu među psvih 5.Jer nitko nece glasati za pjesmu koju nitko ne razumije.

Tako je onaj Mikulić pjevao na engleskome i opet ništa.
17 godina
angel of fire kaže...

zato što u svemu dominiraju, pa ne moze nista proći bez njih..a mozda su ga i te drzave osnovale, pa reda radi, inace, ne bi ni u finale usle...

Englezi su izmislili nogomet, pa bi "reda radi", trebali izravno ući u finale EP u nogometu, ili možda i svjetskog, ili u obaNeodlučan
Ja se potpuno slažem s Lazarusom da bi svi trebali ući u finale pa nek "recitiraju", lome gitare ili nek glume da su maškare... ljudi su tu da glasuju i kvaliteta će se prepoznati (vjerojatno).
Velike zemlje uvijek imaju neku prednost i to naravno da nije dobro, u ovom slučaju za Eurosong.
Možda su kroz polufinala ispale neke bolje pjesme od recimo onih Francuske, Njemačke ili Španjolske, koje (po meni nisu valjale ništa), a izravno se kvalificirale u finale.
Ok, možda te zemlje dominiraju ali to ne znači da žive same u Europi.
Šumi je imal najviše pole positiona ali je ipak moral to ostvariti kroz kvalifikacije - kužiš kaj ti hoću reći
Svi su (trebali bi biti) isti te sukladno s tim, ići u kvalifikacije -govorim sad o Eurosongu.

Ako itko treba ići izravno u finale Eurosonga, onda su to dvije zemlje;
Ona koja je domaćin i ona iz koje je prošlogodišnji pobjednik/ica - to može čak postati i samo jedna zemlja u krajnjem slučaju
"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
protjeran
netko_namo kaže...
Dinjo kaže...

Tako je onaj Mikulić pjevao na engleskome i opet ništa.
 A krasna mu je pisma bila
http://www.youtube.com/user/UKURR
17 godina
neaktivan
Dinjo kaže...

Molitva? (pobijedila)
  Lejla? (3. mj.)

I, naravno, nitko nece glasovati.
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
angel of fire kaže...

Englezi su izmislili nogomet, pa bi "reda radi", trebali izravno ući u finale EP u nogometu, ili možda i svjetskog, ili u obaNeodlučan
Ja se potpuno slažem s Lazarusom da bi svi trebali ući u finale pa nek "recitiraju", lome gitare ili nek glume da su maškare... ljudi su tu da glasuju i kvaliteta će se prepoznati (vjerojatno).
Velike zemlje uvijek imaju neku prednost i to naravno da nije dobro, u ovom slučaju za Eurosong.
Možda su kroz polufinala ispale neke bolje pjesme od recimo onih Francuske, Njemačke ili Španjolske, koje (po meni nisu valjale ništa), a izravno se kvalificirale u finale.
Ok, možda te zemlje dominiraju ali to ne znači da žive same u Europi.
Šumi je imal najviše pole positiona ali je ipak moral to ostvariti kroz kvalifikacije - kužiš kaj ti hoću reći
Svi su (trebali bi biti) isti te sukladno s tim, ići u kvalifikacije -govorim sad o Eurosongu.

Ako itko treba ići izravno u finale Eurosonga, onda su to dvije zemlje;
Ona koja je domaćin i ona iz koje je prošlogodišnji pobjednik/ica - to može čak postati i samo jedna zemlja u krajnjem slučaju
 ne zelim svađu, al ak imas mozda koju pametnu ideju zasto su one direktno u finalu, ja drage volje slusam....
nepravde svugdje ima, p0a zasto ne bi je bilo i tu...
Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
Eurosong 2009

............................................________

....................................,.-‘”...................``~.,

.............................,.-”...................................“-.,

.........................,/...............................................”:,

.....................,?......................................................,

.................../...........................................................,}

................./......................................................,:`^`..}

.............../...................................................,:”........./

..............?.....__.........................................:`.........../

............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../

.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/

..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}

...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../

...,,,___.`~,......“~.,....................`.....}............../

............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”

............/.`~,......`-...................................../

.............`~.*-,.....................................|,./.....,__

,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-,

.....`=~-,__......`,.................................

...................`=~-,,.,...............................

................................`:,,...........................`..............__

.....................................`=-,...................,%`>--==``

........................................_..........._,-%.......`

...................................,

Moja reakcija na Eurosong... BTW, koji su bili naši?

92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
17 godina
neaktivan
18. :(
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
benko kaže...
 nećemo nikad biti bolji...
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
benko kaže...
  nećemo nikad biti bolji...
Pa bili ste bolji i ko moze da prognozira dali cete biti losiji ?. 
Bas u 1989   Hrvatska grupa Riva je pobedila na ovom natecanju sa pijesmom Rock Me (glazba Rajko Dujmić - tekst Stevo Cvikić)
doduse tada kao Jugoslavija.

Ko se rodio kasnije moze vidjeti ovde:

Malo statistike za sve:

http://www.eurovision.tv/page/history/by-year 

Scenografija i tadasnja moda :)

https://www.youtube.com/watch?v=70sPPkdPyUk&feature=related 

16 godina
protjeran
Eurosong 2009

Vozdra hrvati

Nadmasi se vas glupi bosanci hahahaha xD

eh sta sam casa zbog tebe razbio, ja posle tebe nisam trezan bio xD
16 godina
neaktivan
Eurosong 2009

Lazarus Long-jel toše proeski bio na eurusongu,ne pratim baš..?

moljac
16 godina
Dinjo kaže...

IMO, problem nije u jeziku, nego to što kvalitetne pjesme se ne mogu kvalificirat za Eurosong, već bacamo van u zadnje vrijeme neke, da oprostite, kretenske pjesme (čitaj: zakulisne igre). Jel to tako ili nije, naravno, ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali, iskreno, sve mi smrdi na to...
Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 15:31 (Bukva).
16 godina
neaktivan
Eurosong 2009

Norvežani su zaslužili pobjedu al ako pogledate samo si susjedi međusobno daju bodove. Mi Bosni i Hercegovini, oni nama. Srbi nisu bili u finalu pa su dali nama i BiH. Slovaci, Slovenci... Jedino Mađari nisu nama (koliko se sjećam). Eurosong bi trebalo ukinuti i točka.

There is always a light in the end of the tunnel. Just beware it's not a train.
17 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Norvežani su zaslužili pobjedu al ako pogledate samo si susjedi međusobno daju bodove. Mi Bosni i Hercegovini, oni nama. Srbi nisu bili u finalu pa su dali nama i BiH. Slovaci, Slovenci... Jedino Mađari nisu nama (koliko se sjećam). Eurosong bi trebalo ukinuti i točka.

cudi me sta nam madari nisu dali ni bod.....ja nebi volio da se ukine :)
eXtreme overclocker
16 godina
yure32 kaže...

Ma triba ukinit, nekad je to bilo nešto, ali sad je sama tuga ne isplati se ni gledat a još manje slušat....
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Eurosong 2009

Ma ne ukinuti, samo dekomercijalizirati koliko je moguce.

17 godina
neaktivan
Makić kaže...
yure32 kaže...

Ma triba ukinit, nekad je to bilo nešto, ali sad je sama tuga ne isplati se ni gledat a još manje slušat....
 Neće ukinuti, ali nešto govore da će maknut telefonsko glasovanje i uvesti žiri za svaku zemlju tako da ne bude susjed za susjeda.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

WTF!??!

katastrofa. -.-

Shvatit ćeš kad narasteš. Ima vremena.
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Armor kaže...
angel of fire kaže...

Englezi su izmislili nogomet...
  ne zelim svađu, al ak imas mozda koju pametnu ideju zasto su one direktno u finalu, ja drage volje slusam....
nepravde svugdje ima, p0a zasto ne bi je bilo i tu...
  te zemlje su u finalu jer bacaju najviše love na organizaciju eurosonga... i zaminjuju one države koje nisu u stanju same organizirat eurosong...
kad bi sve države imale jednaka prava, tribale bi i sve jednako love ulagat, a to nije lako 
17 godina
neaktivan
benko kaže...
 Od 17 natjecatelja hh

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice