Ebay - pitanje (Carina) zaključana tema

poruka: 406
|
čitano: 239.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

imali nekog iz BiH,da mu postavim par pitanja? :))

17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav ljudi!

Ovako zanima me otprilike kakav ce biti postupak carine/pdva ako narucim ovaj auto-radio:

http://www.autodvdgps.com/car-dvd-player-with-indash-gps-navigation-system-and-digital-touchscreen-ipod-bluetooth-vcdc-for-200307-toyota-avensis-p-1078.html

Da li mi za njega treba dozvola uvoza HAKOM-a?

Thx.

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

ljudovi da vas pitam jel se placa carina na IT robu jer ako se dog sa prodavacem sa ebaya da napise manju cijenu i oznaci kao gift jel mogu proc bez carine i PDV-a? hvala

17 godina
Re: Ebay - pitanje (Carina)
Section31 kaže...

ljudovi da vas pitam jel se placa carina na IT robu jer ako se dog sa prodavacem sa ebaya da napise manju cijenu i oznaci kao gift jel mogu proc bez carine i PDV-a? hvala

Dwyane Wade kaže...

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Imas tablicu negdje na sredini otprilike.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

ako seller sa ebaya naznaci manju cijenu nego sta platim jel mogu proc sa manjim porezom

konkretno jedan skuplji laptop 1400$ i sad mi prodavac sa ebaya kaze da on moze oznaciti vrijednost 300$ (manje nebi da nebude sumnjivo) 

e sad jel to moze proc na nasoj carini sa tom cijenom tj 300$?

14 godina
neaktivan
danger1911 kaže...

ako seller sa ebaya naznaci manju cijenu nego sta platim jel mogu proc sa manjim porezom

konkretno jedan skuplji laptop 1400$ i sad mi prodavac sa ebaya kaze da on moze oznaciti vrijednost 300$ (manje nebi da nebude sumnjivo) 

e sad jel to moze proc na nasoj carini sa tom cijenom tj 300$?

Ne, jer će te tražiti račun od paypal-a pa će vidjeti tu cijenu od 1400$

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

a jel moguce onda da uplatim prodavacu 2 racuna jedan na 300 $  i jedan na 1100$ i ja im pokazem samo ovaj od 300$

16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

sve može proć, mek ti on napravi da je s poštrinom 300$ ili još

naznači da je za dijelove, a ti samo taj račun s paypala skini

prebaci u word i promjeni sve cijene, nema problema!!

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
14 godina
neaktivan
Makić kaže...

sve može proć, mek ti on napravi da je s poštrinom 300$ ili još

naznači da je za dijelove, a ti samo taj račun s paypala skini

prebaci u word i promjeni sve cijene, nema problema!!

Nisu ti ni oni ludi, ako te skuže onda si tek {#}

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

meni prošlo za moj laptop, samo nemoj neku smješnu cijenu stavit,

a nezz ako se nećeš igrat onda nemoj!!!

15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

znaci racun od paypala prepravim da se slaze sa onom koju prodavac napise

kako mogu naznacit da je za djelove?

16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

dogovori se s prodavačem da stavi da je razbijen ili za dijelove

17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

I mene zanima mobitel, kao sto je neko ranije rekao moze se dogovorit sa prodavacem da dva racuna napravi pa na carini da manji posaljem ili kako je najbolje?

14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Bi li ovo kako moglo proći kroz carinu bez RITT dozvole jer ima wifi? 

Da kažem selleru da napiše da je za djelove.

14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav,

ja sam iz Bosne i narucio sam preko ebay graficku karticu 6970 i kad sam se registrovao na forum nekad davno unio sam broj mobitela koji vise ne koristim.

Graficka je vec poslana, pa da li da editujem podatke i stavim br koji sad koristim jer ce me mozda zvati sa carine ?

Davno sam uzimao preko game.co.uk ali tad nije bilo carine pa je graficka stigla na adresu, donio je postar.

Sta ce sad biti, oce je donjeti postar i traziti pare za carinu ili ce me zvati sa carine a nemaju mi br ?!

14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav, molim vas za vašu pomoć. Naručila sam 2 paketa sa eBaya, jedan sa fejk naočalama Police za 140 kn, drugi sa Dior majicom i maramom Dior, oba paketa su na istu adresu ali na različito ime i prezime u Zagrebu sam naručila.

Sada me zanima kao je možda poslije nove godine, dakle od 1.1. netko primao paketa sa fejk robom i kako je to prolazio carinu, da li je sve bilo okej ili?

pitam zato je do sada sam bez problema naručivala takve stvari, a prijateljice iz Osijeka, Splita su rekle da su cairinici dobili direktivu da moraju od 1.1. naplaćivati cairnu na sve (nema se para i treba puniti državnu blagajnu),

uglavnom zanima me da li posotji mogućnost da me terete radi fejk robe? 

čitala sam da su troškovi za to 2000 kn, pa se bojim toga

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Puetm Ebay sam kupio bežični telefon vtech cs6124 ali mi pri uvozu treba "EC izjava o suglasnosti" od proizvođača, međutim nigdje nisam to uspio pronaći pa mi zanima gdje to mogu pronaći ili na neki način da dođem do te izjave

15 godina
NARONA kaže...

Puetm Ebay sam kupio bežični telefon vtech cs6124 ali mi pri uvozu treba "EC izjava o suglasnosti" od proizvođača, međutim nigdje nisam to uspio pronaći pa mi zanima gdje to mogu pronaći ili na neki način da dođem do te izjave

Dakle jedini način je da kontaktiraš proizvođača ili bilo koji njihov ured ako postoji u HR ili možda u EU.

www.hakom.hr - to imaš i dodtane informacije, i brojeve telefona na koje se možeš obratit za pitanja

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 9:14 (miki1981).
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)
Samo jedno pitanjce u svezi onoga prepravljanja paypal računa. Recimo prepravis iznos od 220 usd u 120 usd u photoshopu i to poneseš na carinu, koja je vjerojatnost da ce ipak carinik to uvažiti a neće tražiti katalošku vrijednost? I još jedna stvar, ako tako "pametno" prepravim račun, a recimo u paketu piše stvarna cijena, hoće li me striček sa carine razapet zbog muljanja. Riječ je o originalnim oakley naočalama.
15 godina

Zar te ni najmanje ne brine što je to "pametno" prepravljanje možda kriminalna a barem prekršajna aktivnost? A carisnki prekršaji su nešto na što država jako jako ružon gleda.

Tako da to što bi ti napravio nije muljanje. Djeca muljaju. odrasli krže zakone i mogu snositi posljedice. A opet ponavljam, carinsko "muljanje" definitivno nije bezazleno.

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)
Znam ja dobro kakvu stvar rade oni koji prepravljaju dokumente i ne trazim moralno predavanje. Samo zelim pitati jesu li ikada ulovili koga. Ja sam dosada par puta bio u branimirovoj zbog kojekavih posiljki sa ebaya, a carinu sam samo jednom platio na timberland cizme(i svejedno sam prosao jeftinijie nego kod nas). Svaki put kad sam bio nosio sam isprintanu transakciju s pay pala. Niko nikada nije nista provjeravao, a niti mi se cinilo da bi znali to i uciniti, uz svo duzno postovanje. Mogao sam im donijeti bilo sto samo da lici na pay pal transakciji. A sve to pitam jer sam bio u drustvu s jednim covjekom koji mi je rekao da uredno "frizira" racune za pristojne iznose i da ga niko nikada nije trazio da se ulogira na paypal ili ebay kako bi potvrdio da je to tocan iznos. Ne stavlja premale iznose, vec samo malo smanjuje i dugorocno na vise kupovina ustedi solidne novce.
15 godina
jozak kaže...
Znam ja dobro kakvu stvar rade oni koji prepravljaju dokumente i ne trazim moralno predavanje. Samo zelim pitati jesu li ikada ulovili koga. Ja sam dosada par puta bio u branimirovoj zbog kojekavih posiljki sa ebaya, a carinu sam samo jednom platio na timberland cizme(i svejedno sam prosao jeftinijie nego kod nas). Svaki put kad sam bio nosio sam isprintanu transakciju s pay pala. Niko nikada nije nista provjeravao, a niti mi se cinilo da bi znali to i uciniti, uz svo duzno postovanje. Mogao sam im donijeti bilo sto samo da lici na pay pal transakciji. A sve to pitam jer sam bio u drustvu s jednim covjekom koji mi je rekao da uredno "frizira" racune za pristojne iznose i da ga niko nikada nije trazio da se ulogira na paypal ili ebay kako bi potvrdio da je to tocan iznos. Ne stavlja premale iznose, vec samo malo smanjuje i dugorocno na vise kupovina ustedi solidne novce.

Mislim da je i sama priča o tome ovdje zabranjena s obzirom da je to u HR ilegalno.

EDIT: i ne uštediš. Ušteda je legalna, a ti prevariš državu, a to je ilegalno. U tome je razlika. i iz tog razloga se ovdje o tome, ja mislim, nesmije pričat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 21:56 (miki1981).
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)
Opet ti drzis moralno predavanje. Ja te molim da se susdrzis komentara ako nemas konkretan odgovor na moje pitanje. Procitaj sve postove teme, pa ces vidjeti da je to jos netko spomenuo. Necu to raditi jer sam ja jedan od onih koji uvijek izvuku deblji kraj. Znam da isto tako sigurno ima i carinika koji razumiju sve te stvari oko paypala i ebaya. A varanje drzave necu ni komentirati jer nije mjesto za to. Uostalom i ovi koji savjetuju da ti posiljatelj napise manju vrijednost na deklaraciji, ili da mu platis vise racuna, a na carini pokazujes samo jedan na kojem je i postarina, pod sta bi ti to svrstao? To je ok savjet ili je isto zabranjeno, kaj ti mislis? Ja mislim da nije legalno nikako, cak mi lici na tipican primjer izbjegavanja carinskog nadzora, i jos su dobili savjet kako da to naprave na forumu, al nitko nije njima solio pamet da je to varanje drzave. Zato te lijepo molim nemoj vise pametovati.
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

ja sam radio slicno kada sam nesto kupovao iz engleske. Stiglo mi je UPS-om na carinu(iz BiH sam tako je paket bio na carini na aerodromu)Rekao sam selleru da stavi da je paket vrijednosti 29 funti iako je bila veca vrijednost(ne bih previse u detalje zbog sigurnosti {#} )

Trazili su dokaz da je stvarna vrijedost tih 29 dolara i poslao sam im printscreen od paypal izvoda naravno provucenog kroz photoshop.

Sve je uredno proslo, ocarinili mi jesu paket ali daleko manje para nego sto bih prosao da sam poslao stvaran paypal izvod

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Molim vas pomoc.

Narucila sam jednu stvar za $26.99 ( na paypalu mi prikzuje da je to tocno 160.98 kn), i kasnije dvije iste stvari u vrijednosti $35.36.

Kolike su sanse da platim carinu na ovu prvu stvar i koliko bi to kostalo? I budu li gledali na cijenu paketa kao $35,36 ili kao na dvije stvari za $17.68?

Hvala unaprijed

15 godina
_zvjezdica09 kaže...

Molim vas pomoc.

Narucila sam jednu stvar za $26.99 ( na paypalu mi prikzuje da je to tocno 160.98 kn), i kasnije dvije iste stvari u vrijednosti $35.36.

Kolike su sanse da platim carinu na ovu prvu stvar i koliko bi to kostalo? I budu li gledali na cijenu paketa kao $35,36 ili kao na dvije stvari za $17.68?

Hvala unaprijed

Gleda se po računu. Ak oti je račun 35,36 onda se na to računa carina(ako podliježe) i PDV. nije bitno koliko je stvari u paketu ako je jedan račun onda je i jedna ukupna cifra i na nju se računa.

Ovo prvo najvjerojatnije neće carinit jer oni imaju bolji tečaj od PayPala pa će njima to pokazat ispod 160 kn.

Koliko te košta to ovisi o tome što si naručila. Jer neke stvari ne podliježu carini, nego samo PDV-u, neke i carini i DPV-u a ta neke je carina manja ili veće od 10%

15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

želio bih kupiti ovaj mobitel, bio mi je najomiljeniji od svih koje sam imao pa me sada zanima što mogu očekivati da krene po zlu na granici tj. nešto sa hakom-om?

Da li bi mnogo platio na carini sa pdv-om?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
15 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara?

Its nice to be important, but its more important to be nice! LoL <3
16 godina

cca 30% na cijenu prozivoda računaj otprilike.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Mislim da je nekima od vas pametnije otic kod nas u ducan i ukrast ono sto trebate jer ce vam sankcije bit blaze nego ako vas na carini ulove.

Inace za fejk stvari ako netko nije upucen uopce nije dozvoljen uvoz u HR i ako naidete na nadobudnog carinika bit ce vam kudikamo jeftinije da ste kupili originalnu robu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice