imali nekog iz BiH,da mu postavim par pitanja? :))
Pozdrav ljudi!
Ovako zanima me otprilike kakav ce biti postupak carine/pdva ako narucim ovaj auto-radio:
http://www.autodvdgps.com/car-dvd-player-with-indash-gps-navigation-system-and-digital-touchscreen-ipod-bluetooth-vcdc-for-200307-toyota-avensis-p-1078.html
Da li mi za njega treba dozvola uvoza HAKOM-a?
Thx.
ljudovi da vas pitam jel se placa carina na IT robu jer ako se dog sa prodavacem sa ebaya da napise manju cijenu i oznaci kao gift jel mogu proc bez carine i PDV-a? hvala
ljudovi da vas pitam jel se placa carina na IT robu jer ako se dog sa prodavacem sa ebaya da napise manju cijenu i oznaci kao gift jel mogu proc bez carine i PDV-a? hvala
ako seller sa ebaya naznaci manju cijenu nego sta platim jel mogu proc sa manjim porezom
konkretno jedan skuplji laptop 1400$ i sad mi prodavac sa ebaya kaze da on moze oznaciti vrijednost 300$ (manje nebi da nebude sumnjivo)
e sad jel to moze proc na nasoj carini sa tom cijenom tj 300$?
ako seller sa ebaya naznaci manju cijenu nego sta platim jel mogu proc sa manjim porezom
konkretno jedan skuplji laptop 1400$ i sad mi prodavac sa ebaya kaze da on moze oznaciti vrijednost 300$ (manje nebi da nebude sumnjivo)
e sad jel to moze proc na nasoj carini sa tom cijenom tj 300$?
Ne, jer će te tražiti račun od paypal-a pa će vidjeti tu cijenu od 1400$
a jel moguce onda da uplatim prodavacu 2 racuna jedan na 300 $ i jedan na 1100$ i ja im pokazem samo ovaj od 300$
sve može proć, mek ti on napravi da je s poštrinom 300$ ili još
naznači da je za dijelove, a ti samo taj račun s paypala skini
prebaci u word i promjeni sve cijene, nema problema!!
sve može proć, mek ti on napravi da je s poštrinom 300$ ili još
naznači da je za dijelove, a ti samo taj račun s paypala skini
prebaci u word i promjeni sve cijene, nema problema!!
Nisu ti ni oni ludi, ako te skuže onda si tek
meni prošlo za moj laptop, samo nemoj neku smješnu cijenu stavit,
a nezz ako se nećeš igrat onda nemoj!!!
znaci racun od paypala prepravim da se slaze sa onom koju prodavac napise
kako mogu naznacit da je za djelove?
dogovori se s prodavačem da stavi da je razbijen ili za dijelove
I mene zanima mobitel, kao sto je neko ranije rekao moze se dogovorit sa prodavacem da dva racuna napravi pa na carini da manji posaljem ili kako je najbolje?
Pozdrav,
ja sam iz Bosne i narucio sam preko ebay graficku karticu 6970 i kad sam se registrovao na forum nekad davno unio sam broj mobitela koji vise ne koristim.
Graficka je vec poslana, pa da li da editujem podatke i stavim br koji sad koristim jer ce me mozda zvati sa carine ?
Davno sam uzimao preko game.co.uk ali tad nije bilo carine pa je graficka stigla na adresu, donio je postar.
Sta ce sad biti, oce je donjeti postar i traziti pare za carinu ili ce me zvati sa carine a nemaju mi br ?!
Pozdrav, molim vas za vašu pomoć. Naručila sam 2 paketa sa eBaya, jedan sa fejk naočalama Police za 140 kn, drugi sa Dior majicom i maramom Dior, oba paketa su na istu adresu ali na različito ime i prezime u Zagrebu sam naručila.
Sada me zanima kao je možda poslije nove godine, dakle od 1.1. netko primao paketa sa fejk robom i kako je to prolazio carinu, da li je sve bilo okej ili?
pitam zato je do sada sam bez problema naručivala takve stvari, a prijateljice iz Osijeka, Splita su rekle da su cairinici dobili direktivu da moraju od 1.1. naplaćivati cairnu na sve (nema se para i treba puniti državnu blagajnu),
uglavnom zanima me da li posotji mogućnost da me terete radi fejk robe?
čitala sam da su troškovi za to 2000 kn, pa se bojim toga
Puetm Ebay sam kupio bežični telefon vtech cs6124 ali mi pri uvozu treba "EC izjava o suglasnosti" od proizvođača, međutim nigdje nisam to uspio pronaći pa mi zanima gdje to mogu pronaći ili na neki način da dođem do te izjave
Puetm Ebay sam kupio bežični telefon vtech cs6124 ali mi pri uvozu treba "EC izjava o suglasnosti" od proizvođača, međutim nigdje nisam to uspio pronaći pa mi zanima gdje to mogu pronaći ili na neki način da dođem do te izjave
Dakle jedini način je da kontaktiraš proizvođača ili bilo koji njihov ured ako postoji u HR ili možda u EU.
www.hakom.hr - to imaš i dodtane informacije, i brojeve telefona na koje se možeš obratit za pitanja
Zar te ni najmanje ne brine što je to "pametno" prepravljanje možda kriminalna a barem prekršajna aktivnost? A carisnki prekršaji su nešto na što država jako jako ružon gleda.
Tako da to što bi ti napravio nije muljanje. Djeca muljaju. odrasli krže zakone i mogu snositi posljedice. A opet ponavljam, carinsko "muljanje" definitivno nije bezazleno.
Mislim da je i sama priča o tome ovdje zabranjena s obzirom da je to u HR ilegalno.
EDIT: i ne uštediš. Ušteda je legalna, a ti prevariš državu, a to je ilegalno. U tome je razlika. i iz tog razloga se ovdje o tome, ja mislim, nesmije pričat.
ja sam radio slicno kada sam nesto kupovao iz engleske. Stiglo mi je UPS-om na carinu(iz BiH sam tako je paket bio na carini na aerodromu)Rekao sam selleru da stavi da je paket vrijednosti 29 funti iako je bila veca vrijednost(ne bih previse u detalje zbog sigurnosti )
Trazili su dokaz da je stvarna vrijedost tih 29 dolara i poslao sam im printscreen od paypal izvoda naravno provucenog kroz photoshop.
Sve je uredno proslo, ocarinili mi jesu paket ali daleko manje para nego sto bih prosao da sam poslao stvaran paypal izvod
Molim vas pomoc.
Narucila sam jednu stvar za $26.99 ( na paypalu mi prikzuje da je to tocno 160.98 kn), i kasnije dvije iste stvari u vrijednosti $35.36.
Kolike su sanse da platim carinu na ovu prvu stvar i koliko bi to kostalo? I budu li gledali na cijenu paketa kao $35,36 ili kao na dvije stvari za $17.68?
Hvala unaprijed
Molim vas pomoc.
Narucila sam jednu stvar za $26.99 ( na paypalu mi prikzuje da je to tocno 160.98 kn), i kasnije dvije iste stvari u vrijednosti $35.36.
Kolike su sanse da platim carinu na ovu prvu stvar i koliko bi to kostalo? I budu li gledali na cijenu paketa kao $35,36 ili kao na dvije stvari za $17.68?
Hvala unaprijed
Gleda se po računu. Ak oti je račun 35,36 onda se na to računa carina(ako podliježe) i PDV. nije bitno koliko je stvari u paketu ako je jedan račun onda je i jedna ukupna cifra i na nju se računa.
Ovo prvo najvjerojatnije neće carinit jer oni imaju bolji tečaj od PayPala pa će njima to pokazat ispod 160 kn.
Koliko te košta to ovisi o tome što si naručila. Jer neke stvari ne podliježu carini, nego samo PDV-u, neke i carini i DPV-u a ta neke je carina manja ili veće od 10%
želio bih kupiti ovaj mobitel, bio mi je najomiljeniji od svih koje sam imao pa me sada zanima što mogu očekivati da krene po zlu na granici tj. nešto sa hakom-om?
Da li bi mnogo platio na carini sa pdv-om?
Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara?
cca 30% na cijenu prozivoda računaj otprilike.
Mislim da je nekima od vas pametnije otic kod nas u ducan i ukrast ono sto trebate jer ce vam sankcije bit blaze nego ako vas na carini ulove.
Inace za fejk stvari ako netko nije upucen uopce nije dozvoljen uvoz u HR i ako naidete na nadobudnog carinika bit ce vam kudikamo jeftinije da ste kupili originalnu robu.