Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.516.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
toxic kaže...
S obzirom FX ima jako slabe jezgre bilo bi dobro tom coveku reci da ga digne bar na 4.3ghz, pokaži mu benificije..nabavite okey cooler.

baš gledam oc vs non oc fx 8320 s rx 480 i min fps ce mu rasti s stocka za 10 fpsa (ovisi naravno i grafickoj kartici)

FX jos dan danas kao što to i mnogi drugi procesori pruza dovoljno al itreba napraviti dobar balans.. 

Prije nekoliko godina sam testirano navedeni s gtx 780 i zatim gtx 970 grafom i ponašo se bolje nego s recimo r9 290x. AMD grafe tih serija su bile više "cpu overhead"

Isto kao i i5 2400 kojeg imam u sfff-u danas ga mogu puknut s nekom mid end grafom i sljakat ce bolje nego taj dvojezgreni isprdak :)

Hebiga ali sa tim dvojezgrenim isprdkom 350 kn imam u falloutu 4 viši i stabilniji fps nego sa osamjezgrenim proceorom, nije svaki  game engine jednak. Da ne pričam da je komp jedno troduplo hladniji, u stvari potpuno je hladan u rangu laptopa u 2D modu

17 godina
neaktivan
XXX kaže...
toxic kaže...
S obzirom FX ima jako slabe jezgre bilo bi dobro tom coveku reci da ga digne bar na 4.3ghz, pokaži mu benificije..nabavite okey cooler.

baš gledam oc vs non oc fx 8320 s rx 480 i min fps ce mu rasti s stocka za 10 fpsa (ovisi naravno i grafickoj kartici)

FX jos dan danas kao što to i mnogi drugi procesori pruza dovoljno al itreba napraviti dobar balans.. 

Prije nekoliko godina sam testirano navedeni s gtx 780 i zatim gtx 970 grafom i ponašo se bolje nego s recimo r9 290x. AMD grafe tih serija su bile više "cpu overhead"

Isto kao i i5 2400 kojeg imam u sfff-u danas ga mogu puknut s nekom mid end grafom i sljakat ce bolje nego taj dvojezgreni isprdak :)

Hebiga ali sa tim dvojezgrenim isprdkom 350 kn imam u falloutu 4 viši i stabilniji fps nego sa osamjezgrenim proceorom, nije svaki  game engine jednak. Da ne pričam da je komp jedno troduplo hladniji, u stvari potpuno je hladan u rangu laptopa u 2D modu

nemaš od i52400 brat bratu 100% :)

Koštaju isto :) ovaj tvo je noviji .. kaj sad?

9 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...

Ak je ta mapa sa 64 ili koliko igrača bila stabilna na FX-u a neke nisu onda je igra u banani a ne procesor. Naravno PC masterrace to riešava pukom silom, ulaskom u novčanik i deri dalje

Edit: tak ti je bilo i sa WOT-om godinama, neke mape sasvim OK dok na drugima FPS varira i onda izašo HD klijent i odjednom taj isti FX na 100+ fpsa konstantno. Majstori

Ciparske lopuže su mi oduzele par tisuća sati života, jedino što dobro od njih što sam nekom Australcu uvalio acc za 500$  ali istina, fluidan gaming na dvojezgrenom laptopu sa integrušom je kod moguć, doduše na low...

toxic kaže...

morat ću mu malo optimizirati tu kantu, šteta da ne kloka bar tih 500injak Mhz...ima ok coolerić, onaj raijintek aidos bit će taman za tako neki blagi OC

18 godina
odjavljen
toxic kaže...

Kak koštaju isto? pa za polovni privjesak sigurno nebi dao više od 200 kn!!!???????!!!!!!??????!!!!!!?????

17 godina
neaktivan
XXX kaže...
toxic kaže...

Kak koštaju isto? pa za polovni privjesak sigurno nebi dao više od 200 kn!!!???????!!!!!!??????!!!!!!?????

Čuj jedan i drugi mene bi koštali manje od 300 kn dakle jednako.

Ko da me boli racku za garanciju kod precesora.. radio sam svašta procesorima i niti jedan nije riknuo, bilo je degradacija ali to je maks..

sastavim ti bolji pc čitaj jeftiniji boljih performansi od ovog tvog s g4560 to je realnost prihvatio ti to ili ne..

18 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...
toxic kaže...

Čuj jedan i drugi mene bi koštali manje od 300 kn dakle jednako.

Ko da me boli racku za garanciju kod precesora.. radio sam svašta procesorima i niti jedan nije riknuo, bilo je degradacija ali to je maks..

sastavim ti bolji pc čitaj jeftiniji boljih performansi od ovog tvog s g4560 to je realnost prihvatio ti to ili ne..

LOL, kupiš xeona za par dolaar i sataviš staru kantu boljih performansi, pun ih je ebay. Nije to poanta. Na 1051 socketu su daleko bolje mogućnosti za nadogradnu od stare ploče koja je precjenjena zbog nedostatka istih i upitne trajnosti. Kome treba oprema sa otpada ima dobrih mogućnosti.

Novo nema bolje uloženo/dobiveno od G4560 jeftino, hladno, tiho za SP igranje kao i za 98% MP naslova i kao console killer, idealno

Za 3-4 godine gore ubacim polovni i7 7700k....onda bu im valjda cijena kikiriki

9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Deda xxx lagano gubi pole position u slaganju budget gaming makina 

Luci mu je ozbiljna konkurencija, evo sad i Toxic... stvarno je postala "in" ta bang for buck kategorija 

18 godina
odjavljen

Ma i ta kategorija gubi pored slima za 1500 kn i onih videa koje sam linkao...i ta budget konfa postaje precjenjena sobzirom na nedostatak AAAAAAAA naslova

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

LOL, kupiš xeona za par dolaar i sataviš staru kantu boljih performansi, pun ih je ebay. Nije to poanta. Na 1051 socketu su daleko bolje mogućnosti za nadogradnu od stare ploče koja je precjenjena zbog nedostatka istih i upitne trajnosti. Kome treba oprema sa otpada ima dobrih mogućnosti.

Novo nema bolje uloženo/dobiveno od G4560 jeftino, hladno, tiho za SP igranje kao i za 98% MP naslova i kao console killer, idealno

Za 3-4 godine gore ubacim polovni i7 7700k....onda bu im valjda cijena kikiriki

Poanta je da ti imaš taj proc i spominješ ga gotovo u svakom postu da je neki drugi spominjao bi njega.

Ja velim da može bolje/jeftinije i tu g4560 nije konkurencija nikakva...Kakva nadogradnja kakvi bakraci? PA ti si sam rekao da ti je ovo top of the top.. a čak nije niti to niti u jednom segmentu pa čak niti ovom best for money :)

Kada ti ugradiš taj i7 7700k riknut ce ti ploca a rezervne nigdje :)

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Zakaj jakom Intelu trebaju AMD ljudi?

Kakvi su to AMD ljudi?! 

18 godina
odjavljen
ansha kaže...

Kakvi su to AMD ljudi?! 

Vanzemaljci.

18 godina
odjavljen
toxic kaže...

Meni nikada ništa nije riknulo

slušaj taj ritam

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 10:18 (XXX).
17 godina
neaktivan
XXX kaže...
toxic kaže...

Meni nikada ništa nije riknulo

Dakle sam sebi si dao odgovor, nikad neces nabaviti i7 7700k :)

Ne znam što si htio pokazati na tom videu ali i52400 je tu ukupno bolji.. jel si ga pogledao ili samo onaj prvi/drugi test :) komedija.

Da ne pricam da po zivot vazan CB je na strani i52400 :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 10:19 (toxic).
18 godina
odjavljen

Video sve pokazuje, novo je novo

U igrama su podjednaki

Pa ti kupuj prastaru platformu

I to je još testirano sa sporim DDR 4 ramom

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 10:22 (XXX).
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

U igrama su podjednaki

Nije istina da su podjednaki ne laži ovaj napaceni narod.

rezultat je 5:4 u korist i5 2400.

u svim naslovima koji hoce vise jezgri i5 vodi dost dok ovaj u dva testa ima 1 fps razlike. Lakrdija i komedija..

Pa poanta je u tome da se netko s starom kramom igra isto kao i ti s novo, cemu kupovanje novog kad nemas nikakve benificije..

Upgrejd na nesto bolje? na kojoj ploci s kojom faznom regulacijom? netko ko je kupio g4560 sigurno nije stavio dobru plocu mislim mozda ih ima ali su rijetki..

Cak ti niti ddr4 nije nikakva prednost :)

btw ovaj i5 2400 je jako tih i hladan :)

18 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

U igrama su podjednaki

Nije istina da su podjednaki ne laži ovaj napaceni narod.

rezultat je 5:4 u korist i5 2400.

u svim naslovima koji hoce vise jezgri i5 vodi dost dok ovaj u dva testa ima 1 fps razlike. Lakrdija i komedija..

Pa poanta je u tome da se netko s starom kramom igra isto kao i ti s novo, cemu kupovanje novog kad nemas nikakve benificije..

Upgrejd na nesto bolje? na kojoj ploci s kojom faznom regulacijom? netko ko je kupio g4560 sigurno nije stavio dobru plocu mislim mozda ih ima ali su rijetki..

Cak ti niti ddr4 nije nikakva prednost :)

btw ovaj i5 2400 je jako tih i hladan :)

Detalji su forsani na MAX i normalno da to nepokazuje stvarnu razliku. I52400 je sigurno bolji u multiju pout B1

Zašto bi itko prelazi sa i5 2400 na G4560? To nema nikavog smisla i ne vidim zašto bi raspravljali o tome, pa nismo valjda retardirani, ili jesmo? Pričam ako se sve kupuje od nule.

2400 mhz na G4560 donosi dodtani FPS, pogledaj si analizu na DF kanalu.

G4560 na jeftinoj MSI B350 ploči, koštala 600 kn i gore bu radio i7 bez overkloka bez ikakvih problema

Daj da testiramo, zadnji prime na max deset minuta pa slika ovdje, moguće da si u pravu ali ne vjerujem dok ne vidim.

12 godina
Biće ponovo po maminim i tatinim džepovima:

😂😂😂
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Detalji su forsani na MAX i normalno da to nepokazuje stvarnu razliku. I52400 je sigurno bolji u multiju pout B1

Zašto bi itko prelazi sa i5 2400 na G4560? To nema nikavog smisla i ne vidim zašto bi raspravljali o tome, pa nismo valjda retardirani, ili jesmo? Pričam ako se sve kupuje od nule.

2400 mhz na G4560 donosi dodtani FPS, pogledaj si analizu na DF kanalu.

G4560 na jeftinoj MSI B350 ploči, koštala 600 kn i gore bu radio i7 bez overkloka bez ikakvih problema

Daj da testiramo, zadnji prime na max deset minuta pa slika ovdje, moguće da si u pravu ali ne vjerujem dok ne vidim.

ma šalim se :) naravno da g4560 ima bolje temperature a za i52400 niti ne znam kak se krecu. S obzirom da taj pc gotovo ne palim i da je rijec u sff kucistu reko bih da ide preko 70 :)

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Treba im jer su došli do zida. Sa GPU segmentom nisu se pomaknuli sa dna a CPU IPC im nebu napredovao više od 1%, mogu jedino još malo smanjiti proizvodni proces i dodati pokoju jezgru

Bez AMD ljudi su u banani

Moze se to gledati i s druge strane tj reci kako su maksimalno izmuzli 3 godine staru arhitekturu i u tom procesu opet ponudili bolje performanse (sa kavom i znatno bolje) od potpuno nove arhitekture svoje konkurencije.

Ako sad ryzenov mainstream flagship 2700x, sto se gaminga tice, kaska za jednim stock 7700k tek iduca ryzen generacija ce eventualno sustici kavu, sto bi znacilo da im je i mali pomak ponovno dovoljan, lose sve skupa za nas kupce al tako je kako je.

Sa ovim zadnjim se slazem, hvala AMD-u sto danas mozemo jeftinije nabaviti Intel procesore. 

13 godina
Provociras dedu, hoces da ga srce strefi...
ccc, danasnja mladez
18 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Provociras dedu, hoces da ga srce strefi...
ccc, danasnja mladez

Pa i ti si deda, generacija smo

13 godina
Ja se dobro drzim, kazu mi da imam 35 maksimalno :)))
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Koje ste godište uopce?

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Sa ovim zadnjim se slazem, hvala AMD-u sto danas mozemo jeftinije nabaviti Intel procesore. 

Ali ovo ti ne pali kad su grafe u pitanju. Dogdilo se kaj sam priželjkivao, AMD se povukao sa desktop gaming tržišta pa sad nvidija sinovi mogu sponzorirati voljenu firmu

Isto bu i u budućnosti sa CPU segmentom ak ryzen počmne generirati gubitak.

Daj Bože

18 godina
odjavljen
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...

Koje ste godište uopce?

Ma star je ko Metuzalem. Radio još u Jugoslaviji

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Ali ovo ti ne pali kad su grafe u pitanju. Dogdilo se kaj sam priželjkivao, AMD se povukao sa desktop gaming tržišta pa sad nvidija sinovi mogu sponzorirati voljenu firmu

Isto bu i u budućnosti sa CPU segmentom ak ryzen počmne generirati gubitak.

Daj Bože

Nije se povukao nego ocito ne moze konkurirati u high end segmentu, ako uspije konkurirati do kategorije 1070-1080 uz neke normalne cijene to je cisto ok za nas smrtnike. 

Ak ryzen pocne gubit korak bit ce tko je jamio, jamio. 

17 godina
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Treba im jer su došli do zida. Sa GPU segmentom nisu se pomaknuli sa dna a CPU IPC im nebu napredovao više od 1%, mogu jedino još malo smanjiti proizvodni proces i dodati pokoju jezgru

Bez AMD ljudi su u banani

Moze se to gledati i s druge strane tj reci kako su maksimalno izmuzli 3 godine staru arhitekturu i u tom procesu opet ponudili bolje performanse (sa kavom i znatno bolje) od potpuno nove arhitekture svoje konkurencije.

Ako sad ryzenov mainstream flagship 2700x, sto se gaminga tice, kaska za jednim stock 7700k tek iduca ryzen generacija ce eventualno sustici kavu, sto bi znacilo da im je i mali pomak ponovno dovoljan, lose sve skupa za nas kupce al tako je kako je.

Kako ne shvačate da im trebaju takvi ljudi koji bez uloženih sredstava, tako ispada u usporedbi sa intelovim ulaganjem,  postižu čuda.

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen

Može konkurirati ako želi, plati dobre inžinjere, zakupi proizvodne pogone i štanca. Povukao se jer godinama generiraju gubitke u GPU segmentu i kad su konkurentni i kad su bolji od konkurencije. Prebacili su se na konzolaško tržište gdje drže monopol.

Nisu oni odjednom zaboravili proizvoditi konkurentan GPU. Jednostavno nema profita a nema ga zbog 101 razloga...od lošeg markentiga, štednje tam di nije trbalo pa do fanbojizma prema nvidiji. Zadnji vlak su propustili na glupavoj štenji i odluci da ne podrže savki bitan naslov sa MANTLE amijem.

18 godina
odjavljen

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Dominacija cak i u igrama koje imaju beneficija od multithreada na slabasnom 4.0ghz oc-u i to sve skupa uz manju potrosnju. 

P.S. Tih 1.0v kolko je kavi potrebno za vrtii 4.0ghz se uz to moze hladiti pasivno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice