Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.516.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...

Nema tu ni rpg-a, ni strategije, ni simulacije voznje. Upravo so potvrdio moju poantu...

Nema ako si profesionalni gamer poput tebe, ja sam amater, tj. amaterčina i meni ima Tak da PC nije vrijedan ulaganja zbog RPG-a na poteze, jedne te istih strategija koje se ponavljaju zadnjih dvadeset godina (civilizacija, TW i sl.), simulacija za koje ti treba volan ...to da mi netko upadne u kuću i vidi me kak se igram sa volanom umro bi od srama

Ovo su ti kauč simulacija, i RPG naslovi. A stvarno jake AAA ekskluzive izašle do danas i one koje izlaze do kraja godine nismo ni dotakli.

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Izašla nova igra, neklokani privjesak rastura

13 godina
XXX kaže... 

Ovo su ti kauč simulacija, i RPG naslovi. A stvarno jake AAA ekskluzive izašle do danas i one koje izlaze do kraja godine nismo ni dotakli.

jebli te jubito linkovi, što sad moram svaki kliknut i gledat da vidim koja je igra

fino nabroji igre slovima da mogu u dvije sekunde vidjeti na što misliš, pa koga zanima lako nađe video

kao kad mi netko jubito link na review, umjesto da na jednoj stranici u dvije sekunde vidim sve rezultate, ja moram gubiti pola sata vremena na nečije laprdanje ili metodom pokušaja i pogreške preskakati po videu ko vjeverica po drvetu

18 godina
odjavljen

Ak te zanima moje mišljenje buš kliknul, svaki video traje po par minuta. Ak te ne zanima ignoriraj, ne kužim kaj sad ti tu dramiš

Ak moraš kliknuti na te reklame da bi saznao o kojim igrama je riječ onda si spavao ispod kamena

16 godina
protjeran

Anandtech-ovci skuzili zasto je u njihovoj recenziji Ryzen oprao 8700K u gamingu...

Razlog je sta su forsali HPET u os-u, sa defaultnim windows postavkama intelu drasticno rastu rezultati u igrama...

13 godina
XXX kaže...

Ak te zanima moje mišljenje buš kliknul, svaki video traje po par minuta. Ak te ne zanima ignoriraj, ne kužim kaj sad ti tu dramiš

šest puta po dvije minute je 12 faking minuta

sve to umjesto 2 sekunde za pročitati na koje si igre mislio

"Ak te zanima moje mišljenje buš kliknul"... jebote, ako to nije jubito-naci filozofija

još malo pa više nećemo uopće ništa pisati po forumu, samo ćemo lijepiti jubito linkove

18 godina
odjavljen

Slika govori tisuću riječi

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Anandtech-ovci skuzili zasto je u njihovoj recenziji Ryzen oprao 8700K u gamingu...

Razlog je sta su forsali HPET u os-u, sa defaultnim windows postavkama intelu drasticno rastu rezultati u igrama...

pa bez HPET-a rezultati su onda netačni za večinu bench testova kad se vrte na win8 i 10-ci

http://hwbot.org/signature/u135800.png
16 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
ansha kaže...

pa bez HPET-a rezultati su onda netačni za večinu bench testova kad se vrte na win8 i 10-ci

Kako si to zakljucio? Defaultno HPET nije ukljucen u windowsima, samo anandtech je tako benchao..

13 godina
neaktivan

evo iz teksta izdvojeno:

HPET plays a very necessary and often very beneficial role in system timer accuracy; a role important enough that it's not desirable to completely disable HPET – and indeed in many systems this isn't even possible – all the while certain classes of software such as overclocking & monitoring software may even require it.

Znači za mjerač FPS-a je potreban a ako nije uključen onda pitanje legitimnosti tih očitavanja.

16 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

evo iz teksta izdvojeno:

HPET plays a very necessary and often very beneficial role in system timer accuracy; a role important enough that it's not desirable to completely disable HPET – and indeed in many systems this isn't even possible – all the while certain classes of software such as overclocking & monitoring software may even require it.

Znači za mjerač FPS-a je potreban a ako nije uključen onda pitanje legitimnosti tih očitavanja.

Sa amd foruma:

The way HPET is implemented is resource intensive and will slow the CPU down (a lot of memory reads and writes). It was an improvement for older CPUs, but for more than 10 years modern AMD and Intel CPUs support better ways if keeping time.

On modern Windows operating systems (Vista, 7, 8, 10) the OS defaults to the best available timer and that usually isn't HPET. You need to force HPET enabled to use it. HPET is really only needed for compatibility purposes (older games and applications).

In case of Windows 8 and 10, you need to enable HPET when using Ryzen Master, because in AMD CPUs the TSC is tied to the base clock (P0 state). When you change the base clock while the OS is running you break the UI compositor (Aero), so you get a black screen. Windows 7 can run without hardware accelerated Aero, so it can fall back to that.

HPET runs independently from TSC, so you can enable HPET, use Ryzen Master to test the desired overclock, disable the HPET, and finnaly set up the OC parameters in BIOS. That way you don't lose performance to HPET.

14 godina
protjeran
ansha kaže...

Ovime je i zadnja crta obrane ryzen armade pala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2018 23:35 (war3_tft).
16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Ma od pocetka je bilo jasno da nesto nije u redu s rezultatima, al i nakon korekcije 2700x ne zaostaje puno..

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Pazi HPET je izum Intela i MS tako da Intel sam sebi pucao u petu.

13 godina
Nebesa otvorite se, ansha brani rajzen :))))
16 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Pazi HPET je izum Intela i MS tako da Intel sam sebi pucao u petu.

Samo se vise ne koristi pa nije ni bitno. Anandtechova metoda forsanja hpet-a nema smisla i prestat ce tako testirat.

13 godina
Hahaha, hvatas kandidturu za moderatora, pa sad odjednom"rajzen ne zaostaje puno" :)))))
13 godina
neaktivan

pa izumili su ga da nadomjesti stare tajmere i sad je problem , svaka matična ga ima i MS ga ima u sistemu kao opciju, mada gejmeri imaju podjeljena mišljenja u vezi HPET-a jedni da im igre bolje rade sa HEPT-om a drugi da bez HPET-a .

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2018 23:57 (mirzet1976).
16 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

pa izumili su ga da nadomjesti stare tajmere i sad je problem , svaka matična ga ima i MS ga ima u sistemu kao opciju

Nekad je mozda i mijenjao stare tajmere, al sad u winsima sluzi samo kao compatibility opcija jer je TSC naprednija varijanta tajmera (i linuxi ga preferiraju). 

Al nema smisla dalje raspravljat o ovome jer je totalno nebitno...

9 godina
protjeran
17 godina
neaktivan

Sve dok AMD ima "konzole" - Nintendo je jedino otišao na Nvidiu, budu okey.

Onog trena kada konzole odluce na Nvidia/Intel ode AMD u kk reko bih :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 9:04 (toxic).
17 godina
toxic kaže...

Ne samo konzole, ima i Apple :) za sada.

It is always darkest just before the dawn.
18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Zakaj jakom Intelu trebaju AMD ljudi?

17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
toxic kaže...

Ne samo konzole, ima i Apple :) za sada.

Misliš Macove? Jel to itko kupuje uopće ?

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Igrao onu betu 2-3 dana, ona pustinjska mapa sa max brojem igrača i radila je super u DX11 modu, nikavi dropovi ispod 60 fpsa sa FX-om na 4.4 i RX 470.

G4560 i FX 8320 su tu negdje u gamingu, neke igre više pašu jednom, druge drugom. Platio FX-a 1200 kn i nakon pune tri godine prodao ga u roku keks za nekih 700-800+ naravno dodatno za MBO i ram, uglavnom prešao bez nadoplate na privjesak. Da sad idem prodavati privjeska+MBO brijem da bi išlo daleko teže.

očekivao sam glatki gaming u rangu i5 6400 i sl. ipak je to 8-core procesor, a ono drek. Da je mjeriti vjerovatno je average tu negdje u 1-2fps prednost za fx-a, ali dropova jednako kao privjesak... to što si igrao betu bez dropova ne znači ništa, ima mapa koje ubijaju 8600K da je većinu vremena na 90+% loada...

Što kažeš tu su negdje u gamingu, privjesak i fx, kod frenda je doduše neklokan fx mislim da je stock 3.8ghz, njega to ne dira, totalni je hw njoob, ne zna skinuti hladnjak s procesora, nešto ala 95% naših ryzen armada bojovnika 

9 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...

Zakaj jakom Intelu trebaju AMD ljudi?

treba 4-ta smjena na traci gdje mažu majonezu 

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

treba 4-ta smjena na traci gdje mažu majonezu 

Treba im jer su došli do zida. Sa GPU segmentom nisu se pomaknuli sa dna a CPU IPC im nebu napredovao više od 1%, mogu jedino još malo smanjiti proizvodni proces i dodati pokoju jezgru

Bez AMD ljudi su u banani

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...

Igrao onu betu 2-3 dana, ona pustinjska mapa sa max brojem igrača i radila je super u DX11 modu, nikavi dropovi ispod 60 fpsa sa FX-om na 4.4 i RX 470.

G4560 i FX 8320 su tu negdje u gamingu, neke igre više pašu jednom, druge drugom. Platio FX-a 1200 kn i nakon pune tri godine prodao ga u roku keks za nekih 700-800+ naravno dodatno za MBO i ram, uglavnom prešao bez nadoplate na privjesak. Da sad idem prodavati privjeska+MBO brijem da bi išlo daleko teže.

očekivao sam glatki gaming u rangu i5 6400 i sl. ipak je to 8-core procesor, a ono drek. Da je mjeriti vjerovatno je average tu negdje u 1-2fps prednost za fx-a, ali dropova jednako kao privjesak... to što si igrao betu bez dropova ne znači ništa, ima mapa koje ubijaju 8600K da je većinu vremena na 90+% loada...

Što kažeš tu su negdje u gamingu, privjesak i fx, kod frenda je doduše neklokan fx mislim da je stock 3.8ghz, njega to ne dira, totalni je hw njoob, ne zna skinuti hladnjak s procesora, nešto ala 95% naših ryzen armada bojovnika 

Ak je ta mapa sa 64 ili koliko igrača bila stabilna na FX-u a neke nisu onda je igra u banani a ne procesor. Naravno PC masterrace to riešava pukom silom, ulaskom u novčanik i deri dalje

Edit: tak ti je bilo i sa WOT-om godinama, neke mape sasvim OK dok na drugima FPS varira i onda izašo HD klijent i odjednom taj isti FX na 100+ fpsa konstantno. Majstori

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 9:23 (XXX).
17 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
XXX kaže...

S obzirom FX ima jako slabe jezgre bilo bi dobro tom coveku reci da ga digne bar na 4.3ghz, pokaži mu benificije..nabavite okey cooler.

baš gledam oc vs non oc fx 8320 s rx 480 i min fps ce mu rasti s stocka za 10 fpsa (ovisi naravno i grafickoj kartici)

FX jos dan danas kao što to i mnogi drugi procesori pruza dovoljno al itreba napraviti dobar balans.. 

Prije nekoliko godina sam testirano navedeni s gtx 780 i zatim gtx 970 grafom i ponašo se bolje nego s recimo r9 290x. AMD grafe tih serija su bile više "cpu overhead"

Isto kao i i5 2400 kojeg imam u sfff-u danas ga mogu puknut s nekom mid end grafom i sljakat ce bolje nego taj dvojezgreni isprdak :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice