Ateisti ili teisti ili nešto treće? zaključana tema

poruka: 3.222
|
čitano: 361.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Ateisti ili teisti ili nešto treće?
matrix777 kaže...

Ok, može i tako. Samo, molim te, izvadi mi iz onog prvog posta na kojeg sam se osvrnuo, koji je dio ARGUMENT? Pa da, barem pokušam pobiti... 

To ujedno nije argument, pa stoga mogu samo komentirati tvoju izjavu. Nikako argument. 

Daj linkove, wiki, gdje su religiozni ljudi takvi kako si rekao. Pa da pokušam argumentirano pobiti.

1) Argument je da se veliki dobri Bog nije pokazao u gorespomenutim klanjima (Hirošima, Nagasaki itd.). Ti misliš da jest? Gdje? (BTW, argument može biti i bez linka, ili ne vjeruješ da je bilo velikog pokolja u gore navedenim gradovima pa ti treba link na tekst o tome što se dogodilo?)

2) Argument je da preživjeli u velikim nesrećama, ako su religiozni, redovito zahvaljuju Bogu što je njih spasio, a ne vide nikakav problem u tome što sve druge nije. Za to isto treba nekakav link gdje neki preživjeli kaže "Hvala Bogu!" ili "Osjećam da me sam Bog spasio taj dan!" jer nikada prije nisi čuo takvu izjavu?

3) Moj zaključak na kraju svega ovoga je da se radi o amoralnom i licemjernom sustavu vjerovanja koji propagira amoralnost i licemjernost. 

Dakle - trebaš dva prethodna argumenta pobiti da bi pobio zaključak. 

Abnormalno sporo shvaćaš i naporan si za raspravu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 12:57 (Drago).
18 godina
neaktivan
E pa kao što bi se ateisti trebali pomiriti da su manjina, tako se vi polako pripremajte biti manjina. :-)
Kada biste radili na tome da je društvo tolerantno, ne bi vas bio strah ostati u manjini.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
18 godina

Ja nekako nisam ni shvatio da je smisao ove dretve utvrditi tko je većina. Ako jest, onda smo mogli u prvom postu zaključiti stvar - religiozni uistinu jesu apsolutna i ogromna većina.

Nisam vidio da to netko spori.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Mislio sam na najezdu muslimana, koja oh plaši.
17 godina
odjavljen
Ateisti ili teisti ili nešto treće?

Da se malo vratimo na edukaciju, evo najnovije gadosti: U splitskom sjemeništu održano predavanje o spolnosti 

Recimo, ako je žena u logoru, ili gladuje, onda će izgubiti menstruaciju jer mozak procjenjuje da nije vrijeme da bude plodna

Radi se o netočnoj i opasnoj tvrdnji koja tek djelomično počiva na istini. Teški stres, iscrpljenost ili neuhranjenost mogu uzrokovati poremećaje u ciklusu, međutim, tu prestaje bilo koji kontakt s istinom. To je nešto što se može dogoditi, a ne nešto što se u pravilu događa, a mozak tu nema utjecaj, već je rezultat složenih metabolitičkih i endokrinih procesa. Koliko je samo žena u Bosni tijekom rata zatrudnilo tijekom silovanja u logorima!?

Kad se uzme u obzir i Stojićeva izjava o tome kako je "nevjerojatno da silovana žena zatrudni", očigledno je da se ne radi o grešci, već o namjernom širenju dezinformacija, a onda još Nedrk najavljuje da bi oni to dezinformiranje uveli u škole!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina

Odvratni tipovi. Svjesno lažu, ali zbog "višeg cilja" i onda je to tobože u redu. 

EDIT: Ako bilo koji "viši cilj" zahtjeva laganje i iskrivljavanje istine, onda nešto nije u redu s tim višim ciljem i ne može nikako biti dobar. Ili svjesno radiš zlo.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 13:17 (Drago).
18 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Ne brini se, uskoro će u Europi muslimani zavladati. Po natalitetu debelo vode. A to su i sami priznali da im je cilj.

Badava im natalitet, trebaju raditi na mentalitetu u smislu humanističkog jedinstva među sobom da bi bili imalo respektabilna zajednica. Politike koje vode čisto dovode do njihovog razjedinjavanja, tako da je teško očekivati da će fudbalskim žargonom rečeno biti pobjednički tim u gostima, kada debelo gube na svom terenu, a vole davati i autogolove. Možda će im se brojnost povećati, ali moje očekivanje je da će se vremenski generacije utopiti u masi. Ekstremizam pojedinaca i grupa čisto govori u prilog tome kako bi animirali populacije i isprovocirali sukobe, a zapravo su im ekstremisti najveći neprijatelji. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
Visak kaže...
@mirzet
Da je te ljude pobio bog svojeručno mogli bismo teološki raspravljati kakav je to bog i ima li on pravo to učiniti, no te ljude su pobili drugi ljudi, potaknuti svojim vjerskim vođom, koji tvrdi da tumači božju volju. Vidiš o čemu se tu radi? Upravo to tvrde današnji vjerski teroristi, da im bog govori da kazne nevjernike. Opravdavajući Mojsija ti opravdavaš i njih.

Neka svako vjeruje što hoće, ali kada dođe do toga da meni nameće što mu njegov bog govori, ili još gore, kada me želi kazniti, to je nedopustivo. Bog ima slobodne ruke baciti mi klavir na glavu dok šećem ulicom, ali nijedna osoba nema pravo izvršavati nadamnom ono što si je umislila da joj bog govori. Vjernici moraju shvatiti da postoji granica dokle mogu ići s tom vjerom prema drugim ljudima.

Samo da ti objasnim neke stvari nisu to nevjernici nego otpadnici od vjere,vidjeli su sve dokaze svojim očima imali su Mojsija koji im objasnio kako su prošli prijašnji narodi koji su bili oholi i upozoravao ih je stalno na Boga i oni su pored svega toga zastranili, i dok im je bilo gusto vjerovali su a kad je prijetnja po život prestala onda su ga zaboravili tako da nevidim razloga zašto nebi bilo opravdano pored svih pokušaja Boga da ne zastrane, Mojsije nije tumačio nego dobio direktnu za kaznu dok za teroriste i križare si upravu uzimaju iz teksta ono što im dogovara i ako se to ne odnosi na njih.

Ovo drugo si upravu pojedinac nema nikakvog prava da odlučuje o nečijem život bio on vjernik ili nevjernik ili ubica.

Samo ne znam dal ču dobiti žuti karton jer sam dobio jedan bjeli danas za ovo pisanje.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
18 godina
neaktivan
@mirzet
Mojsije je *tvrdio* da je dobio naredbu. Iz perspektive ostalih mogao je to i izmisliti. I tu leži problem kad ljudi uzmu božju pravdu u svoje ruke, jer i ja mogu tvrditi da meni bog govori da si ti grešnik. Nikakvo nasilno ljudsko djelovanje prema drugim ljudima nije opravdano i tu je kraj priče, a svatko ima pravo otpasti od vjere kad mu odgovara. Bog neka se služi poplavama i potresima, ali mi u društvu ne možemo dozvoliti da ljudi tvrde da ubijaju u ime boga, takvi ljudi su ubojice, i to poremećeni ubojice. A Biblija to propagira.
17 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Samo da ti objasnim neke stvari nisu to nevjernici nego otpadnici od vjere,vidjeli su sve dokaze svojim očima imali su Mojsija koji im objasnio kako su prošli prijašnji narodi koji su bili oholi i upozoravao ih je stalno na Boga i oni su pored svega toga zastranili, i dok im je bilo gusto vjerovali su a kad je prijetnja po život prestala onda su ga zaboravili tako da nevidim razloga zašto nebi bilo opravdano pored svih pokušaja Boga da ne zastrane

Opet vidimo taj superiorni vjernički moral na djelu!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Ako Allah smatra da su kršćani zastranili od njegovog nauka i odluči ih kazniti to je opravdano?

12 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Recimo, ako je žena u logoru, ili gladuje, onda će izgubiti menstruaciju jer mozak procjenjuje da nije vrijeme da bude plodna

I to izjavi žena. Matere mi kad pročitam neke od izjava tih "genijalaca" imam osjećaj da ni ne znaju šta im je među nogama a kamoli na koji način funkcionira.

mirzet1976 kaže...

Samo da ti objasnim neke stvari nisu to nevjernici nego otpadnici od vjere,vidjeli su sve dokaze svojim očima imali su Mojsija koji im objasnio kako su prošli prijašnji narodi koji su bili oholi i upozoravao ih je stalno na Boga i oni su pored svega toga zastranili, ...

Kakve veze ima dal su nevjernici, otpadnici od vjere ili krivobošci?

Ni jedan pojedinac si ne može uzimati za pravo da ubija u njegovo ime. Po tome danas sutra se neki Pero Perić može sjetiti da je on poslan od Boga tumačiti njegove riječi i narediti ubojstva svih nevjernika pa ti njemu dokaži da ne razgovara s Bogom kao što je Mojsije "razgovarao". Kad to rade državnici onda su diktatori, a kad se radi jer je "Bog tako naredio" onda je to u redu. 

I dajte molim vas lijepo kratite te je*ene citate. Cijele plahte su na stranicama. S mobitela čitati takve postove je mučno, skrolaš pola sata za dvije rečenice teksta. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

I dajte molim vas lijepo kratite te je*ene citate. Cijele plahte su na stranicama. S mobitela čitati takve postove je mučno, skrolaš pola sata za dvije rečenice teksta. 

Zabranjeno pravilima foruma stavljati plahte od citata, upozoreni pet milijuna puta samo u ovoj dretvi, ali nekima lakše ide u dupe nego u glavu.

This space for rent!
18 godina
Visak kaže...

Ne znam koju Bibliju ti imaš, ali u katoličkoj piše ovako:

Kad je Mojsije vidio kako je narod postao razuzdan – ta Aron ih je pustio da padnu u idolopoklonstvo među svojim neprijateljima –26stade na taborskim vratima i povika: »Tko je za Jahvu, k meni!« Svi se sinovi Levijevi okupe oko njega. 27On im reče: »Ovako govori Jahve, Bog Izraela: ‘Neka svatko pripaše mač o bedro i pođe taborom od vrata do vrata pa neka ubije tko svoga brata, tko svoga prijatelja, tko svoga susjeda.’«28Sinovi Levijevi izvršiše Mojsijev nalog, i toga dana pade naroda oko tri tisuće ljudi. 29»Danas ste se posvetili Jahvi za službu«, reče Mojsije, »tko uz cijenu svoga sina, tko uz cijenu svoga brata, tako da vam danas daje blagoslov.«

http://biblija.ks.hr/search.aspx?k=2&p=32

Slažeš li se sada da je naredio pokolj, što ga čini ubojicom? Pouka te priče je da ako netko vrijeđa tvog boga imaš moralno pravo ubiti ga. I to se kroz povijest često činilo.

Tvoja tvrdnja da je Biblija jasna vjernicima to potvrđuje, jer nisu kroz povijest ateisti tvrdili da nevjernike treba ubijati (i to provodili), nego su to činili vjernici. Ili ćeš reći da su većina vjernika kroz povijest zapravo bili nevjernici?

Biblija navodi da je Jahve odabrao Izraelce kao narod kroz koji će pokazati da je pravi Bog. Svi okolni narodi koji su štovali druge lažne bogove bili su poznati po razvratnim ceremonijama obožavanja i žrtvovanja ljudi i djece. Svaki oblik štovanja takvih idola rezultirao je osudu i uništenje. Biblija kroz knjige na neki način opisuje povijest Izraelaca i njihove kraljeve, nepristrano opisuje kraljeve kao što su David i Salamun pri čemu ne štedi nikoga, greške i propuste koje su napravili zapisani su u Bibliji. Smisao svega je ne dozvoliti utjecaj lažnih učenja i ceremonija drugih naroda. Trebalo je sve ostati na čistim i ispravnim temeljima. Osim 10 zapovjedi zakon dan Mojsiju sadrzavao je tisuće drugih zakona koji su regulirali odnose unutar nacije Izrael, i to do najsitnijih detalja. Okolni narodi bili su toliko iskvareni, prožeti nasiljem i nemoralom da nije nikakvo čudo da su uništeni do temelja. Zato Biblija opisuje i druge još brutalnije osude(sodoma i gomora), ništa se ne stavlja pod tepih. Biblija u osnovi propagira ljubav i mir ali u stvaranju temelja ne gleda kroz prste tolerirajući razvratne ceremonije obožavanja koje su bile oko Izraelaca i mogle su postati sastavni dio života Izraelaca. Nakon Isusove smrti kako je i prorečeno u Bibliji, Salamunov hram je uništen, Biblija je kompletirana. Isus je osnovao prve kršćane dajući pouku svim ljudima. I najavio ponovni dolazak. Knjiga Otkrivenja završava Bibliju s nizom proročanstava koji se trebaju dogoditi u budućnosti. 

KC je današnji primjer toleriranja raznih vjerovanja, običaja koje su kroz stoljeća postala dio kršćanskih religija. Nije bilo "rezanja" nauka koje nisu u skladu s Biblijom, sve se toleriralo. Danas je KC kao i većina drugih religija obična korporacija koja iskorištava Bibliju(bebač je uglavnom rekao sve s čime se apsolutno slažem). Zato si postavljam pitanje koje sam boldao. Što je Bog trebao učiniti? Ako smo krenuli logikom da postoji i da je kroz Izreelski narod htio pokazati što je ispravno, a što ne, nekako je jasnije da nije smjelo biti tolerancije. Sve je trebalo biti čisto i jasno do pojave Isusa i kompletiranja Biblije. Da li je imao pravo na takvo nešto, da li je to brutalno? 

Uglavnom, ateisti su jako lijepo shvatili da sve to skupa nema logike. A s druge strane Bibliju poznaju samo kroz religije koje su im bliske, kao što je to kod nas KC. Biblija je i dan danas tu, najprevođenija knjiga ikada, preživjela je razna carstva i velike svjetske sile koje su imali svoja vjerovanja(Egipćani, Asirci, Perzijanci, Grci, Babilonci, Rimljani, itd). Danas tih svjetskih sila više nema. A di su njihova vjerovanja?! Pa u većini današnjih religija, i to religija koje tvrde da zastupaju Biblijska učenja. Jedno od vjerovanja koje Boga opisuje kao tiranina je nauka o paklu. A pakao pogađate, nije Biblijska nauka.

18 godina

U Bibliji, taj isti židovski bog ubija djecu.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 16:09 (tnakir).
14 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ni jedan pojedinac si ne može uzimati za pravo da ubija u njegovo ime...

A u redu je ubiti samo zato sto je nekakav doktor rekao da u pitanju nije djete nego plod?

-Meni je Bog rekao da je to djete,jer imam dokaz da kasnije to djete se rodi i postane covjek!

-Tebi je znanost rekla da je plod u pitanju,jer jos nije mozak aktivan!

Koja je razlika?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
18 godina
moderator
Milka30 kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Ni jedan pojedinac si ne može uzimati za pravo da ubija u njegovo ime...

A u redu je ubiti samo zato sto je nekakav doktor rekao da u pitanju nije djete nego plod?

Nekakav doktor... Pocepao sam se na ovo. 

16 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

-Meni je Bog rekao da je to djete,jer imam dokaz da kasnije to djete se rodi i postane covjek!

Koja je razlika?

"Nekakav doktor" je znanstvena zajednica i stoljeća potrošena za razvoj znanosti i proučavanje svijeta oko nas.

S druge strane Biblija je prastara knjiga koju su napisali praktički divljaci koji nisu znali skoro ništa o svijetu oko sebe, a kamoli o nečemu poput stanice i dnk. Također knjiga koja je izvučena iz nekih hijeroglifa i 100 puta usmeno predana, prepisivana i prevedena te je krajnje upitna njena originalna poanta.

Tako da da, razlika je.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
BDS kaže...

Svi okolni narodi koji su štovali druge lažne bogove bili su poznati po razvratnim ceremonijama obožavanja i žrtvovanja ljudi i djece.

13 godina
odjavljen

Na kojem je ono jeziku pisana Biblija, a da, na onom koji tada još nije ni postojao...

..da ne spojlam onima koji žele pogledati. 

SkorvY
10 godina
lovacmaki kaže...

Ne brini se, uskoro će u Europi muslimani zavladati. Po natalitetu debelo vode. A to su i sami priznali da im je cilj.

ako mislis na izjavu ludjaka Erdogana koji je naredio svojim sljedbenicima i podanicima naseljenim u Europi da se hebu i prave barem po petero djece  ,nemoj ga uzimati ozbiljno,svako malo lupa verbalne gluposti

Taj ludjak mi je u pocetku djelovao nesto poput Adolfa ali u stvari je vise nalik  diktatoru  

-u

waaagh
14 godina
mbaksa kaže...

Nekakav doktor... Pocepao sam se na ovo. 

Mo to sam onako ubacio,sada i sam vidim koliko je smjesno.

Jakovp kaže..

"Nekakav doktor" je znanstvena zajednica i stoljeća potrošena za razvoj znanosti i proučavanje svijeta oko nas.

S druge strane Biblija je prastara knjiga koju su napisali praktički divljaci koji nisu znali skoro ništa o svijetu oko sebe, a kamoli o nečemu poput stanice i dnk. Također knjiga koja je izvučena iz nekih hijeroglifa i 100 puta usmeno predana, prepisivana i prevedena te je krajnje upitna njena originalna poanta.

Tako da da, razlika je.

Ne,to sa "plodom" nije znanstvena cinjenica,zato sto ima toliko puno "doktora" koji tvrde da je ipak covjek u pitanju.

Isto tako,zasto se toliko puno doktora priziva na savjest i odbija izvrsiti abortus?Dajte ljudi,pa pogledajte na YT barem jednu snimku abortusa i recite mi da nije covjek u pitanju.Zanimljiva cinjenica je ta da se nakon abortusa svi djelovi "ploda" moraju sastaviti da se vidi jel sta ostalo,glava,noge,ruke,trup...I onda mi netko tepe o moralu.

...Eh da,Mojsije nije nikoga masakrirao,nego je molio Boga da postedi navjernike,kasnije se sam rasrdio,razbio tele,zapalio i bacio u vodu-natjerao nevjernike da ju popiju!

Sa ateisticke strane gledanja,nije im bilo nista,jer je zlato teze od vode i brzo je potonulo

17 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
...

Ne,to sa "plodom" nije znanstvena cinjenica,zato sto ima toliko puno "doktora" koji tvrde da je ipak covjek u pitanju.

Isto tako,zasto se toliko puno doktora priziva na savjest i odbija izvrsiti abortus?Dajte ljudi,pa pogledajte na YT barem jednu snimku abortusa i recite mi da nije covjek u pitanju.Zanimljiva cinjenica je ta da se nakon abortusa svi djelovi "ploda" moraju sastaviti da se vidi jel sta ostalo,glava,noge,ruke,trup...I onda mi netko tepe o moralu.

...

Jel mozes ti linkati barem jedno istrazivanje koje je proslo peer review, da potkrijepis ovo sto tvrdis?

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
16 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

...Eh da,Mojsije nije nikoga masakrirao,nego je molio Boga da postedi navjernike,kasnije se sam rasrdio,razbio tele,zapalio i bacio u vodu-natjerao nevjernike da ju popiju!

Sa ateisticke strane gledanja,nije im bilo nista,jer je zlato teze od vode i brzo je potonulo

Kakva je to strana gledanja; realna, pošteđena od raznih bajki?

A ovo za doktore ti je presmiješno, samo se hvataš za slamke.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
Milka30 kaže...

Uvijek postoji netko tko je protiv.

I kreacionisti u SADu imaju svoje znanstvenike koji za njih tvrde da je zemlja stara 6000 godina.

To je znaci 0.1% znanstvenika i takav broj misljenja nije uopce nikako relevantan za istinu, no kreacionisti se pozivaju na njih - gledajte, imamo i mi znanstvenike!

Bio je jedan smijesan slucaj takvog znanstvenika koji je slucajno nasao jedno od vecih otkrica fosila dinosaura u SADu, al sam sad tocno zaboravio kako je zavrsilo, jel ignorirao taj paradoks ili se pomirio s cinjenicama.

Isto tako, to sto postoji nekolicina doktora koji se ne slazu sa strukom ne znaci da su relevantni.

U svakom slucaju, "to" nema zivcani sustav, ne moze osjecati bol i ne moze imati misao.

Mozak i zivcani sustav oko mozga su najbitniji.

Teoretski, da si ja sad odrezem ruku, moja ruka jos uvijek ima neki zivcani sustav. Ako u nju utrljas soli cak ce se refleksno i pomaknuti.

Ali nakon sto si ja odrezem ruku, ako ju ti krenes batinati, makar je i od zivih stanica, neces povrijediti nikakvo "bice".

Meni ce bit svejedno, makar je moja ruka...osim naravno cinjenice da nemam ruku...al za to sam si sam kriv jer sam si ju odrezao da ti dokazem poantu.   

Edit: Sto se tice priziva na savjest to je totalni bullshit.

Doktori se kod nas prizivaju na savjest jer kada prode radno vrijeme, rade "ilegalne" pobacaje da bi sebi nesto dodatno stavili u dzep.

Bas kao sto ostavljaju u knjizici narudbi prazna mjesta za pacijente koji su "preko veze". To je klasika u HR, i nisam protiv toga toliko cisto jer nasi doktori zaraduju smijuriju naspram drugih EU drzava, tako da taj nepotizam je jedino sto odrzava nas pokvaren sustav zdravstvene zastite.

Priziv savjesti je sam po sebi debilan. Doktor si i jedini priziv koji si prizvao je hipokratska zakletva i sve drugo je bullshit.

Zamisli da je kreacionist profesor u skoli pa po prizivu savjesti odbije predavati djeci povijest zemlje ili evoluciju.

Zamisli odem u profesionalne vojnike i kad dode vrijeme da ubijem drugog, kazem - priziv savjesti.

Bullshit kojeg gura KC, a potpomognut je nepotizmom.

Edit 2: Da se nadovezem na prijasnje. Vazno je i kakav je znanstvenik. Ako je netko kemijski inzinjer nema sta on pozivat se na znanstveni autoritet kada prica o pobacaju, necemu sto nije u njegovom polju.

Tako da i to uzimaj u obzir kada slusas "znanstvenike". Takav netko moze biti nesto bolje informiran ali ako ti ne da cvrste dokaze i tvrdnje pravih znanstvenika iz polja o kojem govorimo, nema sta taj traziti sa svojim znanstvenim autoritetom.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 17:27 (Psiho246).
18 godina
Milka30 kaže...

Isto tako,zasto se toliko puno doktora priziva na savjest i odbija izvrsiti abortus?

Zato jer im vjera omogućava da se pozovu na taj priziv savjesti i kasnije privatno izvode abortuse za masne pare.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 17:25 (Veliki Brat).
13 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
mirzet1976 kaže...

Ako Allah smatra da su kršćani zastranili od njegovog nauka i odluči ih kazniti to je opravdano?

Na što sugerišeš ovdje da Allah nije bog i kršćanima - https://www.rt.com/op-edge/227871-palestinian-orthodox-christian-bishop/

“For the Israeli authorities, I am not a bishop, but rather a Palestinian,” explains his Beatitude. When talking on the phone he says a lot of words you would normally hear from a Muslim: “Alhamdulillah, Insha’Allah, Masha’Allah”. He speaks Arabic, and the Arabic for ‘god’ is Allah, whether you are a Christian or a Muslim.

To a Western mind, Allahu Akbar sounds like a threat. What do Christians of the Holy Land think about them?

We Christians also say Allahu Akbar. This is an expression of our understanding that the Creator is great. We don’t want this phrase to be related to terrorism and crimes.

We refuse to associate these words with massacres and murders.

We speak against using this phrase in this context. Those who do, they insult our religion and our religious values.

Those using these words while taking some unreligious, unspiritual, uncivilized actions are harming the religion.

Allahu Akbar is an expression of our faith.

One must not use these words for non-religion-related purposes in order to justify violence and terror.

Of course.

For us, Allah is not an Islamic term. This is a word used in Arabic to indicate the Creator who’s made the world we are living in. So when we say Allah in our prayers we mean the Creator of this world.

In our prayers and pleas, in our Orthodox Christian religious ceremonies we use exactly this word. We say, glory be to Allah in all times. We say Allah a lot during our liturgy. It’s erroneous to think that the word Allah is only used by Muslims.

We the Arab Christians say Allah in our Arabic language as a way to identify and address the Creator in our prayers.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
14 godina

Volio bih vidjeti svijet bez religije. Mislim da bih bio napredniji bar jedno 1000 godina.

12 godina
neaktivan
BDS kaže...

Biblija navodi da je Jahve odabrao Izraelce kao narod kroz koji će pokazati da je pravi Bog. Svi okolni narodi koji su štovali druge lažne bogove bili su poznati po razvratnim ceremonijama obožavanja i žrtvovanja ljudi i djece. Svaki oblik štovanja takvih idola rezultirao je osudu i uništenje.

Čovjek nam je sve tako lijepo objasnio, on je izgleda bio tamo u publici i gledao kako se žrtvuju djeca svim Bogovima osim kad je bio Jahve u pitanju. 

Milka30 kaže...

Koja je razlika?

Tebi je Bog rekao, eto imamo i "vidjelicu" na forumu 

Ako već priznaješ kao dokaze samo i isključivo Bibliju možemo i na taj način razgovarati. Čak ni u Bibliji se za fetus ne govori kako je dijete već "plod utrobe"

Zdravo Marijo ne ide "blagoslovljeno dijete utrobe tvoje" nego "blagoslovljen plod utrobe tvoje", u psalmima ne piše da su djeca  nagrada nego "sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada."

Čak i jedan od gnjusnijih Izaija ne govori kako djeca neće biti pošteđena već citat ide "Svi će mladići biti pokošeni, sve djevojke zatrte. Na plod utrobe neće se smilovati, nad djecom im se oko neće sažaliti." 

Ali naravno lakše je filozofirati i odbacivati znanost a u Bibliji čitati samo ono što ti paše.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 18:17 (ddarknessfairyy).
14 godina
Jakovp kaže..

Psiho246 kaže...

Veliki Brat kaže...

ddarknessfairyy kaže...

Doktori se prizivaju na savjest,pa privatno izvode abortuse-zbog nekolicine gnjusova trebamo li suditi sve doktore?

Malo onih koji se prizivaju na savjet?Upravo suprotno,vrlo je mali broj doktora koji su voljni izvrsiti abortus-evo naprimjer Sl.Brodska bolnica Josip Bencevic uopce nema doktora koji ce to napraviti.

Netko je spomenuo da ja dam dokaze da to nije plod evo!

Ateisticka strana gledanja:logika kaze da se nisu otrovali,ali stavio sam smile na kraju-sto znaci,zanemari,ne pecaj se!

I za moju kolegicu "Mracnu":

Navodis recenicu "plod utrobe tvoje" i onda mi kazes da ne izvrces recenice?Kakve veze uopce ta recenica ima sa abortusima?Veze ih samo rijec plod,koja uopce nema isto znacenje.

I ironija je ta da si upravo ti citala iz Biblije i nasla ono sta tebi pase!

Jos malo i prekrstiti cemo mi tebe

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 18:42 (Milka30).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice