Sto se tice tog tunela na rubu smrti, citao sam prije jedan clanak o tome i gledao jedan dokumentarac.
Naime postoji nesto sto se zove DMT ili kako se narodno zove, "Bozja molekula".
DMT je molekula koju ljudski mozak prirodno proizvodi i neki misle da je izvor nasih snova.
Osim toga, DMT u vecim, potentnijim kolicinama mozete naci u nekim biljkama, npr. kaktus Ayahuasca.
Te biljke su koristili indijanski samani kako bi proizveli halucinacije i usli u "spirit world".
Ako malo vise googlate o iskustvima na DMTu, vidjet ce te da vecina ljudi ima slicno iskustvo.
Vecina iskusi outer body experience, tj. mogu nakon konzumacije lebdjeti iznad sebe i vidjeti sebe iz treceg lica.
Takoder, dosta ih iskusi putavnje duha galaksijom i upoznavanje sa nekom cudnom vanzemaljskom rasom za koju osjecaju da ima "agresivne nakane" prema njima.
Znaci ovo je primjer da ljudi u nekoj okolnosti MOGU iskusiti jednako ili barem slicno halucinirajuce iskustvo.
Ono sto je jos zanimljivije je da navodno kada smo blizu smrti, tj na samrti, mozak luci vece kolicine DMT-a, a pretpostavljeno je da to cini zbog soka i kako bi nas zastitio od istog.
E zasto ju zovu bozja molekula? Upravo zato jer neki misle da preko DMT-a nasa dusa odlazi u raj, a za to vezu i to iskustvo "outer body experience" gdje lebde iznad tijela prema svijetlu koje poprimi oblik tunela.
Ako vas zanima, googlajte, mislim da na youtubeu ima dokumentarac na tu temu.
Edit: Takoder se sijecam da sam, bas za tu temu vezano, citao da su znanstvenici blagim elektrosokovima na odredena mjesta na glavi uspjeli umjetno proizvesti taj tunel s svijetlom na kraju.
Moguce je i da su to uspjeli tako sto su strujom stimulirali mozak da izluci DMT. (to ja kazem, nisam tako procitao)

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.