S/N je sound noise ratio, uostalom, xonar st/stx ima svoje pojacalo, sad gledajuci tvoju preporuku ja bih ipak radije superkvalitetnu xonarku sa svojim pojacalom nego m-audio spojen na polovnu behringer miksetu koja pak ima sama svoj S/N ratio pritom vjerojatno loš, dolazeci ukupno do cijene bliske xonarki i pritom imajuci vecu kolicinu spojeva i inferiorniji setup.
Ako cemo pak dalje u temu, vidljivo je da koristi kompjuter za igranje, pritom ce sasvim moguce imati problema sa zvucnom kao sto je ta M-Audio zbog nepostojeceg EMI shieldinga, a tako nešto sam i osobno dozivio. Lagano prduckanje u pozadini kad graficka podivlja je totalno ugodna stvar
:) da, gle, napraviti elektronički uređaj a da ne šumi nije više nuklearna fizika - pa ne radi se više sa tranzistorima i cijevima. Što se miksete tiče, ima bolje performanse od navedenih kartica - radi se o malom profesionalnom mikseru, koji ima 112 dB kroz cijelu miksetu (uključivo sa mikrofonskim ulazom!), sa simetričnim ulazima i izlazima. Spojevi su, u mom slučaju, asimetrični, no kablovi koje koristim nisu oni od 10 kuna :)
EMI shielding je zgodna, no nepotrebna stvar ako imaš kvalitetno napajanje i ploču koja nije u najdonjem segmentu. Promijenio sam u životu valjda nekakvih tridesetak različitih zvučnih kartica, ako uračunam i onboard rješenja, i jedini put kad sam imao probijanje u zvuku jest na jeftinoj Gigabyte matičnoj i njenom onboard AC97 rješenju - hf pištanje kad bi u igri bilo nekakvo svjetlo :) a zujanja i interferencije (pomaknuo sam miš, pa mi se to čuje u zvučnicima) sam zadnji puta imao na Windowsima 95 i 98, dok se ne bi instalirali tzv. bus master driveri - u doba dok se DMA tek probijao na tržište, a ISA zvučne kartice su ionako šumile - S/N od 70 dB je bio premija.
Uglavnom, niti ja, niti moji kolege, niti itko kome sam sastavljao sustave (a radilo se i o profi sustavima za snimanje) nije imao problema sa karticama bez EMI zaštite.
Da je to veliki problem, misliš da, primjerice, ESI ne bi radio zvučne sa EMI zaštitom? Pogledaj što oni nude. Radi se o profesionalcima u audio svijetu, za razliku od Asusa koji prodaje "bells and whistles". Ne kažem da njihove kartice nisu dobre, no namijenjene su sasvim drugačijoj publici i zbog toga se agresivno oglašavaju điđebaje koje stavljaju na kartice.
A što se igranja tiče, pa zvučna kartica se koristi isključivo za reprodukciju zvuka - svo miksanje i efekti se rade softverski - i to je tako negdje od vremena kad se pojavila Vista.