Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 635.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
u2Noobish4Me kaže...
191x7 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

Ima neka između jer jedna je 300 a druga 1500kn... a da je preporučuješ.?

Pa ima, ali uglavnom nemaju pojačalo za slušalice veće impedancije - više su orjentirane na zvučnike, spajanje drugih uređaja i slično.

za hset do 55 oma netreba kartica sa jakim amp-om?

Xonar DG (PCI) i Xonar DGX (PCI-E) imaju pojačalo za slušalice do 150 ohma impedancije.

Postavlja se u postavkama zvučne pojačanje, tri opcije:

* VOIP Mode or for <32ohms headsets

* Pro-Gaming Mode or for 32~64ohms headsets 

* Exciter mode or for >64ohms headsets

One zvučne na kojima nije specificirano pojačalo u velikoj večini slučajeva imaju dobro za 32 ohm headsete.

Iskreno, mislim da ti je Xonar DGX i više nego dovoljno i za trenutni i idući komp a vjerojatno i za onaj nakon toga.

Twitter: @191x7
12 godina
191x7 kaže...
u2Noobish4Me kaže...
191x7 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

Ima neka između jer jedna je 300 a druga 1500kn... a da je preporučuješ.?

Pa ima, ali uglavnom nemaju pojačalo za slušalice veće impedancije - više su orjentirane na zvučnike, spajanje drugih uređaja i slično.

za hset do 55 oma netreba kartica sa jakim amp-om?

Xonar DG (PCI) i Xonar DGX (PCI-E) imaju pojačalo za slušalice do 150 ohma impedancije.

Postavlja se u postavkama zvučne pojačanje, tri opcije:

* VOIP Mode or for <32ohms headsets

* Pro-Gaming Mode or for 32~64ohms headsets 

* Exciter mode or for >64ohms headsets

One zvučne na kojima nije specificirano pojačalo u velikoj večini slučajeva imaju dobro za 32 ohm headsete.

Iskreno, mislim da ti je Xonar DGX i više nego dovoljno i za trenutni i idući komp a vjerojatno i za onaj nakon toga.

osobno mišljenje između te i one 2 koje don preporučio?

uBlowMeBro?
17 godina
u2Noobish4Me kaže...

Ja bih uzeo Asus da sam na tvom mjestu - mnogo toga u računalu već imaš Asus.

Ali one zvučne nisu loše, Recon3D je i relativno nov čip...

Twitter: @191x7
12 godina
191x7 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

Ja bih uzeo Asus da sam na tvom mjestu - mnogo toga u računalu već imaš Asus.

Ali one zvučne nisu loše, Recon3D je i relativno nov čip...

Primljeno na znanje.

Prođem  recenzije online za sve 3 pa odlučim.

Slobodno još nešto ubacite ak vam dođe.{#}

uBlowMeBro?
15 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Prednost Xonara je pojačalo za slušalice i niža cijena. Ako je to dvoje presudno, Xonar DG(X). Osobno ne bi dao toliko novca za X-Fi Titanium koji je ipak postariji model već, Recon 3D plaćaš također marketing, sama zvučna osim par zgodnih softverskih fičra nije ništa posebno (Z serija je druga pjesma) . Za tu lovu cca. 500kn čuda nađeš na ibeju ako malo potražiš, ili među polovnim zvučnim karticama na njuškalu.

Faith divides us. Death unites us.
12 godina
thedream kaže...
u2Noobish4Me kaže...

Prednost Xonara je pojačalo za slušalice i niža cijena. Ako je to dvoje presudno, Xonar DG(X). Osobno ne bi dao toliko novca za X-Fi Titanium koji je ipak postariji model već, Recon 3D plaćaš također marketing, sama zvučna osim par zgodnih softverskih fičra nije ništa posebno (Z serija je druga pjesma) . Za tu lovu cca. 500kn čuda nađeš na ibeju ako malo potražiš, ili među polovnim zvučnim karticama na njuškalu.

Daj primjer s njuškala...tam zbilja ima kupusa{#}

ebay isto dolazi u obzir, al u svemu imaj u vidu da će primarna namjena kartice bit MMORPG uz sluške.

uBlowMeBro?
15 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

probaj pitati za ovu karticu, odlična je cijena:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-fatal1ty-pro-series-pci-express-oglas-7681112

ili ovu, nešto skuplja (i slabija, nema emi shield itd)

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-pci-oglas-7100865

Od asusovih kartica bih predložio ovu:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/zvucna-asus-xonar-dx-oglas-7917496

to je ono što je na njuškalu ok cijene i dobrih karakteristika (zasad) {#}

0 0 hvala 1
12 godina
alengrosevic kaže...

probaj pitati za ovu karticu, odlična je cijena:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-fatal1ty-pro-series-pci-express-oglas-7681112

ili ovu, nešto skuplja (i slabija, nema emi shield itd)

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-pci-oglas-7100865

Od asusovih kartica bih predložio ovu:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/zvucna-asus-xonar-dx-oglas-7917496

to je ono što je na njuškalu ok cijene i dobrih karakteristika (zasad) {#}

treća prodana, a ove dvije, da...uglavnom te i preporučuju ili asusovu dg(x).

još tražim...

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 9:25 (u2Noobish4Me).
15 godina
thedream kaže...

Preporuka svim vlasnicima punokrvnih X-Fi kartica, fenomenalan driver.

http://www.hardwareheaven.com/pax-download-pci-x-fi-series/221005-official-pax-master-pci-xfi-driver-suite-2013-v1-00-all-os-stable-drivers-default-tw.html

Ne bi čak rekao da je placebo efekt posrijedi, nisam mijenjao driver za zvučnu pune dvije godine, ali ovaj zvuči jednostavno - bolje. I to osjetno bolje, pogotovo u glazbenim vodama što se detalja reprodukcije tiče.

I sam je naveo neka od poboljšanja, u svakom slučaju rade i na W7/8, stabilni su, maleni - cca. 100mb, a sadrže brdo toga.

Stavio sam osobno maloprije čim sam s posla došao, već 2.5h slušam glazbu na kompu bez prestanka od tad.

Visoki kao da su oštriji, čišći, srednji naglašeniji, bass nešto niži, dublji, uvjerljiviji. Isprobati pod obavezno za sve Gamer, Music, Titanium itd. vlasnike..Audio ne.

Probao sam ove drivere ali ne znam iz kojeg razloga, desni kanal mi je sumio. dok sam pojacao na 100% desni kanal mi je jako sumio. Ostavio sam hrpu software-a koji je dosao u paket te sam skinuo zadnji sluzbeni driver sa creative-ovih stranica. Sum je nestao, sve zvuci jako lijepo, a sav software radi bez problema. Inace jako lijepo od njega, sav soft stavi u jedan paket, dobijes hrpu toga, sto bi nace trebap dosta dugo instaliravati. Nice... {#}

15 godina

Pozdrav, imam spojenu liniju sony mhc-ec79 na komp i komp mi se nekad zna zastekati u igrama i sam od sebe restartati pa bi mi trebala neka zvucna kartica(mislim da je u tome problem). Na raspolaganju imam 150-200kn. Hvala!

http://www.facebook.com/webshop112
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 13:10 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa probaj od nekog posudit neku zvucnu cisto da vidis jel u njoj problem !  Do 200kn imas Asus Xonar DG !

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...

Pa probaj od nekog posudit neku zvucnu cisto da vidis jel u njoj problem !  Do 200kn imas Asus Xonar DG !

A do 150kn?

http://www.facebook.com/webshop112
15 godina
neaktivan
mustang995 kaže...
Haf932 kaže...

A do 150kn?

Od novih ništa suvislo do 150kn, onda se bolje protegnuti do Xonara DG.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 16:25 (thedream).
15 godina
protjeran

PaX tweekao D2X drivere za W7 (uskoro i W8) - woofer postao "juicy" - onako kako treba i zvučati!

(sa Creative zvučnim karticama svi wooferi zvuče tako - sočno)

{#}

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

moze preporuka zvucne sa njuskala do cca 200 kn..

imam slusalice 1k kn za muziku, 2.0 zvucnike i uskoro siberie v2 pa da mogzu izvuc max iz svega tog..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Prodaj slušalice od 1K kn, kupi slušalice od 700kn i zvučnu od 500kn.

12 godina
neaktivan

tesko da bi mogao 1 god stare slusalice prodat opet za 1 k kn..

tako da vracam se na samo kupovinu zvucne..

nije valjda da se nemoze nac rabljena zvucna za 200 kn koja nece radit lijepo sa njima..

zaboravio sam napomenut da su slusalice 32 ohma

edit: npr ovo: http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/zvucna-kartica-audigy-4-daljinskim-upravljacem-oglas-7623413

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 10:40 (Avicii1).
15 godina
protjeran

Neke ploče imaju bolja onboard riješenja od te zvučne kartice,

+ drivere za W7/W8.

Najbolje ti je ne kupovati ništa, i uštedjeti parsto kuna, pa kupiti pravu stvar.

16 godina

Koje slušalice koristiš?

vauvauvau jipi ju jipi je
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 12:10 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dakle: 1:akg k480nc, 2: Siberia v2, Zvucnici: Genius hf1800a
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 14:15 (Avicii1).
15 godina
neaktivan
Avicii1 kaže...

moze preporuka zvucne sa njuskala do cca 200 kn..

imam slusalice 1k kn za muziku, 2.0 zvucnike i uskoro siberie v2 pa da mogzu izvuc max iz svega tog..

Prodana vjerojatno odmah ali probaj.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/asus-xonar-ds-zvucna-kartica-oglas-5725912

Best buy.

12 godina
neaktivan
A jel valja sto creative soundblaster x-fi fatality posto ju imam na raspolaganju?

0 0 hvala 0
15 godina
Avicii1 kaže...
A jel valja sto creative soundblaster x-fi fatality posto ju imam na raspolaganju?

Da, to je dosta dobra kartica, s njom nećeš pogriješiti.

13 godina

Dobar dan... dali mi mozete reci kolko dode jedna najobicnija zvucna kartica ? treba mi za jedan malo stariji PC... i dali moze bilo koja ? ili ima neki posebni ulazi ?? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
razermario kaže...

Dobar dan... dali mi mozete reci kolko dode jedna najobicnija zvucna kartica ? treba mi za jedan malo stariji PC... i dali moze bilo koja ? ili ima neki posebni ulazi ?? Hvala

Ovisi koliko stariji. Koje portove ima... Trebao reći koja je matična ploča u pitanju (zbog ulaza) i koji operativni sustav.

Ali okvirno, nekakva nova PCI zvučna se da naći već četrdesetak kuna. Ovisi što smatraš "najobičnijom".

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina

mislim da je maticna fujitsu siemens... a pod najobicnija mislim bas najobicnija :D samo da moze da se slusa na nju i to je to... 

15 godina
razermario kaže...

mislim da je maticna fujitsu siemens... a pod najobicnija mislim bas najobicnija :D samo da moze da se slusa na nju i to je to... 

Heh...valjda ima pokoji PCI port :)

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina

kak oda znam kako treba da izgleda xD ima par nekih bijelih rebara praznih samo je na toj jednoj od warlsesa kartica ustekana ostale te bijele su prazne 

15 godina
razermario kaže...

kak oda znam kako treba da izgleda xD ima par nekih bijelih rebara praznih samo je na toj jednoj od warlsesa kartica ustekana ostale te bijele su prazne 

A to će vjerojatno biti PCI portovi... Baci oko na sliku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice