Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 638.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
Oseka kaže...

na cipu pise via icensemble tremor ima i neki brojevi, jel ti treba to?

http://www.via.com.tw/en/products/audio/pci/tremor/

Ovo je vjerojatno tvoja zvučna.

Možeš pokušati i sa nekim službenim driverima, izdaju ih prilično ažurno kao i Realtek za HD modele.

http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Ja na matičnoj ploči imam VIA VT1828S codec i imala je vrlo solidan control panel i manager za podešavanje opcija zvuka.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 17:33 (thedream).
13 godina
neaktivan

ok, pokusam pa javim

17 godina
Oseka kaže...

na cipu pise via icensemble tremor ima i neki brojevi, jel ti treba to?

Ajd daj i brojeve (kako bi lakše bilo pronači točan driver).

Vjerojatno ti treba Via Envy family driver:

www.viaarena.com/Driver/Envy24_Family_DriverV560C.zip

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 17:49 (191x7).
16 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Da li neko ima Creative SB X-FI Xtreme Audio PCIe da radi OK sa Win8 ? Na stranicama postoji driver (ne beta) , znači trebala bi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

via icensemble

tremor

vt1723-1047cd

2ia0010551

17 godina
Oseka kaže...

via icensemble

tremor

vt1723-1047cd

2ia0010551

Da, tu ide VIA Envy24 family audio driver, dao sam ti direktan link na njega ranije.

16 godina
joyjoy kaže...

Da li neko ima Creative SB X-FI Xtreme Audio PCIe da radi OK sa Win8 ? Na stranicama postoji driver (ne beta) , znači trebala bi.

Naručena , tj kupljena. Valjda će raditi{#}

13 godina
neaktivan

pogleda sam u control panel,vec je prije instaliran automatski Envy24_Family_Driver

instalira sam i srs audio essentials , da se zvuk dosta procistiti ali onda dosta izgubi na snazi..

ocito cu se morati snaci s ovom dok ne kupim neku bolju,

jbg zurilo mi se nisam ima vrimena traziti na forumu koju karticu da uzmem a samo neznam dal da je stavim u oglasnik na prodaju ili u smece,

mozda bi nekome za obicne zvucnike i valjala ali za surround sistem je smece

17 godina
Oseka kaže...

pogleda sam u control panel,vec je prije instaliran automatski Envy24_Family_Driver

Da, vjerojatno jeste ali starija verzija. Svakako instaliraj najnoviji, onaj s linka.

13 godina
neaktivan

zar nemogu samo tamo u control panel ici na update driver?

17 godina
Oseka kaže...

zar nemogu samo tamo u control panel ici na update driver?

Ne.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan

ok, skinem ga onda na onom linku

15 godina
protjeran
thedream kaže...

Moje osobno mišljenje je da plaćaš marketing i aluminijski EMI shield, a što se samog audio-procesora tiče, da nije tolika razlika spram starih punokrvnih X-Fi kartica ili jačih Xonara tipa DX itd.

Dati 1200+ kn za zvučnu karticu tog kalibra pored Xonara ST/X moraš biti biser. {#} Druga stvar je za što uopće kupovati tako skupu zvučnu karticu kad si limitiran u startu izborom zvučnika? Nakalemiti neke plastikanere od parsto kn na takvo što je šteta.

Tako da ti je moj savjet neki punokrvni X-Fi, tipa onaj PCIE Titanium što je za 200kn bio na njuškalu, ili nekakva X-Fi Exteme Music pa se malo poigraj moddanjem, Xonar DS, DX itd.

No ako si baš zapeo, koliko čitam vani, Z je dosta dobar izbor, no meni osobno je 90 funti vraški skupa zvučna, kakva god da je. Tim više, moram se vratiti, što imam zvučnike od ispod 400kn, kako god solidni da jesu.

ASUS-a želim preskočiti. Probao sm dvije njihove Xonarice, i mogu reći da su super.

Osobito za slušalice... ALI!

Za glazbu su mi presirove. Zvuk je trul, previše basa, premalo "kreme", nježnosti i kvalitete.

To želim. A za zvučnike se ionako ne brinem, za sada su mi moji kreativci super, jer ja ne ciljam na

snagu nego na čistoću zvuka.

A kad budem mjenjao zvučnike, opet ću kupiti nešto kvalitetno. Ovi su stari pa bome dosta, ako se ne varam, preko 13 godina,

i super su mi.

Prvo zvučna, a onda ćemo ganjati zvučnike.

micho0305 kaže...

slažem,se jer moj Creative je lijepo radio s integriranom karticom ARock770E(soundBlaster),proradio s CreativeSoundBlasterPCI Express X-Fi Xtreme, a kad sam stavio"proširenje" od starih zvučnika(Technics SB-LX50K) upareni na SL&SR (nekako mi je bolje od S&L jer ti su mi na stolu) dobio sam osjetno "prošireniji" sound, pogotovo na glasnijoj reprodukciji. Skupa kartica je dobra stvar, ali naravno da mora pokretati nešto upakovano u drvo i teško bar 15kg, ako nemaš, ne bacaj novac. Pogotovu obrati pažnju na svoju sobu, čim imaš više razbacane šporke robe po podu, postera,prašnjavih tapiserija po zidovima, nepotrebnog namještaja,nepospremljenog kreveta, to bolji sound i susjedi se manje bune.

Moja trenutna zvučna je 10x bolja od bilo koje integrirane. Probao sam u zadnje 3 godine bar 15ak ploča, od ASRock-a, ASUS-a i MSI-a,

i niti jedan VIA/Realtek čip nije ravan običnoj "lajavice" (Live 5.1), a kamoli prastaroj AudigySE/sa ili bez X-Fi moda/.

Planiram uzeti zvučnu za budućnost.

Dakle nema veze što je soma kuna. Kupujem ju jednom za slijedećih 10+ godina.

Moja računica:

1000kn / (10x12) = 8.33kn mjesečno, s čime se mogu pomiriti.

Netko kupuje grafiku od 5000kn i slijedeće godine je već srednja klasa/lanjski snijeg/baba bez kolača,

a zvučna će i dalje jesti sve što joj se gurne pod nos.

Dakle mene i dalje zadnima, koju od ove dvije?

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan

Danas mi je jedan kolega postavio pitanje na koje mu nisam znao odgovoriti a mislim da vas ima tu koji znaju.

Covjek ima doma ludilo glazbeni setup, necu nabrajati da vam ne krenu sline. Glazbu slusa sa original cd-a i sa gramofona. Nedavno je dobio bebu i odlucio je zbog toga kupiti slusalice. Kupio je Beyerdynamic T70P. 32Ω  verziju da bi ih mogao koristiti na vise uredjaja. Kaze da im je zvuk dobar, nisam ih osobno jos poslusao.

Kad je kupio slusalice onda je odlucio da glazbu koju ima na cd-ima konvertira u flac snimi na eksterni i zajedno sa slusalicama nosi na posao. Tu se pojavio problem. Na poslu ima racunalo sa Asus P8Z77 M PRO. Zvuk mu je los (nekako me to nije iznenadilo s obzirom na njegove standarde). Nije problem u glasnoci nego u kvaliteti zvuka. I tako me pitao za savjet, da li bi kupovinom neke zvucne kartice (i koje) mogao dobiti osjetno bolji zvuk a da ta kartica nije preskupa jer to racunalo nije njegovo pa mu je glupo u njega ulagati veliku lovu. Posto sam mu odmah rekao da nemam pojma nismo ni dosli do cijene koju bi platio ali pretpostavljam da bi to bilo 500-1000kn najvise (mozda i manje).

Jel ima ko kakvu ideju o ovom problemu? Meni je racunalo optikom spojeno na pojacalo tako da nisam nikad razmisljao o zvucnoj kartici i sad kad ko tele listam ponudu vidim da ima svakakvih 5.1, 7.1, 3D i slicnih cudesa koja su nebitna nekome kome treba iskljucivo stereo. U svom neznaju a vodeci se prvenstveno cijenama, za oko su mi zapele Asus Xonar DX/XD i Creative X-FI Titanium Fatality Professional (uh koje ime :)). Da li ovo ista vrijedi i da li bi popravilo zvuk na dobrim 32Ω; 104dB slusalicama. Ili mozda neka treca opcija?

EDIT: ne znam ima li kakve veze, lik 99% vremena slusa jazz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 21:56 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U prijenosnicima nema mjesta za zvučne kartice kakve nalaziš u računalima. Za tvoj problem postoje jeftina i skupa rješenja. Proguglaj po ovim slikama jer izbor je ogroman, za svačiji džep i potrebe

EDIT; refleksno sam zaključio da ti frend ima laptop (većina njih ima jadan zvuk)sori, al i dalje stoji- neka vanjska zvučna kartica koju kasnije nosi doma, jelte. Za stavit u računalo, pa, ima tu par postova od zadnjih par dana na kojima su dečki fino objasnili mane i prednosti

Cum sapienti viro libenter diserimus
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:56 (micho0305).
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty & Focal Audio

Cum sapienti viro libenter diserimus
15 godina
Don Kihoty kaže...

ako baš mora od te dvije onda Fatality Professional Champion. Iako bi moja preporuka bila za X-Fi titanium HD model, odlična kartica (audiofilska) za ok novce, X-fi chip, promjenjivi OPAMP-ovi, PCI-e sučelje, ne treba dodatno napajanje. Ugl, u rangu STX kartice :)

http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-Titanium-HD/M/B0041OUA38.htm

15 godina
protjeran

Razmišljao sam i o njoj, no ima stariji software i update za nju je veoma slab što se tiče drivera,

te me to odbija (baš zato što planiram na duže staze, preskočiti W8 i čekati "W9"),

a Fatal1ty je dobila službeni W8 support i prije 10ak dana i nove drivere za W7, kao i Z kartica.

STX je OK, skuplja 50€ od Titanium HD, no ne privlači me. Zapravo sve te kartice sa samo 2x 3.5'' konektorom

za koje moram koristiti RCA pretvarače me ne zanimaju. Osim kada bih imao takve zvučnike,

no čisto sumnjam da ću ikad ići na tu soluciju (osim stereo sistema).

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina

Kad se već ulaže više od 1000 kuna u zvučnu karticu, a cilj je slušanje glazbe, tada bi bilo puno bolje pogled upraviti u poluprofi i profi rješenja zbog bolje riješenih izlaza.

Mada, kak da vam to objasnim a da se ne uvrijedite...

Zvučni čipovi su dosegli trenutni vrh što se tehnologije tiče. Dosegli su ga prije više godina, ne jučer. Manje-više sva rješenja na tržištu podržavaju 24 bita, 48 pa do 96 kHz je nekakav standard. A sad ono što ne znate - nećete nikad iskoristiti 24 bita, maksimum je nekakvij 19-21 bit, zbog ograničenja elektroničkih komponenti, koje khm, šume. Integrirani krugovi šume, i izvor su šuma. Maksimum koji ćete dobiti jest nekakvih 120 dB, nikako 144, koliko je S/N 24 bitne snimke.

Ono što je bitno kod zvučnih kartica, kad se na njih priključuju slušalice, jest da moraju imati dedicirani izlaz za slušalice, čija se impedanca idealno približava nuli. Odnos izlazne impedance i impedance slušalica mora biti barem 1/8 da bi slušalice optimalno radile, jer inače dolazi do neravnomjernog izlaznog frekvencijskog spektra - bas prenaglašen ili ga nema, visoki preglasni, srednji preglasni... ovisno o slušalicama.

Ako spajate linijski izlaz zvučne na ulaz u pojačalo, problema nema. Problem nastaje kad se linijski izlaz koristi za nešto čemu nije namijenjen.

I za kraj, pogledajte frekventni izlaz četiri kartice:

http://techreport.com/review/14500/asus-xonar-dx-sound-card/15

Primjetit ćete da je linearan kod svih kartica do nekakvih 18 kHz, pa da na lošijoj Creative i Realtek opada, no dobro promotrite skalu, ne radi se o padu od 25 dB, nego oko 3 do 20 kHz.

Još jedna sitnica - skoro svi moderni CDovi su bandlimitirani do nekakvih 19 kHz zbog ditheringa prilikom spuštanja sa viših frekvencija uzorkovanja da ne bi došlo do jakih intermodulacijskih distorzija. Sve iznad toga je, u biti, šum ditheringa.

Skoro sve moderne i kvalitetnije kartice su adekvatne - problem je što ih se ne koristi kako bi trebalo. Mnogi ljudi direktno u line out uključe slušalice (čemu line out nije namijenjen!) i onda se čude kak se ne čuje ili dovoljno dobro ili dovoljno glasno.

Stoga, preporuka ide M-Audiju, E-Mu karticama od jeftinijih poluprofi rješenja za slušanje glazbe i gledanje filmova. Ako se želite igrati i ako morate imati surround, onda neka Creative ili Asus rješenja, mada će i Realtek biti dovoljno dobar - no tu pripazite da im je izlazni dio adekvatan potrebama.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
BlueMax kaže...

Danas mi je jedan kolega postavio pitanje na koje mu nisam znao odgovoriti a mislim da vas ima tu koji znaju.

Pa ako već ima dobar sustav doma, to znači da mu nije žao dati novaca za dobar zvuk. Stoga bi ja preporučio stvar za kojom sline, pa rekao bih, apsolutno svi. 

Pokupila je sve moguće nagrade za ovu godinu ( što ne mora ništa značiti, ali tu je toliko različitih recenzenata da mi se čini nekako nemoguće da baš svi muljaju).

Odmah da se ogradim da nisam to slušao, ali kao što rekoh jednostavno ima previše pozitivnih komentara da se nebi barem malo skrenuo pogled.

Uglavnom radi se o ovoj bebici {#} Cijena je viša od ove što si naveo, ali nekako si mislim da mu neće biti pretjerano žao, ako zaista želi dobar zvuk. (test1, test2, za ostalo tu je google)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 14:31 (Lourdin).
15 godina
neaktivan

Dobar post, iako mi zvuči kao opravdanje za povratak na Realtek HD onboard, od sve sile lijepih zasebnih zvučnih koje si posjedovao, mislim na modelima jaču Creative plejadu prvenstveno.

Ne mislim ulaziti u high-tech polemike koje obično završe kako "netko nešto čuje, drugi ne", pa bi prepustio izbor zvučne kartice osobnoj preferenciji. Onboard rješenja su u današnjim izdanjima dovoljna za 90% korisnika, i više, no ne slažem se sa razlikama u zvučnoj slici prvenstveno što se tiče glasnoće slušanja - pri korištenju bolje, kvalitetnije zvučne kartice.

Mislim da je kvaliteta komponenata ugrađenih na prosječnu zasebnu zvučnu karticu kudikamo veća od čipa velićine 1cmx0.5cm na matičnoj ploči, da se tako izrazim, iako to naravno nije jedino od čega se sastoji onboard zvučna kartica.

Testovi od RightmarkAA-a, emulacije 3D efekata u igrama, filmovima, detaljnost i čistoća reprodukcije glazbe čak i lošijih formata, multimedijalne mogućnosti (Dolby), kvalitetniji i opcijama bogatiji driveri, redovito niža razina šumova, bezbrižna ASIO 2.0 podrška, mislim da ima barem eto 2-3 dobra razloga za korištenje zasebne zvučne kartice, koje danas zaista, što se polovnih rješenja tiče, ne da nisu skupe, nego su - nikad jeftinije.

M-Audio Revolution 5.1 se primjerice nađe za 200kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pretpostavit ću da misliš na moj post - ne, nije opravdanje, nego većinom sakupljene činjenice te rezultati mjerenja od strane ljudi koji se tim mjerenjima bave puno dulje nego ja :)

Wiki kaže da je izlazna impedanca linijskog izlaza oko 100 ohma, što je previsoka impedanca za standardne slušalice. Nisam mjerio, no ono što sam o tome čitao podržava napisano.

I daleko od toga da neću preporučiti neku drugu zvučnu, ali ne radi "kvalitetnijeg DACa", nego zbog kvalitetnijih audio izlaza. no ako postojeće rješenje zadovoljava, ne vidim razlog zašto bi se prelazilo na nešto drugo.

Softverska "poboljšanja zvuka" su zapravo samo DSPovi na putu zvučnom signalu i nemaju što tu tražiti. Ako postoji potreba za time, to je samo krpanje rupe a ne rješavanje problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
I daleko od toga da neću preporučiti neku drugu zvučnu, ali ne radi "kvalitetnijeg DACa", nego zbog kvalitetnijih audio izlaza. no ako postojeće rješenje zadovoljava, ne vidim razlog zašto bi se prelazilo na nešto drugo.

Softverska "poboljšanja zvuka" su zapravo samo DSPovi na putu zvučnom signalu i nemaju što tu tražiti. Ako postoji potreba za time, to je samo krpanje rupe a ne rješavanje problema.

To je u redu, no kvalitetniji audio izlaz je određen i kvalitetom komponenata zvučne kartice, između ostalog i DAC-a, ne misliš tako? Ili je DAC = DAC pa svejedno, Realtekov, Cirrus-Logicov, Burr-Brownov, nisam baš stekao takav dojam korištenjem pa pitam, većinom se ipak radi o resamplanju koje je potrebno nekvalitetnijim DAC-ovima za višu kvalitetu zvuka? Kvalitetniji DAC ima implementirane i bolje filtere za čišći zvuk u konačnici,ne?

Softvera ustvari ne bi smjelo ni biti, tipa EQ, Crystalizer i slično, jer se zvuk "prerađuje" više no što se obrađuje, s čim se slažeš vjerojatno, no bez prevelike filozofije - i to je često rješenje, bar kako kažeš - krpanjem rupa, kad su financije ograničene.

Ne znam jesi koristio Audio Creation mod slušanja na X-Fi karticama, imaju zgodan Bit-Matched playback kao opciju, uvijek me interesiralo koliko to efekta ima uopće na analogno spojenim zvučnicima, uvijek sam mislio da je to rezervirano za digitalne izlaze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 15:43 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
To je u redu, no kvalitetniji audio izlaz je određen i kvalitetom komponenata zvučne kartice, između ostalog i DAC-a, ne misliš tako? Ili je DAC = DAC pa svejedno, Realtekov, Cirrus-Logicov, Burr-Brownov, nisam baš stekao takav dojam korištenjem pa pitam, većinom se ipak radi o resamplanju koje je potrebno nekvalitetnijim DAC-ovima za višu kvalitetu zvuka? Kvalitetniji DAC ima implementirane i bolje filtere za čišći zvuk u konačnici,ne?

Softvera ustvari ne bi smjelo ni biti, tipa EQ, Crystalizer i slično, jer se zvuk "prerađuje" više no što se obrađuje, s čim se slažeš vjerojatno, no bez prevelike filozofije - i to je često rješenje, bar kako kažeš - krpanjem rupa, kad su financije ograničene.

Ne znam jesi koristio Audio Creation mod slušanja na X-Fi karticama, imaju zgodan Bit-Matched playback kao opciju, uvijek me interesiralo koliko to efekta ima uopće na analogno spojenim zvučnicima, uvijek sam mislio da je to rezervirano za digitalne izlaze.

Burr-brown je posebno omiljen u audiofilskim krugovima, koji za mene nemaju nikakvu težinu, jer su to ljudi koji zvuk opisuju poput kušaća hrane u restoranu - zvuk ima "teksturu", "težinu", "svilenkatost" i slične pridjeve.

Ti pridjevi meni ništa ne znače. A i najskuplji su, pa to pomaže u ocjeni kvalitete DACa.

Da se razumijemo, SVI DACevi rade oversampling, jer je na taj način puno jednostavnije napraviti lowpass filtriranje kad se treba dati neki samplerate vanka - recimo, 44.1k ili 48k. Rez je strmiji nego da se radi na nativnom sample rateu. NOS dacevi to ne rade, pa ostavljaju puno artefakata u čujnom rangu - a pitaj bilo kojeg audiofila da li bi radije NOS DAC u svom uređaju, ili onaj koji radi oversampling.

Nije to više nuklearna fizika, DACevi koštaju par dolara po komadu.

Nisam koristio novije Creative kartice, no ne isključuje li Creation mod sve DSPove na kartici? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 17:07 (Father_Dougal).
14 godina
odjavljen

Ispričavam se ako sam promašio temu.. 

Zanima me, koliko bi danas vrijedila moja Terratec Aureon Space 7.1 zvučna ?

Nema garanciju naravno.. Samo zvučna.

Hvala !

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Ispričavam se ako sam promašio temu.. 

Zanima me, koliko bi danas vrijedila moja Terratec Aureon Space 7.1 zvučna ?

Nema garanciju naravno.. Samo zvučna.

Hvala !

50 Kn ako uspiješ naći nekoga da mu prodaš. Zvučni čip je iz VIA Envy24 serije, dakle lošije nego večina današnjih integriranih zvučnih čipova.

15 godina
neaktivan

Neloša zvučna sve u svemu (vrlo niskih latencija što se recordinga tiče), 100kn mislim da možeš dobiti bez problema ako su driveri na mjestu, prije bi osobno uzeo nju nego AudigySE ili X-Fi Extreme Audio, ili spominjani Delock 7.1 sa Envy24 čipom no slabijim, jedini problem bi kažem mogli predstavljati driveri i kompatibilnost na tom polju, ne znam kako je to riješeno za Vistu/W7, i kad su zadnji izašli.

Čip je iz Envy24 obitelji, no u ovoj reviziji pod oznakom HT (ne miješati sa slabijim VIA onboardima iz Envy24 serije koji su okrljašteni) ima širok spektar mogućnosti, sposobnost 192khz/24bit reprodukcije, 106dB SNR, uparen sa Wolfson DAC-om, Digital IN/OUT straga, 24/96 ASIO podrška primjerice za Cubase itd.

Sve u svemu ovaj dio teksta će možda najbolje otkriti kvalitet ove zvučne :

The sound quality of the Terratec Aureon 7.1 is identical to that of the M-Audio Revolution7.1 - it is clear and has no distortions in the HF range (the LynxTwo is used as an absolute referent). The only reason why we would prefer the Aureon card is its higher volume level. 

Regarding the Audigy2, the situation is very similar to comparison of the Audigy2 and M-Audio Revolution7.1 cards. The Terratec Aureon 7.1 card plays a bit better on expensive acoustic systems. The difference can be noticed in compositions with saturated highs. In parts of various cymbals and hi-hats the Audigy2 demonstrates a high level of distortions in the HF range. 

Još jedan osvrt ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 19:03 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Driveri su na mjestu.. Imam ju na Windows sedmici.. Radi bez problema !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lourdin kaže...
BlueMax kaže...

Pa ako već ima dobar sustav doma, to znači da mu nije žao dati novaca za dobar zvuk. Stoga bi ja preporučio stvar za kojom sline, pa rekao bih, apsolutno svi. 

Pokupila je sve moguće nagrade za ovu godinu ( što ne mora ništa značiti, ali tu je toliko različitih recenzenata da mi se čini nekako nemoguće da baš svi muljaju).

Odmah da se ogradim da nisam to slušao, ali kao što rekoh jednostavno ima previše pozitivnih komentara da se nebi barem malo skrenuo pogled.

Uglavnom radi se o ovoj bebici {#} Cijena je viša od ove što si naveo, ali nekako si mislim da mu neće biti pretjerano žao, ako zaista želi dobar zvuk. (test1, test2, za ostalo tu je google)

Prijatelj je svoj glazbeni kutak slozio dok je imao puno vise novca i puno manje obaveza. Zvucnu koju misli kupiti bi ugradio u racunalo koje nije njegovo pa mislim da mu je ovo ipak preskupo. Pravo pitanje je da li zvucna karticao od nekih 500-600kn donijela osjetan pomak u kvaliteti stereo zvuka i ako da, koja bi bila najbolji izbor. Ovo sto predlazes ima veliku prednost u mobilnosti i manu u cijeni pa njemu vjerojatno nece biti zanimljivo ali nakon malo istrazivanja zaintrigiralo je mene. ako budem imao priliku isprobati prije kupovine i svidi mi se, mogao bi sebi ovo kupiti. hvala.

17 godina
BlueMax kaže...

Prijatelj je svoj glazbeni kutak slozio dok je imao puno vise novca i puno manje obaveza. Zvucnu koju misli kupiti bi ugradio u racunalo koje nije njegovo pa mislim da mu je ovo ipak preskupo. Pravo pitanje je da li zvucna karticao od nekih 500-600kn donijela osjetan pomak u kvaliteti stereo zvuka i ako da, koja bi bila najbolji izbor. Ovo sto predlazes ima veliku prednost u mobilnosti i manu u cijeni pa njemu vjerojatno nece biti zanimljivo ali nakon malo istrazivanja zaintrigiralo je mene. ako budem imao priliku isprobati prije kupovine i svidi mi se, mogao bi sebi ovo kupiti. hvala.

Neka kupi Asus Xonar DG ili DGx, biti će dovoljno. + ima i pojačalo za slušalice.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice