Gigabyte U7000 TV kartica - Pitanje

poruka: 10
|
čitano: 5.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trazio sam neku TV karticu (Nikakve napredne funkcije nisu vazne, glavno da hvata zemaljske programe, bude USB i kosta max 250kn) i nasao sam ovu Gigabyte U7000, eksterna USB TV kartica:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1730026

http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp2_Simbol=tvkartice&c=000000 (Cjenik)

Malo sam potrazio na netu i vidio da je ona samo digitalna - a koliko znam, programi u HR se emitiraju analogno pa onda ih ova ne moze hvatati?

Ili moze (znam da je glupo pitanje, ali ako ima boljih poznavatelja, pomozite i po mogucnosti preporucite neku alternativu - 200-300 kn, USB)

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Signal se u RH emitira i analogno i digitalno (zasada paralelno, a od 2011. godine samo digitalno). Ovdje je popis odašiljača. Dovoljna je obična antena. A ovo su moja iskustva vezana uz U7000.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 1
17 godina

Ja je koristim oko godinu dana za gledanje TV i odlična je a jeftina. Također meni osobno je Cyberlink PowerCinema 5 prilično loš i s premalo opcija, pa eventualno si razmisli o drugom softveru. Npr. odlični DVBviewer.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Gigabyte U7000 TV kartica - Pitanje
ZC_Someone kaže...

Ja je koristim oko godinu dana za gledanje TV i odlična je a jeftina. Također meni osobno je Cyberlink PowerCinema 5 prilično loš i s premalo opcija, pa eventualno si razmisli o drugom softveru. Npr. odlični DVBviewer.

Taj Cyberlink Power Cinema 5 koji dolazi s tom USB karticom je ogranicen tj ne moze otvorit pola video formata koje imate na kompu Xvid , Divx recimo, no to se lako rjesi samo instalirate FFdshow preko kojeg onda moze otvorit svaki video na kompu i stvar rjesena!Cool

http://www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm

17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

meni osobno je Cyberlink PowerCinema 5 prilično loš i s premalo opcija

Mene zanima koje bi još opcije osim gledanja/snimanja programa i teleteksta program za gledanje TV-a trebao imati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 19:36 (macak).
16 godina
neaktivan

Imaš Gigabyte U8000, hvata DVB-T i analogni signal, košta oko 370kn, ja je imam i zadovoljan sam

17 godina
neaktivan
kishobran kaže...

Imaš Gigabyte U8000, hvata DVB-T i analogni signal, košta oko 370kn, ja je imam i zadovoljan sam

(Možda) nepotrebna investicija, obzirom da analogni signal s emitiranjem ionako prestaje za malo više od godinu dana, a pokrivenost digitalnim signalom već sada je i više nego solidna. Jedini plus u ovom trenutku je što može hvatati onih nekoliko dodatnih kanala koji se zasad još ne emitiraju u digitalnom obliku.

17 godina
neaktivan
macak kaže...
kishobran kaže...

(Možda) nepotrebna investicija, obzirom da analogni signal s emitiranjem ionako prestaje za malo više od godinu dana, a pokrivenost digitalnim signalom već sada je i više nego solidna. Jedini plus u ovom trenutku je što može hvatati onih nekoliko dodatnih kanala koji se zasad još ne emitiraju u digitalnom obliku.

+u8000 moze radio hvatat(ako nekom treba) neznam za u7000

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan

Jel zna netko jel bi se dalo s ovim mjenjat programe u Power Cinema na Gigabyte U8000?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130317923423

Fora je što ovaj daljiski ima 4m kabela pa bi to možda kupio da mogu mjenjat iz druge sobe kanale a gledat preko TV-outa programe na TVu

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:40 (kishobran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kishobran kaže...

Jel zna netko jel bi se dalo s ovim mjenjat programe u Power Cinema

Vrlo vjerojatno da, a u Windows Media Centeru sigurno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice