Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.691.526
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
oskarduki kaže...

koji kernel uz alliance

koristim koji i je s njime, jedino sam bio modem mjenjao, više se ne sječam koji ali kako sam skužio, više mi se ne dešava gubljenje signala otkakos am v3 nadogradio na v4

15 godina
neaktivan

Moram opet stati u odbranu wanama, bio sam dugo na 12.5 ( 20 dana {#}) i obzirom da prodajem sam full wip pravio i stavio 12.6 i mogu reći da bez ikakvih postavki i instaliranja ićeg posebnog koristim dva dana jer mi sutra stiže  III pa jelte trebam mob. Radi kao singerica: baterija trenutno naslici nakon drugog punjenja daje dobre naznake ! Ali ponovo napominje i sam Wanam full wipe i nemojte vračati podatke iz backupa !

Galaxy S to je jedino sigurno a sve ostalo je vrlo upitno.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ajd nek mi se javi na PP kolega koj je izgubil IMEI. Hvala!

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa, bila mi je čast s vama raditi i sudjelovati u jednoj velikoj "obitelji" posljednjih nekoliko mjeseci, te se nadam da je ista i na S III narvno da vas ostajem pratiti te ako treba uskočiti s skromnim iskustvom jer VAS ima ovdje i "magistara" po pitanju znanja ! Pozzz svima starima i novima !!

Naravno razlog je jer mi je stigao S III ,pardon "STIGLA" upravo, ipak je zaslužila da je svrstamo u ženski rod, barem po oblinama {#}!

Moram i potpis promijeniti....he he{#}

Galaxy S to je jedino sigurno a sve ostalo je vrlo upitno.......
Moj PC  
11 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

2 000 000 citanja, u godinu i nesto sitno..{#} Ekipa stvarno za svaku pohvalu! 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav evo ovako iman jedan mali problem koji mi se javlja zadnja 2-3 dana ugl kad god me neko zove kaze mi da cuje sam sebe u pozadini ili nesto slicno konkretno kolega sa posla ima s3 i cura ima iphone 4 oboje znaci ili cuju svoj glas duplo ili nekako odzvanja....zna li neko u cemu bi moga bit problem.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smretko kaže...

pozdrav evo ovako iman jedan mali problem koji mi se javlja zadnja 2-3 dana ugl kad god me neko zove kaze mi da cuje sam sebe u pozadini ili nesto slicno konkretno kolega sa posla ima s3 i cura ima iphone 4 oboje znaci ili cuju svoj glas duplo ili nekako odzvanja....zna li neko u cemu bi moga bit problem.Hvala

Koji ROM imaš, kernel...

Axtross_Hr - Origin
14 godina
neaktivan

Posto nisan nesto previse u tome koliko san vidija u opcijama znaci pise samo verzija 4.0.3, a kernel 3.0.15-I9100XXLPH ako jos sta triba pitaj. Inace dosad se nije nikad to desavalo jedino ova zadnja 2-3 dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smretko kaže...

Posto nisan nesto previse u tome koliko san vidija u opcijama znaci pise samo verzija 4.0.3, a kernel 3.0.15-I9100XXLPH ako jos sta triba pitaj. Inace dosad se nije nikad to desavalo jedino ova zadnja 2-3 dana.

Hmmmm...baš na stock ROM-u. Neznam, možda netko od ekipe zna. Probaj neki custom ROM stavit npr. CM9 stable verziju.

Axtross_Hr - Origin
16 godina
neaktivan
Smretko kaže...

jeka ti nema veze s mobitelom i romom,u vecini slucajeva je do operatora,recimo imao sam jedan poziv izvana preko skype-a,tj kolega me zvao na moj broj mobitela i stalno sam cuo sebe nakon sto odgovorim

16 godina
Smretko kaže...

Prijatelj mi je imao takav problem na svim stock romovima..jedino radi dobro na starom GB 2.3.3..

Svi stock firmware-i iznad ovoga rade taj problem na njegovom primjerku...Probaj druge romove i kernele ako si na stock. Ako želiš ostati na stock probaj ovaj stari GB 2.3.3. U stvari radi se o noise reduction problemu..

Imaš o tome više ovdje, a i neka rješenja: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1332137

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 22:47 (Crojumper).
18 godina
Smretko kaže...

Googlaj "Noise reduction echo" ili tako nesto.

Naci ces odmah dosta linkova. Ako imas neki case i on moze stvarati problem...

Pisem sa moba pa samo toliko za sada

Edit: tek sad vidim da je kolega odgovorio prije mene :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 22:47 (parizer).
14 godina
neaktivan

Hvala na pomoci iako mislin da je kako i kolega hd22sb kaze da je do operatera pokusat cu stavit neku drugu karticu pa pokusat nazvat da vidin jel se desava ista stvar.LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smretko kaže...

Hvala na pomoci iako mislin da je kako i kolega hd22sb kaze da je do operatera pokusat cu stavit neku drugu karticu pa pokusat nazvat da vidin jel se desava ista stvar.LP

ja sam primjetio da mi se to dogada unazad desetak dana,do sada nisam imao taj problem,vjerujem da je operater kriv (t-mobile)

primjetio sam dok sam jos bio na stock 4.0.3 ajde mislim si rijesit cemo stvar sa 4.0.4 stock no medutim jos uvijek isto,valja jos spomenuti da mi se to javlja samo na odredene brojeve koje zovem,ne na sve

14 godina
neaktivan

Otkako sam izganjao da dobijem novi mobitel, do dana danasnjeg nisam problema imao, sad su se pocele dogadjati pizd*rije, neke cudne stvari ne znam ni kako bi to nazvao.. pa me zanima jel se netko od vas slucajno sreo s tim problemima..

Jutros mob pun 100%, samo se odjednom ugasio, nemos ga upaliti, jedino mogu u cwm uci.. Usao i napravio restart, i ajd proradi, ajde to mozda i pripisujem kernelu, ali ono sto me malo poljuljalo je to sto maloprije krenem nesto uslikati, kad upalim kameru a mob zuji.. Iz kamere zuji i to jako ruzno zuji, ne znam kako bi opisao zvuk.. neko tupo zujanje..
Palio gasio, ali nema promjene svaki puta kad ju upalim iz nje zuji.. :S 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
majdo kaže...

ali ono sto me malo poljuljalo je to sto maloprije krenem nesto uslikati, kad upalim kameru a mob zuji.. Iz kamere zuji i to jako ruzno zuji, ne znam kako bi opisao zvuk.. neko tupo zujanje..

taj problem se i meni javio...i slika je mutna,vjerujem da kamera pokusava fokusirati a ne moze...i onda ako malo lupnem mobitel ili ga protresem prestane i bude normalno...ili ako probam slikat,normalno fokusira sliku i uslika.

bilo je zanimljivo da dok sam bio na wanamu mi je mozda samo u prvom paljenju kamere to bilo,i onda je prestalo,nije mi se dosta dugo pojavilo...a sad kad sam stavio paranoidandroid da malo isprobam,eto ga opet! nisam siguran na kojoj kombinaciji roma i kernela sam to prvi put primjetio...moguce da je bio cm9 stable u pitanju al nemoj me drzati za rijec. i da,nemam pojma zasto se to dogodi -.-

14 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...
majdo kaže...

ali ono sto me malo poljuljalo je to sto maloprije krenem nesto uslikati, kad upalim kameru a mob zuji.. Iz kamere zuji i to jako ruzno zuji, ne znam kako bi opisao zvuk.. neko tupo zujanje..

taj problem se i meni javio...i slika je mutna,vjerujem da kamera pokusava fokusirati a ne moze...i onda ako malo lupnem mobitel ili ga protresem prestane i bude normalno...ili ako probam slikat,normalno fokusira sliku i uslika.

bilo je zanimljivo da dok sam bio na wanamu mi je mozda samo u prvom paljenju kamere to bilo,i onda je prestalo,nije mi se dosta dugo pojavilo...a sad kad sam stavio paranoidandroid da malo isprobam,eto ga opet! nisam siguran na kojoj kombinaciji roma i kernela sam to prvi put primjetio...moguce da je bio cm9 stable u pitanju al nemoj me drzati za rijec. i da,nemam pojma zasto se to dogodi -.-

Gore je WIUI 2.9.7, a kernel je prvo na njemu bio siyah 4.1.2, prije 3 dana ga apdejto na 4.1.5 ali je zderao bateriju maksimalno, pa reko idem probati dream kernel, zadnju verziju, i tad mi se dogodilo to sto se dogodilo da se samo ugasio i mos se slikati, i popodne sam ga vratio na 4.1.2, i sada ovaj problem s kamerom.. Moram priznati da nije ugodno cuti di mob zuji kao pokvareni ventilator..

15 godina
neaktivan

Koji samsung based rom je trenutno najblji? Sada sam na Sensation 4

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
majdo kaže...

Gore je WIUI 2.9.7, a kernel je prvo na njemu bio siyah 4.1.2, prije 3 dana ga apdejto na 4.1.5 ali je zderao bateriju maksimalno, pa reko idem probati dream kernel, zadnju verziju, i tad mi se dogodilo to sto se dogodilo da se samo ugasio i mos se slikati, i popodne sam ga vratio na 4.1.2, i sada ovaj problem s kamerom.. Moram priznati da nije ugodno cuti di mob zuji kao pokvareni ventilator..

A da ga probaš vratit na stock ili zadnji funkcionalni nandroid na kojem nisi imao problema?

Ako ti to radi i na stocku, briši sve sa moba i nosi ga u servis, to je 99% kvar AF dijela kamere.

Koliko ja znam, uz vibromotor, to je jedini pokretni dio u mobitelu koji bi mogao zujati.

Promjena formule za AF mogla bi izazvati ovakav problem, ali ne vjerujem baš da je to netko mjenjao.

Ona bi se trebala nalaziti na kernelu, pa probaj sa drugim kernelima kombinirat.

Jesi radio kakav UV ili OC?

A sad dajte meni neku preporuku. JB based, potpuno stabilni ROM. Koji baseband koristite (tmobile korisnike preferiram)?

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

A da ga probaš vratit na stock ili zadnji funkcionalni nandroid na kojem nisi imao problema?

Ako ti to radi i na stocku, briši sve sa moba i nosi ga u servis, to je 99% kvar AF dijela kamere.

Koliko ja znam, uz vibromotor, to je jedini pokretni dio u mobitelu koji bi mogao zujati.

Promjena formule za AF mogla bi izazvati ovakav problem, ali ne vjerujem baš da je to netko mjenjao.

Ona bi se trebala nalaziti na kernelu, pa probaj sa drugim kernelima kombinirat.

Jesi radio kakav UV ili OC?

A sad dajte meni neku preporuku. JB based, potpuno stabilni ROM. Koji baseband koristite (tmobile korisnike preferiram)?

Od izlaska 2.9.7 WIUI-a sam na njemu, i sve do jucer nije bilo apsolutno nikakvih problema.. 
Nisam radio niti UV niti OC, a bas sam jutros pomoslio na taj problem, da bi moglo biti problem s voltazom, vratio sam se na 4.1.2 Siyah, i jutros nema nikakvih problema, sve radi bez greske nista se ne cuje, pa cu za sada tako ostaviti, iako mi zdere bateriju kao lud, ali nema veze.. Kad uvatim vremena preformatirat cu sve, i napraviti clean install.. 

14 godina

Ne pratim već dugo stanje za SGS2, ali ako je netko eksperimentirao sa zero shutter forama, moguće da je nešto zeznuo u AF-u. WIUI je MIUI based pa treba pročitat jesu oni imali kakve fore možda?

I dalje preporuku tražim za Samsung JB based...

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

0 0 hvala 0
15 godina

POZDRAV!!

Nije me bilo par dana (crveni karton zbog Applea - narvno).
Također, zbog početka faksa, nedostatka vremena nisam probavao puno ROM-ova.

Ali moram se osvrnuti na jedan (poseban) ROM.

Riječ je o JellyBam ROM-u, iz talijanske radionice.
Zašto mi se sviđa?

• AOKP je, znači, sve iz ICS AOKP baze radi i na JB-u.
  • Stabilan, stabilan i stabilan.
  • Brz, fluidan i iz dana u dan sve bolji i bolji.
  • Nije pretjerano gladan za RAM-om kao mnogi drugi ROM-ovi.
  • Redovitim DAILY (kako ih je nazvao) nadogradnjama, developer razvija sve bolji rom.
  • Okupio je u relativno kratkom roku velik broj korisnika i donatora (što pokazuje koliko se ROM afirmira).

To je ROM za kojeg sam developer kaže sljedeće:

"Why choose JellyBam? A developer can say whatever he want about his ROM (Ex. that his ROM is the best in the world) but what about hearing what are people saying about JellyBam? You can read users feedbacks and reviews here!"

Budući da se naša dobro poznata stranica Galaxy S2 ROMs već par dana ne sinkronizira, ovdje je službena stranica JellyBam ROM-a.

Rijetko sam preporučivao rane portove/leakove pojedinih ROM-ova (pogotovo JB-a), ali ovo je stvarno provjereno i odlično radi.
ROM je moguće naravno nadograditi putem UpdateMe! aplikacije koja automatski provjerava ažuriranost ROM-a.
Također je kroz navedenu aplikaciju moguće instalirati mnoge tweakove, fontove, teme, itd.

Nakon toliko hvale i pozitvnih riječi, red je napisati koju kritiku.

• Batterydrain s dorimanx 5.85. je pregolem.
  • camera.apk - znate sve već.

U današnjem daily buildu je uvrstio novi kernel, pa ćemo vidjeti što i kako.

Ali kada se sve zbroji i oduzme = 95% ROM za staviti! {#}

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nakon dvotjedne pauze, vratio nam se MIUI, i to 2.9.12.

Jedini ROM vrijedan micanja s JellyBam-a u svrhu isprobavanja je MIUI {#} 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
Moj PC  
3 0 hvala 1
18 godina
odjavljen

Možda troši manje rama jer su nedavno sredili Memory Leak {#} Jedan od najvećih problema na AOSP Jelly Bean-u (za S II).

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.

1 0 hvala 1
15 godina
Kordy kaže...

Možda troši manje rama jer su nedavno sredili Memory Leak {#} Jedan od najvećih problema na AOSP Jelly Bean-u (za S II).

Moram priznati, nisam bio iskren...

Zadnji JellyBam sam korisitio 08 ili 07 update, kada to nije bilo ubačeno u changelog, to o čemu ti pričaš.
To je i meni upalo u oko.
A ROM koji sam poslije probao je bio CM9 nightly - ruku na srce, ništa posebno {#} 

15 godina

Eh, da napomenem.

Zaboravimo gokhanmoral-a koji je i nas zaboravio.
Prebacimo se na dorimanx kernel.

Sada čovjek radi odvojeno 7.x za JB s nadograđenom MALI GPU chip scriptom.
Navodno (kada probam, javim) UI lagg je sveden na 0,0000%, a i same perfomanse bi kako kaže trebale biti puno bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 20:32 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Eh, da napomenem.

Navodno (kada probam, javim) UI lagg je sveden na 0,0000%, a i same perfomanse bi kako kaže trebale biti puno bolje. 

Probao sam prije par dana jedan "MALI Build" ali ne znam točno koji i moram reći da je stvarno "glatko". Nisam nikada vidio takav touch respond na bilo kojem Android uređaju.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
18 godina

Do danas sam bio na CM10 Nightly + Dorimanx 7.1 i sad sam stavio Paranoid 2.20 uz naravno isti kernel (D 7.1)

Odlično, preporuka za probati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sudy pa gde da nadjem da skinem jellybam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Eh, da napomenem.

Dorimanx ide bez beda na ICS - MIUI/WIUI/cMIUI i ostale derivacije? Sve me nekako strah dalje isprobavati nakon ovog zujanja u kameri.. -.-

18 godina

Ide i na ICS, ali pazi da skines pravu verziju. Zadnja za ICS je 5.87...

http://dorimanx.shine.sk

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice