Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.383.688
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo još jedne anketice.

Jel vam zna kad zalaggat kad snimate 1080p rezolucijom ?

7 Da
9 Ne
9 Uopće ne snimam 1080p rezom
Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

stavio novi update cm.a ali jos uvijek imam problem sa kamerom i albumom,tj govori mi da nema externe kartice... ?? znaci jos nisu sredili to?? btw baterija...1 dan i 3 sata i sad je na 65% :)) predobro :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
@slavonac

Koliko je display bio upaljen?
Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
neaktivan

23% vremena,jel zna netko šta nije u redu sa externom..fora je sto mi je na 2.3.5 se mob praznio i kada ga nisam koristio,sto se ovdje ne događa ;) znači ostavim ga preko noći izgubi 2% :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
slavonac89 kaže...

23% vremena,jel zna netko šta nije u redu sa externom..fora je sto mi je na 2.3.5 se mob praznio i kada ga nisam koristio,sto se ovdje ne događa ;) znači ostavim ga preko noći izgubi 2% :)

Nije to 23% vremena nego potrošnje baterije. Uđi tu i pogledaj točno koliko sati. Al vjerojatno do ure max ako ne i manje.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
moderator
bzvz92 kaže...

vratio sam se na D4 rom al sam instaliro novu verziju 9.0....valjda tu nece bit problema ko sa proslom..jedino mi nije jasno zasto ne prepoznaje externu karticu (kernel siyah 3.1.2)...sto moram napravit da ju vidi?? :/

edit : da napomenem da mi je tak bilo i na drugim ics romovima,nikak da skuzim u cem je caka :P

U tome što su u AOSP ROM-ovima promijenjeni mounting pointovi - folder u kojem je prije bilo sve ono što je išlo u internal storage je postao onaj na kojem su stvari s memorijske kartice i obratno. Govorim o folderima emmc i sdcard. Privremeno rješenje jest da prebaciš što hoćeš na internu memoriju i onda unutar bilo kojeg file browsera na mobitelu samo preseli na SD karticu :) Ili SD karticu ne vidiš ni na mobitelu? 

Ako ju ne vidiš ni na mobitelu, najbolje ti je pričekati da autori ROM-ova riješe taj problem. Na primjer, jučer je gotovo odmah nakon izdavanja povučena nova verzija odličnog Hydrogenicsa, baš jer je ekipa plakala zbog tog problema. Autor ga sad prepravlja da to radi kako bi trebalo pa provjeri za dan-dva je li se pojavio link za download (dolje gdje trenutno piše "removed") :) 

Work is for people who suck at video games.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 9:28 (Davor).
15 godina
neaktivan

1h i 10min..

0 0 hvala 0
16 godina

meni je sve super dok nemam upaljen wifi ili 3g,baterija se skoro ni ne troši,ali ak je upaljeno ajme,proguta preko noci 20% a ako ga koristim izgura max 16 sati,sinhronizacija ugašena ali opet

prije na 2.3.5 sa 3g se ponašao isto ali sa wifi nije skoro nista bateriju trošio

stock 4.0.3 je gore i probao sam uz njegov carnel,syah i sada je speedmod ali isti kujac,ćak sam razmišljao da se vratim na 2.3.5 jer sam bio s njim prezadovoljan

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kod mene nema problema sa kamerom,albumom i externom. Sve radi normalno
18 godina
moderator

Da ne ispadne da drobimo isključivo o ROM-ovima, evo kratke crtice iz života jednog vlasnika Galaxyja S2.

Sve je zapravo započelo jučer, kad sam došao iz redakcije i u naletu veselja, uzrokovanog sunčanim danom i predstojećim produženim vikendom, nehajno odbacio mobitel na krevet. Kako to u takvim situacijama ponekad bude, opruge madraca marke Bernarda spremno su ga dočekale i još spremnije vratile nazad. Nedovoljno jako da bih ga uhvatio u zraku, ali taman onoliko koliko je bilo potrebno da u širokom luku aterira na parket (marka nepoznata). Brzom vizualnom inspekcijom utvrdio sam da se radi o još jednom u nizu teških padova koji nisu ostavili posljedice na mojem visokokvalitetnom mobilnom aparatu (a nesumnjivo bi pretvorili iPhone u staklenu prašinu, uz zlobni cerek sam pomislio). Međutim, kasnije istog dana ispostavilo se da štete ipak ima. Naime, udarac je bio taman dovoljno jak da mi pred leću kamere naseli zrnce prašine; zrnce prašine koje je dotad obitavalo negdje duboko u utrobi telefona. Osim što su sve fotografije načinjene nakon ovog incidenta dobile zajednički motiv u vidu ne-baš-suptilne crne mrlje dolje lijevo, zrnce je također upropastilo autofokus. Čim sam jutros otvorio oči, znao sam na čemu sam: ili ću se oprostiti s korištenjem kamere, ili ću zasući rukave i zaprljati ruke. Kako na prvo nisam bio spreman, metodom dedukcije izbor je pao na potonje. Razmišljao sam na način da uljez mora nestati na isti način kako je došao: silom. Nažalost, oprezno kvrckanje i lupkanje kamere nije urodilo plodom. Tada mi je postalo jasno da su drastične mjere jedino što mi preostaje. Skinuo sam hlače (volio bih da se šalim), potražio najmesnatiji dio natkoljenice - računajći da će udarci ovdje biti najbolje upijeni - te ga nekoliko puta energično mlatnuo stražnjom stranom mobitela. Sa zebnjom sam uključio kameru, a kad ono - sreća! Radost! Mrlje nema! Autofokus radi!

Kad za gadget skidaš hlače i samoozljeđuješ se, znaš da se ne radi o svakidašnjem komadu hardvera.

18 godina
moderator
dart_tom kaže...

meni je sve super dok nemam upaljen wifi ili 3g,baterija se skoro ni ne troši,ali ak je upaljeno ajme,proguta preko noci 20% a ako ga koristim izgura max 16 sati,sinhronizacija ugašena ali opet

prije na 2.3.5 sa 3g se ponašao isto ali sa wifi nije skoro nista bateriju trošio

stock 4.0.3 je gore i probao sam uz njegov carnel,syah i sada je speedmod ali isti kujac,ćak sam razmišljao da se vratim na 2.3.5 jer sam bio s njim prezadovoljan

Ovo je katastrofalno. Na poštenom ROM-u i kernelu baterija se ne bi smjela tako ponašati. Kroz noć (dakle nekih 7-8 sati idlea) ti može izgubiti 2-5%. Sve preko toga znak je da treba mijenjati ROM ili kernel, a ako to ne pomogne, onda i bateriju.

17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

molio bih za pomoc.... kao sto sam prije nekoliko stranica naveo stavio sam si ics od vipa orginalni gore i razocaranje totalno. Htio bih sad rootat telefon koji mi rom preporucujete koji odgovara na ics i neki krati postupak koji je pouzadan. Rotao sam uredjaj prije nekih pola godine vec sam malo zaboravio i mozda se promjenilo od tada sto slicno...

p.s sto se roma tiče bitno mi je da je stabilan da sve funkcionira neda mi se svako malo instalirati niti bas imam previse vremena. Malo da bateriju popravim, ubrzam i slicno koliko sam skuzio na ics mi je baterija koma zna trzati i mislim da mi se grije dosta vise nego na 2.3.5. Eto ako se nadje dobra dusa unaprijed hvala a ako ne isto ok razumijem jer je pitanje milju puta vec postavljeno.

Za rootanje možeš npr samo skinuti Siyah u .tar obliku, flashas preko Odina (isti postupak kao i za flashanje firmware-a preko Odina), skineš najnoviji Wanam-ov ROM i flashas preko CWM (naravno prije toga full wipe)

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 10:35 (Kordy).
14 godina
neaktivan
Davor kaže...

U tome što su u AOSP ROM-ovima promijenjeni mounting pointovi - folder u kojem je prije bilo sve ono što je išlo u internal storage je postao onaj na kojem su stvari s memorijske kartice i obratno. Govorim o folderima emmc i sdcard. Privremeno rješenje jest da prebaciš što hoćeš na internu memoriju i onda unutar bilo kojeg file browsera na mobitelu samo preseli na SD karticu :) Ili SD karticu ne vidiš ni na mobitelu? 

Ako ju ne vidiš ni na mobitelu, najbolje ti je pričekati da autori ROM-ova riješe taj problem. Na primjer, jučer je gotovo odmah nakon izdavanja povučena nova verzija odličnog Hydrogenicsa, baš jer je ekipa plakala zbog tog problema. Autor ga sad prepravlja da to radi kako bi trebalo pa provjeri za dan-dva je li se pojavio link za download (dolje gdje trenutno piše "removed") :) 

ne,sve ok...vidi se :) malo mi je debilno kaj je to tak napravljeno,al prezivjet cu :)

koji rom ti koristis?

14 godina
neaktivan
Davor kaže...

Kad za gadget skidaš hlače i samoozljeđuješ se, znaš da se ne radi o svakidašnjem komadu hardvera.

ovo zvuci jako krivo haha :D

sorry za double post..

17 godina
odjavljen
bzvz92 kaže...
Davor kaže...

ovo zvuci jako krivo haha :D

sorry za double post..

Ako može moderator, možeš i ti {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 11:01 (Kordy).
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedno kratko pitanje. Namjeravam kupiti SGS2 preko njuškala i naišao sam na ovaj oglas (http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-i9100-s2-bijeli-sve-mreze-2god-gar-oglas-4779274). Nazvao sam čovjeka i rečeno mi je da je garancija slovenska od njihovog ovlaštenog zastupnika, te da bih dobio i garanciju iz nekog privatnog servisa gdje bih mogao odnjeti mobitel u slučaju kvara pa bi ga oni nosili dalje u sloveniju. Što mislite, jel se to isplati? Jesu mogući kvarovi na matičnoj ploči od galaxy-ja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Pozdrav, imam jedno kratko pitanje. Namjeravam kupiti SGS2 preko njuškala i naišao sam na ovaj oglas (http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-i9100-s2-bijeli-sve-mreze-2god-gar-oglas-4779274). Nazvao sam čovjeka i rečeno mi je da je garancija slovenska od njihovog ovlaštenog zastupnika, te da bih dobio i garanciju iz nekog privatnog servisa gdje bih mogao odnjeti mobitel u slučaju kvara pa bi ga oni nosili dalje u sloveniju. Što mislite, jel se to isplati? Jesu mogući kvarovi na matičnoj ploči od galaxy-ja?

To se ne isplati, možeš ga naći a 2500kn. Samo treba pričekat pravu ponudu i nagodit se malo s nekim.

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s2-gt-i9100-1.2ghz-oglas-4935553

garancija je tu, ako je očuvan, kupi!

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan

zanimljiva ponuda, ali ne piše da ima NFC..jel mi to važno? Piše da je VIP mreža, jel se moze SGS2 dekodirat, gdje ima postupak?

15 godina
neaktivan
Ovaj telefon niti ne posjeduje NFC,tako da ne moze ni pisati.
Moze se lako i brzo otkljucati. Telefon mora biti root-an i onda ga s aplikacijom galaxy_s unlock od helroza sa google play-a otkljucas u par kratkih koraka.
18 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

Ja sam na stock 4.0.3 disableao većinu samsungovih aplikacija i baterija se bitno popravila. Najgori je potrošač Samsung Push Service koji se srećom može i deinstalirati a služi ničemu. Zatim disable samsungovih hubova, Yahoo financea, Zinia, Koboa, Accuweathera...

18 godina
moderator
bzvz92 kaže...

ne,sve ok...vidi se :) malo mi je debilno kaj je to tak napravljeno,al prezivjet cu :)

koji rom ti koristis?

Ovaj kojeg sam spomenuo ranije, Hydrogen ICS.

Selling doors, door to door.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:44 (Davor).
14 godina
neaktivan
Davor kaže...
bzvz92 kaže...

koji rom ti koristis?

Ovaj kojeg sam spomenuo ranije, Hydrogen ICS.

aha..i kakvi su ti dojmovi? koji kernel? trajanje baterije,brzina,stabilnost? :)

jucer sam dao frendici da igra temple run na D4 romu i 2 puta se zaledio,moro sam vadit bateriju van oba puta da bi ga uspio pokrenut...awkward moment -.-  osim toga nisam imo nikakvih problema,cini mi se dobar i brz rom...nekak mi baterija nije nesto,al nisam nis dr*o po extweaks,mozda bi sa tim uspio produljit vijek...

e da,inace koje su aplikacije pod mus za rootane korisnike?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 17:04 (bzvz92).
14 godina
neaktivan

Aj sad vi koji malo češće flashate mobitele pa da netko staroj gardi kaže jel se sa nandroid backupom sprema apsolutno cijela slika ROM-a?

Znači svi pozivi, sms poruke i sve ostalo tako kad ga flasham nazad koda nisam ništa u pauzi flashao?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
@echo

Apsolutno sve osim sd kartica...
14 godina
neaktivan

a sa sd kartice se tak i tak ne brisu nikakvi podatci,tak da je sve isto :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tj. sve osim modema ali on nije nikakav problem...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a jel bitno stavljat neki nas modem ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel zna netko rješenje problema oko externe kartice,znači ne mogučnost korištenja aparata i albuma i glazbe i svega u biti...jesam nešt zeznio kod instalacije ili? kad vidim da je nekima sve oke sto se tice toga,jel se moze sta u recoveryu napraviti ili šta da radim :S

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
bzvz92 kaže...

a jel bitno stavljat neki nas modem ili?

Nije

slavonac89 kaže...

Jel zna netko rješenje problema oko externe kartice,znači ne mogučnost korištenja aparata i albuma i glazbe i svega u biti...jesam nešt zeznio kod instalacije ili? kad vidim da je nekima sve oke sto se tice toga,jel se moze sta u recoveryu napraviti ili šta da radim :S

Nisi ništa zeznuo, shebani su mount point-ovi... 

17 godina

Probao sam svakakve romove (zadnje je bio Resurection Remix 1.7) i uvijek se vracam na Wanamov rom jer po meni daje najbolje rezultate.

Opcenito su stock based romovi i dalje bolji od ovih drugih. Mozda u narednom vremenu bude drugacije, ali za sad je tako.

Galaxy S2 @ Resurrection Remix ICS v1.7, Siyah 3.1.2, BULP6
Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice