Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.506.589
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Meni riješili HVALA BOGU. Što košta napisati im smetnje. Ako ne uspije pravac servis.

16 godina
neaktivan
@hrabri zec

Daj probaj staviti TurkBayRom pa vidi hoce li ti se takve stvari dogadjati. Ja sam isto mjenjao liteningrom,vilian,checkrom pa darky i na svakom nekea glupa stekanja.. Evo sa TurkBayom + speedmode18 ili syah kernelom nikakvih problema vec 3 tjedna. Osim sto mi sad curi baterija posto sam dobio data na broju pa mi je 3g dosta ukljucen a tad bas cuuuuri :)
14 godina
neaktivan
majdo kaže...
bocic kaže...

Jedna i jedina institucija koju treba spomenuti u ovom slučaju je Državni inspektorat. Rade brzo i učinkovito (barem ovi u Osijeku) i bez pogovora izlaze na teren i po internet prijavi. Dapače, nakon moje prijave Todorićev Konzum je dobio kaznu i to zbog, blago rečeno, njihove sitne gluposti. {#}

Od silne muke i razmišljanja sta napraviti, kontaktirao sam udrugu za zaštitu potrošača, i dobio od njih odgovor, pa evo da podjelim s vama, zlu ne trebalo nekome radi problema sada s SGS2 ili nekim drugim mobitelom/uređajem.. 

Poštovani;

Svaki puta kada je Vaš uređaj na servisu za taj broj dana Vam trebaju produljiti jamstvo.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 79/2007 I 79/2009) i članku 5. imate pravo na zamjenu proizvoda u tijeku cijelog jamstvenog roka, na popravak ili sniženje cijene uslijed materijalnog nedostatka proizvoda. Zatražite od trgovca kada je uređaj pokvaren da Vam isti zamijeni. Ukoliko to trgovac ne želi prijavite ga državnim inspektorima, te mu napišite I pošaljite preporučeno pismo s povratnicom u kojem ćete zahtijevati povrat novca uz navođenje roka jer Vam trgovac ne želi zamijeniti proizvod.

Kada prođu rokovi prijavite trgovca državnim inspektorima prema mjestu trgovine i Sudu časti HGK. 

Vratit cu mob na tvornicki firmware, resetirati brojač flashanja, i u ponedjeljak pravac T-centar, i sve kako mi je receno napraviti, pa da vidimo dokle cemo tako se pre*ebavati.. U zdrav mozak cu ih je*ati dokle god ne dobijem ono sto sam i platio, a to je uređaj koji ce raditi bez greške.. A ne da svaki drugi dan neko novo sranje ne radi..

Evo da vas updejtam sto se tice statusa: mob je dosao sa servisa, ovoga puta sam najduze cekao, negdje oko 15 dana.. Ovi u MESC-u se i dalje prave grbavi, 4 puta je bio na servisu, prva dva puta su unjeli u garantni list, ni ovaj ni prosli servis nisu upisali, a niti su uvažili prigovor i velikim slovima, masno podcrtano da ne prihvacam popravak ovog uređaja nego iskljucivo zahtjevam novi.. Za sada mobitel sljaka oke, nema problema s wlanom, vidjet cemo dalje kako ce se ponasati kroz koji dan, u slucaju da se pojavi i najmanji problem, instantno idem u t-com, ali s drugom metodom u prigovoru, nema vise finjaka, od dana primitka imaju rok od 10 dana da mi zamjene mobitel novim, u protivnom ih prijavljujem drzavnom inspektoratu i sudu casti pri hrvatskoj gospodarskoj komori radi nepostivanja zakona o zastiti potrosaca, pa cemo vidjeti onda ko ce izvuci deblji kraj, jer stvarno sto je previse previse je, pa nije to neki mobitelic koji kupis za 100 kn cisto da šljaka, da imas pozive i poruke i nista ti drugo ne treba..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 15:31 (majdo).
17 godina
neaktivan
chingy-os kaže...
chingy-os kaže...
Comfort kaže...

Koja je isprobana i najpouzdanjia solucija root-anja za dotični mobitel !? neki tutorial, znam da ih na netu ima hrpa ali po kojima ste radili i da je sve proslo ok !!

Hvala 

Samo flashas siyah kernel preko odina http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

I dobijes CWM,superuser i to je to.

Flashanje se radi ovako :

Procedure

Step 1: Make sure that your device is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. 

Step 2: Reboot your device into download mode. To do so: Turn the device off, then power it on again by pressing and holding VolumeDown + Home + Power simultaneously. 

Step 3: Start ODIN.

Step 4: Connect the device to your computer using USB. 

Step 5: Wait a few seconds, the ODIN screen will show that a device is now connected 

- Make sure that in ODIN nothing is checked, except the "Auto reboot" and "F. Reset Time" checkboxes. 

- Press the "PDA" button, and select the the extracted tar file (from Required Downloads above). 

- Press "Start". ODIN will now flash the kernel, and the device should reboot.

- Now remove the USB cable from your device when you see the green Pass in Odin.

v idio sam na dosta linkova da skidaju kernel koji je u mobu jer i njega treba skinuti(kad radim s odin-om) ili samo odin i kliknuti na onih nekoliko stvarčica i to je to ..

Hvala

nema gaaa...
14 godina
neaktivan

Ne znam dali ima koristi od ovoga ali moram podjeliti iskustvo sa korisnicima  Samsung galaxy s2 koji su se susreli sa problemom efekta eho tijekom razgovora. Osobno sam imao taj problem za ne povjerovati kod mene je uzrok problema silkonska zaštita kad sam je skinu {#} . I tako je mojim mukama dosao kraj sretno.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, poznat problem, ali me zanima je li netko nasao masku s kojim nema echo efekt?

17 godina

Ja imam nekoliko maskica i nitko mi se nije žalio od sugovornika do sada.

LINK + takvu sličnu samo plavu i prozirnkastu

LINK (ovu koristim zadnjih mjesec dana i zadovoljan sam)

(slike su s gugla, a ne slike mog telefona)

14 godina
neaktivan

Ja koristim ovakvu od prvog dana kupnje mobitela, i niko se nikad nije zalio na echo, ili jednostavno nisam s tim imao problema (bar nesto)..
U svakom slucaju par vrsta maski sam probao, ova mi se najvise svidila, jer ne mijenja drasticno velicinu i tezinu mobitela, doslovno je ultra thin kako i pise, i za tu sicu koliko kosta vrhunski obavlja svoj posao zastite..

http://www.ebay.com/itm/BLACK-ULTRA-THIN-0-3mm-CASE-COVER-SAMSUNG-GALAXY-S2-i9100-/150659785094?pt=PDA_Accessories&hash=item231405e186#ht_3183wt_952 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 20:44 (majdo).
16 godina
neaktivan

@@@@ŠEF

Molim te reci mi kako si osposobio sgs2 kad ti je upao u boot loop, Bas sam se pohvalio kako mi je sa turkbayromom radio 3tj bez greske i sinoc se smrznuo i stanga... flesao sam i kernele (cf-root, syah,speedmod18) i rom vilian 1.1 i stock 2.3.6 KL1.
Nemogu nikako u CWM :(  Dali bi sa Jig-om sta rijesio???????
Jbmu nikako da radi kako spada mjesec dana u komadu a da se nesto ne zroka. Ako ovo uspijem rijesiti stavit cu mu Stock, ponistit brojac i amen. I ako tad bude stekao morat cu razmisliti o zamjeni. Neznam vidim da nekolicini steka uber full, nekima kao meni povremeno na slican nacin, a nekima nikako... Mozda je u serijama proizvodnje neki bug neki bug?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo i moj izgled os-a i statistika baterije(zaslon je na 50%):

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cassiopean kaže...

@@@@ŠEF

Molim te reci mi kako si osposobio sgs2 kad ti je upao u boot loop, Bas sam se pohvalio kako mi je sa turkbayromom radio 3tj bez greske i sinoc se smrznuo i stanga... flesao sam i kernele (cf-root, syah,speedmod18) i rom vilian 1.1 i stock 2.3.6 KL1.
Jbmu nikako da radi kako spada mjesec dana u komadu a da se nesto ne zroka. Ako ovo uspijem rijesiti stavit cu mu Stock, ponistit brojac i amen. I ako tad bude stekao morat cu razmisliti o zamjeni. Neznam vidim da nekolicini steka uber full, nekima kao meni povremeno na slican nacin, a nekima nikako... Mozda je u serijama proizvodnje neki bug neki bug?

Flashao sam neki od rootanih kernela, koristeći Odin, (ne sjećam se, možda je bio CF-Root) i uspio ući u recovery. Tamo sam wipe-ao i flashao ROM.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina

Evo imam pitanje za one koji koriste MIUI. Koristim ovaj alarm i kada mi zvoni prvo trebam otključati ekran pa tek onda isključiti alarm, zna li netko kako bi mogao naštimati da ne moram prvo otključavati ekran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa koristi originalni {#}

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jel postoji kakav drugi nacin osim CWM-A da se napravi wipe, neka opcija u ODINU ili nesto drugo ???
15 godina

Zoka nam se dugo ne javlja?

U kakvoj je fazi CM9 ICS? 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li tko iz Zg-a da bi mi mogao prodati svoj usb Jig, posto nisam jos narucivao ebajom i nemogu cekati 2tjedna :) ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šef kaže...
cassiopean kaže...

@@@@ŠEF

Flashao sam neki od rootanih kernela, koristeći Odin, (ne sjećam se, možda je bio CF-Root) i uspio ući u recovery. Tamo sam wipe-ao i flashao ROM.

I meni se isto desilo, pa sam preko odina flešnuo Litening_Rom i proradio je.

18 godina
sudy_freak kaže...

Pa u skoro istoj je fazi u kojoj je bio prije par sedmica, nove verzije izlaze svaka 2-3 dana, popravljaju se sitnice i polira se prije nego sto Samsung izda kernel sources glavni problemi se ne mogu riješiti. Znači i dalje ne radi snimanje videa, hardware -ska akceleracija videa i youtube. Za posljednja dva problema postoji workaround, za gledanje filmova se moze koristiti neki player sa softverskim dekoderom kao sto je MX Video player i sl, a youtube se moze rijesiti tako da se clipovi downloaduju i onda puste u nekom od playera.

Ja sam inače oduševljen CM9 i stock ICS-om i ne vidim kako bi se mogao vratiti na   GB i TW. Baterija je super, sve je nekako brze zbog hardwerske akceleracije...

Samsung bi ubrzo trebao da pusti kernel sources i par dana nakon toga trebao bi doći i prvi potpuno funkcionalni CM9.

Mene samo cudi kako jos niko osim mene na ovom forumu nije probao CM9?

18 godina
sudy_freak kaže...

Pa u skoro istoj je fazi u kojoj je bio prije par sedmica, nove verzije izlaze svaka 2-3 dana, popravljaju se sitnice i polira se. Prije nego sto Samsung izda kernel sources glavni problemi se ne mogu riješiti. Znači i dalje ne radi snimanje videa, hardware -ska akceleracija videa i youtube. Za posljednja dva problema postoji workaround, za gledanje filmova se moze koristiti neki player sa softverskim dekoderom kao sto je MX Video player i sl, a youtube se moze rijesiti tako da se clipovi downloaduju i onda puste u nekom od playera.

Ja sam inače oduševljen CM9 i stock ICS-om i ne vidim kako bi se mogao vratiti na   GB i TW. Baterija je super, sve je nekako brze zbog hardwerske akceleracije...

Samsung bi ubrzo trebao da pusti kernel sources i par dana nakon toga trebao bi doći i prvi potpuno funkcionalni CM9.

Mene samo cudi kako jos niko osim mene na ovom forumu nije probao CM9?

14 godina
neaktivan

sto mislite hoce li pasti cijena galaxy-a s2 s sadasnjih ~3000kn u oglasniku na barem oko 2500 kad dode novi SGS3 ?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jezdovec kaže...

sto mislite hoce li pasti cijena galaxy-a s2 s sadasnjih ~3000kn u oglasniku na barem oko 2500 kad dode novi SGS3 ?

Sada se na njuskalu nađe rabljeni 2-3 mj za oko 2600-2700 ali moras malo gledati a ne odmah 1 oglas uzeti,jer ih hrpa imaju cijenu od 3000kn,logicno da ce pasti cijena za par sto kn...

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
neaktivan

stigao mi je usb jig... jeli tko probao na 2.3.5 dali funkcionira. Koliko sam shvatio samo se usteka i pusti da odradi proces zatim se uredjaj ugasi i upali opet. ili?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

stigao mi je usb jig... jeli tko probao na 2.3.5 dali funkcionira. Koliko sam shvatio samo se usteka i pusti da odradi proces zatim se uredjaj ugasi i upali opet. ili?

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
neaktivan

na 2.3.5 stock od vipa usb jig  NE RADI!!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

vjerojatno je gore novi bootloader...sa starim bi trebalo raditi

EDIT: staviš stari bootloader, upotrijebiš jig, vratiš opet novi bootloader.... kako? ne znam... ima na xda negdje...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 13:45 (Kordy).
16 godina
neaktivan

Da ponovimo,USB jig ne radi ni na jednom ROMu novijem od 2.3.4 jer je Samsung sa novim ROMovima isfurao i novi bootloader koji onemogućavaju jig. Jedina solucija da maknete famozni trokut i poništite brojač je da prvo flashate stari bootloader,pa onda jig,pa onda flashate novi bootloader.

Za više informacija trk na XDA.

Edit:prestigao me Kordy. {#}

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 13:49 (DwightSchrute).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

Evo ti ovdje sve:

If you've already flashed a full package from elsewhere or updated using KIES and cannot reset your binary counter using the Jig just flash this package in the PDA or Bootloader section of Odin to replace the bootloaders and then you can reset the counter: http://www.multiupload.com/LQQBRQVJUD
Here are the new bootloader tarball if you want to flash them back after resetting your binary counter: http://www.multiupload.com/5LNOCL7KPV

Ja uradio prije pola sata. Sve uredno, brojcanik nula.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 13:52 (Denyken).
15 godina
neaktivan

Ako nekom treba Jig, imate covjeka u Zagrebu koji ih ima za prodati.

0 0 hvala 0
18 godina
chingy-os kaže...
jezdovec kaže...

Sada se na njuskalu nađe rabljeni 2-3 mj za oko 2600-2700 ali moras malo gledati a ne odmah 1 oglas uzeti,jer ih hrpa imaju cijenu od 3000kn,logicno da ce pasti cijena za par sto kn...

Eto, sad kad osvojim ovog na Bug-ovoj nagradnjači, prodam ti ga za 2,700. Može? {#}

Čvarci su bomboni od svinje
14 godina

Asti s*anja pa ja san na njemu imao 2.3.6 stock

I onda sam isao rootat i ono se sje*alo pa oce li mi radit JIG ili nece da znam ocu li uzet ili ne??

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice