Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.366.758
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Može mala pomoć?

U igri slučaja imam novaca za novi mobitel. Moj stari Samsung Innov8 bi trebao u mirovinu. Sad, izbor je na Galaxy S II i uletio je iPhone 4 White. Iste su cijene, app. 3500kn. Znam da je Galaxy S II tehnički bolji mobitel, ali da vam iskreno kažem naljutio sam se malo na Samsung i na njihovu ''skrb'' za korisnike zbog čega sam bio u mukama zajedno s Innov8-om.

Galaxy S II mi je odličan, ali da je bar mao deblji i teži da ga mogu lijepo osjetiti u đepu, a ne da mi ispadne ni da osjetim. iPhone 4 White je definitvno lijepši.

Argumentirajte stavove, molim.

''The last man standing after the internet is abandonen, James Cameron with a gamma ray cannon.'' -Canibus
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 11:10 (epic).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo deči naš sgs2  poklopac baterije i nije baš "junk" xD

3 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
epic kaže...

Može mala pomoć?

U igri slučaja imam novaca za novi mobitel. Moj stari Samsung Innov8 bi trebao u mirovinu. Sad, izbor je na Galaxy S II i uletio je iPhone 5 White. Iste su cijene, app. 3500kn. Znam da je Galaxy S II tehnički bolji mobitel, ali da vam iskreno kažem naljutio sam se malo na Samsung i na njihovu ''skrb'' za korisnike zbog čega sam bio u mukama zajedno s Innov8-om.

Galaxy S II mi je odličan, ali da je bar mao deblji i teži da ga mogu lijepo osjetiti u đepu, a ne da mi ispadne ni da osjetim. iPhone 4 White je definitvno lijepši.

stavi neku masku na sgs2 i bi će teži {#}{#}

17 godina
odjavljen
Šef kaže...
Meni AOSP valja, ne volim one crckarije od Samsunga, HTC-a,... i ljepsi mi je, a i teme se lako promijene

Znam , i meni je osobno bolji i ljepši (opčenito mi se Gingerbread UI sviđa), ALI hrpa stvari je na Samsungovom romu bolje (kamera, video playback itd). Ja sam isprobavao kameru na CM7, fokus je još sporiji nego inače i ima puno framedropova tijekom snimanja....Kernela još nema na zahtjev CM ekipe pa je baterija loša itd

Također kod Samsungovog je browser povezan sa GPU-om (ubrzava ga) a i galeriju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 21:15 (Kordy).
15 godina
neaktivan

ponosni sam vlasnik  od ponedjeljka, mob ima mana, bez daljnjega, kako hardwarski, tako i softwarski)korisničko sučelje) ali sve u svemu definitivno najbolji izbor na tržištu

mislio sam da je prevelik ali zbog svoje tankoće i i lakoće uopče se ne osjeti u džepu niti mi hlaće spadaju kao sa npr iphone, definitivno odlično odvagnuti plusevi i minusevi

nego imam jedanPROBLEM:

kopirao sam slike, glazbu i video sa sd kartice na usbstorage koji iznosi 11.5 GB i slika nema u albumu, videa u video aplikaciji, a ono najbitnije nema glazbe u music playeru, jedino mogu puštati pijesmu po pijesmu preko preglednika datoteka

e sada kako se to može sve sinkronizirati pa da glazbu ne moram prebacivati u sistemsku memoriju, slike, video...

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja za mjuzu koristim PowerAMP player i meni je mrak...

ocitas folder koji oces i samo plejas ko na WMP...

probaj njega ak sam te dobro skonto hh

sad ja da pitam hh, sto se tice navigacije... koristite preko neta il ste ubacili mape

koje i kako? :)

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 0:09 (MadDogg).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
epic kaže...

Može mala pomoć?

U igri slučaja imam novaca za novi mobitel. Moj stari Samsung Innov8 bi trebao u mirovinu. Sad, izbor je na Galaxy S II i uletio je iPhone 5 White. Iste su cijene, app. 3500kn. Znam da je Galaxy S II tehnički bolji mobitel, ali da vam iskreno kažem naljutio sam se malo na Samsung i na njihovu ''skrb'' za korisnike zbog čega sam bio u mukama zajedno s Innov8-om.

Pa gledaj, da biraš između običnog SGS-a i iP4, rekao bi ti da uzmeš SGS.

Ovako kad si u dilemi između SGSII i iP4, zapravo nisi u dilemi nego u neznanju (ništa zlonamjerno) :D

Definitivno uzmi SGSII. ;)

Da si rekao iP5 (a reko si), e onda bi malo možda i razmislio kad bi znao što petica nudi ;)

Imao sam sve te uređaje i SGSII je milijun svega ispred njih. Govorim iz vlastitog iskustva ;)

Dooosta veći ekran, puno ugodniji rad na mobitelu, gledanje videa, slika, surfanja i svega.. SUPER AMOLED PLUS, nema se što za reći, najbolji ekran na tržištu. Puno više mogućnosti za spajanje sa milijun modernih uređaja.. Možeš čak bluetooth miš spojit pa klikat po njemu (nije od neke vele koristi, ali samo govori o bezbrojnim mogućnostima).. Pogledaj tips n tricks video (5-6 postova iznad), pa da ti pokaže samo još neke od mali milijun zanimljivosti.. Svakim danom saznaš nešto novo što moš složit na njemu :)

Nije bez mana ko i svi ostali mobiteli, ali je definitivno najbolje što se nudi od svih ;)

Ako hoćeš da ti je malo deblji i teži, ubit ćeš 2 muhe jednim udarcem! Samsung je pustio u prodaju jaču bateriju za SGSII koja je ujedno i malo veća i teža, pa s time će i mobitel bit malo deblji. Baterija će ti još dulje trajat, i to je odgovor koji tražiš ;)

O ukusima se ne raspravlja, ali kad stavim iP4 (bijeli ili crni) pored mog SGSII.. iP4 izgleda zastarjelo koda je iz ko zna kojeg doba doba ;)

naki007 kaže...

evo deči naš sgs2  poklopac baterije i nije baš "junk" xD

Da, čuo sam da je to neka super durabilna plastika, i kad sam ga prvi put otvarao to mi pokazo ovaj frajer, samo ne tako ekstremno. Skoro sam ga šakom opalio jer sam mislio da će mi ga strgat xD

Kordy kaže...
Šef kaže...
Meni AOSP valja, ne volim one crckarije od Samsunga, HTC-a,... i ljepsi mi je, a i teme se lako promijene

Znam , i meni je osobno bolji i ljepši (opčenito mi se Gingerbread UI sviđa), ALI hrpa stvari je na Samsungovom romu bolje (kamera, video playback itd). Ja sam isprobavao kameru na CM7, fokus je još sporiji nego inače i ima puno framedropova tijekom snimanja....Kernela još nema na zahtjev CM ekipe pa je baterija loša itd

Također kod Samsungovog je browser povezan sa GPU-om (ubrzava ga) a i galeriju.

Moš AOSP teme složit i na DarkyROM, mnogi su to bili složili.. Mada ti je ovako već sve složeno pa se ne moraš za*e*avat..

Slažem se potpuno sa Kordyem. Samsung je ove stvari puno bolje složio za sad.. No morate uzet u obzir da je CM nightly built i da to nije ni blizu finalne verzije ;)

hd22sb kaže...

ponosni sam vlasnik  od ponedjeljka, mob ima mana, bez daljnjega, kako hardwarski, tako i softwarski)korisničko sučelje) ali sve u svemu definitivno najbolji izbor na tržištu

mislio sam da je prevelik ali zbog svoje tankoće i i lakoće uopče se ne osjeti u džepu niti mi hlaće spadaju kao sa npr iphone, definitivno odlično odvagnuti plusevi i minusevi

nego imam jedanPROBLEM:

kopirao sam slike, glazbu i video sa sd kartice na usbstorage koji iznosi 11.5 GB i slika nema u albumu, videa u video aplikaciji, a ono najbitnije nema glazbe u music playeru, jedino mogu puštati pijesmu po pijesmu preko preglednika datoteka

e sada kako se to može sve sinkronizirati pa da glazbu ne moram prebacivati u sistemsku memoriju, slike, video...

A vidi da ih nisi preduboko na SD karticu smjestio. Ima mobitel neki bug pa neće prepoznat ako je na krivom mjestu.. To je i meni bilo -.-'

MadDogg kaže...

sad ja da pitam hh, sto se tice navigacije... koristite preko neta il ste ubacili mape

Hvala

Nisu mi zasad trebale pa koristim samo ove prek neta. Google maps najčešće. Mada su i bingove odlične ;)

Skinuo sam nekoć bio Navigon i dobro me služio ;)

Ima na ipmart-u za džabe hehe :)

14 godina
protjeran

Da nebude dupli post, aj bar ću nešto korisno objavit.. Ima zamjenska baterija od 2400 mAh, iste veličine kao i original :)

http://www.ebay.com.au/itm/GOLD-2430MAH-BATTERY-SAMSUNG-I9100-GALAXY-S-II-2-/120768561074?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item1c1e5dffb2

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 2:11 (qube).
15 godina
neaktivan
qube kaže...

Da nebude dupli post, aj bar ću nešto korisno objavit.. Ima zamjenska baterija od 2400 mAh, iste veličine kao i original :)

http://www.ebay.com.au/itm/GOLD-2430MAH-BATTERY-SAMSUNG-I9100-GALAXY-S-II-2-/120768561074?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item1c1e5dffb2

ja sam svojedobno za DHD uspio nababaviti 1600 mAh i mislio sam da ce to sad biti preporod za razliku od 1230 mAh al uz isto koristenje baterija je trajala isto,ako ne i krace nego original.

iskreno ova samsungova od 1650mAh me malo razocarala (al znam sta bi ja uz tolko napredne tehnologije u mob...zato molim bez komentara na ovo)

ako pak netko kupi nesto jace tipa ovu 2400mAh molim neka napise dojmove...

16 godina
neaktivan
naki007 kaže...

evo deči naš sgs2   poklopac baterije i nije baš "junk" xD

Moj svejedno ima mini udubinu nakon onog pada... :(

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
epic kaže...

Može mala pomoć?

reci molim te da si se zabunio na ono boldano ili si ti stevo đobs {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
17 godina
protjeran
dart_tom kaže...

Slučajno 5 uletilo, vidiš dole da je stavljeno 4, pa zaključi.

Znam ja da je tehnički SGS2 puno bolji, jer stvarno pratim te mobitele i znam dosta o svakom dijelu (ekran....). No, ne sviđa mi se baš ta tankoća i lakoća, dobro tankoća možda bolje dođe jer je mobitel po sebi vrlo velik.

''The last man standing after the internet is abandonen, James Cameron with a gamma ray cannon.'' -Canibus
14 godina
protjeran
epic kaže...
dart_tom kaže...

Slučajno 5 uletilo, vidiš dole da je stavljeno 4, pa zaključi.

Znam ja da je tehnički SGS2 puno bolji, jer stvarno pratim te mobitele i znam dosta o svakom dijelu (ekran....). No, ne sviđa mi se baš ta tankoća i lakoća, dobro tankoća možda bolje dođe jer je mobitel po sebi vrlo velik.

Mislim da ti samo tražiš razlog da te netko uvjeri da uzmeš iPhone :)

Sve argumente imaš, i vidiš da su na strani SGSII i brine te oš požalit ako uzmeš iPhone?

Ako je trenutno jedini argument na strani iPhona što je teži, mislim da je sve rečeno :)

16 godina
neaktivan
Šef kaže...
naki007 kaže...

evo deči naš sgs2   poklopac baterije i nije baš "junk" xD

ma šta se sekiraš imas za kupit na ebay zamjenski poklopac baterije   http://www.ebay.com/itm/Black-Battery-Cover-Case-Samsung-Galaxy-S-2-i9100-/160645708805?pt=PDA_Accessories&hash=item25673afc05   za svega cca 25 kunića

16 godina
neaktivan
MadDogg kaže...

Hvala

Bok!   za navigaciju koristim Sygic Aura ...3d je..i meni je dobra....imas i NAVIGON koji je isto tako dobar, pa onda Copilot, IGO Motonav

17 godina
protjeran
qube kaže...

Mislim da ti samo tražiš razlog da te netko uvjeri da uzmeš iPhone :)

Sve argumente imaš, i vidiš da su na strani SGSII i brine te oš požalit ako uzmeš iPhone?

Ako je trenutno jedini argument na strani iPhona što je teži, mislim da je sve rečeno :)

Ma nije, nego ne želim srljat kao i svaki put. Mogu reći da sam požalio što sam uzeo Samsung I8510, ne radi mobitela samog (koji je odličan) nego radi Samsungove skrbi o korisnicima koja je kriminalna. Koliko vidim takva je i za Galaxy pa moraju obični ljudi pravit zakrpe. Kažem u iPhone-a mi se sviđa cijeli izgled, oblik, iako je SGS2 puno bolji mobitel i 99% je da ću njega uzet nakon što sam razmislio malo više.

14 godina
protjeran

Što se prije pomiriš da kompanije više manje traljavo odrađuju posao što se tiče zakrpa i sličnih stvari, i što prije shvatiš da izreka "ako hoćeš da to bude dobro odrađeno, učini to sam" vrijedi i za nas korisnike u odnosu na kompanije, bit ćeš mirniji i znat ćeš da za svaki mobitel kompanija za korisnicima debelo kasni.

Zato je i prednost otvorene platforme što ju korisnici sami poboljšaju da radi kako je trebala raditi kad je kupjlen mobitel ;)

15 godina
qube kaže...

Što se prije pomiriš da kompanije više manje traljavo odrađuju posao što se tiče zakrpa i sličnih stvari, i što prije shvatiš da izreka "ako hoćeš da to bude dobro odrađeno, učini to sam" vrijedi i za nas korisnike u odnosu na kompanije, bit ćeš mirniji i znat ćeš da za svaki mobitel kompanija za korisnicima debelo kasni.

Zato je i prednost otvorene platforme što ju korisnici sami poboljšaju da radi kako je trebala raditi kad je kupjlen mobitel ;)

qube, kako volim tvoje razmišljanje {#}

Kada budem doma, na kompu, stavim vam linkove za original Hrvatske T-Mobile i VIP firmware i kernele.
Ja sam jutros, nakon prilično dugotrajne i mukotrpne zahebancije uspio flashati org. kernel i firmware od T-Mobile-a

Zvao sam Mobis Electronic, u svezi re-servisiranja i majka im je danas uz lijepo i jasno objašnjenje proslijedila uređaj.

Sve u svemu, ili novi ili onakav kakav je bio prije servisa.

Da ga mogu dalje flashati i raditi što već treba, a možda do tada dođe official update na 2.3.4 đinđu. {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
Šef kaže...

Možeš nam poslikati krešani SGSII? Plizzzzz

sorry za dupli post.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
MadDogg kaže...

qube kaže...
A vidi da ih nisi preduboko na SD karticu smjestio. Ima mobitel neki bug pa neće prepoznat ako je na krivom mjestu.. To je i meni bilo -.-'

poweramp je riješio problem ali to nije riješenje za sve, naime imam ja tu još slika i video

sd karticu nemam, nisam imao vremena kupiti si od 32 gb, već sam sa starog telefona ubacio, prebacio sve i vratio nazad u drugi telefon, probao sam i staviti jednu pijesmu samo u u folder usbstorage, uključio se media sinc (kako se već zove) ali svejedno mi nije pronašlo tu stvar

kada koristim kies air, sve što mi je na sistemskoj memoriji pokreće, a u usbstorage mi nudi opciju za brisanje i to je sve

jedino da probam formatirati usbstorage pa onda ponovo probati sve iskopirati

............................................................................

evo formatirao, nije ništa pomoglo, bezveze si obrisao neke stvari, sada moram koješta podešavati

naime kada i otvaram sliku sa usbstorage, treba joj jako dugo da se očite, bez obzira što nije neka veličina

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 21:44 (hd22sb).
17 godina
protjeran
qube kaže...

Nokia nema takvih problema.

Inače, odlučio sam se uzet SGS2, ali bijeli.

17 godina

Evo malo o 'penzionerskom' modu korištenja i trajanju baterije.

Dakle, za sat vremena bit će SEDAM dana kako sam skinuo mob s punjača, a još je ostalo 10 posto baterije. Korištenje je bilo baš penzionersko, nešto preko 4 sata, 45 minuta od toga  pozivi i svega 15-ak minuta online uz wireless ili 3G.

Inače, netko je tu napisao da mu se baterija cijedi u stand-byu otkako se telefon vratio sa servisa. Meni se dogodilo slično dok sam bio na moru, kakvih 10-ak dana nakon servisa, a aktivnih je aplikacija bilo 0 (manager mi je na osnovnom ekranu i odmah nakon korištenja sve gasim). Problem je riješen isključivanjem te vađenjem baterije, nakon toga radi ovako.

Usput, nisam stavljao nikakve ROM-ove, originalni softver iz Vipa je na telefonu...

Čvarci su bomboni od svinje

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
bocic kaže...

Dakle, za sat vremena bit će SEDAM dana kako sam skinuo mob s punjača, a još je ostalo 10 posto baterije. Korištenje je bilo baš penzionersko, nešto preko 4 sata, 45 minuta od toga  pozivi i svega 15-ak minuta online uz wireless ili 3G.

Inače, netko je tu napisao da mu se baterija cijedi u stand-byu otkako se telefon vratio sa servisa. Meni se dogodilo slično dok sam bio na moru, kakvih 10-ak dana nakon servisa, a aktivnih je aplikacija bilo 0 (manager mi je na osnovnom ekranu i odmah nakon korištenja sve gasim). Problem je riješen isključivanjem te vađenjem baterije, nakon toga radi ovako.

Usput, nisam stavljao nikakve ROM-ove, originalni softver iz Vipa je na telefonu...

Nadam se da je ovo bio maratnoski pothvat da vidiš koliko će izdržat jer je grijeh takav mobitel ništa ne koristit :D

Daj nabaci screenshot od battery usaga ;)

Kako bi se reklo, picture it or didnt happen :)

Stisneš home tipku i držiš ju, i zatim stisneš power tipku - screenshot.

menu - settings - about phone - battery usage (jedan screenshot) - stisneš na onaj grafikon gore di ti piše nešto tipa 7d 5h... (Drugi screenshot) ;)

15 godina
bocic kaže...

Ja sam taj. Ma vadio sam bateriju stalno, jer sam umetao SD-karticu.
Ma nevažno, poslao sam im uz pobliže objašnjenje da želim novi ako ga ne mogu vratiti na stanje u kojem bijaše prije servisa.

Evo vam org. firmware i kernel.

Za T-Mobile i VIP. (malo scrollajte dolje).

LINK!

17 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Ja sam taj. Ma vadio sam bateriju stalno, jer sam umetao SD-karticu.
Ma nevažno, poslao sam im uz pobliže objašnjenje da želim novi ako ga ne mogu vratiti na stanje u kojem bijaše prije servisa.

Evo vam org. firmware i kernel.

Za T-Mobile i VIP. (malo scrollajte dolje).

LINK!

E, je li možeš napisat kako to radi sve s darkyROM-om, je li ostane hrvatski i te stvari. Samsung I8510 sam flasho milijun puta, ali vidim da je ovdje drukčije, s Innov8-om sam kombinirao firmware-e nekoliko u jedan, čak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 13:22 (epic).
15 godina
epic kaže...

E, je li možeš napisat kako to radi sve s darkyROM-om, je li ostane hrvatski i te stvari. Samsung I8510 sam flasho milijun puta, ali vidim da je ovdje drukčije, s Innov8-om sam kombinirao firmware-e nekoliko u jedan, čak.

Ne radi, jer mislim da ne možeš kombinirati org. firmware i kernel s Darky-evim ili bilo kojim drugim. {#}

Custom ROM works only with custom ROM and kernel.

Nisam, siguran, no netko će ti ovdje već odgovoriti.

Naime, ja sam na Liten'ning ROM-u imao hrvatski jezik, tako da, mislim da je i na Darky-evom slična stvar.

17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
epic kaže...

Ne radi, jer mislim da ne možeš kombinirati org. firmware i kernel s Darky-evim ili bilo kojim drugim. {#}

Custom ROM works only with custom ROM and kernel.

Nisam, siguran, no netko će ti ovdje već odgovoriti.

Naime, ja sam na Liten'ning ROM-u imao hrvatski jezik, tako da, mislim da je i na Darky-evom slična stvar.

95% romova ima hr izbornik

17 godina
qube kaže...

Ma na poslu sam, ali sam zaboravio da mogu Kies Airom prebaciti fotke... {#}

Ne znam jel rekord, ali koristio sam ga sedam dana Ne znam jel rekord, ali koristio sam ga sedam dana
17 godina
qube kaže...

Nadam se da je ovo bio maratnoski pothvat da vidiš koliko će izdržat jer je grijeh takav mobitel ništa ne koristit :D

Pnekad se zalomi i tako, ovisi o poslu. Inače, između kuće imam svoj wi-fi, javni i onda u firmi, a udaljenost je ionako 300 metara, pa se nekada stvarno zalomi da i po tjedan dana vrlo slabo koristim telefon... Al ne brinem se da neće uskoro biti gužve i da ću svaki dan puniti... {#}

14 godina
protjeran
bocic kaže...
qube kaže...

Ma na poslu sam, ali sam zaboravio da mogu Kies Airom prebaciti fotke... {#}

haha :D

Daj i grafikon na screenshot stavi :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice