Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.600.232
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Pincek kaže...

U stvari, jedno pitanje za iskunije članove foruma: može li se preko Kiesa reinstalirati Froyo 2.2? Dakle imam stock 2.2 ali hoću još jednom staviti "čistu" verziju u kojoj ima t-mobileov Wisepilot???????{#}

Imam Galaxy S iz VIPa, tako da nazalost nemogu pomoci oko t-mobile problema.

Sto se tice nadogradnje kroz Kies na 2.2, za VIP to radi 100%, vjerujem da radi  i za t-mobile radi, ali nemogu tvrditi sa 100%

15 godina
neaktivan

Ne bi nadograđivao, već reinstalirao Froyo 2.2 koji već imam. Ne znam kako ako dobivam poruku kako imam najnoviji update... 

15 godina
neaktivan

moj savjet ti je instaliraj si aplanet i tamo ti je djaba copilot europe koji inace dode 81 dolara i imas navigaciju bolju od ove t-com

15 godina
neaktivan
Pincek kaže...

Ne bi nadograđivao, već reinstalirao Froyo 2.2 koji već imam. Ne znam kako ako dobivam poruku kako imam najnoviji update... 

Nisam pratio bas previse sta ste dosad pisali, pa cu mozda bubnut nesto sto je vec bilo. :)

Sto se tice WisePilota, jesi probao na ovom siteu -> https://tmhr.wisepilot.com/tmhr1/site/portal.jsp

Nisam se registrirao i otvarao, ali posto je to WisePilot portal, mozda postoji negdje i dostupan download WisePilota.

Sto se tice Kiesa i reinstalla 2.2.

Mozda da probas instalirati Kies 1.5 nesto verziju, pa u registriju zavarati Kies da misli da imas stariji ROM ( 2.1), vjerojatno bi ti omogucio reinstall.

Ali onda trebas znati tocnu t-mobile verziju firmwarea na 2.1.

Probaj, moglo bi raditi. :)

15 godina
neaktivan
civicar kaže...
Pincek kaže...

U stvari, jedno pitanje za iskunije članove foruma: može li se preko Kiesa reinstalirati Froyo 2.2? Dakle imam stock 2.2 ali hoću još jednom staviti "čistu" verziju u kojoj ima t-mobileov Wisepilot???????{#}

Imam Galaxy S iz VIPa, tako da nazalost nemogu pomoci oko t-mobile problema.

Sto se tice nadogradnje kroz Kies na 2.2, za VIP to radi 100%, vjerujem da radi  i za t-mobile radi, ali nemogu tvrditi sa 100%

Samo da napomenem da ne radi baš 100% i definitvno trebate provjeriti funkcinira li vam 3 button combo, ja sam brickao uređaj prilikom nadogradnje na 2.2 preko Kiesa

14 godina
neaktivan

Dakle da napišem još jednom svoje probleme nakon nadogradnje na stock 2.2.1 preko Kiesa (XEU).

1. Ne radi mi originalna e-mail aplikacija - ekran se zacrni, zavibrira 2-3 puta i vrati se na početni ekran

2. Ne radi ni jedan barcode scanner

3. Ne radi mms - pokušao sve

Dakle, ima li još netko s istim problemima? Vrijedi li ponovno flashirati ili se može na nekakav drugi način riješiti?

THX!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 23:33 (sunblock2000).

0 0 hvala 0
17 godina
sunblock2000 kaže...

Dakle da napišem još jednom svoje probleme nakon naogradnje na stock 2.2.1 preko Kiesa (XEU).

1. Ne radi mi originalna e-mail aplikacija - ekran se zacrni, zavibrira 2-3 puta i vrati se na početni ekran

Dakle, ima li još netko s istim problemima? Vrijedi li ponovno flashirati ili se može na nekakav drugi način riješiti?

THX!

Probaj ga resetirati. Meni je to pomoglo jer sam imao isto nekih glupavih problema kad sam stavljao 2.2...

15 godina
neaktivan
sunblock2000 kaže...

Dakle da napišem još jednom svoje probleme nakon nadogradnje na stock 2.2.1 preko Kiesa (XEU).

THX!

Napravi factory reset. 2 problem je povezan sa prvim, ako ne radi stock email onda neće radit ni jedna aplikacija koja je povezana sa kamerom.

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
sunblock2000 kaže...

THX!

Napravi factory reset. 2 problem je povezan sa prvim, ako ne radi stock email onda neće radit ni jedna aplikacija koja je povezana sa kamerom.

Očito je problem u stock e-mail aplikaciji. Ako ti factory reset ne pomogne možeš odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=884816 skinuti CameraappsNoEmail.zip i flashati je preko CWM-a. Proradit će ti i barcode scaner i MMS. Stock e-mail neće. No skini neku drugu e-mail aplikaciju (recimo K9) i riješio si stvar. Ja sam ionako pobrisao stock e-mail aplikaciju i na K9 sam, naravno uz primjenu CameraappsNoEmail.zip. To možeš napraviti i ako ti se ne da zezati sa factory resetom.

14 godina
neaktivan

Napravio factory reset i radi sve! {#}  Hvala svima na pomoći i odgovorima {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 13:34 (sunblock2000).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao što sam i mislio nakon factory reseta Wisepilot je izgubuljen i za vraćanje istoga mora na Samsugov servis. To mi se baš i ne da, pa me zanima je li mi uopće potreban, jer imam instaliran Igo, no čini mi se dosta spor i ponekad neprecizan, uz to još nedorađen u odnosu na WM verziju. Je li uz WP potrebna stalna veza na internet ili tek početno da se aktivira AGPS, jer ako je tako onda mi nije ni najmenje žao što sam ga izgubio...

Ostala iskustva s Wisepilotom???

Hvala!    

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pincek kaže...

Kao što sam i mislio nakon factory reseta Wisepilot je izgubuljen i za vraćanje istoga mora na Samsugov servis. To mi se baš i ne da, pa me zanima je li mi uopće potreban, jer imam instaliran Igo, no čini mi se dosta spor i ponekad neprecizan, uz to još nedorađen u odnosu na WM verziju. Je li uz WP potrebna stalna veza na internet ili tek početno da se aktivira AGPS, jer ako je tako onda mi nije ni najmenje žao što sam ga izgubio...

Ostala iskustva s Wisepilotom???

Hvala!    

Jesi bio na ovom siteu?!? -> https://tmhr.wisepilot.com/tmhr1/site/portal.jsp?action=6

Jesi procitao ovaj FAQ t-mobile HR o WisePilotu -> https://tmhr.wisepilot.com/tmhr1/site/portal.jsp?action=74

Jesi pogledao ovaj wisepilot na marketu -> http://www.appbrain.com/app/wisepilot-gps-navigator/org.microemu.android.se.appello.lp.Lightpilot

i ovaj link https://market.android.com/details?id=org.microemu.android.se.appello.lp.WisepilotvonTMobile

Jesi bio na stranicama Wisepilota i probao download i onda posjetio t-mobile HR site s pocetka? -> https://www.wisepilot.com/nav11/site/portal.jsp

15 godina
neaktivan
s obzirom da sam uključio ovaj 3button mode, može netko postati tutorial za staviti speedmode gore s obzirom da ga se više hvali nego voodoo lagfix, nađem sve al ne tutorial nikako. imam 2.2.1, al ima tu i tamo zastajkivanja pa mi se ne sviđa to baš

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam napravio backup s Astro File Managerom, instalirao ponovo aplikacije zajedno s T-Wisepilot-om. Nije radio. Napravio uninstal, ponovo instal iz Astra f.m. i ne radi. Upalim i ugasim mob i radi bez problema. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
i jel ko radio root i stavljao lagfix sa aplikacijom sa applaneta gst(galaxy s tweaker) jer po onome što u njoj piše ispada sve full jednostavno?

ako je radio tko jel napiše jel potpuno sve kao u aplikaciji ili možda ima kakva saznanja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
evo stavljen 3 button mode i rootan mob po onim uputama šta su stavljeni 2,3 stranice prije, i sa marketa skinut ryan za one click lagfix i stavljeno. Sad tek čovjek skuži koliko je to zapravo sve jednostavno. na quadrantu sa 950 rezultat skočio na 1750

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
evo primjetio sam da mi više nije sada za recover 3button mode nego 2, i kad uđem unutra piše 2e gore, a ne 3e šta je prije pisalo, Jel ima to kakve veze, i jel mogu sada samo ponoviti onaj prvi postupak preko odina za 3button mode pa da se vrati?????

0 0 hvala 0
15 godina

2e ti je bolje od 3e i to ne označava 3button mod nego je to vrsta recovery moda a 2e je bolji jer ti on treba za instalaciju Dark-ya npr. jer podržava flash unsigned zipova.

Imam i ja jedno pitanje, jeli ko probao bluetooth slušalicu sa ovim mobom odnosno jeli kompatibilan sa bluetooth slušalicama ili treba neka posebna za njega?

15 godina
neaktivan

Jedno pitanje na brzaka....s mobom sam u t-mobileu dobio onaj auto držač i punjač.....evo jučer sam malo iz zabave išao staviti auto držač i tek tolko da malo isprobam preciznost uključio google maps ....samo da vidim hoce sve radi, da nece gubiti signal i tako....jer mi ne treba trenutno navigacija....

no...tu se pojavio problem....mobitel se u vožnji toliko trese da bilo kakvo čitanje, ili gledanje postaje nemoguće......TOTALNO nemoguće..... pošto imam iskustva s garminovom navigacijom (dobio od starog za rođendan) to mi je čudno....zato što sam s tom garvinovom navigacijom prošao cijelu hrvatsku i dio balkana :-)...i nikad nisam imao takvih problema....možeš normalno i gledati i čitati s nje...

s ovim držačem...i kad si skinem onaj gps program da mi prati prosječnu brzinu, dužinu puta ..itd.... brojke su mi onako pola ekrana.....ne vidi se pročitati u vožnji....

jel to samo do mog držača ili i vi imate takvih problema ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi isprobajte ovu aplikaciju za GPS i javite rezultate, zove se GPS Aids i ima je na marketu. Meni je odlična, lock sa moje zgrade je traju manje od 5 sekundi i dobio sam lock na 11 satelita, nikad bisam više od 7, i do hodam prvi put da me je pratilo točno u stopu.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=955395

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šta Darky 9.3 i dalje samo beta?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Ljudi isprobajte ovu aplikaciju za GPS i javite rezultate, zove se GPS Aids i ima je na marketu. Meni je odlična, lock sa moje zgrade je traju manje od 5 sekundi i dobio sam lock na 11 satelita, nikad bisam više od 7, i do hodam prvi put da me je pratilo točno u stopu.

Koliko sam skužio više je za rootane uređaje ili se može koristiti za mobove sa službenim vezijama? Probao sam već nekoliko sličnih aplikacija (gps status, gps fix), ali bez pravog rezultata. Zapravo čini mi se još najbolje direktno na igo, gps i wireless konekcija, pričekam do minute i evo signala... Znači Blade3, vrijedi probati i ovo?   

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ludilo od aplikacije, kaj je najjace lock napravi na sve satelite koje pronade, prije nije nikad. preporuka svakako!

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ja do nedavno nisam imao problema sa GPS dok iz dosade nisam formatirao sd card i od tada nikako da sredim. jedan dan radi super drugi dan nikako. s ovim GPS AIDS i GPS BOSTER sam uspio rjesit ali svaki dan tj. kad zelim gps moram koristiti taj aids. ja sam mislio da je dovoljno jednom napravit to i onda sam miran.ali kad ne moze bolje onda je super sa ovim Aids. p.s. moga je bar bolje ime stavit ;)

15 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=842694 ovo mi izgleda zanimljivo i ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881941 . procitajte i mozda skuzimo u cemu je problem s tim gps. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881941   instalirao sam ovo prvi i drugi zip folder. preko cvm izbrisao gps aids i gps boster i za sada mi dobro radi gps. probat cu par dana pa vam javim

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pincek kaže...
Blade3 kaže...

Koliko sam skužio više je za rootane uređaje ili se može koristiti za mobove sa službenim vezijama? Probao sam već nekoliko sličnih aplikacija (gps status, gps fix), ali bez pravog rezultata. Zapravo čini mi se još najbolje direktno na igo, gps i wireless konekcija, pričekam do minute i evo signala... Znači Blade3, vrijedi probati i ovo?   

mislim da se isplati, dosta ljudi ima super rezultate, mislim da nemora bit rootan nego u aplikaciji ima 2 funkcije, download xtra data koja automatski instalira i skida i to pali u 99% slučajeva ali imaš i jednu funkciju koja ih na silu spušta kad ponekad ne žele sami, loša veza il tak neš a za to treba rootan uređaj

15 godina
neaktivan
fredy26 kaže...
Blade3 kaže...

ja do nedavno nisam imao problema sa GPS dok iz dosade nisam formatirao sd card i od tada nikako da sredim. jedan dan radi super drugi dan nikako. s ovim GPS AIDS i GPS BOSTER sam uspio rjesit ali svaki dan tj. kad zelim gps moram koristiti taj aids. ja sam mislio da je dovoljno jednom napravit to i onda sam miran.ali kad ne moze bolje onda je super sa ovim Aids. p.s. moga je bar bolje ime stavit ;)

mislim da xtra data koja se skine traje 2-3 dana i onda se spusti ponovo al nije problem, jedan kolik, traje par sekundi

15 godina
neaktivan

također kad se skine odite u settings od aplikacije, NTP servers i tam izaberite Europu. Poslije toga Download GPS Aids i to je to. Uz ovo vam netreba Faster Fix, kad izaberete Europu u NTP servers to radi isto i Faster Fix. Ups, evo došo i update za aplikaciju na market dok pišem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemam problema s gps-om uvijek uhvati satelite, jeste probali ovaj postupak

Ako nekoga muci problem koji je i mene mucio (kad god upalim GPS, treba mu uzasno dugo da dobije fix), evo procedure koja bi mogla pomoci.

Tekst navodi da se odnosi na CM6 @ N1, ali mislim da moze pomoci na bilo kojem uredjaju koji ima Froyo-based ROM. Meni je pomoglo, a nemam N1... 

Skinite s Marketa aplikaciju GPS Status (verzija mora biti 3.4, starije verzije su prestare)

Iskljucite mobitel i izvadite SIM karticu, te zatim ukljucite mobitel ponovno bez SIM-a

Ukljucite/omogucite GPS i WiFi

Pokrenite GPS Status, te odite pod MENU > Settings > GPS & Sensors

Odaberite Manage A-GPS state, te zatim Reset

Opet odaberite Manage A-GPS state, te zatim Download (ako vam kaze da treba data connection, zanemarite to)

Odlozite telefon na ravnu i stabilnu povrsinu na otvorenom, te pricekajte da se GPS fix ostvari (sad bi trebalo ici znatno brze nego inace)

Izadjite iz aplikacije, te odite pod Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point names, te zatim odaberite vas defaultni APN

Na kraju pod APN type upisite "default,supl" (bez navodnika)

Iskljucite telefon, vratite SIM karticu i opet ukljucite telefon

Pokrenite Google Maps ili GPS Status ili bilo koju drugu aplikaciju koja treba GPS - fix bi sad trebao biti znatno brzi

Izvor: http://wccftech.com/2010/09/09/solvi...enmod-6-nexus/

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 20:58 (brane_og).

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice