Pozdrav ljudi, htio bih kupiti mob preko ebaya, xperiu x10, kostalo bi me 200$, sad mi recite jos koliko se plaća carina i da li se plaća PDV 23%?
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi, htio bih kupiti mob preko ebaya, xperiu x10, kostalo bi me 200$, sad mi recite jos koliko se plaća carina i da li se plaća PDV 23%?
Hvala.
Naravno da se plaća PDV, al carina vjerojatno ne.
Hvala puno! :)
ako kupuješ od nekoga iz EU, dobre su šanse da će ti proći i bez pregleda na carini...
kad smo ja i jedan forumas imali jednu ideju da otvorimo modding shop receno nam je da informaticke komponente, tehnologija da secarina neplaca ali se placa full pdv 23%
kad smo ja i jedan forumas imali jednu ideju da otvorimo modding shop receno nam je da informaticke komponente, tehnologija da secarina neplaca ali se placa full pdv 23%
Informatičke komponete je jako širok pojam i neke imaju carinu a neke nemaju.
Npr, CPU, MB, RAM...nemaju sigurno. Hladnjaci za CPU, za GPU imaju 4%, ventovi sami za sebe imaju 7% carine itd.
naravno kada je uvoz ovako pojedinačno preko ebaya, ili neke slične stranice znaju i stvari koje nebi trebale proć bez carine, ali po zakonu je onako kako sam ti napisao. Sad pojedinačno za druge komponente ne znam napamet.
A za modding šop definitivno bi bila većina stvari sa carinom.
Informatičke komponete je jako širok pojam i neke imaju carinu a neke nemaju.
Npr, CPU, MB, RAM...nemaju sigurno. Hladnjaci za CPU, za GPU imaju 4%, ventovi sami za sebe imaju 7% carine itd.
naravno kada je uvoz ovako pojedinačno preko ebaya, ili neke slične stranice znaju i stvari koje nebi trebale proć bez carine, ali po zakonu je onako kako sam ti napisao. Sad pojedinačno za druge komponente ne znam napamet.
A za modding šop definitivno bi bila većina stvari sa carinom.
ne..pitali smo...ta kucista neka koja smo mislili uvest su bila plexi i kao takva su bila zapravo komadi plastike...lampe i sl. na to i dalje neide carina
Dobro, modding shop obično uključuje vodena hlađenja, i dijelove za isto, razno razne fan controlere, tekućine, itd...u globalu više manji svaki jači aftermarket dodatak. A mislim, dakle mislim, nisam siguran, da bi sve vezano uz vodeno hlađenje i fan controlere bilo carinjeno, kao što se carine i hladnjaci i ventovi.
Ali ovo za lampe i to, nisam znao, očekivao bi da i na to ide zakonski neka stopa carine različita od nule.