Kupovina mobitela na ebayu

poruka: 8
|
čitano: 3.839
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, htio bih  kupiti mob preko ebaya, xperiu x10, kostalo bi me 200$, sad mi recite jos koliko se plaća carina i da li se plaća PDV 23%?
Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupovina mobitela na ebayu
piik kaže...

Pozdrav ljudi, htio bih  kupiti mob preko ebaya, xperiu x10, kostalo bi me 200$, sad mi recite jos koliko se plaća carina i da li se plaća PDV 23%?
Hvala.

Naravno da se plaća PDV, al carina vjerojatno ne.

14 godina
neaktivan

Hvala puno! :)

17 godina
neaktivan

ako kupuješ od nekoga iz EU, dobre su šanse da će ti proći i bez pregleda na carini...

0 0 hvala 0
15 godina

kad smo ja i jedan forumas imali jednu ideju da otvorimo modding shop receno nam je da informaticke komponente, tehnologija da secarina neplaca ali se placa full pdv 23%

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FiCoO kaže...

kad smo ja i jedan forumas imali jednu ideju da otvorimo modding shop receno nam je da informaticke komponente, tehnologija da secarina neplaca ali se placa full pdv 23%

Informatičke komponete je jako širok pojam i neke imaju carinu a neke nemaju.

Npr, CPU, MB, RAM...nemaju sigurno. Hladnjaci za CPU, za GPU imaju 4%, ventovi sami za sebe imaju 7% carine itd.

naravno kada je uvoz ovako pojedinačno preko ebaya, ili neke slične stranice znaju i stvari koje nebi trebale proć bez carine, ali po zakonu je onako kako sam ti napisao. Sad pojedinačno za druge komponente ne znam napamet.

A za modding šop definitivno bi bila većina stvari sa carinom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 21:52 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...
FiCoO kaže...

Informatičke komponete je jako širok pojam i neke imaju carinu a neke nemaju.

Npr, CPU, MB, RAM...nemaju sigurno. Hladnjaci za CPU, za GPU imaju 4%, ventovi sami za sebe imaju 7% carine itd.

naravno kada je uvoz ovako pojedinačno preko ebaya, ili neke slične stranice znaju i stvari koje nebi trebale proć bez carine, ali po zakonu je onako kako sam ti napisao. Sad pojedinačno za druge komponente ne znam napamet.

A za modding šop definitivno bi bila većina stvari sa carinom.

ne..pitali smo...ta kucista neka koja smo mislili uvest su bila plexi i kao takva su bila zapravo komadi plastike...lampe i sl. na to i dalje neide carina

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
15 godina

Dobro, modding shop obično uključuje vodena hlađenja, i dijelove za isto, razno razne fan controlere, tekućine, itd...u globalu više manji svaki jači aftermarket dodatak. A mislim, dakle mislim, nisam siguran, da bi sve vezano uz vodeno hlađenje i fan controlere bilo carinjeno, kao što se carine i hladnjaci i ventovi.

Ali ovo za lampe i to, nisam znao, očekivao bi da i na to ide zakonski neka stopa carine različita od nule.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 22:04 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice