Meizu M1 Note i Jiayu S3 su sustinski slicni uredjaji (ako uzmes S3 sa 2GB RAM-a), nose isti MTK i ostalo je manje vise isto. Meizu je ozbiljna firma i sa njima tesko da se moze pogrijesiti, Jiayu je nama mozda manje poznat ali je to isto ozbiljan igrac, ako poredis ta 2 modela odluka je cisto subjektivna i oba modela su za preporuku po onom sto sam ja citao i gledao do sada.
Kingzone molim te preskoci, prvo to nije ozbiljna proizvodjacka firma i podrska je prilicno losa, imam njihov tel K1 Turbo i ne bih ga nikom preporucio - odlicno je dizajniran, sjajan ekran, metalno kuciste, ali ima dosta losu kameru u realnom koristenju, baterija je dosta oslabila nakon 6 mjeseci, ima bagova u softveru i definitivno ne zasluzuje 260$ cijenu. Mozes naci na netu jako lose kritike za njihove ostale modele tipa N3 recimo, pogledaj i sam malo...od 3 koja si naveo, svakako Meizu i Jiayu za preporuku, Kingzone ne bas.
Mozda cak i bolje S3 sa 3GB RAM-a, to ce ti dati komociju ako igras zahtjevne igrice ili za multitasking, a nece biti problem ni za 2god jer ce tad vec 2GB biti premalo realno, svakako nije na odmet imati 3GB ako moze, a s obzirom na cijenu S3 Advanced (3GB) mislim da je to realno skroz fer kupovina.