"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.744.358
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Meizu M1 Note i Jiayu S3 su sustinski slicni uredjaji (ako uzmes S3 sa 2GB RAM-a), nose isti MTK i ostalo je manje vise isto. Meizu je ozbiljna firma i sa njima tesko da se moze pogrijesiti, Jiayu je nama mozda manje poznat ali je to isto ozbiljan igrac, ako poredis ta 2 modela odluka je cisto subjektivna i oba modela su za preporuku po onom sto sam ja citao i gledao do sada.

Kingzone molim te preskoci, prvo to nije ozbiljna proizvodjacka firma i podrska je prilicno losa, imam njihov tel K1 Turbo i ne bih ga nikom preporucio - odlicno je dizajniran, sjajan ekran, metalno kuciste, ali ima dosta losu kameru u realnom koristenju, baterija je dosta oslabila nakon 6 mjeseci, ima bagova u softveru i definitivno ne zasluzuje 260$ cijenu. Mozes naci na netu jako lose kritike za njihove ostale modele tipa N3 recimo, pogledaj i sam malo...od 3 koja si naveo, svakako Meizu i Jiayu za preporuku, Kingzone ne bas.

Mozda cak i bolje S3 sa 3GB RAM-a, to ce ti dati komociju ako igras zahtjevne igrice ili za multitasking, a nece biti problem ni za 2god jer ce tad vec 2GB biti premalo realno, svakako nije na odmet imati 3GB ako moze, a s obzirom na cijenu S3 Advanced (3GB) mislim da je to realno skroz fer kupovina.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Wolf79 kaže...

za te novce imas dosta bolje izbore u Meizu, Xiaomi ili Huawei jatu!

Ako mozes Vibe Z2 to je vec drugi padez...

Ma ne, nebih kupio to. samo me zanimalo misljenje oko tih mobitela. 

Bene docet, qui bene distinguit.
11 godina
neaktivan

Prije par dana stigao je GIONEE ELIFE E7 5.5 inch Android 4.2 3G za 159.99 USD.

Što reći? Za te novce dobije se zaista odličan uređaj. Slažem se s jednom ocjenom s foruma da je hardware odličan, ali mu je programska podrška relativno slaba. To stoji, malo živcira to sučelje i hrpa instaliranih aplikacija.

Međutim, to nikako ne znači da je mobitel loš, dapače. Potrebno se malo naviknuti na sučelje, ili sa nekim od launchera to izmjenti i stvar ide.

Vjerojatno bi najbolje bilo zamijeniti 4.2 sa 4.4 Andoridom za što postoji podrška, pobrisati sve nepotrebno i bilo bi sve skupa još bolje. Ekran je odličan.Nekoga će možda zasmetati veličina, 5,5".

Uređaj zaista radi dobro, kamera je 16MP i sasvim je ok. Usporedio sam je s LG G2 i još uvijek je LG G2 za nijansu bolji. Da li stvar uređaja ili software-a ili ...

Baterija bi mogla biti jača (2150mAh) ali za umjerenog korisnika to je dan do dan i pol korištenja. 

Koliko je možda nedostatak što nema 4G ne znam - kako kome.

Antutu kod mene pokazuje preko 41000, ako je to nekome mjerilo.

Sve u svemu, smatram da se 1500 kn isplati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 13:54 (dz_cak).

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako uspijes nagurati do dan i po koristenja sa 2150mAh baterijom na ekranu od 5.5' svaka cast!

Svakako odradi update na 4.4 kitkat.

13 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Ako uspijes nagurati do dan i po koristenja sa 2150mAh baterijom na ekranu od 5.5' svaka cast!

Svakako odradi update na 4.4 kitkat.

Koliko vidim po reviewima, večina ih kaže : moderate-heavy user će uspjeti izdržat dan. c4etech je 9 sati video playbacka izvukao iz njega dok je npr. android authority iz thl 5000 su uspjeli 10 sati gledanja videa - sad, kome vjerovati? :)

11 godina
neaktivan

Iskreno rečeno, napunio sam ga na 100% u petak, pa sam se igrao s mobitelom, instalirao sve i svašta, slikao, snimao,... Nastavio u subotu,ponovo ga punio tek u nedjelju.

Ne govorim o gledanju videa ili igranja igrica, ali je u tom periodu mobitelu ekran bio upaljen sigurno 5,6 sati ukupno, podatkovni promet, WiFi

Tako da ne znam, ali je bilo ok, nakon toga predao sam ga na korištenje 

14 godina
neaktivan
dz_cak kaže...

Gdje si našao E7 za 159.99?

16 godina
miki13 kaže...
dz_cak kaže...

Ja sam odustao od njega jer nema 4G i zbog slabe (bar na papiru) baterije.

Imam jedno pitanje ako netko zna. Ako naručim mobitel sa nekog Ebay-a iz EU, a piše da je stock u Kini ili nekoj dr državi van Eu, kako se ta pošiljka tretira?

Frka85
11 godina
neaktivan
miki13 kaže...
dz_cak kaže...

GearBest, GADGET Deals - redovna cijena je 198.11USD, sa kuponom 159,99

http://www.gearbest.com/gadget-deals.html#deals_435

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 20:23 (dz_cak).
17 godina
neaktivan
stručnjak kaže...
molnyi kaže...

mnogima od nas 2 mjeseca bez mobitela je "malo" predugo...

Hoćeš reći da su servisi u na brži? E pa ja nemam takva iskustva...dapače trajalo je i duže...recimo, laptop je bio na servisu oko 40 radnih dana, mobitel oko 30 radnih dana, po meni naši su veća gamad nego Kinezi.

Ili si totalni baksuz ili ne govoriš istinu... u 90% slučajeva nikada nisam čekao servis dulje od 15 dana. Neki put i za samo dan, dva bi se riješile stvari (čak i sa popravkom TV-a).

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina
neaktivan

Upravo tako...

16 godina
Danyel kaže...
stručnjak kaže...
molnyi kaže...

mnogima od nas 2 mjeseca bez mobitela je "malo" predugo...

Hoćeš reći da su servisi u na brži? E pa ja nemam takva iskustva...dapače trajalo je i duže...recimo, laptop je bio na servisu oko 40 radnih dana, mobitel oko 30 radnih dana, po meni naši su veća gamad nego Kinezi.

Ili si totalni baksuz ili ne govoriš istinu... u 90% slučajeva nikada nisam čekao servis dulje od 15 dana. Neki put i za samo dan, dva bi se riješile stvari (čak i sa popravkom TV-a).

Baš i nije pristojno nekome govoriti da laže odnosno da ne govori istinu, što ja imam od toga da ne govorim istinu. Ja ne tvrdim da je to pravilo nego da sam ja toliko čekao reklamaciju laptopa u Linksa (Split) koji mi je nakon xy vremena dao drugi laptop, sa kojim sam također imao problema ali je servis bio gotov za 20-ak dana - ZNAČI NIJE PRAVILO. Mobitel sam reklamirao u Vip-a u Joker centru Split.

Frka85
17 godina
stručnjak kaže...
miki13 kaže...
dz_cak kaže...

Ja sam odustao od njega jer nema 4G i zbog slabe (bar na papiru) baterije.

Imam jedno pitanje ako netko zna. Ako naručim mobitel sa nekog Ebay-a iz EU, a piše da je stock u Kini ili nekoj dr državi van Eu, kako se ta pošiljka tretira?

Kao i svaka posiljka koja nije iz EU, mobiteli znaci 25%pdva+ na cijenu ... 

17 godina
neaktivan
stručnjak kaže...
Danyel kaže...
stručnjak kaže...
molnyi kaže...

Baš i nije pristojno nekome govoriti da laže odnosno da ne govori istinu, što ja imam od toga da ne govorim istinu. Ja ne tvrdim da je to pravilo nego da sam ja toliko čekao reklamaciju laptopa u Linksa (Split) koji mi je nakon xy vremena dao drugi laptop, sa kojim sam također imao problema ali je servis bio gotov za 20-ak dana - ZNAČI NIJE PRAVILO. Mobitel sam reklamirao u Vip-a u Joker centru Split.

A onda se lijepo, s razumijevanjem pročita napisano da ne bi dolazilo do prepirke. Napisah: "Ili si baksuz ili lažeš".. dakle - baksuz si.

Kineza ne bih više nikada, hvala, ali ako bih baš htio i morao, onda bih ga sigurno kupio kod nas, s našom garancijom. Ove prekooceanske ne dolaze u obzir.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina

jel moguće negdje kupit asus zenfone 2?

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danyel kaže...
stručnjak kaže...
Danyel kaže...
stručnjak kaže...
molnyi kaže...

A onda se lijepo, s razumijevanjem pročita napisano da ne bi dolazilo do prepirke. Napisah: "Ili si baksuz ili lažeš".. dakle - baksuz si.

Kineza ne bih više nikada, hvala, ali ako bih baš htio i morao, onda bih ga sigurno kupio kod nas, s našom garancijom. Ove prekooceanske ne dolaze u obzir.

Pa što onda radiš OPET naovoj temi??

dak
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sorry ako već postoji, ne nađem... Da se plaća 25% PDV na pošiljke iz Kine to znam, ali što je sa stranicama tipa Banggood koje imaju UK Warehouse, ista roba po nešto većoj cijeni, da li se na robu naručenu iz tog UK Warehouse-a plaća PDV ili ne?

I još jedno pitanje, da li se još događa da nekom stigne mobitel a da ne mora platiti PDV kao što je prije bilo ili se sad svaka pošiljka pregledava?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 12:04 (display name ivo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Sorry ako već postoji, ne nađem... Da se plaća 25% PDV na pošiljke iz Kine to znam, ali što je sa stranicama tipa Banggood koje imaju UK Warehouse, ista roba po nešto većoj cijeni, da li se na robu naručenu iz tog UK Warehouse-a plaća PDV ili ne?

Ne, pdv se onda ne plaća - općenito za sve što kupujete iz EU nema pdv-a niti carine! Pa ako si prošao bez PDV-a onda još bolje, šuti samo, ne treba se žalit :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 12:05 (molnyi).
14 godina

Ja sam prošle godine naručio mobitel s Banggood-a, iNew V3, stigao je u Hrvatsku za 2 tjedna, tjedan dana je trebalo carini da mi pošalju dopis u kojem me traže račun, još tjedan dana da mobitel stigne na kućnu adresu, uredno platio PDV poštaru. Imam ga sad već 10 mjeseci i mogu reći da sam jako zadovoljan. Glavni cilj: da za manje novca imam mobitel koji je bolji od bilo čega što sam tu za taj novac mogao kupiti je ostvaren.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Vidim da se za zaštitu ekrana na mobitelima sad pojavio Tempered Glass umjesto onih folija, jel netko to isprobao? Dojmovi?

Čini mi se kao solidna investicija za smartphone koji nemaju gorilla glass, kakvih je dosta među tim kineskim. Ovaj Lenovo Note 8 koji sam naručio čini se nema Gorilla Glass, dobro bi mu došao taj screen protector.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to je dobra stvar samo nemoj ode u nas uzeti jer su preskupi ali ince ja na svom lg g2 ga koristim(vec drugi prvi je spasio zivot tj mob...) i jedan plus puno puno lakse se stavi na ekran nego folia.

FC Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 12:49 (MOgY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

sta kazete za ovaj mobitel?? cijena privlacna http://www.pandawill.com/getek-i9ijoy-smartphone-black-p99407.html  nisam nikad narucivao ove kineze pa se i ne razumijem tolko u njihove marke,,,kolko je ova getek pouzdana?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 14:23 (armelinho).

0 0 hvala 0
16 godina

oneplus one ili xiaomi mi4, xiaomi mi se nekako više sviđa, manji je što mi paše ali ima manje manje mjesta za pohranu što mi nije baš tolko bitno i nešto se priča po netu da se zagrijava jače pa jel netko zna više o tome?

5 Oneplus One
13 Xiaomi MI4
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MarioVk kaže...

Nije toliko ne isplativo koliko zna bit problema sa trgovinom od koje si kupio navedene mobitele,. Mnoge online trgovine jednostavno rade sve kako bi odbili mogucnost da ti reklamiraju uređaj. Pa ako je moguće da navedes trgovinu  s kojom si vec 2 puta imao pozitivna iskustva..?

Geekbuying i Minideal su u pitanju, u oba slučaja radilo se o povratu nakon cca 4 mjeseca korištenja uređaja...

15 godina
armelinho kaže...

sta kazete za ovaj mobitel?? cijena privlacna http://www.pandawill.com/getek-i9ijoy-smartphone-black-p99407.html  nisam nikad narucivao ove kineze pa se i ne razumijem tolko u njihove marke,,,kolko je ova getek pouzdana?

Hehe, naručio sam prije godinu-dvije Getek GT25 dumbphone za cca 100 kn, došao, radilo sve ispravno, ali proslijeđen dalje jer se osobi kojoj je bio namijenjen nije svidio. Iako se ne može uspoređivati s današnjim smartphonovima - kod ovog modela upada u oči 1800 baterija, a Getek nije neka baš nepoznata i nova firma, proizvode razne telefone od 1993. (http://en.getek.com.cn/about.asp?id=40)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 17:37 (frulex).
14 godina

It's here!

http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_149276.html

Crni sjajni metal. Bolje nego sam se nadao

Sve si mislim da probam nabaviti crni metalni remen.

Malo ću se igrati s njim, nekoliko dana, pa onda napravim review.

Za početak:

-ima ugrađen zvučnik (i mikrofon, za hands free), i zvuk je glasniji nego na nekim mobitelima koje sam imao prilike čuti!

-dobar touchscreen

-prilično niska rezolucija

-više featura i jezika nego je nabrojano na stranici (al nema Hrvatski)

-uz aplikaciju na mobitelu, može "push-ati" bilo koju poruku koja se pojavi u gornjoj traci na mobitelu (Viber, Whatsapp, mail...)

-od podneva se igram s njim, i tek je nestala jedna crtica s indikatora baterije

Prvo ću provjeriti dal postoji novi software za mob, i firmware za sat. Za svaki slučaj :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na koji način izbjegneš plaćanje PDV-a prilikom dolaska zamjenskog telefona iz Kine ili istog sa popravka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:15 (zgaspar).
15 godina
neaktivan

Mislim da za reklamiranu robu nema dvostrukog oporezivanja jer prilikom ponovnog shippanja nikakva nova transakcija nije učinjena, odnosno nije dodana nikakva nova vrijednost, kako to definicija PDV-a sugerira.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 22:24 (deflagrated).
16 godina

Pošto me jedan od kolega sa foruma upozorio na potencijalne mane mobitela Kingzone Z1, odlučio sam potražiti drugi. Mislio sam Jiayu S3s ali on košta skoro 2000 kn što mi je malo previše Kineza, također mi se svidio i Siswoo R8, također malo preskup. Gledao sam na njuškalu Lg G3 ali traže po meni nerealne cijene. Za kraj mi je opcija Ecoo E04 plus koji kao presale košta oko 170 eura što je sića što nudi, bar na papiru. Zanima me jeli netko ima iskustva sa ovakvim uređajem? Ima li netko drugu preporuku?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice