Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.062.448
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije
Prvo provjeri da li ti ploća podržava 4gb po utoru jer ako ne onda ništa, a ako da onda mora biti hlađeni ram. Sve što radiš je na svoju odgovornost.
Lp !!!
Fero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koliko vidim podržavs ti kingston i samsung od 4 gb, ali ako imaš windowse 32 bitne onda ti neće ništa značiti. A možeš staviti do 8 gb ako imaš 64 bitne win 7..
Fero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da to za windowse mi je poznato sto se prepoznavanja rama tice.Da li je ta lista memorija koje proizvodjac daje bas vjerodostojna ili ima odstupanja da se moze i neka druga memorija(proizvodjac) i veci kapacitet staviti?Procitao sam ovde po forumu da 90% memorija koje nisu na listi rade bez problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma može ali uvijek postoji mogućnost da će ti takve memorije raditi problem jer u puno slućajeva je memorija krivac za probleme na pc-u. Probaj jer nema garancije za ništa tako da samo ćeš vidjeti kako će se pc ponašati i napravi test sa nekim programom kao mem
Fero
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ok Fero hvala za komentare i odgovore a da li mozes da objasnis ovo u vezi frekvencije memorije koju proizvodjac daje specifikacijom 1333oc 1600oc i ostale.Da li to znaci da ako na plocu koja 1333oc podrzava mogu staviti ram 1333 frekvencije i da radi na toj frekvenciji ili cu morati klokovati naknadno da bi radio na toj frekvenciji...Znaci zanima me samo Oc sta podrazumjeva i pod kojim uslovima to radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam 2 pitanja:

1. Te Latencije, jeli bolje da su veće ili manje?

2. 9-9-9-24-2N ,  što je ovo 2N?

0 0 hvala 0
15 godina

Bolje da su manje ! Također si procitaj prve postove ove teme !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vjerojatno necu imat problema s ovom memorijom http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051210151 ali ne skodi da pitam. Maticna je Asrock p55 extreme4.

Hvala.

Friends will be friends, When you're through with life and all hope is lost, Hold out your hand cos friends will be friends right till the end.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nećeš, bit ce OK !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje, ako na sada postojeća 2gb rama dodam jos 2gb, koliko bi moj Win 7 32 bit. registrirao da imam i koliko bi moje računalo koristilo rama u radu?

Hvala.. :)

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Zeppe kaže...

Jedno pitanje, ako na sada postojeća 2gb rama dodam jos 2gb, koliko bi moj Win 7 32 bit. registrirao da imam i koliko bi moje računalo koristilo rama u radu?

Hvala.. :)

~3.25Gb

Ofc.
15 godina

Koristio bi 3.25 gb

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Koristio bi 3.25 gb

Aha, onda je jedina solucija upgrade na 64 bitni sistem?

15 godina

Da i onda mozes stavit onolko kolko ti maticna podrzava !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
comefly kaže...

Ok Fero hvala za komentare i odgovore a da li mozes da objasnis ovo u vezi frekvencije memorije koju proizvodjac daje specifikacijom 1333oc 1600oc i ostale.Da li to znaci da ako na plocu koja 1333oc podrzava mogu staviti ram 1333 frekvencije i da radi na toj frekvenciji ili cu morati klokovati naknadno da bi radio na toj frekvenciji...Znaci zanima me samo Oc sta podrazumjeva i pod kojim uslovima to radi?

znaći da memoriju moraš ocat u biosu odabirom frekvencije , latencije i voltaže koju podržava memorija koju si budeš kupio, a sve je navedeno na specifikaciji memorije koje su latencije i voltaža koju možeš maksimalno odabrati ali mislim da memorija ddr3 radi na 1.50V.

ovdje ti govorio overclocku i pokazuje sto treba raditi kao i na ovom linku
.

Za overclock memorije koristi bios kao i Cpu Z da vidiš trenutnu frekvenciju kao i overclockanu frekvenciju memorije, prati temperature sa nekim od programa i koristi test za memoriju nakon overclocka memtest86. Sve ovo radiš na svoju odgovornost.

Lp.

Fero
14 godina
protjeran

Meni treba memorija pod hitno. Imam 4GB sada.

Video sam na Newegg i Amazon Dominator GT 2x4GB 1866 za 119$, ista je cena na oba sajta.

Ali sta vredi... Kako bi mi leglo 8GB tog, da prodam ovaj Kingston. Uhhhh.

Prezirem ovaj balkan i nacin poslovanja ovde, kod nas i ne zalazim vise u prodavnice dok Corsair se ne pojavi.

Razmisljam se da odem na Corsair Forum da zamolim ljude da im prebacim 100e preko banke da kupe memoriju i kada posalju ako treba jos nesto sitno za shipping  i za mesec-dva jos 2x4GB isto tako i da zavrsim pricu memorije za Z77.

Ovako cu ostati na 4GB jer ja kakav sam nema sanse da kupim drugo makar stavili 30e za Patriot recimo 16GB u Srbiji. 

To je ekstra povoljno jer kada pogledam cene po nekim radnjama neke manje zemlje kao da su u transu sa Dominatorima one su jos u Triple Channel dobu sa cenom kao kada se pojavio. Ljudima se ne isplati tu plocu da kupuju i CPU a ne da daju 150-180e za 3x2GB Dominatora GT. Bolje da to gazde nose kuci odmah jel prodati nece. Sada za 220e ima da se nadje 16GB skoro, malo vise za 250e recimo.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 7:17 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Bolje da su manje ! Također si procitaj prve postove ove teme !

Pročitao sam al ništa uvezi 2N nisam našao. Ako nije problem da neko ukratko objasni o čemu su tu radi?

14 godina

S obzirom da mi na Celeronu memorija ne ide preko 1066 mhz malo sam se poigrao sa 2X2GB Ripjaws kitom od G.SKILL.Evo i kako je zavrsio na CL5 i 1066 mhz.

1 0 hvala 0
15 godina

2N is the command rate (CR) and is the time it takes a signal in memory to be issued to a ram module.

Ili na nasem jeziku : 2N je naredba stopa (CR) i vrijeme koje je potrebno da se signal u memoriji   izdaje na RAM modul. Google prevoditelj !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Evo male pomoći što znaće brojevi na memoriji i na naljepnicama memorije i pakiranja ovaj link je za Kingston memoriju ddr2.

http://legacy.kingston.com/channelmarketingcenter/valueram/literature/MKF_1240_ddr2_Identifying_VRmemory.pdf

Fero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

2N is the command rate (CR) and is the time it takes a signal in memory to be issued to a ram module.

Ili na nasem jeziku : 2N je naredba stopa (CR) i vrijeme koje je potrebno da se signal u memoriji   izdaje na RAM modul. Google prevoditelj !

Ovo je zapravo po meni najvaznija latencija, fino utice na perfomanse.

15 godina
neaktivan
Evo imam jos jedno pitanje. Dali je moguce unaprijediti svoj 32 bitni Win 7 os na 64 bitni prije postavljanja dodatnih ram plocica bez ikakvih problema povezanih uz to? Hvala. ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zeppe kaže...
Evo imam jos jedno pitanje. Dali je moguce unaprijediti svoj 32 bitni Win 7 os na 64 bitni prije postavljanja dodatnih ram plocica bez ikakvih problema povezanih uz to? Hvala. ;)

Da, zasto ne ! Nebi trebalo biti nikakvih problema !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Zeppe kaže...

Da, zasto ne ! Nebi trebalo biti nikakvih problema !

Samo se malo raspitujem. :)

Hvala!

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Haf932 kaže...

Ovo je zapravo po meni najvaznija latencija, fino utice na perfomanse.

Leopard_st možeš li mi ti malo objasnit 2N? Vidio sam da se latencije oznacavaju sa 4 brojke (npr. 4-4-4-12) al sam vidio RAM memorije koje imaju 5 brojeva (npr. 8-11-11-31-2N) ili 4 brojke al da je 2N zadnja (npr. 11-11-11 2N). Kakve su te memorije? Jesu li bolje ili lošije od običnih? Kod ovih gdje su 4 broje a 2N zadnja, jel zadnja latencija = 2N ili je nema ili što? Nerazumijem se baš u to i želio bih znati pa ako nekome nije problem da mi objasni?

17 godina
neaktivan

Savjet za kupovinu RAM memorije za prijenosno računalo.

Imam Lenovo X300 i tražim 2x4 GB PC-5300 DDR2 667MHz SO-DIMM CL-5 200 pin.

Imam ponudu od ADM-a i to:
Super Talent DDR2-800 SODIMM 4GB Notebook Memory T800SB4G_V
Cijena oko 600 kn.

Može li mi netko reći kakva je memorija ili ako netko zna gdje bih mogao nabavitit od Kingstona ili
nekih drugih proizvođača.

I u Finderu ima od proizvođača HYNIX, koja je dosta skuplja oko 800 kn u gotovini po komadu.
2x4 GB PC-5300 DDR2 667MHz SO-DIMM CL-5 200 pin.

Svaki savjet bi dobro došao. :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imam ovaj ram http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10104 i stavio bi još jedan od 4 gb ali ovakav http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10923,kompatibilno?razlika je samo u heatsinku zar ne?

BF3 FlamingKing
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da, razlika je samo u heatsinku ! Venegance Blue Venegance Blue Low Profile !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Razlika je samo u visini. Ako ti ne treba 1.5V RAM, onda si radije uzmi Kingston HiperX Blue 2x 4GB 1600MHz CL9 1.65V.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice