Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.062.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

pozz.

kupil bi 2x4gb rama sad dok su jeftini pa me zanima dal imate kakva iskustva sa ovom memorijom i dal se isplati uzeti.

thx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko vidim ta memorija nije na listi podrzanih ako se radi o ASRock 890GX Extreme 3 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Haf932 kaže...

Koliko vidim ta memorija nije na listi podrzanih ako se radi o ASRock 890GX Extreme 3 !

hmmm,vidim i ja sad da nema te memorije na listi,ali uopće nema mushkin memorije malo čudno.

14 godina
neaktivan
jura kaže...
Haf932 kaže...

hmmm,vidim i ja sad da nema te memorije na listi,ali uopće nema mushkin memorije malo čudno.

Niš čudno, pogledaj moj post iznad.

Slobodno uzimaj dok je cijena kakva je, memorija je OK, za te pare, 260Kn bolju novu nećeš naći i bez problema će šljakat na tvojoj ploči.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
17 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Niš čudno, pogledaj moj post iznad.

Slobodno uzimaj dok je cijena kakva je, memorija je OK, za te pare, 260Kn bolju novu nećeš naći i bez problema će šljakat na tvojoj ploči.

ma budem još videl.glupo mi je kupovati,a ne znam 100% ako mi bude radilo na toj ploči.

14 godina
neaktivan
jura kaže...
Caesar et Brutus kaže...

ma budem još videl.glupo mi je kupovati,a ne znam 100% ako mi bude radilo na toj ploči.

Da, radit će 100%.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
13 godina
neaktivan

po onome sta sam ulovio u googlu ovo 

http://www.ajtikupi.hr/pd/0130915/mem-ddr3-4gb-2133mhz-2x2-hyperx-genesis-grey-kingston------ddr-4gb-2133mhz-hyperx-genesis-latencija-cl9-napajanje--1.wshtml

je dobra memorija i kupio bi je te upario sa http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10929 i 2600k

no zbunjuje me i nerazumijem razliku izmedju navedene memorije i ove http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000038495

koja je razlika i dali to sve skupa drzi vodu?

dao bi do 2000kn za ram koji mora biti 2133mhz i namjeravam staviti ivy bridge kad dodje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kolac kaže...

po onome sta sam ulovio u googlu ovo 

http://www.ajtikupi.hr/pd/0130915/mem-ddr3-4gb-2133mhz-2x2-hyperx-genesis-grey-kingston------ddr-4gb-2133mhz-hyperx-genesis-latencija-cl9-napajanje--1.wshtml

je dobra memorija i kupio bi je te upario sa http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10929 i 2600k

no zbunjuje me i nerazumijem razliku izmedju navedene memorije i ove http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000038495

koja je razlika i dali to sve skupa drzi vodu?

dao bi do 2000kn za ram koji mora biti 2133mhz i namjeravam staviti ivy bridge kad dodje

ne kužim kaj te zbunjuje u svezi te memorije?

posve iste memorije različite cijene.

evo ti još jeftinija u protisu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 12:52 (jura).
17 godina

Po ovome je to jedna te ista memorija, samo na ajtikupi nedostaje još podataka, koji je to točno artikal da bi se znala (ako je uopće ima) razlika. Pošalji im mail pa ih pitaj, iako je vrlo lako moguće da je to jedna te ista memorija samo je negdje skuplja, negdje jeftinija.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
13 godina
neaktivan

hm o_0 cini se da je neka greska, na nabavi obisno izlista iste komponente u jednu skupinu a meni se te kingston prikazuju kao dvije i sa razlicitim cijenama a ovih iz protisa o_o uopce nema. sreca da je tu forum{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kolac kaže...

hm o_0 cini se da je neka greska, na nabavi obisno izlista iste komponente u jednu skupinu a meni se te kingston prikazuju kao dvije i sa razlicitim cijenama a ovih iz protisa o_o uopce nema. sreca da je tu forum{#}

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051210162

Zasto ovu ne uzmes?

Ofc.
13 godina
neaktivan

mislim da je losiji od tog kingstonovog, nesto je sporiji svakako

0 0 hvala 0
13 godina

imam procesor intel pentium socket775,intel945pl+ich7 fsb800,dual ch     zanima me koju da kupim memoriju od 1 GB rama   inace se bas nekuzim u to ali bih je trebao jer imam ugradjen samo 1G rama a na windows 7 sam      hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovo planiram uzeti sutra ima li ko kakva misljenja ili preporuku, savjet...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10784

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
perudi kaže...

ovo planiram uzeti sutra ima li ko kakva misljenja ili preporuku, savjet...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10784

Zasto ciljas na tako niske latencije?

Ofc.
14 godina
neaktivan

bez posebnog razloga bitna mi je i boja znam da je povrsno ali eto vjerujem da ce se moci bolje klokat mozda grijesim nema za nabavit taj isti model u pola cijene koji je bio sa vecim latencijama 9-9-9-24 koji sam prvo mislio uzet

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 23:38 (perudi).
16 godina

ja imam dvije memorije od Nanya Technology.Svaka je 512 MB(ddr2) i pise da ima DDR2-533(266 mhz) a druga DDR2-666(333 mhz).Htio bi dodat jos 2 GB jer imam dva slobodna slota,jel mi mozete preporucit dobru memoriju,da mi budu kompatibilne.

0 0 hvala 0
17 godina

Nemaš tu prevelike filozofije, teško ćeš uopće naći takvu staru memoriju na tržištu, šta god nađeš to i uzmi.

16 godina

Bok ljudi, ja sam uzeo 2x corsair, kaj velite na tu memoriju, dali se za te novce moglo uzeti kaj bolje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Blade18 kaže...

Bok ljudi, ja sam uzeo 2x corsair, kaj velite na tu memoriju, dali se za te novce moglo uzeti kaj bolje? 

Odlican izbor , dobri hladnjaci na njoj, 5 god gare i kud ces bolje !

Music As A Weapon !!
15 godina

Ajd napisi koju imas maticnu , al mislim da bi trebalo bit OK !

Music As A Weapon !!
16 godina

0 0 hvala 0
15 godina

Podrzava max. do 667Mhz stoga uzmi onda OVU ili mozes jeftino naci u oglasniku !

Music As A Weapon !!
16 godina
moderator
Haf932 kaže...

Podrzava max. do 667Mhz stoga uzmi onda OVU ili mozes jeftino naci u oglasniku !

bezveze mu preporučuješ skuplju memoriju, a radit će mu ona

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan

Budući da se tema zove kako se zove, imam želju (a i potrebu!) naučiti malo više o izboru memorije!

Primjer:

Koja bi bila najbolja memorija za Phenom II X6 1055, AMD FX-Series X8 8150, Intel Core i5 2500K?

Dakle memorije s obzirom na proizvođača, što nude s obzirom na cijenu, i frekvencija?

ADM, LINKS

Znači na osnovu kojih parametara birati najbolje moguće?

Kako uzeti u obzir frekvenciju? A kako kompatibilnost s obzirom na platformu i preporuke proizvođača?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Budući da se tema zove kako se zove, imam želju (a i potrebu!) naučiti malo više o izboru memorije!

Primjer:

Koja bi bila najbolja memorija za Phenom II X6 1055, AMD FX-Series X8 8150, Intel Core i5 2500K?

Dakle memorije s obzirom na proizvođača, što nude s obzirom na cijenu, i frekvencija?

ADM, LINKS

Znači na osnovu kojih parametara birati najbolje moguće?

Kako uzeti u obzir frekvenciju? A kako kompatibilnost s obzirom na platformu i preporuke proizvođača?

Nema neekog kompliciranja s memorijom.Ja obično uvijek biram najjeftiniji,RAM je RAM.Razlika između 1333 i 1600 MHz se ni ne osjeti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
15 godina

A ja također gledam trajanje jamstva , da ima lijepi  hladnjak i da mi se uklapa s drugim komponentama i kucistem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
XXX-Man kaže...
Haf932 kaže...

bezveze mu preporučuješ skuplju memoriju, a radit će mu ona

znaci slobodno mogu uzet onu jeftiniju:)

16 godina
moderator
cale kaže...

znaci slobodno mogu uzet onu jeftiniju:)

da, samo će radit na manjoj frekvenciji, onoj koju matična podržava

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice