Imam 2x4gb rama.. u koji slot je najbolje staviti rame? negdje sam procita da rami u 2. i 4. daju bolje performanse.. Sto vi mislite, koje slotove koristiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavi ih u slotove koji su ti iste boje.
1. i 3. ili 2. i 4. slot
Ja mislim da ti je malo 8GB...
Imam 2x4gb rama.. u koji slot je najbolje staviti rame? negdje sam procita da rami u 2. i 4. daju bolje performanse.. Sto vi mislite, koje slotove koristiti?
Koja ploča?
Uglavnom je stanje kod Intela u one bliže procu, kod AMD-a u one dalje od proca..ali to su ti mizerne razlike..ne isplati se zamarati time..
1. i 3. ili 2. i 4.
kak očeš
ma znam to, 1. i 3. slot su iste boje, 2. i 4. slot su iste boje. Nego zanima me u kojem ce rami bolje raditi, u 2. i 4. slotu ili 1. i 3. ?
Nema se tu šta previše filozofirati, stavi kekse u utore iste boje da imaš DC i amen. Sad jel to 1-2/1-3 moraš sam vidjeti jer se razlikuje od platforme do platforme.
EDIT: Nisam dugo refreshao
Svejedno ti je, stavi koju god kombinaciju hoćeš.
ma znam to, 1. i 3. slot su iste boje, 2. i 4. slot su iste boje. Nego zanima me u kojem ce rami bolje raditi, u 2. i 4. slotu ili 1. i 3. ?
Radit ce jednako
Ako nisu označeni posebno bojama,onda je sasvim svejedno u koje utore staviš ,radit će jednako.
Meni je na 990XA-UD3 označeno bijelom i plavom bojom pa sam u skladu s tim i montirao RAM memoriju.
Uglavnom, pogledaj u manual od ploče. Pisat će ti koji su preferirani utori.
EDIT: Pa ljudi, dajte čitajte pitanje...
99% mu je preporučeno 2-4 pošto su a) iste boje=DC i pod b) udaljeniji od socketa pa nebude problema ako slučajno potrefi RAM s visokim pasivcima i glomazan CPU cooler.
99% mu je preporučeno 2-4 pošto su a) iste boje=DC i pod b) udaljeniji od socketa pa nebude problema ako slučajno potrefi RAM s visokim pasivcima i glomazan CPU cooler.
Ma znam, ali Intel recimo preferira memoriju u stazicama bliže procesoru..
-svi. (tj i AMD) jer je to fizika.
-majstori vole postavljati dalje zbog prostora, ništa više. Razlike u performansama su na nivou hipotetskog sexa amazonske kornjače s alpskim jaglacom.
AMD često ima parove zajedno, 1-2 i 3-4, dok je kod intela obično 1-3, 2-4. U vrijeme tri DIMMa, bilo je i virtual dual itd.
U svim praviloma se popunjavanje počinje od najnižeg broja (to je sam smisao broja).
-majstori vole postavljati dalje zbog prostora, ništa više. Razlike u performansama su na nivou hipotetskog sexa amazonske kornjače s alpskim jaglacom.
AMD često ima parove zajedno, 1-2 i 3-4, dok je kod intela obično 1-3, 2-4. U vrijeme tri DIMMa, bilo je i virtual dual itd.
U svim praviloma se popunjavanje počinje od najnižeg broja (to je sam smisao broja).
U Manualu od moje matične piše da se preferiraju slotovi udaljeniji od procesora. Sad...tko je tu lud..
I mene je iznenadilo..
U Manualu od moje matične piše da se preferiraju slotovi udaljeniji od procesora. Sad...tko je tu lud..
I mene je iznenadilo..
U manualu od moje matične piše isto - preferiraju se slotovi udaljeniji od procesora .
Koja ploča?
Uglavnom je stanje kod Intela u one bliže procu, kod AMD-a u one dalje od proca..ali to su ti mizerne razlike..ne isplati se zamarati time..
Netacno, ja imam Intela i na mojoj ploci se preporuca da ako se koriste 3 sticka rama, da se stave sto dalje.
Koja ploča?
Netacno, ja imam Intela i na mojoj ploci se preporuca da ako se koriste 3 sticka rama, da se stave sto dalje.
Dakle zaključak - otvorite manual. LOL
Ili bar napišite koja je ploča, pa da to napravimo za vas..:P
-može neki link (manula s konkretnim navodom)?
-btw, koliko 'dalje' je 3 sticka rama .. (ako se misli na DIMM module i utore u primjeru su 4 i govorimo o parovima koji se podrazumijevaju za DC).
-može neki link (manula s konkretnim navodom)?
-btw, koliko 'dalje' je 3 sticka rama .. (ako se misli na DIMM module i utore u primjeru su 4 i govorimo o parovima koji se podrazumijevaju za DC).
"5. If you adopt DDR3 1800/1600 memory modules on this motherboard,
it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."
A2 i B2 su slotovi udaljeniji od procesora. To je iz manuala za moju matičnu. Stranica 15.
U mene je RE III ploca, i imaju crni slotovi koji su blize CPU, i crveni slotovi i manual kaze ako se koriste samo tri sticka da se stave u crvene.
Tako je isto bilo i sa UD7 plocom samo sto su tamo druge boje.
it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."
.
-da. To je za OC (van specifikacija MBO), izuzetak od normalnog pravila, zato je i navedeno.
Za sve normalne slučajeve ostaje pravilo po redosljedu označavanja. (ali je zanemarivo..)
Ne baš, manual od asus P67 ploča jasno navodi A2 i B2 kao preporučen raspored RAM modula.
Ne baš, manual od asus P67 ploča jasno navodi A2 i B2 kao preporučen raspored RAM modula.
Je, zaključili smo već da nema univerzalnog odgovora. Pogledat u manual i rješena stvar.
Znam da je na mojoj AsRockici pisalo dalje od procesora. Kod jedne pak ploče s Intel socketom sam pročitao bliže, pa sam si eto pokopčao kako mi je bilo logično..
Kupi još 2x4bg ram-a i riješio si dilemu....tak sam ja :)