Umro VX550, koje sad?

poruka: 4
|
čitano: 1.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Umro VX550, koje sad?

Danas mi je umrlo napajanje iz naslova (komp ne daje znakove života) nakon dvogodisnje borbe s njim. Naime, nakon par mjeseci napajanje je pri paljenju "verglalo" odnosno paljenje kompa je trajalo i do 2  min (do prvog bios beepa). Nakon reklamacije ADM je kao promjenio napajanje u što sumnjam. Sve sam to još trpio dok se u zadnje vrijeme nije počeo komp gasiti sam od sebe (kao dok nestane struje). Pokušao sam i sa nekim starim UPSom ali nije šljakalo. Sumnja je ostala u napajanje ili matičnu (moje računalo). U međuvremenu se verglanje produžilo i do 15ak min. Kako se napajanje čulo u obliku pucketanja dok je komp bio ugašen i po nekoliko sati sve je upućivalo na VX550 problem. Sutra idem kupiti novo (nadam se da je krepalo samo napajanje) pa tražim preporuku. Koliko gledam u Hangaru (Koprivnica) sve su neka noname osim Zalman kojeg znam samo po coolerima. Ako u ovom dućanu nema ništa za mene idem dalje.

Najbliže što sam našao na youtube je ovo:

S tim da moje napajanje zavergla do razlicite jacine (ne samo start). Cooleri se vrte i po 10 sec dok opet ne stane, uzima zrak i kreće opet. Tako i LEDica za paljenje i ona na matičnoj sa kodovima radi. Znači jako neredovito i nejednako "dobivanje" struje. Dok napokon dođe do bios beepa (x minuta) onda radi. Sve dok se ne ugasi nakon x sati.

Za pucketanje (dok je komp ugašen) nisam našao video ali najsličnije bi bilo kucanju zidnog sata npr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Umro VX550, koje sad?

Niti u ludilu ne trošiti novčeke kad je jamstvo sigurno tu (ako ništa drugo, direktno kod Corsa ostvarivo, fin support ima) - ukoliko već ADM ne bi htio, ali svakako ga furaj ADM ponovno na reklamaciju i traži u zamjenu niti jedno drugo nego XFX Core 550W jer je to napajanje u rangu ovog Corsa, kako surovom snagom i kvalitetom, tako i cijenom približno, a budući da više nema VX550 na trištu koliko ja znam.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Umro VX550, koje sad?
Deleted.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 9:14 (Nello).
15 godina
Umro VX550, koje sad?

To napajanje ima 5 god. jamstva , ako je jos pod jamstvom reklamiraj ga ponovo !

Kaj se tice kupovine napajanja u KC u Hangaru imas Realpower ECO 500W ! Kratki osvrt ! Ako hoces jace , ima i model od 600W !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice