Danas mi je umrlo napajanje iz naslova (komp ne daje znakove života) nakon dvogodisnje borbe s njim. Naime, nakon par mjeseci napajanje je pri paljenju "verglalo" odnosno paljenje kompa je trajalo i do 2 min (do prvog bios beepa). Nakon reklamacije ADM je kao promjenio napajanje u što sumnjam. Sve sam to još trpio dok se u zadnje vrijeme nije počeo komp gasiti sam od sebe (kao dok nestane struje). Pokušao sam i sa nekim starim UPSom ali nije šljakalo. Sumnja je ostala u napajanje ili matičnu (moje računalo). U međuvremenu se verglanje produžilo i do 15ak min. Kako se napajanje čulo u obliku pucketanja dok je komp bio ugašen i po nekoliko sati sve je upućivalo na VX550 problem. Sutra idem kupiti novo (nadam se da je krepalo samo napajanje) pa tražim preporuku. Koliko gledam u Hangaru (Koprivnica) sve su neka noname osim Zalman kojeg znam samo po coolerima. Ako u ovom dućanu nema ništa za mene idem dalje.
Najbliže što sam našao na youtube je ovo:
S tim da moje napajanje zavergla do razlicite jacine (ne samo start). Cooleri se vrte i po 10 sec dok opet ne stane, uzima zrak i kreće opet. Tako i LEDica za paljenje i ona na matičnoj sa kodovima radi. Znači jako neredovito i nejednako "dobivanje" struje. Dok napokon dođe do bios beepa (x minuta) onda radi. Sve dok se ne ugasi nakon x sati.
Za pucketanje (dok je komp ugašen) nisam našao video ali najsličnije bi bilo kucanju zidnog sata npr.