Pomoć pri izboru kućišta...

poruka: 18
|
čitano: 1.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ola...

Malo sam tražio po starijim temama i nisam baš našao neki iscrpan izbor kućište...

U glavnom trebam pomoć pri odabiru, moje staro kućište me dobro služilo 5 godina, ali

je malo premalo, ima slab protok zraka itd.

Tako da sam odlućio kupiti novo kućište (između ostalog)...

P evo u pra crtica što mora imati:

- izvanredan protok zraka

- podršku za minimum 2x prednja venta

- podršku za 1, poželjno 2, stražnja venta

- poželjno je da ima vent bočno ili gore ili oba

- midi tover, sve ATX matične

- pristojan dizajn

- po mogučnosti full aluminijsko ili samo maska

- bočni prozor

- dovoljno mjesta za najveće grafičke kartice

Cjena mora biti do 800kn (max 900, ok ajde, 1000, al probajte držati do 800)

Hvala =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Coolermaster CM-690 /možeš uz malo truda ugraditi dva prednja venta). Definitivno je to najbolje kučište sa najboljim sustavom protoka zraka (7x120mm ventova + ovaj što sam rekao) Nije skupa, a mislim da je jedno od najprostranijih mid-tower kučišta koja se nalaze jer prima i jako velike Quadro ili pak Fire GL kartice

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

cm690 , antec nine hundred

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav je Antec nine hundred, ima li smisla onaj još jaći iz serije?

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kučište ima loše sposobnosi za sređivanje kabela, dok se u CM-690 može iza ploče fino provesti kabele i imati urednu unutrašnjost. Još za CM-690 možeš kupiti prozirnu stranicu

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro, a jel postoje kakve jeftinije opcije, ajmo reći, koji je najbliži gore navedenim kriterijima,

a da je do 500 krznaša???

EDIT: Kakav je Antec Three Hundred....izgleda ok =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 23:37 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda CM-590, ali on nema prozirnu stranicu, ali ima ventove

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ću se odlučiti za Antec Nine Hundred =)

Naravno ako se ne pojavi netko sa boljim rješenjem!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hola, evo imaš i ovo: Thermaltake VC3000BNS Armor Jr. prije je bilo oko 800 kn sad je malo niža cijena, kučište je SECC steel, samo je maska aluminijska.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć pri izboru kućišta...

Jako loše kučište. Imam ga ja u jednoj drugoj konfi. U njega ne mogu stati GTX260/275/280/5 kartice ili Radeon 4870X2 ili bilo koja kartica sa većim coolerom (moja 4870 sa Musashiem ne može stati)

Rashladni sustav je loš (samo 2 venta, a autor želi malo više)

Slagati kabele unutra je gotovo nemoguče i FP konektori su jako loše izvedeni

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Jako loše kučište. Imam ga ja u jednoj drugoj konfi. U njega ne mogu stati GTX260/275/280/5 kartice ili Radeon 4870X2 ili bilo koja kartica sa većim coolerom (moja 4870 sa Musashiem ne može stati)

Ha dobro, samo je prijedlog - tema je pomoć pri izboru kučišta, neće svi stavljati Crossfire i 4870x2 kartice, a po recenzijama nije uopće loše.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
17 godina
neaktivan

Malo sam više pronjuškao po ostalim temama, i mislim da CM 690, Soprano DX i Armor Jr.

otpadaju, Antec three hundred mi je dosta neuvjerljiv, sada me još samo brine cable management....

Dali je to dobro rješeno kod Anteca Nine Hundred, ako je, 99% da ga uzimam kroz 20 dana!

Hvala svima!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zvekan kaže...

Dobro, a jel postoje kakve jeftinije opcije, ajmo reći, koji je najbliži gore navedenim kriterijima,

a da je do 500 krznaša???

EDIT: Kakav je Antec Three Hundred....izgleda ok =)

odlično kučište, ja ga imam. stane gtx 295, dobro hlađenje. nema prozirnu boćnicu ali svejedno dobro izgleda. možeš stavit dva venta naprijed, jedan je gore, jedan odiza, prostrano kućište sa odličnim hlađenjem. Moja preporuka

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan
The_Goc kaže...
Oly_E3 kaže...

Ha dobro, samo je prijedlog - tema je pomoć pri izboru kučišta, neće svi stavljati Crossfire i 4870x2 kartice, a po recenzijama nije uopće loše.

Nisam rekao da će raditi CF netko, nego da niti jedno obična GTX260 kartica ne stane unutra (jedva 4870 i to u milimetar. I ja sam slijepo gledao review za njega i skoro sam ga u more bacio kada sam vidio što je to.

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan

Poštovanje svima,novi sam ovde te moran reagirat na ovo:

"U njega ne mogu stati GTX260/275/280/5 kartice ili Radeon 4870X2 ili bilo koja kartica sa većim coolerom (moja 4870 sa Musashiem ne može stati)"

Može unutra stat kartica od pola metra ako triba,ako znaš kako :) 

http://www.tweaknews.net/reviews/ttarmorjr/index6.php

"Rashladni sustav je loš (samo 2 venta, a autor želi malo više)" Ako napraviš nešto ovako imaš 3 i dobru promaju unutra

17 godina
neaktivan

Ništa, evo samo javljam da sam uzeo CM 690...

Naime došao sam u Links i sve mi je bilo jasno kada sam skinuo kućišta

sa police i stavio ih jedno do drugog te otvorio!

Nine Hundred mi je izgledao malo i zagušljivo =/ naspram CM 690 sa

kojim sam jako iduševljen, i hladi odlično!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

soprano rs101 ti je dobro kućište ,uz njega dobiješ ventilator, a ima mjesta još za tri ventilatora,a i veliko je i za najveće grafičke kartice...

RIDER
16 godina
neaktivan
dumanis kaže.

Poštovanje svima,novi sam ovde te moran reagirat na ovo:

"U njega ne mogu stati GTX260/275/280/5 kartice ili Radeon 4870X2 ili bilo koja kartica sa većim coolerom (moja 4870 sa Musashiem ne može stati)"

Može unutra stat kartica od pola metra ako triba,ako znaš kako :) 

http://www.tweaknews.net/reviews/ttarmorjr/index6.php

"Rashladni sustav je loš (samo 2 venta, a autor želi malo više)" Ako napraviš nešto ovako imaš 3 i dobru promaju unutra

Da može stati jedino ako maknem nosač za diskove. To sam i imao namjeru, a nisam, jer nisam želio stavljati diskove u mjesta za floppy jer bi bilo previše kabela na sve strane. Jedva matična stane unutra. Točno da nema više prostora za mrava na rubovima matične (ove P5Q-E, a MA-770-UD3 je ipak malo manja pa je stala)

No nije najveći problem to što je kučište samo po sebi loše za neke stvari, nego je bilo 800kn kada sam ga kupio, a mogao sam za 200kn u Autronicu kupiti slično kučište (ona CCT, je da su slabije napravljena, ali nude isto što i ovaj). No sada imam u njemu komponente koje nisu prezahtjevne po pitanju pregrijavanja, pa više niti ne gledam kučište. CM-690 nudi mnogo više nego Armor Jr., a i inače kada sam malo bolje pogledao TT Mid tower kučište vidio sam da nisu baš bajna (dok su Full tower jako dobra)

Moj E-3 ima dobre ISO performanse jer pije Iso Sport svaki dan :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice