Kako ugradit napajanje?

poruka: 7
|
čitano: 4.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Kako ugradit napajanje?

Imati ću LC Power Warmachine X kućište koje ima mogućnost ugradnje napajanja na dva načina.

Napajanje se ugrađuje dolje, kao kod svih modernijih kućišta, i navedeno kućišta ima rupe za dva položaja napajanja.

Mene zanima kako bi bilo najbolje i najefikasnije ugradit napajanje, sa ventilatorom od napajanja prema gore ili prema dolje?

Po nekoj logici bi bilo bolje da je ventilator napajanja usmjeren prema gore zbog toga da izvlači topli zrak iz kućišta van kroz sebe tj. napajanje.

Ali onda je tu i veće zagrijavanje napajanja.

Uglavnom, da ne kompliciram, vent od napajanja prema gore ili dolje?

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kako ugradit napajanje?
Nije u napajanju ventilator "prema van", nego Usisava. Shodno tome, u pravilu je bolje da usisava sa dna, tu je hladniji zrak. Ako na dnu ima dovoljno mjesta za usis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako ugradit napajanje?
Mislio sam da napajanje ugradim tako da ventilator napajanja USISAVA zrak iz kućišta i izbacuje ga sa doljnje strane kućišta.

To mi je jedina dilema, kada već na tom kućištu postoji mogućnost ugradnje na dva načina...
Gaming is Life!
17 godina

Neće li ti se u tom slučaju napajanje i grafička otimati za zrak?

Ja sam na svom kućištu tako držao dok nisam okrenuo napajanje da vuče odolje.

I mislim da je tako bolje jer je tada napajanje samostalan sustav (ne utječe na grijanje ostatka komponenti).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan
Kako ugradit napajanje?

Napajanje moraš promatrati kao zasebnu cjelinu!

Dakle, ugradi ga tako da uvlači hladni zrak ispod kućišta i ispuhuje ga van. Na taj način će se samo napajanje bolje hladiti (neće biti u 'kontaktu' sa ostalim zrakom u kućištu, dobro hoće napajanje kao kutija, ali ne i njegovi dijelovi), a za hlađenje unutrašnjosti kućišta koristi ventilatore koji se ugrađuju bilo sa prednje, stražnje, bočne, donje ili gornje strane kućišta!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
godo kaže...

Napajanje moraš promatrati kao zasebnu cjelinu!

Dakle, ugradi ga tako da uvlači hladni zrak ispod kućišta i ispuhuje ga van. Na taj način će se samo napajanje bolje hladiti (neće biti u 'kontaktu' sa ostalim zrakom u kućištu, dobro hoće napajanje kao kutija, ali ne i njegovi dijelovi), a za hlađenje unutrašnjosti kućišta koristi ventilatore koji se ugrađuju bilo sa prednje, stražnje, bočne, donje ili gornje strane kućišta!

Takav prisutp, iako u teoriji dobar, ima problem.

Ako je ventilator postavljen prema dolje u kućištu sa napajanjem na dnu, onda protok zraka bit glasniji. Što je jasno jer ako ide isti protok zraka kroz manje rupe, zrak mora bit pod većim tlakom => bit će glasniji. Mislim da je to ona bernoullijeva jednadžba za protok fluida.

Zaključak je sljedeći => ako šasija ima dovoljno mista na dnu i ako napajanje direktno ne dira dno šasije, onda je dobro i za protok zraka i buku. Inače će bit glasno ka helikopter, pogotovo pri vršnom opterećenju.

Zanimljivo kako nitko to ne komentira, googla sam barem sat vremena. Svi spominju temperature i protok zraka, a nitko ne spominje buku.

TL;DR - ako je ventilator napajanja postavljen top-down na dnu šasije, onda je GLASNIJI zbog višeg tlaka da bi se zadržao isti protok zraka na manjoj površini presjeka zračnog kanala. O temperaturama ne znam, mislim da su grafičke kartice pinku hladnije.

HONDA: THE POWER OF DREAMS
13 godina
neaktivan
Kako ugradit napajanje?

Vidim da imas isto kuciste kao ja na profilnoj (dobar izbor) ugl napajanje okreni da vent bude dole jer ono je zasebni sistem i samo sebi uzima hladni zrak i hladi se -ima dosta prostora ispod za napajanje a i ovo kuciste ima dobar protok zraka sa svojih 4 po 120cm i jednim od 220cm neces imat problema sa temperaturom jer je kuciste stvarno kako oni zovu extreme airflow

F.E.A.R=f**k everything and run
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice