- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
heilige
jel mi mozes reci koaj je razlika izmedu ova dva napajanja?
Seasonic je u ovom slučaju puno jače napajanje sa boljom iskoristivošću te stabilnijim naponima. Također ima bolju zaštitu od prenapona.
Ugl corsair cx430 se muči sa hiend grafama a seasonic 430 ne. Napominjem seasonic je puno jače i izdržljivije napajanje u ovom slučaju.
Pravo pitanje je za što ti treba napajanje, jel dat 500+ kn za nekakv uredski komp je čisto bacanje novaca.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Dok sam listao reviewe za najpopularnija napajanja (Corsair, XFX, Seasonic, OCZ) naisao sam na zanimljive podatke.
Naime, XFX PRO 750W i Corsair TX 750W V2(vjerojatno i 650, 550W iste serije) su potpuno identicna napajanja unutra i sto je najbolje oba zapravo proizvodi Seasonic. :)
Jedina razlika je u rasporedu nekih konektora.
Oba imaju 80%+ bronze certifikat.(u praksi 82% min - 86%max eff. kod 60-80% loada. 80,5% eff na 100% loada, dakle 750W )
Maximalno mogu datii 900W nakon cega zastite naprave shutdown.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-TX750-V2-Power-Supply-Review/1227/10
Mali off, ali cisto da pomognem nekome tko se dvoumi izmedju XFX PRO, Seasonic bronze i Corsair TX PSU.
Cak i cijena im je u USA ista(100$), znaci ako je kod nas razlika u cijeni slobodno uzeti jeftinijega.
Ne znam ko god da pravi ja bi za 550W izabrao X-560 pa nema sanse nesto drugo. Malo je djavolski dobro. Oko 120$ je mislim.
Ono napajanje je ekstra. a preko Corsair AX. Taj fan na Sesonicu je mnogo dobar i mnogo skuplji nego ovi ostali koji su 5e a on preko 30e ja mislim.
Ali preko 650W bi presudilo 7 god garancije za AX seriju koja mi se svidja bas.