Ko je uopće reko da nešto fali? Uostalom ,jel te netko tjera na Osmicu?
- A klasični desktop je samo opcionalan i pitanje do kada će biti uključen.
Ostale gluparije sam već komentirao, ali zanima me odakle ti ovako nadnaravno glupa konstatacija? Koji "ugledni stručnjak" je to napisao i gdje?
AAAAAAAA OMG ovo nisam ni vidio.
Koja arogantna bezobraština! Nije ni čudo da vam brod tone...
Tonči Ballmer.
Ko je uopće reko da nešto fali? Uostalom ,jel te netko tjera na Osmicu?
Normalno da ne fali ništa. Ne tjera me nitko. Laku noć.
Evo nečeg zanimljivog, citiram:
Postoji još jedan, legalni način kojim se može izbjeći plaćanje pune cijene za novi OS. Iz Microsofta su potvrdili da će svi koji instaliraju Windows 8 Release Preview imati mogućnost nadogradnje na punu verziju za 40 dolara. To je odlična prilika da provjerite odgovara li vam novi operativni sistem te istovremeno uštedite koju kunu.
http://www.tportal.hr/scitech/tehno/203628/Potvrden-izlazak-Windowsa-8-u-listopadu.html
Kod mene je već instaliran, radi perfektno.
EDIT: Bolje nego pirat 7.
Evo da i ja dodam svoja dva boba.
Vrtim ovaj 8CP na svom kucnom serveru od izlaska, i mada vecina programa radi kako treba i uz dodatna postelavanja sve nakraju propadi, ja ustvari nisam uspio naci nitijedan konkretno dovoljno dobar razlog da zamjenem itijedan od svojih PC-a (redom imam XP, 7, macos, ubunto, arch). Ustvari, kao profesionalac u IT industriji smatram da je metro nedostatan zamjenuti start (mene nesmeta, ja ga ne koristim, ali vecina drugih da). Ono sto mi se svida kod 8 je mogucnost pauziranja C/P operacija, nesto manje zauzece radne memorije, nesto bolja optimalizacija samog OS-a. Nazalost sve ovo idalje nije neki ogroman pomak nabolje, barem je to moje misljenje da bi se se okrenuo 8-ci u dnevnom radu. Kad kazem nesto bolje od 7-ce to i nije toliko vidljivo u svakodnevnom radu, tako da i na relativno slabom procesoru AMD e-350 s 4GB ddr3 vidljiva razlika je svega velicine 5% u odnosu na 7. Sutra reinstaliram ovaj stroj nazad na Win Server 2K3, nekako sam bio najzadovoljniji s njim.
Zaboravih dodat, ovaj start Meni se lako moze dodat, ja sam koristioo freeware program ViStart i radi sasvim zadovoljavajuce. Postoji i niz drugih opcija kao ToolBar s startnim meni-om
Slozil sam si 7 optimalno i imam image tak da ak kaj zmrdam za desetak minuta vracam 7 kak je bilo i gg.
Uglavnom ovu probat 8 ali na nacin da napraivim upgrade sa sedmice koja je poslozena kak spada.
Silverlight? Dajte ljudi...
Jedna od najvecih idiotarija ikad u IT-u.
Skupa sa Metro suceljem. No ok, Metro je sam po sebi stvar ukusa, u to ne ulazim. Napravljen je ponajvise radi tableta/mobitela, to je valjda i vrapcima na grani jasno. Isto tako je kristalno jasno da nije sucelje koje je "prirodno" za desktop racunalo. I koliko god taj Metro ipak bio stvar ukusa, Silverlight to nije. Silverlight je najveca gluparija ikad. I drago mi je da je njegov "vijek" gotov. Ukoliko ga je uopce imao.
Ne slažem se za Silverlight da je idiotarija.
Idemo u offtopic, ali samo da pojasnim svoj oštri raniji post:
Žao mi je da ta tehnologija nije upalila, znalci (ja nisam) kažu da je ciljano trebala biti superiornija Flashu (koji eto isto kao proprietary standard odlazi u povijest).
Ideja je bila odlična: standard brze vektorske grafike za web, ali i za offline. Pa za vektorske igrice (Zune, Xbox, mobile), pa sve do standalone appova i - zašto ne - elemenata sučelja.
I embedded/streaming video naravno; btw i BUG video (konačno) napušta Silverlight. Samo je još ovaj forum relikt prošlosti i "odanosti"...
Po meni, 2 su faktora zašto ova ideja nije upalila:
1. - Silverlight tehnologija je još jedan pokušaj u nizu nametanja "proprietary", strogo vlasničke tehnologije koja bi trebala postati "wide standard". Čini mi se da je upravo TO "došlo Flashu glave", unatoč masovnoj raširenosti i gotovo svjetski nametnutom standardu.
Osim šarade sa Moonlightom, bilo je izgledno da Microsoft sa Silverlightom želi zadržati svu moć, patente, autorska prava, licence... strogo pod vlastitom vlasničkom kapom.
Nažalost (za njih, a možda i za nas glede Silverlighta), ovo je 21. stoljeće i to više ne prolazi.
2. - OSNOVNI MOTIV:
Unatoč jasnoj slici što je SL trebao biti, čitava priča oko Silverlighta, ali i ostalih pripadajućih (vrlo dobrih!) naprasno ugašenih proizvoda - programa za klasično / vektorsko crtanje itd. djeluje kao da je MS prvenstveno išao napasti/uništiti Adobe(+ exMacromediu) i Flash, Illustrator i Photoshop, a ne razviti vlastitu komercijalnu granu.
Kad je Flash prestao biti prijetnja - eutanizirali su vlastitu tehnologiju u koju su se kleli!
U stvari, Silverlight bi se moglo uzeti kao školski uzorak Microsoftove sistemske poslovne greške:
Ne otvaraju nova tržišta već žestoko napadaju najveće igrače na postojećim:
Silverlight -> Flash, IE -> Netscape (exMozilla), NET -> Java, WMA -> MP3, Xbox-> PlayStation, Zune -> iPod, Lumia -> iPhone, Surface -> iPad, Bing -> Google search, SkyDrive -> DropBox, MS Cloud -> Amazon EC2 itd.
(EDIT - upravo su me podsjetili: Microsoft TrueType fontovi [TTF] -> Adobe Type 1 fontovi, tu je bio čitav rat! Malo pozitive - nakon toga je usuglašen Open Type [OTF] standard.)
Svojedobno je (ako se ne varam, po sjećanju) Jerry Yang iz Yahooa rekao o vlastitoj tajni uspjeha: Radiš ono što radiš što dalje od Microsofta, i trudiš se biti nezamijećen. Kad MS okrene glavu prema tebi, prodaj/mijenjaj biznis.
Ali vremena su se promijenila...
Čeka nas "Windows 8 u kolovozu". Vidjet ćemo hoće li biti evolutivne promijene u MS politici.
Flash odavno smatram idiotarijom. Ta idiotarija umire, istina, potrajat ce, no i vise no ocito je vrijeme Flasha proslo.
Jedna jos veca idiotarija zvana Silverlight nije uspjela. Mislim, kako ce i uspjeti kada kopira vec postojecu idiotariju (uzmam trademark od sad na ovu rijec).
Tebi krivo sto nije SL uspio? Meni nije. Radio sam na istome i lako je uvidjeti koliko propusta i inih gluparija ima u toj "tehnologiji". A MS je poznat po brzom napustanju svojih proizvoda. Razloge si i sam objasnio. SL sam od samog pocetka istoga "mrzio", i nikad, ali ama bas nikad nisam shvacao pobornike istoga. Uglavnom je bila rijec o MS fanboysima koji svaki moguci proizvod MS-a gledaju kao novo cudo u IT-u.