Windowsi 8 u kolovozu

poruka: 71
|
čitano: 7.333
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 8 u kolovozu".
16 godina
neaktivan
Re: Windowsi 8 u kolovozu
Enkidu kaže... 
Tonči kaže...
Realno, Windowsi 8, osim u Metro dodatku umjesto Starta, nisu po ničemu drugačiji od Sedmice.

Razlika je u više manje svemu !? Start meni je najmanje bitna stvar.

Po onome što sam čitao (nisam još probao sam pa možda nij sve tačno) npr. nema tooltipova (meni esencijalni korisni komadić OS-a), čak nema ni windowsa u tim Windowsima (svagdje kaže da u Metrou prozori su ili full screen ili u pozadini ili dva prozora dijele fullscreen).

Neki kažu pa desktop je i dalje tu, je kao posebna aplikacija, koju će vjerovatno ukinit u idućoj verziji ako nastave ovako, a i koliko sam skužio klasične desktop aplikacije i Metro aplikacije nisu međusobno izmjenjive.

A sam taj Metro interface sa golemim šarenim kvadratima je meni (i mnogima) nepodnošljivo estetski i ergonomski neprilagođen ljudskoj percepiji i interakciji. Shvaćam da su htjeli nešto radikalno novo (vidim da neki idiotski govore da je "icon grid" interface izum iPhone-a kad je ustvari nastao sa Windowsima preko deset godina ranije) ali ovo nije pravi put u ergonomskom smislu.

u biti isti si kao i recimo 90% ekipe s foruma koja redovito ima potrebu kokodakat da je vista (odnosno u zadnje vrijeme win8) smeće a nisu je probali nego su to pročitali na net.hr

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...
Friday kaže...

Baš me zanima koji su argumenti za prelazak sa sedmice na osmicu?

Meni je samo jedan dovoljan: 10:44 autonomije na X220 u odnosu na 9:05 sati autonomije s Win7. Inače, sam sustav je brži, odazivniji...

OK, ali ja za sebe ne vidim nikakav razlog da to učinim. Nisam spreman boriti se sa novim bubicama koje bi osmica mogla imati kao što ih uglavnom OS-ovi u početku imaju.

Meni sedmica na mom stroju radi super. Zna mi se dogoditi da imam pokrenute 3 virtualke, VS2010, SQL i da pri tom igram BF3 jer je bila "hića" na caspianu pa me ekipa zvala a nije mi se dalo zatvarati sve. I unatoč tome alt-tab radi bez greške, sve funkcionira i odziv je perfektan. Zato mi treba "nešto više" da bih prešao na osmicu. A da ne govorim kako iz aspekta nas developera prelasci na novi OS znaju biti mučni (ne samo OS nego i nove verzije razvojnih alata). Zato mi se čini da ću na sedmici biti dok god se ne pojavi nešto ključno kao npr novi DirectX. Jednostavno ne vidim razloga da "odem"...

Hmm, da. DirectX 11.1 je manja nadogradnja i nebitna relativno, ali je tu znatno bolji WDM 1.2 o kojem je svojevremeno pisao AnandTech. Meni je to simpatično, kao i ovo s baterijom. Svakako, razumijem odakle ideš i slažem se u gotovo svemu osim konačne odluke. Mene čak i "dijeli" situacija, jer mi neke stvari koje mi trebaju (CUDA) ne rade još kako bi trebale pa 8 imam paralelno.

Enkidu kaže...

Nope, as a matter of fact ne radi se o bloggerima, nego o ljudim kojima glavna karijera nije pisanje članaka po netu nego imaju uspješne karijere u IT biznisu i bez uvrede poznatiji su od tebe pa se i njihovo mišljenje u skladu s time više cijeni. I nemaju veze sa "frendovima".

Odavno mi nečija slava ne imponira i posve sam indiferentan na slavne pa mi taj argument na jedno ulazi i na drugo izlazi. I Ava Karabatić je poznata i daleko poznatija od mene, tebe i većine s ovog foruma skupa. Kad budemo mogli razgovarati o konkretnim osobama koje iza sebe imaju težinu sa, za temu važnim, UX-om poput Scotta Barnesa (http://www.riagenic.com) onda možemo diskutirati o težini mišljenja. Inače je Scott bivši "high-profile" MSFT i itekako ima što reći na temu tvrtke, Windowsa i Metroa. Pročitaj malo njegove objave da barem dobiješ dojam o doista bitnim komentarima.

Enkidu kaže...

Bože mili ako to ne vidiš ne znam di su ti oči. Vidi se sa tri kilometra, ne moš ni početi opisivati Win8 a da ne vidiš da je sve prilagođeno za touch interface a ne desktope sa tastaturom i mišem.

Krasno si ovo argumentirao, potkrijepio činjenicama, objašnjenjima, primjerima screenshota i bolje izvedbe i sl. No, iskreno, i dalje ne vidim ništa drugačije na mojim Windowsima 8 u odnosu na Windowse 7. Sustav je identičan prijašnjem.

Enkidu kaže...

Razlika je u više manje svemu !? Start meni je najmanje bitna stvar.

Po onome što sam čitao (nisam još probao sam pa možda nij sve tačno) npr. nema tooltipova (meni esencijalni korisni komadić OS-a), čak nema ni windowsa u tim Windowsima (svagdje kaže da u Metrou prozori su ili full screen ili u pozadini ili dva prozora dijele fullscreen).

Neki kažu pa desktop je i dalje tu, je kao posebna aplikacija, koju će vjerovatno ukinit u idućoj verziji ako nastave ovako, a i koliko sam skužio klasične desktop aplikacije i Metro aplikacije nisu međusobno izmjenjive.

A sam taj Metro interface sa golemim šarenim kvadratima je meni (i mnogima) nepodnošljivo estetski i ergonomski neprilagođen ljudskoj percepiji i interakciji. Shvaćam da su htjeli nešto radikalno novo (vidim da neki idiotski govore da je "icon grid" interface izum iPhone-a kad je ustvari nastao sa Windowsima preko deset godina ranije) ali ovo nije pravi put u ergonomskom smislu.

Neke stvari ne zastarijevaju jer su jednostavno ergonomski i funkcionalno optimalne pa ih ne treba pokušavati modernizirati. Auti sa okruglim kotačima su stari preko 100 godina, ali kockasti i trokutasti kotači jednostavno ne pale (nije da neki nisu probali, kao recimo Mythbustersi) osim ako staviš gusjenice na njih. Isto tako ono što neki nazivaju "icon grid" interfaceom je još uvijek najfunkcionalniji interface za ljudsku interakciju iako je prilično star.

"Po onome što si čitao"? Zaboga, pa ti komentiraš o propasti nečega što nikad nisi vidio! Nego, dobro sa si napokon konkretan:

- "nema tooltipova" - odakle ti to? Tooltipovi nigdje nisu otišli.

- "nema windowsa" - huh? Svašta, prozori su gdje su i bili.

- "desktop kao posebna aplikacija" - ovo je iz nekog humorističnog teksta? Desktop je gdje je i bio. Ništa se nije promijenilo, osim što je Start izbornik zamijenjen full-screen Metro Start plohom.

- "aplikacije nisu izmjenjive" - ??? kakve su to izmjenjive aplikacije? Metro i desktop aplikacije uredno dijele Clippboard, ako na to misliš. Čak se bez problema vrte na istom ekranu svaka na svojem dijelu.

- "golemi kvadrati mi nisu dragi" - Ok, nisu, ali tko si ti da sudiš o ergonomiji tog sučelja koje nisi niti probao na računalu ni tabletu za koji je namijenjeno, a kamoli da si UX/UI dizajner pa imaš kredibilitet suditi o ergonomskim odlukama (kao ni ja). Ja sam barem probao pa mogu reći da je meni bolje od sučelja konkurencije.

Cijeli niz gornjih "činjenica o Windowsima 8" je takva hrpa izmišljenih gluposti da sam još uvijek zapanjen. Windowsi 8 su u praksi isti kao Windowsi 7, samo što imaju dodatak koji možeš i ne moraš koristiti.

Enkidu kaže...

Onaj ko je ikad koristio Start meni kao glavnu metodu interakcije sa Windowsima je informatički nepismena osoba.

Anyway, poanta mog posta nije bila da raspravljamo o mom i tvom mišljenju o Win8, koja u krajnjoj liniji nisu važna nikome osim mene i tebe, nego o predviđanju financijskog uspjeha Win8.

A činjenica jeste da je prije izlaska Viste bilo puno kritika na njen račun, i ona je financijski razočarala (iako ne potpuno propala), a sad ima još više kritika na račun Win8, i od običnih idiota po netu, i od uglednih ozbiljnih informiranih profesionalaca. Pa izvuci sam svoj zaključak.

Ovaj tvoj komentar s nevjerojatnim nebulozama je razlog zašto se stvara takav dojam i zašto se "šire kritike" i zašto se komentiraju. Nešto što bih opisao kao viralnu glupost. Pitanje je samo radi li se o namjerno plasiranom hoaxu gluposti (konkurencija) ili čistom problemu Interneta kao takvog.

18 godina
odjavljen
cekpi kaže...

u biti isti si kao i recimo 90% ekipe s foruma koja redovito ima potrebu kokodakat da je vista (odnosno u zadnje vrijeme win8) smeće a nisu je probali nego su to pročitali na net.hr

Vista je meni radila ko metak! Bez BSOD-ova, rušenja, smrzavanja - NIŠTA!!! A bila je instalirana na razvojni stroj sa gro kojekakvih pi*darija i nikada nisam nikakvih problema imao s njom. A što se brzine tiče - lagao bih kad bi rekao da mi sedmica radi brže. I to k'o pseto!

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Windowsi 8 u kolovozu

Zapravo, jedna se stvar mora reći: koliko je Microsoftov odjel marketinga definitivno za otkaze i to svima odjednom. Sama činjenica da gluposti kakve je Enkidu pročitao i kakve je prihvatio za stvarne, pokazuje da Microsoftov PR/marketing tim nije napravio dobar, već katastrofalno loš posao.

No, Microsoft je već pokazao da im je osjećaj za komunikaciju i strategiju strašno loš i to na primjerima situacija sa Silverlightom, WPF-om, LINQ-om, Blendom, Expression alatima i konačno Windowsima 8 koji, dok nisu u gotovo ničemu bitno drugačiji od Sedmice, u javnosti prikazuju gotovo isključivo WinRT verziju koja ima samo Metro (samo na tabletima). Mnogi su dobili dojam da je Metro zapravo Windows 8 i to jedini mogući izbor i oblik sustava.

Strašno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
cekpi kaže...

Vista je očigledno većini ljudi bila smeće jer su je većina ljudi i većina biznisa odbili instalirati. Financijski pokazatelji nisu kokodakanje, nego je fanboyevsko uživljavanje u OS koji još nije ni slućbeno izašao kokodakanje.

A ja sam Vistu probao i zaključio da je smeće. A najgluplja promjena u odnosu na XP mi je bio UAC. Umjesto da daju više moći korisniku nad vlastitim kompjuterom što sam oduvijek želio i smatrao da fali Windowsima tretiraju korisnika kao totalnog kretena koji ne zna šta radi !? Samo zato što je to u nekim slučajevima istina nije razlog za tako tretirati sve usere.

Tonči kaže...

I Ava Karabatić je poznata i daleko poznatija od mene

Ali nije ugledni IT stručnjak i nisam nju pitao za mišljenje o Win8. Usporedba ti je totalno bezveze.

Tonči kaže...

Ovaj tvoj komentar s nevjerojatnim nebulozama je razlog zašto se stvara takav dojam i zašto se "šire kritike" i zašto se komentiraju. Nešto što bih opisao kao viralnu glupost. Pitanje je samo radi li se o namjerno plasiranom hoaxu gluposti (konkurencija) ili čistom problemu Interneta kao takvog.

Ili je iracionalni fanboyizam bez obzira na mane / prednosti nečega viralna glupost... Hmmm...

Da nema tooltipova sam samo na jednom  mjestu pročitao i nisam dosad bio u mogućnosti provjeriti tako da može biti greška.

Da nema prozora u Metro sučelju sam pročitao na cijelom nizu pouzdanih izvora - u smislu da su ili fullscreen ili halfscreen ili u pozadini, a to nisu pravi prozori (pomični i promjenjive veličine).

A klasični desktop je samo opcionalan i pitanje do kada će biti uključen.

Anyway sve to neće biti bitno ako Win8 financijski propadne, a mogao bi, bez obzira da li ti misliš da to zaslužuje ili ne. Kao što je propala i Vista, i ME, i Microsoft Bob.

17 godina
odjavljen
Enkidu kaže...
  • A klasični desktop je samo opcionalan i pitanje do kada će biti uključen.

Ostale gluparije sam već komentirao, ali zanima me odakle ti ovako nadnaravno glupa konstatacija? Koji "ugledni stručnjak" je to napisao i gdje?

18 godina
neaktivan
Friday kaže...

Vista je meni radila ko metak! Bez BSOD-ova, rušenja, smrzavanja - NIŠTA!!! A bila je instalirana na razvojni stroj sa gro kojekakvih pi*darija i nikada nisam nikakvih problema imao s njom. A što se brzine tiče - lagao bih kad bi rekao da mi sedmica radi brže. I to k'o pseto!

Ni meni se nije rušila, ali to nije plus nego manjak minusa. Zato mi je bila odvratna iz niza drugih razloga. I definitivno sporija od XP-a.

Tonči kaže...

Zapravo, jedna se stvar mora reći: koliko je Microsoftov odjel marketinga definitivno za otkaze i to svima odjednom.

Actually, ja bi odmah otpustio njihov odjel za dugoročno strateško planiranje. Riskiraju desktop tržište kojim dominiraju da bi se proširili na tablet / smartphone tržištu gdje im je dosad očajno išlo. To je vrlo riskantan potez koji bi se mogao pokazati kao financijska katastrofa.

Tonči kaže...

Mnogi su dobili dojam da je Metro zapravo Windows 8 i to jedini mogući izbor i oblik sustava.

Strašno.

Ja nisam. Ima opcionalni klasični desktop, samo koliko znam u zadnjoj verziji Windowsa se više ne može isključiti Metro iako je prije mogao, i on te dočekuje čim uključiš kompjuter (Start screen sa šarenim kvadratima). Ako to nije tako ispravi me.

Ja bi ništa rađe nego da se Metro može potpuno odstraniti. Ali ako Microsoft nastavi ovako kako ide prije će u Win9 odstraniti klasični destkop.

Metro nije Win8 ali je jako bitan dio, GUI je dio OS-a s kojim se obični useri nonstop susreću i iz te perspektive najvažniji dio. Ostalo i nije puno drukčije od Win7, pa kernel se nije nikad bitno mijenjao sa jednom verzijom Windowsa. Ono što se radikalno promijenilo je GUI tj. Metro.

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Jel imaš uopće Osmicu instaliranu? Bilo gdje - hdd ,vhd ,virtualka?

Po svemu napisanom ,čini mi da si ju gledao samo na Yubitou. A ti me ispravi ako griješim.

Ista stvar je i s Vistom. Očito je da ni nju nikad nisi vidio uživo i samo trollaš!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:42 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Ali, sva rasprava ovdje se vodi oko pogrešne pretpostavke: desktop je i dalje gdje je bio i ne da nema naznake da će nestati, nego je to malo vjerojatno za bilo kada. Da, metro te dočeka upaljen, ali to je kao da te Start izbornik dočeka posve raširen pri paljenju Sedmice. Klikneš na Desktop i to je to, priča s Metoom završava.

Ja sam developer i koristim računalo na vjerojatno najširi mogući način. Metro vidim samo kada stisnem "Win" tipku i krenem tipkati za dobiti neki alat. To sam radio i u Sedmici. Metro mi se čak i sviđa, jer kad i upalim Start/Metro, preletom oka imam: temperaturu, info o mailovima, društvenim mrežama i sl. već na "live tileovima".

GUI se nije mijenjao, samo je dodan novi.

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jel imaš uopće Osmicu instaliranu? Bilo gdje - hdd ,vhd ,virtualka?

Po svemu napisanom ,čini mi da su ju gledao samo na Yubitou. A ti me ispravi ako griješim.

Ista stvar je i s Vistom. Očito je da ni nju nikad nisi vidio uživo i samo trollaš!!

Ima ovdje dovoljno trollanja od rabid fanboysa kao tebe. A ja Vistu jesam probao kao što rekoh gore.

A zašto bih Win8 išao probavati kad nije još dovršena ? Probaću kad izađe finalna verzija.

Jeste vi čuli za recenzije inače ? Nijedan fizički uređaj nisam nikad kupio da nisam prvo pročitao niz recenzija da vidim da li valja ili ne. I nikad nisam pogriješio. Isto tako se mogu informirati o Win8. Pročitao sam i o njoj niz recenzija (makar nije još dovršen), pozitivnih i negativnih, premda moram reći da su u prosjeku ovi negativni se više oslanjali na objektivne argumente a ovi pozitivni više samo slijepo hvalili.

17 godina
Enkidu kaže...
cekpi kaže...

Vista je očigledno većini ljudi bila smeće jer su je većina ljudi i većina biznisa odbili instalirati. Financijski pokazatelji nisu kokodakanje, nego je fanboyevsko uživljavanje u OS koji još nije ni slućbeno izašao kokodakanje.

A ja sam Vistu probao i zaključio da je smeće. A najgluplja promjena u odnosu na XP mi je bio UAC. Umjesto da daju više moći korisniku nad vlastitim kompjuterom što sam oduvijek želio i smatrao da fali Windowsima tretiraju korisnika kao totalnog kretena koji ne zna šta radi !? Samo zato što je to u nekim slučajevima istina nije razlog za tako tretirati sve usere.

ja i sad imam na jednom kompu vistu i nikad problema sve radi ko urica.....a osmica mi se lično ne sviđa ali to ne znači da onda ne valja....

www.apriliabase.com
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Metro mi se čak i sviđa, jer kad i upalim Start/Metro, preletom oka imam: temperaturu, info o mailovima, društvenim mrežama i sl. već na "live tileovima".

To je već pitanje ukusa i to ti priznajem, ali meni system info u real timeu daje Rainmeter, a mail ni ne želim uživo, nego ga pogledam kad želim, ne koristim ni na mobitelu push mail. Koncept bombardiranja mi je blesav, kad želim informacije zatražit ću ih. A što se tiče real time updatea Facebook / Twitter statusa to mi je još retardiranije jer ne koristim Facebook jer me zanima što drugi imaju za ručak i kad su zadnji put išli na WC, niti isto želim podijeliti sa drugima. Ako neke informacije ili slike stvarno želim podijeliti sa probranim prijateljima postoji niz drugih metoda za to.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ali, sva rasprava ovdje se vodi oko pogrešne pretpostavke: desktop je i dalje gdje je bio i ne da nema naznake da će nestati, nego je to malo vjerojatno za bilo kada. Da, metro te dočeka upaljen, ali to je kao da te Start izbornik dočeka posve raširen pri paljenju Sedmice. Klikneš na Desktop i to je to, priča s Metoom završava.

Čak i da je desktop here to stay i jednako funkcionalan kao prije Metro bi trebao biti opcionalan.

E a što se tiče budućih verzija vidia sam izjavu nekog glavešine iz Microsofta da je Metro here to stay i da se ljudi trebaju priviknuti na njega i koristiti ga umjesto desktopa i da zato nije opcionalan. Tako da se ne bih kladio da će klasični desktop ostati. Osim toga developeri će s vremenom početi dizajnirati aplikacije za Metro, pa neće se valjda gnjaviti sa dva interfacea.

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
Ima ovdje dovoljno trollanja od rabid fanboysa kao tebe. A ja Vistu jesam probao kao što rekoh gore.

A zašto bih Win8 išao probavati kad nije još dovršena ? Probaću kad izađe finalna verzija.

Jeste vi čuli za recenzije inače ? Nijedan fizički uređaj nisam nikad kupio da nisam prvo pročitao niz recenzija da vidim da li valja ili ne. I nikad nisam pogriješio. Isto tako se mogu informirati o Win8. Pročitao sam i o njoj niz recenzija (makar nije još dovršen), pozitivnih i negativnih, premda moram reći da su u prosjeku ovi negativni se više oslanjali na objektivne argumente a ovi pozitivni više samo slijepo hvalili.

Inače radim na OS X-u ,na Ubuntu-u ,na Windowsima. Tak da zaboravi fanbojizam!

I svaki ima svojih dobrih i loših strana. Pa tako i Osmica. Ali ,ja sam ju barem instalirao i znam o čemu pričam.

Jedina recenzija koju ja priznajem je moja vlastita. Prvo probaj ,onda možeš s*ati!!

Dovoljno ti je 25 gb na disku i malo vremena ,koje ćeš bolje utrošiti nego čitati ''recenzije'' ''stručnjaka''!

Tak i tak se vviše ništa rapidno neće mmijenjati do RTM-a.

A sad ,by ,idem na kupanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:04 (kizo2703).
18 godina
Windowsi 8 u kolovozu

u biti isti si kao i recimo 90% ekipe s foruma koja redovito ima potrebu kokodakat da je vista (odnosno u zadnje vrijeme win8) smeće a nisu je probali nego su to pročitali na net.hr

Zasto se sva argumentacija vecine pobornika osmice svodi na to da optuzuju drugu stranu da nije ni probala istu?

Krasno si ovo argumentirao, potkrijepio činjenicama, objašnjenjima, primjerima screenshota i bolje izvedbe i sl.

Argumentacija - elementi UI-a su nepotrebno glomazni i veliki, metro aplikacije su nepotrebno pojednostavljene pa se bespotrebno gubi prostor na velikim monitorima, sve kako bi se olaksalo koristenje PRSTIMA na uredjajima s manjim ekranima. Na velikim monitorima, koristenje misem je nezgrapno i neintuitivno. Da ne pominjem odlazak kursorom u magicne pozicije kako bi se aktivirali odredjeni dijelovi UI-a ili nasumicno tipkanje kako bi se aktivirao search box.

I da, imamo prelazak Metro<->Desktop, ali je to nekonzistentno i na silu, pa cijeli stvar djeluje kao ruzan hibrid. Bolje bi bilo da su ukinuli potpuno klasicni desktop - ovako imas osjecaj da je Start ekran zapravo neki od onih instaliranih "dodataka za desktop" kakve koriste ukrasivaci desktopa koji nemaj pametnijeg posla.

Prije nego bude komentara, probao sam i imam instaliranu zadnju osmicu.
I hvala na pitanju, na kraju cu morati preci na osmicu (ako ne predjem na Linux :) ).

Metro mi se čak i sviđa, jer kad i upalim Start/Metro, preletom oka imam: temperaturu, info o mailovima, društvenim mrežama i sl. već na "live tileovima".

Moram priznati, to nije lose u cijeloj toj prici.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Jedina recenzija koju ja priznajem je moja vlastita. Prvo probaj ,onda možeš s*ati!!

A kako ćeš fizičke proizvode probati genijalče ? Osim najčešćih mobitela i auta koje eventualno moš isprobat (ili u drugom slučaju bar sjest u) ovdje ? Kako ću probat stvari koje nema nigdje nego u Americi ?

Oslanjam se na recenzije cijeli život i uvijek su me dobro služile. A osim toga brže je pročitati i nekoliko recenzija nego sve sam iztestirati. Na prvi pogled mi je Win8 odvratan, toliko vidim i sa slika, da nađem neke promjene koje mi se sviđaju ako takvo što postoji morao bi tjednima se zabavljat sa tim.

A imam pametnijeg posla. Štoviše imam pametnijeg posla i od postanja ovdje cijeli dan, i to u raspravi u koju nisam ni želio ulaziti, a to je prednosti i mane Win8, nego sam prvo postao o financijskoj budućnosti Windowsa i Microsofta.

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

A kako ćeš fizičke proizvode probati genijalče ? Osim najčešćih mobitela i auta koje eventualno moš isprobat (ili u drugom slučaju bar sjest u) ovdje ? Kako ću probat stvari koje nema nigdje nego u Americi ?

Dijete ,boli me ku**c ovdje ,u ovoj temi ,o recenzijama auta i mobitela!! Pričamo o OS-u kojeg može isprobat svatko!

Kad ga isprobaš ,kritiziraj. Dotad ,šetnja .....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:13 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Dijete

Lol fascinantno kako nezreli trollovi koji nisu sposobni smisliti racionalne argumente niti pristojno raspravljati uvijek na kraju spadnu na isto :

ili "ja sam u pravu a ti si idiot"

ili "ti si dijete a ja sam super odrastao".

FYI imam više godina nego velika većina članova ovog foruma po mojoj procjeni, ne znam koliko ti imaš jer ti ne piše u profilu ali definitivno se ponašaš manje zrelo nego što bi neko od 12 godina trebao. Ali na ovoj razini stvarno nema više nikakvog smisla pokušavati raspravljati. Odoh ja odavde pametnijim stvarima se baviti. EOD for me.

17 godina
odjavljen
Enkidu kaže...

izjavu nekog glavešine iz Microsofta da je Metro here to stay i da se ljudi trebaju priviknuti na njega i koristiti ga umjesto desktopa

Imaš li link na to? Teško mi je vjerovati da je itko iz Microsofta izjavio podebljano, ali ako jest i ako imaš uvjerljiv link na citat, to moram vidjeti jer bi bilo prava senzacija vrijedna službenog zgražanja i nevjerice u nekome od tekstova.

P.S. Sadržaj Facebook statusa uvelike ovisi o ljudima kojima si okružen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:23 (Tonči).
18 godina
Windowsi 8 u kolovozu

Samo nije jasno zašto nisu mogli istovremeno ubaciti i klasični start i metro a da ostave na korisnicima da oni odaberu šta im više sviđa i da postoji mogućnost da se prilikom instalacije postavi opcija kako će se windows bootati. Da li je to bilo toliko teško napraviti? Meni se nikako ne sviđa metro za klasični desktop pc, a ako nekada kupim tablet baziran na windows 8 onda ću ga vjerovatno koristiti.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
cekpi kaže...

znači jedva dočekano podizanje sigurnosti onemogućavanjem da se svaki k instalira pod admin ovlastima za tebe je najgluplja promjena........mislim da neka daljna rasprava s tobom oko it-a nažalost nema smisla.....

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
18 godina
zoka kaže...

Samo nije jasno zašto nisu mogli istovremeno ubaciti i klasični start i metro a da ostave na korisnicima da oni odaberu šta im više sviđa i da postoji mogućnost da se prilikom instalacije postavi opcija kako će se windows bootati. Da li je to bilo toliko teško napraviti? Meni se nikako ne sviđa metro za klasični desktop pc, a ako nekada kupim tablet baziran na windows 8 onda ću ga vjerovatno koristiti.

Ono kaj je vrludavi i smotani Microsoft izbacil, u gotovo istom obliku moš imat opet s nekim dodacima na Windows 8 i nema problema stvar rješena.Kaj se god bude moglo prepravit, na Windows 8(da donekle izgleda ko na Windows 7) to budu maheri i napravili i opet ok nema panike sposobni ljudi svašta prilagode itd.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8-rp-problemi-iskustva-trikovi/152479.aspx?page=2&jumpto=3010648&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
rambox kaže...
zoka kaže...

Ono kaj je vrludavi i smotani Microsoft izbacil, u gotovo istom obliku moš imat opet s nekim dodacima na Windows 8 i nema problema stvar rješena.Kaj se god bude moglo prepravit, na Windows 8(da donekle izgleda ko na Windows 7) to budu maheri i napravili i opet ok nema panike sposobni ljudi svašta prilagode itd.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8-rp-problemi-iskustva-trikovi/152479.aspx?page=2&jumpto=3010648&sort=asc&view=flat

BRAVO.

Valentin
16 godina
Windowsi 8 u kolovozu

Nema, imamo novi war i gotovo.

Što se tiće Metroa na Windowsima za desktop mislim da je fail kao što je fail stavljat Intelu Ivy u tablete.

Kriva računica. I po meni to se događa kad se radi na "svoju ruku" ne slušajući komentare interneta.

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 18:09 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Windowsi 8 u kolovozu
Mene puno vise brine to sto Microsoft pokusava objedinit tablete i PC. Jako kasne sa OSom za prenosne uredjaje i sve napore su prebacili u tom smjeru. Cini mi se da ce 8 djelit istu sudbinu ko Vista na PCu, a na tabletima, pogotovo sa x86, mogao bi biti boom. Ko papiga ponavljam: svaka druga verzija je koma (pocevsi od ME, a vrijedi i za VS).
Sto se tice Metroa vidimo da sve verzije imaju mogucnost prebacit Start meni na stari look. Meni osobno se ne svidja tree view, zgodniji su mi menji. Ja bi dao korisnicma mogucnost nek izaberu kaj oce. Ipak, start je najobicniji explorer za shortcute.
7 je isto sa GUI stanovista koma (ako pogledamo ostale MS proizvode). Zasto u exploreru ne mogu sam napravit svoj toolbar umjesto da mi oni ponude opcije za, npr new folder? Zasto 7 nigdje u GUIu nema mogucnosti za simbolic linkove koje OS podrzava? Ima uzasno puno stvari koje fale.

Kod 8 najvise me brine minimalizam. Na 7 razmazili su nas transparencijama, tj Aerom. Bojim se da je na 8 izbacen radi potrosnje struje. Slicno je napravljeno na WP7 u pogledu multitaskinga (razlog "izbacivanja" je potrosnja struje). Napravili su, kao, brzi boot ali...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windowsi 8 u kolovozu

Ja sam bio odpočetka protiv metra i izbacivanja gumba start....međutim promjenio sam mišljenje. Kako sam počeo koristiti Metrotwit klijent za twitter jel, počelo mi se sviđati taj fazon. Mislim da windowsi idu ka pojednostavljenju. To mi se sviđa pravo. Oduvjek mi se sviđao mac os a windows ide tome ali na svoj neki drugačiji način. (moje mišljenje, zasnovano na komentarima,klipovima....nisam koristio 8cu još uvijek).

Za obične korisnike će bit vjerujem super (kad se malo priviknu) što se tiče poslovni...jbg. nekom da večini ne (kako sam zaključio).

Mislim da bi trebali izbaciti dvije verzije OS, jednu jednostavnu,ušminkanu... za obične korisnike i jednu golu,čistu,funkcionalnu (brdo funkcija koje i nisu potrebne običnim korisnicima) nekada u budućnosti.

ex Quilombo23 : twitter : @saltcitysinner

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Zasto 7 nigdje u GUIu nema mogucnosti za simbolic linkove koje OS podrzava?Ima uzasno puno stvari koje fale.

Kod 8 najvise me brine minimalizam.
Na 7 razmazili su nas transparencijama, tj Aerom. Bojim se da je na 8 izbacen radi potrosnje struje. Slicno je napravljeno na WP7 u pogledu multitaskinga (razlog "izbacivanja" je potrosnja struje). Napravili su, kao, brzi boot ali...

Za neke stvari ,ipak treba znati nešto ukucati i u mali crni prozor ,kao i u Linuxu. Kaj će ti GUI za to ,nisi na OS X-u!! {#}

I mene ,ali zato Sedmica ima podršku do (najmanje) 2019.

Previše si razmažen! {#} (just kidding ,maybe!? {#})

cekpi kaže...
znači jedva dočekano podizanje sigurnosti onemogućavanjem da se svaki k instalira pod admin ovlastima za tebe je najgluplja promjena........mislim da neka daljna rasprava s tobom oko it-a nažalost nema smisla.....

Bitno da smo mi svi fanboyevi!! {#}

Da barem ima Osmicu na PC-u ,nebi čovjek reko ni riječ!

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 19:22 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zapravo, jedna se stvar mora reći: koliko je Microsoftov odjel marketinga definitivno za otkaze i to svima odjednom. Sama činjenica da gluposti kakve je Enkidu pročitao i kakve je prihvatio za stvarne, pokazuje da Microsoftov PR/marketing tim nije napravio dobar, već katastrofalno loš posao.

No, Microsoft je već pokazao da im je osjećaj za komunikaciju i strategiju strašno loš i to na primjerima situacija sa Silverlightom, WPF-om, LINQ-om, Blendom, Expression alatima i konačno Windowsima 8 koji, dok nisu u gotovo ničemu bitno drugačiji od Sedmice, u javnosti prikazuju gotovo isključivo WinRT verziju koja ima samo Metro (samo na tabletima). Mnogi su dobili dojam da je Metro zapravo Windows 8 i to jedini mogući izbor i oblik sustava.

Strašno.

Da, marketing će napraviti Potemkinova sela umjesto kvalitetnih proizvoda NA VRIJEME a svizac će zamotati čokoladu...

Sad prebacuješ odgovornost, a ti si bio prvi marketingaš koji je ljude kontinuirano uvjeravao u svijetlu budućnost Silverlighta (Expressiona...) "povjerljivim informacijama", kao i da će biti podržan u Win8 i Metrou svugdje po svijetu, pretpostavljao nadogradnju WP-a na WP8 itd. Skupa sa ovom stalnom ekipom koja i sad MS fanboyski pametuje s visoka. A sad se pravite grbavi i ne sjećate se vlastitih postova... pamćenje kao u riba...

Bugov forum je valjda jedini u hr i šire ovoliko uvjetovano osakaćen Silverlightom (Tapatalk anybody?): ponašate se kao Stephen Ellop: "Our way or highway"...

...Cause It's Got Electrolytes.
16 godina
Windowsi 8 u kolovozu

Ma što fali ostat na sedmici recite Vi meni? Što fali tome?

MIKROBLOG: FU not ftw

0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi 8 u kolovozu

br 1...da bude 8 :)

sry {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice