Veliki interes za iPhoneom 4

poruka: 140
|
čitano: 19.872
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Veliki interes za iPhoneom 4".
18 godina
neaktivan

@Njambris:

Okay, shvatili smo da ti očito imaš interesa hvaliti nešto što ni sam nisi imao prilike koristiti jer još uopće nije dostupno.

Svaka ti čast što vjeruješ u sve što negdje piše ili se vidi na televiziji. Većina medija živi od reklama. Da se ponašaju kao Feral, djelili bi i sudbinu Ferala i kako kaže čovjek da su popljuvali tu ciglicu sumnjam da bi se "izgubljeni" probni primjerak opet "slučajno" našao u redakciji nekog tog medija.

Oni koji se ipak trude tu i tamo uključiti mozak znaju da se ne može vjerovati niti forumima niti blogovima 100%, pa onda aproksimiraš, ali najbolje je kada sam platiš i sam koristiš, a objektivan si jer te ne plaća niti zastupnik niti marketinška kompanja koja je zadužena za gerila marketing i u našem zapečku. Na kraju balade i ovce trebaju svoje veselje, stoga veselo nek pričaju beee, beee... Tko bi pri zdravoj pameti nakon minimalno dvije godine pretplate od minimalno 300kn mjesečno popljuvao nešto što je tako skupo platio. To bi bio dokaz da je bio budala i popušio kampanju.

Što pak se marketinga tiče, svaka čast Stevici i ovaj put, čovjek je dobro naučio posao i proučio ovce kojim uvaljuje svoje ciglice. Respect na tome!

A sam telefon sumnjam da je neki odmak od 3GS, eventualno je pojeftinjenje proizvodnje.

A činjenica da ne mogu proširiti memoriju ili zamijeniti bateriju ovčicama i fashion victims ni nije toliko presudno jer će eto za godinu dana izaći nova "verzija" sa više memorije, super duper displayom. Namigiva Na sreću nije se ni puno izgrebao u tih godinu dana nošenja po špici u onoj kurtonskoj futroli.

Moja osobna psihološka granica za bilo kakav mobitel je 2500kn i to još od 2003. godine kada sam kupio Palm Treo. Da je taj telefon imao iPhone hardware još bi se sada prodavao jer bi bio tri svjetlosne godine ispred konkurencije po funkcionalnostima. Ipak prestao je funkcionirati nakon nekih 3-4 godine korištenja i to ne zbog baterije već zbog nekih drugih internih ahilovih peta. Makar ni on nije imao izmjenjivu bateriju.

Interesantno će biti vidjeti kako će se ti ajFonovi ponašati nakon par godina rada i dojmovi korisnika koji će željeti zamijeniti bateriju. Naravno ni to neće spriječiti ovčice da puše reklame.

Sve ovo napisala je osoba koja je jučer u redovnoj godišnjoj zamjeni mobilnih uređaja od svoje firme dobila 3GS na korištenje. Mene to na sreću ne košta niti jednu kunu, jer ga inače ne bi ni taknuo. Valjda će uspjeti zamijeniti vjerni Qtek koji je počeo izdisati. Vidjet ćemo kako će proći sinkronizacija sa Outlookom, ako uopće prođe.

E da... gdje bi se u Zagrebu mogli kupiti ti kurtoni za AjFone? Da mi se moje milo čedo ne izgrebe? Također me zanima gdje se može kupiti onaj prah koji gimnastičari koriste prije nego krenu na sprave? Da ne zapackam svoju ciglicu. I became a fashion victim, WHY UNIVERSE?! WHY??? Smijeh

4 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Veliki interes za iPhoneom 4
Njambris kaže...

Imaš pravo na svoje mišljenje, ali iz ovog je očito da nisi koristio iPhone ili da jednostavno mrziš Apple i sve njihove proizvode. Ok je to imaš druge marke mobitela i sigurno češ pronači neki model koji će tebi odgovarati.

iPhone sam isprobao, ali nisam ga koristio. Jednostavno mi nije pasao na prvu, od ležanja u ruci do koncepta sučelja i mogučnosti (možda bih se na nešto od toga i naviknuo, ali definitivno ne bih davao tolike pare ili se obvezao kod operatera za uređaj koji mi ne paše). Apple i njihove proizvode ne mrzim, ali mrzim kad ih netko predstavlja kao nešto više od onoga što jesu: kvalitetan uređaj koji ima svoju ciljanu grupu korisnika. Tu spadaju dvije vrste ljudi: oni koji to rade da bi ga prodali (čitaj: Jobs) i oni koji to rade jer spadaju u tu ciljanu grupu i misle da svi ostali moraju imati iste kriterije i iste potrebe (čitaj: neki forumaši).

Što se tiće mog posta koji si citirao, ako želiš javno iznosit takve zaključke, onda ih i obrazloži. Ovo za smartphone je istina i to ne mora biti ništa loše. Postoji kategorija korisnika kojima odgovara smrtphone light, a postoji kategorija kojima odgovara pravi smartphone sa svim mogučnostima. Ovo za recenzije i testove, to nema veze samo s iPhone-om i Apple-om. Ne kažem da će recezent otvoreno lagati, ali neke stvari će ipak prešutiti ili lagano ublažiti, a neke stvari može i ne uočiti.

Po meni je sam koncept predbilježbi za neki uređaj retardiran bez obzira o kojem se proizvođaču radilo. S jedne strane želim pročitati par nepristranih recenzija i pogledat uređaj uživo prije nego se konačno odlučim, s druge strane takav uređaj kupujem jer mi je stari u lošem stanju ili ne može više zadovoljiti moje potrebe, a ne zato što je proizvođač izdao novi uređaj.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
dubflash kaže...
tnakir kaže...

Zapravo Apple premazuje svoje uredjaje odredjenim agensom, cime svi koji taknu Appleov proizvod, postanu appleovi robovi.

Takodjer u OSX-u i iOS-u postoje subliminarne poruke koje vam zapravo peru mozak i onda morate kupit svako iSranje koji oni izbace.

Izvini ali moram napisati da si snob.

U grafičkoj-marketing industriji sam preko 8 godina i još se nije desilo da niti "veliki", a ni mali klijenti, ma kako nabrijani bili traže bilo kakve takoreć skrivene poruke i sl. elemente koji se vežu za kontrole uma, teorije zavjere, globalnu urotu i sve ostale 1984. folove.

Ne kažem da se kompanije koriste time, a ni Apple, gigant je, ali nisil možda pomislio da ljudi jednostavno vole kvalitetu i za kvalitetu će odvojiti više, nego za trash na koji će prije ili kasnije i onako zguliti isto toliko, ako ne i više novca, te uz sve biti isfrustriratni, npr. kao ti, te izgubiti povjerenje u sve što se plasira na tržištu.

Be cool, ako ti se nesviđa zaobiđi, prosto ko pasulj, a ove anti Apple spike su već toliko zamorne da je to nejverovatno.

No šta reći ... oko dobrog konja prašina se diže :)

I tebi su mozak isprali, a vidiš, jadan nisi ni svjestan toga.

Ajmo reći da si interesantan, keziš se ljudima i vrijeđaš, vidim bez konkretnog mišljenja što nije čudno obzirom da si vjerovatno neupućen.

Reci mi šta činiš da su ti zubi tako jaki?

16 godina
neaktivan
dubflash kaže...
Ajmo reći da si interesantan, keziš se ljudima i vrijeđaš, vidim bez konkretnog mišljenja što nije čudno obzirom da si vjerovatno neupućen.

Reci mi šta činiš da su ti zubi tako jaki?

Molim? U vezi čega sam ja neupućen u ovoj priči? Samo sam ti htio reć da se čovjek očito ZAJEBAVAO, a ti očito nisi bio sposoban da shvatiš tu šalu; ako ti nije Apple mozak isprao onda ti prirodno fali smisao za humor.

I da, svake noći plačem jer sam iznimno neupućen u mobitele.

17 godina
neaktivan

@ Chaos

Napisao sam predugi post pa ga nisam citirao. Vjerujem da će iPhone 4 biti dobar jer koristim iPhone 3Gs a gori od njega nemože biti. Iphone OS je odličan i to je jedna od mnogih karakteristika zbog kojih ga i koristim. Ako je tebi iPhone : fuj i glupost nemoj ga koristit i amen. Već ima više 600 000 ljudi koji ga žele koristiti . Jedan više ili jedan manje. Nije sad to više bitno.

@ MrBic -

iPhone je smartphone i dobro im ide. Nije najbolji a niti nemora biti. Jedna od čari iPhona je što ima tone i tone aplikacija i lijep OS.  Treba jedno vrijeme da otkriješ sve što zbilja iPhone može. Ja imam jailbroken 3Gs kojeg sam prilagodio svojim potrebama. Evo i članak o ''Jabukinom'' udiu u tržištu: http://www.intomobile.com/2010/05/07/apple-boosts-global-smartphone-market-share-big-time-holds-on-to-no-3-position.html

Ima i drugih mobitela/smartphona pa ljudi mogu birati to se zove konkurencija....

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...

ps-moja nokija 6630 (2Q2004) je imala podršku za videopozive :P

Super, ajdo molim te mi reci koliko si tu mogućnost koristio ? Koliko si video poziva ostvario u životu.

Ja nikad (ali stvarno nikad) nisam vidio nikoga da koristi video poziv na mobitelu, u stvarnom životu - znači ne mislim na prezentacije, predstavljanja, reklame i sl. A prilično sam proputovao u zadnjih par godina.

Isto tako od puno mobitela koje sam promijenio u zadnjih par godina (a bilo je tu i Nokia i BB-ova itd.) pojma nemam koji je imao, a koji nije mogućnost video-poziva.

Ako realno sagledamo (znam da je teško kad se radi o tako fundamentalnoj temi kao što je iPhone, ali pokušajte), vido pozivi su generalno pušiona, i za operatere i za proizvođače. E sad, ako Apple uspije progurat video pozive na svoj način, znači samo WiFi, preko svojih sučelja (pretpostavljam, nisam probao), šta misliš koliko će tražit od operatera provizije za svaku prodanu minutu video-poziva, kad to odluče pustit i preko 3G-a ? Jaaako puno, vjerujte, a minute se brzo nakupe :) Ako ne uspije, nikom ništa, sljedeća verzija više neće imat front kameru i to je to. Kao i obično kod Apple-a, koliko god gledano sa nekog inženjerskog stajališta tehnološki smješno, sa ekonomskog i marketinškog stajališta genijalno.

fkb kaže...

Moras biti bas kreten da platis ~4000 kuna za npr. Desire ili slican mobitel i onda govorit ljudima koji imaju iPhone da su idioti.

PS.

Iman Desire!

Amen ! Izgleda da se u diskusijama o iPhone-u ipak tu i tamo pojavi neko ko može objektivno rasuđivat, a ne naginje vjerskom fanatizmu (tipa crno-bijelo) :)

pozz

16 godina

Ja znam da je forum mjesto gdje se ljudi razgovaraju, iznose svoja mišljenja, negodovanja, stajališta itd. Ok je tu i tamo nešto ili nekoga popljuvati ali dajte se ljudi manite ćorava posla.

Ja razumijem da Vas iritira što je svaka druga vijesti vezana uz Apple. Praktički stekne čovjek dojam da jedino Apple nešto proizvodi a svi ostali su u stečaju. Ali nije baš tako. Ima i drugih vijesti i drugih informatičkih portala. Pa dajte onda klikajte po takvim vijestima koje vas zanimaju i do kojih vam je na bilo koji način stalo. Ovako se samo žestite i pišete neke poruke pune mržnje i srdžbe a to vam uopće ne treba. Pustite Apple frikove da ljube svoje ajfone, da ih stavljaju na piedestal, da ih drže na posebnoj polici u boravku kako bi svi vidjeli. Pustite ih da troše velike novce na nešto što je po vašem mišljenju toliko bezvezno i glupo. Na kraju krajeva bolje za vas jer svaka konkurencija je dobra konkurencija pa će i ostali proizvođači mobitela proizvoditi bolje mobitele i onda ćete i vi profitirati.

Meni osobno to je genijalan uređaj. I to mi je iskreno jedino relevantno. Probao sam i druge, ali eto jednostavno nisu mi se toliko svidjeli. iPhone možda nema ni pola mogućnosti koje imaju nove nokije ili Samsunzi ili šta već, ali meni kao potrošaču očito to sve što oni imaju nije bilo ni bitno. Da li mi je mozak ispran??? A možda i je. Ali onda nam je valjda milionima zadovoljnih korisnika ispran mozak. A to su onda već nadnaravne moći diva iz Cupertina.

Ponovit ću još jednom. Apple je tu, grabe trčećim korakom naprijed dok ostali stagniraju. Da li je za to zaslužna samo napadna medijska kampanja, ili se radi ipak i o nekim stvarima kao što su kvaliteta izrade i user frendly sučelje.... uopće nije bitno. Apple je tu i ne misli tek tako otići. A vama koji ga ne volite je najbolje zažmiriti i ne vidjeti takve članke. Kao na primjer što ja ne vidim reklame u flashu. Dapače isključio sam flash na firefoxu da mi ne koči procesor bezveze. Na iphoneu nisam morao ništa ni isključivati, hehehehe. ;-)

1 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
dubflash kaže...
tnakir kaže...

Zapravo Apple premazuje svoje uredjaje odredjenim agensom, cime svi koji taknu Appleov proizvod, postanu appleovi robovi.

Takodjer u OSX-u i iOS-u postoje subliminarne poruke koje vam zapravo peru mozak i onda morate kupit svako iSranje koji oni izbace.

Izvini ali moram napisati da si snob.

U grafičkoj-marketing industriji sam preko 8 godina i još se nije desilo da niti "veliki", a ni mali klijenti, ma kako nabrijani bili traže bilo kakve takoreć skrivene poruke i sl. elemente koji se vežu za kontrole uma, teorije zavjere, globalnu urotu i sve ostale 1984. folove.

Ne kažem da se kompanije koriste time, a ni Apple, gigant je, ali nisil možda pomislio da ljudi jednostavno vole kvalitetu i za kvalitetu će odvojiti više, nego za trash na koji će prije ili kasnije i onako zguliti isto toliko, ako ne i više novca, te uz sve biti isfrustriratni, npr. kao ti, te izgubiti povjerenje u sve što se plasira na tržištu.

Be cool, ako ti se nesviđa zaobiđi, prosto ko pasulj, a ove anti Apple spike su već toliko zamorne da je to nejverovatno.

No šta reći ... oko dobrog konja prašina se diže :)

Sve je to ok. Ali zar zaista ljudi sad silom trebaju novi iphone 4 ? A sto molim lijepo sad fali 3gs-u ? Uostalom kaj ti to vredi ako druga strana s kojom razgovaras nema videopoziv (koji su kako vidim iskljucivo prezentirali) ... stoga da oni su organizirani, i da paze na to da imaju relativno savrsene produkte, sto se tice dizajna i kvalitete, ali brate mili pa nije to bas tolko sad razlicito. Vjerujem da ce svi imalu pametniji preskocit ovo, i barem jos koju godinu koristit iphone 3, jerbo ako su nedavno kupili 3gs a sad izaso iphone 4 pa di to vodi...

16 godina
neaktivan
AnyDog kaže...

Ej, pa ovo je prestrašno kako glupih ljudi ima !
Ljudi, čovjek se zajebavao !! Šala, humor, pošalica, vinjeta, vic ... Šta ste se tako uzjogunili ? Sveto ime Appleovo je bogohuljeno ?

Ne mogu vjerovati ...

SIGURAN sam da iPhone 4, 3g ili GS ili 4PM (čitaj: četiri p..zde materine) nije  TAKO DOBAR da bi čekao u 100 metarskom redu i plaćao 5,6, 7000kn bez pretplate ili još više s pretplatom (da, ljudi to ispadne još i više, na kraju - računajte ....).

Nisam iPhone nikad POSJEDOVAO, ali sam ga imao u rukama dosta, i - ne vrijedi toga. Pa da sam Roman Abramović ne bi ga kupio. A njemu je sitna para kao i za čačkalice...

Da se razumijemo, meni se ustvari i sviđa i iPhone i OSX i sve (sveto) Appleovo, ali što je previše, previše je !

Tak je!!! Da imaju pameti i da zele uvest svoje standarde po cijelom svijetu te na taj nacin "srusit" microsoft, mogli bi spustit svje rigorozne cijene -_- ...

18 godina
neaktivan

Ne brini Njam, koristit ću ga, pa besplatan mi je, ali sigurno se neču ustručavati reći, car je gol! Odvalio sam se smijati kad je jedna od šefica rekla da ima problema sa pipkanjem po zaslonu jer očito nema tanke prste koliko su to Apple "inžinjeri" zamislili.

Što se mene tiče touch neće nikad zamjeniti tipkovnicu mobitela, samo što je ovo očito jeftinije proizvoditi.

NIje kvaka što će ih tih 600k kupiti kvaka je što je bajka oko ciglice veća od funkcionalnosti, ali ti ćeš sad opet reći: "Što me briga za tvoje mišljenje, 600k ljudi misli drugačije". Nacisti su isto mislili drugaćije od Židova pa to ne opravdava koncentracijske logore.

To što se nešto prodaje kao mutavo nije dokaz kvalitete proizvoda nego kvalitete marketinga.

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chaos kaže...

Ne brini Njam, koristit ću ga, pa besplatan mi je, ali sigurno se neču ustručavati reći, car je gol! Odvalio sam se smijati kad je jedna od šefica rekla da ima problema sa pipkanjem po zaslonu jer očito nema tanke prste koliko su to Apple "inžinjeri" zamislili.

Što se mene tiče touch neće nikad zamjeniti tipkovnicu mobitela, samo što je ovo očito jeftinije proizvoditi.

NIje kvaka što će ih tih 600k kupiti kvaka je što je bajka oko ciglice veća od funkcionalnosti, ali ti ćeš sad opet reći: "Što me briga za tvoje mišljenje, 600k ljudi misli drugačije". Nacisti su isto mislili drugaćije od Židova pa to ne opravdava koncentracijske logore.

To što se nešto prodaje kao mutavo nije dokaz kvalitete proizvoda nego kvalitete marketinga.

Chaos zašto se obazireš na proizvod koji te ne interesira?  Sad ti Njemački pokolj Židova uspoređuješ s kupnjom Smartphona???? To tebi zvuči normalno? Zar je tebi neko iz Appla došao doma i prislonio ti pištolj na čelo? Siguran sam da nije... Ako te taj proizvod ne zanima nemoj se obazirati na njega. Evo npr. Apple proizvodi par proizvod koji ja smatram glupim a to je : Mac Book Air ... koma. Ukusi se razlikuju. Samo te molim nemoj pokolj ljudi uspoređivat s mobitelima/smartphonima...

17 godina
neaktivan
Chaos kaže...

Kvaliteta marketinga moze samo izdvojiti proizvod iz skupine proizvoda iste/slicne kvalitete. Ma koliko dobar marketing bio nemoze pomoci losem proizvodu.

http://www.mojtv.info
16 godina
neaktivan
Njambris kaže...

Chaos zašto se obazireš na proizvod koji te ne interesira?  Sad ti Njemački pokolj Židova uspoređuješ s kupnjom Smartphona???? To tebi zvuči normalno? Zar je tebi neko iz Appla došao doma i prislonio ti pištolj na čelo? Siguran sam da nije... Ako te taj proizvod ne zanima nemoj se obazirati na njega. Evo npr. Apple proizvodi par proizvod koji ja smatram glupim a to je : Mac Book Air ... koma. Ukusi se razlikuju. Samo te molim nemoj pokolj ljudi uspoređivat s mobitelima/smartphonima...

Bože sveti, pa vi kao da ništa ne razumijete. On je usporedio to što su tada Nijemci mislili da je u redu ubijati Židove, a Židovi, koji su bili u manjini, očito nisu tako mislili. Nije uvijek većina u pravu.

Tako da ta njegova usporedba stoji, problem je što ju ti krivo interpretiraš.

17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Njambris kaže...

Bože sveti, pa vi kao da ništa ne razumijete. On je usporedio to što su tada Nijemci mislili da je u redu ubijati Židove, a Židovi, koji su bili u manjini, očito nisu tako mislili. Nije uvijek većina u pravu.

Tako da ta njegova usporedba stoji, problem je što ju ti krivo interpretiraš.

I tebi je to normalna usporedba?????????? Tebi je ta usporedba OK???? Mogao je navesti bilo koji drugi primjer samo ne to! Pa to je katastrofa. I totalno je skrenuo s teme. Svako ima pravo na svoje mišljenje ili nešto takvo, ali ova ''interpretacija'' je čisti apsurd...

16 godina
neaktivan
Njambris kaže...

I tebi je to normalna usporedba?????????? Tebi je ta usporedba OK???? Mogao je navesti bilo koji drugi primjer samo ne to! Pa to je katastrofa. I totalno je skrenuo s teme. Svako ima pravo na svoje mišljenje ili nešto takvo, ali ova ''interpretacija'' je čisti apsurd...

Usporedba je možda pretjerana, ali njegova je stvar što je izabrao takvu. Uzeo je ekstreman primjer da bi dokazao da većina nije nužno u pravu. U čemu je tu toliki problem?

16 godina

Ako ćemo gledati da što više ljudi nešto konzumira da je bolje, onda ćemo doći do zaključka također da je farma/big brother bolja emisija od nekog dokumentarca jer većina to gleda. Ili da je world of warcraft najbolja igra jer ju igra nekoliko milijuna ljudi već 5 godina. To što je netko pronašao proizvod/sadržaj kojim su pogodili interese većine ljudi ne znači da je to i najbolji proizvod, te onda prodajne rezultate ili udjele zastupljenosti uzimati kao nekakav argument, jer po tome je farma pametnija emisija nego provjereno jer većina gleda ovo prvo.

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Njambris kaže...

Imaš pravo na svoje mišljenje, ali iz ovog je očito da nisi koristio iPhone ili da jednostavno mrziš Apple i sve njihove proizvode. Ok je to imaš druge marke mobitela i sigurno češ pronači neki model koji će tebi odgovarati.

iPhone sam isprobao, ali nisam ga koristio. Jednostavno mi nije pasao na prvu, od ležanja u ruci do koncepta sučelja i mogučnosti (možda bih se na nešto od toga i naviknuo, ali definitivno ne bih davao tolike pare ili se obvezao kod operatera za uređaj koji mi ne paše). Apple i njihove proizvode ne mrzim, ali mrzim kad ih netko predstavlja kao nešto više od onoga što jesu: kvalitetan uređaj koji ima svoju ciljanu grupu korisnika. Tu spadaju dvije vrste ljudi: oni koji to rade da bi ga prodali (čitaj: Jobs) i oni koji to rade jer spadaju u tu ciljanu grupu i misle da svi ostali moraju imati iste kriterije i iste potrebe (čitaj: neki forumaši).

Što se tiće mog posta koji si citirao, ako želiš javno iznosit takve zaključke, onda ih i obrazloži. Ovo za smartphone je istina i to ne mora biti ništa loše. Postoji kategorija korisnika kojima odgovara smrtphone light, a postoji kategorija kojima odgovara pravi smartphone sa svim mogučnostima. Ovo za recenzije i testove, to nema veze samo s iPhone-om i Apple-om. Ne kažem da će recezent otvoreno lagati, ali neke stvari će ipak prešutiti ili lagano ublažiti, a neke stvari može i ne uočiti.

Po meni je sam koncept predbilježbi za neki uređaj retardiran bez obzira o kojem se proizvođaču radilo. S jedne strane želim pročitati par nepristranih recenzija i pogledat uređaj uživo prije nego se konačno odlučim, s druge strane takav uređaj kupujem jer mi je stari u lošem stanju ili ne može više zadovoljiti moje potrebe, a ne zato što je proizvođač izdao novi uređaj.

Djelomično se slažem s tobom, naime što se tiće ==> "S jedne strane želim pročitati par nepristranih recenzija i pogledat uređaj uživo prije nego se konačno odlučim, s druge strane takav uređaj kupujem jer mi je stari u lošem stanju ili ne može više zadovoljiti moje potrebe, a ne zato što je proizvođač izdao novi uređaj." to je posve uredu. Ali ostali dio komentara bas i nije dobar. E sad, zasto, zato sto ako si citao prijasnje komentare netko je vec izjasnio da, svatko ima svoj ukus, uredu je ako tebi nije pasao, i uredu je ako ga neces kupiti i koristiti (fala bogu jos nisu zmislili iPrisiljivač, za prisilnu kupnju iproizvoda : ) ), ali ipak oni su tvrtka kao i sve druge te svoje proizvode zele prodati u sto vecim kolicinama. To ja teko svugdje, samo sto apple-u ide punoo bolje jer ipak ima puno godina iskustva. Nitko te ne tjera da to kupis, a to sto drugi forumasi izlazu svoje zelje, zahtjeve, prohtjeve i kuđenja, to je njihova osobna misao. Stoga no hard feelings man.

16 godina
neaktivan
Njambris kaže...

@ Chaos

Napisao sam predugi post pa ga nisam citirao. Vjerujem da će iPhone 4 biti dobar jer koristim iPhone 3Gs a gori od njega nemože biti. Iphone OS je odličan i to je jedna od mnogih karakteristika zbog kojih ga i koristim. Ako je tebi iPhone : fuj i glupost nemoj ga koristit i amen. Već ima više 600 000 ljudi koji ga žele koristiti . Jedan više ili jedan manje. Nije sad to više bitno.

@ MrBic -

iPhone je smartphone i dobro im ide. Nije najbolji a niti nemora biti. Jedna od čari iPhona je što ima tone i tone aplikacija i lijep OS.  Treba jedno vrijeme da otkriješ sve što zbilja iPhone može. Ja imam jailbroken 3Gs kojeg sam prilagodio svojim potrebama. Evo i članak o ''Jabukinom'' udiu u tržištu: http://www.intomobile.com/2010/05/07/apple-boosts-global-smartphone-market-share-big-time-holds-on-to-no-3-position.html

Ima i drugih mobitela/smartphona pa ljudi mogu birati to se zove konkurencija....

Nokia prva o.O

17 godina
odjavljen
Clone kaže...

E sad, zasto, zato sto ako si citao prijasnje komentare netko je vec izjasnio da, svatko ima svoj ukus, uredu je ako tebi nije pasao, i uredu je ako ga neces kupiti i koristiti (fala bogu jos nisu zmislili iPrisiljivač, za prisilnu kupnju iproizvoda : ) ), ali ipak oni su tvrtka kao i sve druge te svoje proizvode zele prodati u sto vecim kolicinama. To ja teko svugdje, samo sto apple-u ide punoo bolje jer ipak ima puno godina iskustva. Nitko te ne tjera da to kupis, a to sto drugi forumasi izlazu svoje zelje, zahtjeve, prohtjeve i kuđenja, to je njihova osobna misao. Stoga no hard feelings man.

Ne volim kad ljudi rade gimnastiku od mojih riječi. Jasno sam napisao da je iPhone kvalitetan uređaj i da ima svoju publiku (i kao takav ima svoje mogučnosti i svoje mane) kao što sam napisao da je jedino problem kad ga netko ide predstavljati kao da nema mane samo zato što njemu te mane ne predstavljaju problem. Ja ću napisati svoje mišljenje o Nokiji, napisati ću što mi odgovara, napisati ću ako mi nešto smeta, a ako netko pita za savjet jer razmišlja o kupnjim mobitela, napisati ću mu što sam primjetio, meni ne smeta, ali bi nekomu moglo smetati. Ako za iPhone napišeš isto, javiti će ti se 15 ljudi koji će te nazvati haterom i reći da preuveličavaš problem, da je veliki Jobs tu mogučnost izostavio jer ima revolucionarniji način za napraviti istu stvar (koji ne možeš primjeniti u svim situacijama) i sl. kao da su plačeni uvjeriti čovjeka da iPhone njemu odgovara.

Samo je to problem. Ako netko želi pisati pohvale, pa nek piše. Meni osobno novi iPhone djeluje fenomenalno, da ima flash ili da HTML5 jako brzo (i kvalitetno) zamijeni flash na netu, mislim da bih čak i uspio preći preko par ostalih sitnica koje me smetaju, ali to ne znaći da ću tebi reći da je i tebi savršen. Reći ću ti prednosti i mane, pa ti sam odluči.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan

Nerazumijem što je toliko bolje kod iphonea nego kod  kod drugih smartphoneova

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 21:17 (voyager).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

vjerovatno bolje reklame,stevea,logo jabuke i odanost appleu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
Chaos kaže...

Interesantno će biti vidjeti kako će se ti ajFonovi ponašati nakon par godina rada i dojmovi korisnika koji će željeti zamijeniti bateriju.

iPhone se ne popravlja kupuje se novi. Smijeh Taman kad stari uđe u kritično razdoblje pojavi se nova verzija. A ubrzo dolaze i ona Pariška ljeta mode ili kako već.Smijeh

MrBlc kaže...
 ali neke stvari će ipak prešutiti ili lagano ublažiti, a neke stvari može i ne uočiti.

Prije par dana lisato sam starije brojeve jednog renomiranog IT časopisa i u jednom broju stranicama nasuprot stoje recenzije 3GS-a i Nokie n96 ili n97.

3GS-u su nabrojani nedostatci ali na kraju odlomka jasno stoji, da ih neće previše secirati jer ipak je to nevažno kod takvog uređaja.

O Nokia-i su se opravdano raspisali (prva n97 baš i nije nešto) ali sve su nedostatke uredno nabrojali, kamera od 5mpix koja je loša za uređaj takve cijene - o kameri na 3gs nije bilo preiše spomena osim da je ima, iako je u slobodnoj prodaju skuplji od n97, pa čak su potrošili par redaka na pretvrdu! tipkovnicu.

Znači 2 konkurentna uređaja iz istog segmenta, jedan ima mane koje se ne bi smjele dogoditi s obzirom na cijenu, dok 2k skuplji uređaj ipak nije tip uređaja na kojem su ti nedostatci bitni da bi ih se uzelo u obzir.

Objektivno?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
neaktivan
Njambris kaže...
AnyDog kaže...

@Njambris:
Ma, gibaj ti, mulcu jedan prenabrijani.
Otkud ti pravo da misliš da samo ako sam posjedovao iPhone mogu nešto reći o njemu ? Ako ne razumiješ koliko je to glupa logika, onda stvarno ne znam.
Po toj logici, na primjer, bi svi nogometni suci morali znati igrati nogomet. Može se o nečemu suditi ako se to ne posjeduje. Nisam u pravu ? Ok ... I rest my case

Ma, šta je meni ustvari, raspravljat se ovakvim tupavim fanaticima.
Masturbiraj ti i dalje na svoj "uređaj odlične kvalitete izrade, kamere koja snima u 720p kvaliteti, Retina display-a, novog iOS -a 4, žiroskopa, bolje navigacije, jače baterije" i slobodno prodaj i svoj bubreg samo da imaš iOvo ili iOno.

Dabogda T-com digao cijene iPhone 4 na "samo" 8.999 kn uz pretplatu i500 (samo 500 kn mjesečno!!!) i ugovornu obavezu od 10 godina !

Bravo, Steve Jobs, digni im i zadnju lipu !

Kao prvo upravo sam te prijavio zbog vrijeđanja. Kao drugo: Zašto bi ja bio fanatik? Pa čovječe Božji imao sam i HTC i iPhone pa znam koje su kvalitete i mane jednog i drugog uređaja. Meni se čini da si ti nabrijan u ovoj priči. I zašto to nepoterbno vrijeđanje??? Vjeruj mi da nemam pretpaltu ( koja mi nažalost treba)  nebi ja kupio iPhone jer je preskup.

Tvoja reakcija je totalni fail... Koma. Pa tu samo da razmjenjujemo mišljenja a ne da se vrijeđamo. Svako ima pravo na svoje mišljenje. O ukusima se može rasparavljati.

Hahaha, stvarno si lukav, iskoristio si što te nisam citirao, pa si editirao tekst, tj. izbrisao si ono "gibaj" s kojim mi se obraćaš. Stvarno igraš pošteno, stvarno si častan i imaš pravo da te moje riječi vrijeđaju ( ovo je sarkazam, ako nisi razumio ).
Dakle, ako je netko vrijeđao - ti si bio prvi. (prvi moment mi je bilo krivo što sam onako odgovorio, sad više nije ... sorry)

Ja nisam nabrijan, samo lagano iziritiran. Tko je nabrijan, vidi se po broju postova, broju "suparnika" u raspravi i po angažmanu itd...

Razmjenjivanje mišljenja je ok. Ja sam iznio mišljenje, a ti si, bez ikakvih argumenata, mene PRVI vrijeđao (čisto da utvrdim gradivo)

"Fail" ... Kako obožavam kako se koriste trenutno "in" izrazi i fraze. Kako mi se čini, po tvojim "izražavanjima mišljenja",i bolje da ti nisam "like". Zabrinuo bi se ... Usput, i ja sam tebe prijavio (bez obzira na tvoje edit) ...

Dakle, da se vratim sa "off topic-a":
- Moje MIŠLJENJE (koje mi se ne da argumentirati) je da je iPhone preskupa igračka. Kvalitetan je, sve to stoji, strašna fora i odlična tehnologija (to nikad nisam negirao), ali debelo PRESKUPO. Također, mislim da vrlo malom broju ljudi on stvarno treba da bi opravdalo njegovu cijenu od, koliko ono, cca - 2-3 penzije, jedne prosječne plaće ...
A ona čekanja u redu + tolike pare za te iProizvode + tolika zagriženost i žestoko branjenje Svetog iPhona (i Crkve Appleove) - dovoljno da mi lagano zatitra kapak ...

Čestitke još jednom gospodinu Steve Jobsu i želim mu oporavak.

Pozzzzzzz Belji se

x
17 godina
neaktivan

Ma ohladio sam se sad. Više se ne ljutim. Zato sam maknuo svoju grešku iz posta. Nisam ti se trebao tako obratiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isss, kolko jadnika ovdje.

Pisu respect zato jer hrpa debila bez zivota kampira da bi se predbiljezila za hebeni mobitel.

Stvarno svaka cast! Respect! Postovanje! Hahahahah.

- Psiho246
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pisu respect zato jer hrpa debila bez zivota kampira da bi se predbiljezila za hebeni mobitel.

Netko isto tako non-stop kampira na forumu te samo čeka i čeka Apple teme... Zbilja interesantno 

I daj molim te se jednom informiraj prije nego što nešto napišeš. Kako netko može kampirati za online predbilježbu??? 

Stvarno svaka čast, respect i poštovanje LOL

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 21:08 (Dom031).
17 godina
Dom031 kaže...
Psiho246 kaže...

Netko isto tako non-stop kampira na forumu te samo čeka i čeka Apple teme... Zbilja interesantno 

LOL! Koji mi je ovo post danas?

Ti si isti ko ta ekipa koja kampira da se predbiljeze za mobitel.

Malo...ogranicen. xD

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
I daj molim te se jednom informiraj prije nego što nešto napišeš. Kako netko može kampirati za online predbilježbu??? 

Stvarno svaka čast, respect i poštovanje LOL

Kampiraju pred ekranom, nije velika razlika :P

17 godina
Psiho246 kaže...

zato jer hrpa debila bez zivota kampira da bi se predbiljezila za hebeni mobitel.

Dom031 kaže...

Apple is so much more than just another IT company.

It changes the way we look at managers and bureaucracy.

In 2007 Apple reinvented modern corporation, in 2010 Apple reinveted religion.

Wait till you see their's produts and adds, you'll change the way you think an feel.

Apple will change us. Forever.

Apple is the way of life.

Baš mi se sviđa ovaj Džonatan Iveovski riječnik...Smijeh

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dom031 kaže...
Psiho246 kaže...

LOL! Koji mi je ovo post danas?

Ti si isti ko ta ekipa koja kampira da se predbiljeze za mobitel.

Malo...ogranicen. xD

Tvoja ljubomora nadilazi sve granice. Valjda su si naručili zato da budu sigurni da će im mobitel stići na vrijeme a ne da se pitaju hoće li ih biti dovoljno u trgovini na dan prodaje.

A ovo je stvarno čudno, inače tvoji postovi čine veliki postotak u Apple temama, vjerojatno nisi na vrijeme vidio vijest. Možda si i ti kampao negdje?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice