I ne mogu zamislit da dosta vas nezna cijenit optimiziranost. Pa do sada je uvjek bilo ne pisano pravilo "ako ti je stari windows loše radio novi ce jos gore" i to je ostalo urezano u glave ljudima. Meni prijatelj kaže - pa kako cu ja proc na W8 jedva mi i W7 radi.
Svaka cast optimiziranosti! Tu im se mora priznati da su se potrudili tj prije bih rekao da su prvi put poceli misliti o njoj. No kao sto je receno, problem se javlja kod koristenja, definitivno se osjeti da to sucelje ne pripada na desktop. Razni nacini zaobilazenja metro-a me ne zanimaju, izbor je trebao biti tu out-of-the-box. A sto se tice ljudi koji unatoc zivciranju u radu kupuju OS, razmislite malo kakvu poruku saljete MS-u. Ja legalne Win8 mogu pokupiti besplatno preko faksa, ali ne zelim. Naucit ce se slusati korisnike tek kada ih se opali po dzepu tj prodaja ne ispuni ocekivanja. Onda se mozda posvete sucelju onako kako su se posvetili i optimiziranosti.
BTW da su fer prema kupcima, izdali bi i SP2 za Win7 te donijeli malo tih poboljsanja i tamo bez prisile na koristenje metroa..

It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow.