Stiže webOS tablet?

poruka: 23
|
čitano: 3.152
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže webOS tablet?".
17 godina
Stiže webOS tablet?

Puno potencijala sa hardverske, softverske i logisticke  strane (distribucija, oglasavanje...).

Bravo HP!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 23:17 (parizer).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Stiže webOS tablet?
Nekako mi se cini da ce puno toga ostati samo na papiru...
In Control
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Zasto to mislis? WebOS je po ocjenama na netu jedan od najboljih mobilnih OS-eva, HP je jedan od najvecih igraca... Preduvjeti su tu.

Ocigledno su odbacili Win/Intel kao nedovoljno dobro rjesenje i krenuli novim putem (ARM+WebOS)

18 godina
neaktivan
parizer kaže...

Zasto to mislis? WebOS je po ocjenama na netu jedan od najboljih mobilnih OS-eva, HP je jedan od najvecih igraca... Preduvjeti su tu.

Ocigledno su odbacili Win/Intel kao nedovoljno dobro rjesenje i krenuli novim putem (ARM+WebOS)

Ma sve to stoji sto si napisao...

Ali nekako mi sve to ne mirise dobro... i malo mi sve to sto se u posljednje vrijeme sa HP-om dogadjalo vuce na industrijsku spijunazu (od strane drugih tvrtki)...

Ali eto, moram reci da sam malo gledao najavu toshibinog tableta... nekako mi je taman...

In Control
17 godina
neaktivan
Pametno od strane HP-a, Windowsi bi skratili trajanje baterije a i sumnjam u njihovu brzinu na tabletu. Ovo bi mogao biti pravi konkurent u tržištu tableta.
Ono sto me iznenaduje jest da se o tabletima počelo sve vise i vise govoriti nakon iPad-a. Kao da svi čekaju sto će Apple isfurati pa poslije pokušavaju dostici njihovu kvalitetu izrade.
Neznam kakav je taj webOS ali kolko čitam po netu čini se da je dosta dobar, kupnja Palma i glasine o prestanku proizvodnje iSlatea su bile po meni od velike pomoći Hp-u posto se o tome u zadnje vrijeme najviše priča u IT industriji.
Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
18 godina
neaktivan
Stiže webOS tablet?

Ovo bi bio odlican potez HP-a. U kratkom vremenu bi se pojavile hrpe aplikacija posto ih je jednostavno izradivati, sto je bolje za nas korisnike, samo da se nagadanja ostvareNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stiže webOS tablet?

NE MOGU VJEROVATI DA NITKO NE SLUŠA GLAS NARODA KOJI ima potreba ZA TABLET PC SA WINDOWSIMA !!! 

Z

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
opcom kaže...

NE MOGU VJEROVATI DA NITKO NE SLUŠA GLAS NARODA KOJI ima potreba ZA TABLET PC SA WINDOWSIMA !!! 

Daj cocjece otidji u ducan i kupi si to! Pa Tablet PC-a baziranih na Windowsima ima vec 5 godina i nitko ih ne kupuje jer ne valjaju.

Ova HP-ova ideja sa WebOS-om bi mogla biti fantasticna. Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a, ali sad sa ovom informacijom vidim buduceg giganta (HP) koji ce se ravnopravno nositi sa Appleom. Iz cijele price imat cemo nekoliko pobjednika (Apple, HP, RIM, Google, HTC) i nekoliko loosera (Microsoft, Nokia).

18 godina

Sve ok to što je WebOS dobar ali jedini današnji konkurent po pitanju tabletnih OS-ova će biti Android i to jedino zbog svestranog Googlea. Naravno konkurent Appleu, koliko ja znam Android je drugi po redu po aplikacijama koje nudi za svoj OS. To ga svrstava kao jedinog pravog konkurenta Appleu.

Razumijem da neki proizvođaći ne žele tuđe kad već imaju svoje, ako HP i WebOS naprave pak nešto jako dobro ja se ne budem protivio dapače, konkurencija je dobra.

Samo da više od ovog ne "izmišljaju" jer više OS-ova na tom tržištu će raditi samo kaos, veći problemi developerima za izradu aplikacija na svim OS-ovima...

17 godina
protjeran
facewithascar kaže...
opcom kaže...

Daj cocjece otidji u ducan i kupi si to! Pa Tablet PC-a baziranih na Windowsima ima vec 5 godina i nitko ih ne kupuje jer ne valjaju.

Ova HP-ova ideja sa WebOS-om bi mogla biti fantasticna. Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a, ali sad sa ovom informacijom vidim buduceg giganta (HP) koji ce se ravnopravno nositi sa Appleom. Iz cijele price imat cemo nekoliko pobjednika (Apple, HP, RIM, Google, HTC) i nekoliko loosera (Microsoft, Nokia).

ma da, jadna nokia i microsoft ce propasti jer par jadnika tako misle, nema veze sto je nokia najjaci igrac na podrucju smartphoneova i mobitela opcenito...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 9:15 (grimyHR).
17 godina
protjeran
Stiže webOS tablet?

WebOS mi se osobno ne sviđa. Možda jer nisam imao priliku isprobati već sam ga samo vidio na youtube. Tko zna kako će ga prilagoditi, ali nekako sumnjam da će biti velike koristi od usb (inače najveća primjedba za ipad). kamera me ne dira jer tko danas koristi kameru za video razgovor? Aplikacije su za sada katastrofa. Trebali bi se ugledati na iphone OS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 9:39 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Stiže webOS tablet?

Napokon su me poslušali u HPu. :D Doduše, ne bih se nadao tom tabletu prije 2011.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Napokon su me poslušali u HPu. :D Doduše, ne bih se nadao tom tabletu prije 2011.

Vjerojatno ce ga scrapati kao i Slate...

In Control
18 godina
neaktivan
Stiže webOS tablet?

ma da, al svakako je ARM jedini logičan izbor za mobilnu platformu. Intel je u debelom zaostatku i dalje, toliko debelom da me to stvarno čudi ... obzirom da su mobilne platforme definitivno stvar budućnosti, a intel je ipak gigant što se dizajna i proizvodnje procesora tiče.

A.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

ma da, al svakako je ARM jedini logičan izbor za mobilnu platformu. Intel je u debelom zaostatku i dalje, toliko debelom da me to stvarno čudi ... obzirom da su mobilne platforme definitivno stvar budućnosti, a intel je ipak gigant što se dizajna i proizvodnje procesora tiče.

Ne znam zasto ali mislim da IBM nesto planira...

Nesto mi je previse tih u ovom slucaju...

A intel... pa ocito atom nije dovoljno dobar... pa su mozda rekli da zasada ipak nece...

Mobilne platforme mozda i jesu stvar buducnosti, ali desktop segment ce uvijek ostati za rad i slicne stvari... i za gaming...

In Control
17 godina
protjeran
Stiže webOS tablet?

pa nije bas da se intel ne ukljucuje u to podrucje...

http://www.bug.hr/vijesti/atom-smartphone/101943.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ma da, jadna nokia i microsoft ce propasti jer par jadnika tako misle, nema veze sto je nokia najjaci igrac na podrucju smartphoneova i mobitela opcenito...

Nokia nije najjaci igrac na podrucju Smartphonova vec dugo, vec na podrucju mobitela koji gube bitku uz smartphonove.

artfull kaže...

Zaboravio sam uvrstiti i Intel u drustvo gubitnika ako nesto brzo ne poduzmu.

Ne znam zasto ali mislim da IBM nesto planira...

Nesto mi je previse tih u ovom slucaju...

Ovo si dobro primjetio. IBM je previse jak igrac da bi ostao sa strane. Lako moguce da ce izletiti s necim iznenadjujucim.

17 godina
protjeran
facewithascar kaže...
grimyHR kaže...

Nokia nije najjaci igrac na podrucju Smartphonova vec dugo, vec na podrucju mobitela koji gube bitku uz smartphonove.

mda, sigurno je apple najjaci...

16 godina
protjeran
Apple ima najveci profit od smartphonea, ima jedna stranica google se zove, tamo to mozes provjerit.
Nokia mi se svidja jer je finska firma, al looseri su teski. Da jedan apple upadne na njihov teren bez ikakvog iskustva i u par godina ih pomete, tolko o njima.
17 godina
protjeran
ansha kaže...
Apple ima najveci profit od smartphonea, ima jedna stranica google se zove, tamo to mozes provjerit.
Nokia mi se svidja jer je finska firma, al looseri su teski. Da jedan apple upadne na njihov teren bez ikakvog iskustva i u par godina ih pomete, tolko o njima.

ok, daj mi onda dokaz na tu tvoju tvrdnju i nadi mi gdje ima podatak koliko je apple napravio prometa i profita samo prodajom iphone uredaja, nista drugo, ne aplikacije, servisi za glazbu, igre ipad, ipod itd...samo iphone uredaji, i onda isto to za nokiu

i ti luzeri imaju puno vise korisnika od applea i zadovoljavaju puno siru paletu korisnika, i dok god je tako, apple im ne moze nista, a pogotovo ne "pomesti"

18 godina
grimyHR kaže...
ansha kaže...

ok, daj mi onda dokaz na tu tvoju tvrdnju i nadi mi gdje ima podatak koliko je apple napravio prometa i profita samo prodajom iphone uredaja, nista drugo, ne aplikacije, servisi za glazbu, igre ipad, ipod itd...samo iphone uredaji, i onda isto to za nokiu

i ti luzeri imaju puno vise korisnika od applea i zadovoljavaju puno siru paletu korisnika, i dok god je tako, apple im ne moze nista, a pogotovo ne "pomesti"

Ma podkuruje lik vatru. Nedaj se.

Cim je reko luzeri, odao se da trola.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Independent kaže...
Ono sto me iznenaduje jest da se o tabletima počelo sve vise i vise govoriti nakon iPad-a. Kao da svi čekaju sto će Apple isfurati pa poslije pokušavaju dostici njihovu kvalitetu izrade.
Neznam kakav je taj webOS ali kolko čitam po netu čini se da je dosta dobar, kupnja Palma i glasine o prestanku proizvodnje iSlatea su bile po meni od velike pomoći Hp-u posto se o tome u zadnje vrijeme najviše priča u IT industriji.

Pa logično je da sada kada je Apple probio led (i to ne revolucijom tehnologije, već stvaranjem potrebe - marketingom) da će se i ostali okušati. A rijetko će koji drugi igrač imati takvu sposobnost stvoriti potrebu. Da ne ulazimo sada u detaljniju analizu...

A webOS je dobar. Uvijek ima prostora napretku (koji svako malo dolazi OTA ;)) ali ja sam oduševljen. Ali me baš zanima što će mu još napraviti prije negoli ga stave na tablet...

facewithascar kaže...

Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a...

Misliš kupnja Palm-a? :) Ili sam ja nešto propustio... :)

makopos kaže...

Samo da više od ovog ne "izmišljaju" jer više OS-ova na tom tržištu će raditi samo kaos, veći problemi developerima za izradu aplikacija na svim OS-ovima...

Ali vjerojatno hoće - i ne može se nikoga kriviti što pokušava. No sviđa mi se kako ide razvoj web-a koji lakše postiže cilj interoperabilnosti a to je ključ po meni. Kada bi svi ti OSevi bili 100% interoperabilni (iz današnjeg gledišta utopija ali nikad ne reci nikad ;)) jel bi ti bilo važno da ima i 20 različitih mobilnih OSeva?

Simbamef kaže...

WebOS mi se osobno ne sviđa. Možda jer nisam imao priliku isprobati već sam ga samo vidio na youtube. Tko zna kako će ga prilagoditi, ali nekako sumnjam da će biti velike koristi od usb (inače najveća primjedba za ipad). kamera me ne dira jer tko danas koristi kameru za video razgovor? Aplikacije su za sada katastrofa. Trebali bi se ugledati na iphone OS.

Ja sam probao i jedno i durog i trenutno koristim webOS i meni se itekako sviđa. Ima stvari i koje mi se ne sviđaju ali ono što mi se također sviđa za par godina više neću moći koristiti (PalmOS) a u tom slučaju webOS pokazuje najbolji potencijal. Vidjet ćemo...

domicius
16 godina
neaktivan
domicius kaže...
facewithascar kaže...

Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a...

Misliš kupnja Palm-a? :) Ili sam ja nešto propustio... :)

Ma da Palma. To je sve jedno te isto, ruzno jedno, ruzno drugo :-).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice