Puno potencijala sa hardverske, softverske i logisticke strane (distribucija, oglasavanje...).
Bravo HP!
Puno potencijala sa hardverske, softverske i logisticke strane (distribucija, oglasavanje...).
Bravo HP!
Zasto to mislis? WebOS je po ocjenama na netu jedan od najboljih mobilnih OS-eva, HP je jedan od najvecih igraca... Preduvjeti su tu.
Ocigledno su odbacili Win/Intel kao nedovoljno dobro rjesenje i krenuli novim putem (ARM+WebOS)
Zasto to mislis? WebOS je po ocjenama na netu jedan od najboljih mobilnih OS-eva, HP je jedan od najvecih igraca... Preduvjeti su tu.
Ocigledno su odbacili Win/Intel kao nedovoljno dobro rjesenje i krenuli novim putem (ARM+WebOS)
Ma sve to stoji sto si napisao...
Ali nekako mi sve to ne mirise dobro... i malo mi sve to sto se u posljednje vrijeme sa HP-om dogadjalo vuce na industrijsku spijunazu (od strane drugih tvrtki)...
Ali eto, moram reci da sam malo gledao najavu toshibinog tableta... nekako mi je taman...
Ovo bi bio odlican potez HP-a. U kratkom vremenu bi se pojavile hrpe aplikacija posto ih je jednostavno izradivati, sto je bolje za nas korisnike, samo da se nagadanja ostvare
NE MOGU VJEROVATI DA NITKO NE SLUŠA GLAS NARODA KOJI ima potreba ZA TABLET PC SA WINDOWSIMA !!!
NE MOGU VJEROVATI DA NITKO NE SLUŠA GLAS NARODA KOJI ima potreba ZA TABLET PC SA WINDOWSIMA !!!
Daj cocjece otidji u ducan i kupi si to! Pa Tablet PC-a baziranih na Windowsima ima vec 5 godina i nitko ih ne kupuje jer ne valjaju.
Ova HP-ova ideja sa WebOS-om bi mogla biti fantasticna. Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a, ali sad sa ovom informacijom vidim buduceg giganta (HP) koji ce se ravnopravno nositi sa Appleom. Iz cijele price imat cemo nekoliko pobjednika (Apple, HP, RIM, Google, HTC) i nekoliko loosera (Microsoft, Nokia).
Sve ok to što je WebOS dobar ali jedini današnji konkurent po pitanju tabletnih OS-ova će biti Android i to jedino zbog svestranog Googlea. Naravno konkurent Appleu, koliko ja znam Android je drugi po redu po aplikacijama koje nudi za svoj OS. To ga svrstava kao jedinog pravog konkurenta Appleu.
Razumijem da neki proizvođaći ne žele tuđe kad već imaju svoje, ako HP i WebOS naprave pak nešto jako dobro ja se ne budem protivio dapače, konkurencija je dobra.
Samo da više od ovog ne "izmišljaju" jer više OS-ova na tom tržištu će raditi samo kaos, veći problemi developerima za izradu aplikacija na svim OS-ovima...
Daj cocjece otidji u ducan i kupi si to! Pa Tablet PC-a baziranih na Windowsima ima vec 5 godina i nitko ih ne kupuje jer ne valjaju.
Ova HP-ova ideja sa WebOS-om bi mogla biti fantasticna. Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a, ali sad sa ovom informacijom vidim buduceg giganta (HP) koji ce se ravnopravno nositi sa Appleom. Iz cijele price imat cemo nekoliko pobjednika (Apple, HP, RIM, Google, HTC) i nekoliko loosera (Microsoft, Nokia).
ma da, jadna nokia i microsoft ce propasti jer par jadnika tako misle, nema veze sto je nokia najjaci igrac na podrucju smartphoneova i mobitela opcenito...
WebOS mi se osobno ne sviđa. Možda jer nisam imao priliku isprobati već sam ga samo vidio na youtube. Tko zna kako će ga prilagoditi, ali nekako sumnjam da će biti velike koristi od usb (inače najveća primjedba za ipad). kamera me ne dira jer tko danas koristi kameru za video razgovor? Aplikacije su za sada katastrofa. Trebali bi se ugledati na iphone OS.
Napokon su me poslušali u HPu. :D Doduše, ne bih se nadao tom tabletu prije 2011.
Napokon su me poslušali u HPu. :D Doduše, ne bih se nadao tom tabletu prije 2011.
Vjerojatno ce ga scrapati kao i Slate...
ma da, al svakako je ARM jedini logičan izbor za mobilnu platformu. Intel je u debelom zaostatku i dalje, toliko debelom da me to stvarno čudi ... obzirom da su mobilne platforme definitivno stvar budućnosti, a intel je ipak gigant što se dizajna i proizvodnje procesora tiče.
ma da, al svakako je ARM jedini logičan izbor za mobilnu platformu. Intel je u debelom zaostatku i dalje, toliko debelom da me to stvarno čudi ... obzirom da su mobilne platforme definitivno stvar budućnosti, a intel je ipak gigant što se dizajna i proizvodnje procesora tiče.
Ne znam zasto ali mislim da IBM nesto planira...
Nesto mi je previse tih u ovom slucaju...
A intel... pa ocito atom nije dovoljno dobar... pa su mozda rekli da zasada ipak nece...
Mobilne platforme mozda i jesu stvar buducnosti, ali desktop segment ce uvijek ostati za rad i slicne stvari... i za gaming...
pa nije bas da se intel ne ukljucuje u to podrucje...
ma da, jadna nokia i microsoft ce propasti jer par jadnika tako misle, nema veze sto je nokia najjaci igrac na podrucju smartphoneova i mobitela opcenito...
Nokia nije najjaci igrac na podrucju Smartphonova vec dugo, vec na podrucju mobitela koji gube bitku uz smartphonove.
Zaboravio sam uvrstiti i Intel u drustvo gubitnika ako nesto brzo ne poduzmu.
Ne znam zasto ali mislim da IBM nesto planira...
Nesto mi je previse tih u ovom slucaju...
Ovo si dobro primjetio. IBM je previse jak igrac da bi ostao sa strane. Lako moguce da ce izletiti s necim iznenadjujucim.
Nokia nije najjaci igrac na podrucju Smartphonova vec dugo, vec na podrucju mobitela koji gube bitku uz smartphonove.
mda, sigurno je apple najjaci...
ok, daj mi onda dokaz na tu tvoju tvrdnju i nadi mi gdje ima podatak koliko je apple napravio prometa i profita samo prodajom iphone uredaja, nista drugo, ne aplikacije, servisi za glazbu, igre ipad, ipod itd...samo iphone uredaji, i onda isto to za nokiu
i ti luzeri imaju puno vise korisnika od applea i zadovoljavaju puno siru paletu korisnika, i dok god je tako, apple im ne moze nista, a pogotovo ne "pomesti"
ok, daj mi onda dokaz na tu tvoju tvrdnju i nadi mi gdje ima podatak koliko je apple napravio prometa i profita samo prodajom iphone uredaja, nista drugo, ne aplikacije, servisi za glazbu, igre ipad, ipod itd...samo iphone uredaji, i onda isto to za nokiu
i ti luzeri imaju puno vise korisnika od applea i zadovoljavaju puno siru paletu korisnika, i dok god je tako, apple im ne moze nista, a pogotovo ne "pomesti"
Ma podkuruje lik vatru. Nedaj se.
Cim je reko luzeri, odao se da trola.
Pa logično je da sada kada je Apple probio led (i to ne revolucijom tehnologije, već stvaranjem potrebe - marketingom) da će se i ostali okušati. A rijetko će koji drugi igrač imati takvu sposobnost stvoriti potrebu. Da ne ulazimo sada u detaljniju analizu...
A webOS je dobar. Uvijek ima prostora napretku (koji svako malo dolazi OTA ;)) ali ja sam oduševljen. Ali me baš zanima što će mu još napraviti prije negoli ga stave na tablet...
Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a...
Misliš kupnja Palm-a? :) Ili sam ja nešto propustio... :)
Samo da više od ovog ne "izmišljaju" jer više OS-ova na tom tržištu će raditi samo kaos, veći problemi developerima za izradu aplikacija na svim OS-ovima...
Ali vjerojatno hoće - i ne može se nikoga kriviti što pokušava. No sviđa mi se kako ide razvoj web-a koji lakše postiže cilj interoperabilnosti a to je ključ po meni. Kada bi svi ti OSevi bili 100% interoperabilni (iz današnjeg gledišta utopija ali nikad ne reci nikad ;)) jel bi ti bilo važno da ima i 20 različitih mobilnih OSeva?
WebOS mi se osobno ne sviđa. Možda jer nisam imao priliku isprobati već sam ga samo vidio na youtube. Tko zna kako će ga prilagoditi, ali nekako sumnjam da će biti velike koristi od usb (inače najveća primjedba za ipad). kamera me ne dira jer tko danas koristi kameru za video razgovor? Aplikacije su za sada katastrofa. Trebali bi se ugledati na iphone OS.
Ja sam probao i jedno i durog i trenutno koristim webOS i meni se itekako sviđa. Ima stvari i koje mi se ne sviđaju ali ono što mi se također sviđa za par godina više neću moći koristiti (PalmOS) a u tom slučaju webOS pokazuje najbolji potencijal. Vidjet ćemo...
Moram priznati da sam se cudio cemu kupnja RIM-a od strane HP-a...
Misliš kupnja Palm-a? :) Ili sam ja nešto propustio... :)
Ma da Palma. To je sve jedno te isto, ruzno jedno, ruzno drugo :-).