Službeno izdan Firefox 6

poruka: 52
|
čitano: 4.716
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno izdan Firefox 6".
16 godina
Re: Službeno izdan Firefox 6

Posto ionako nije najbolje rijesenje, stavis si WOT i to je to.

Možda ,kad ga se sjete napisati u 64 bita...

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Zato x64? Koristim Win7 Ultimnate x64, FF6 i najnormalnije koristim WOT na FF6? Zasto mora biti bas x64?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
(s)izgoreo kaže...
Kill Frenzy kaže...

čemu?

o youtube filmiću koji je integriran u neku 3rd party stranicu, ne vjerujem da nemaš full screen button na stranici youtube.com

kada postavim filmić sa youtubea na svoju stranicu mogu odrediti da nema full screen button.. kapiš sada?

Kapiš da sam ponovo instalirao mozillu i sve radi kako treba.Na onim videosima na kojima nisam imao fullscr. buttona sada ga imam{#}

16 godina
win32 kaže...
BlackMoon kaže...

Zato x64? Koristim Win7 Ultimnate x64, FF6 i najnormalnije koristim WOT na FF6? Zasto mora biti bas x64?

Zato što dosta koristim IE9 64 bit-a a wot ga ne šljivi ni jedan posto...

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
Službeno izdan Firefox 6

Evo i prvi problem sa FF6 na koji sam naišla. Kod online aplikacija desni klik mišem otvara i FF izbornik, a ne samo izbornik aplikacije i fino ga prekrije tako da ne mogu kliknuti ni na što. {#}

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Evo i prvi problem sa FF6 na koji sam naišla. Kod online aplikacija desni klik mišem otvara i FF izbornik, a ne samo izbornik aplikacije i fino ga prekrije tako da ne mogu kliknuti ni na što. {#}

Tools->Options->Prebaci na tab "Content"

U prvom okviru imas "Enable JavaScript" na cemu bi trebala biti kvacica, pored toga se nalazi tipka "Advanced" klikni na nju. Otvorit ce ti se prozor na kojemu trebas staviti kvacicu na "Disable or replace context menus". Restartiraj browser.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 16:42 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

FF i IE nisu isti browser.

IE svoje ekstenzije zasniva na nativnom kôdu, dok su Firefox ekstenzije zasnovane na XML-u i javascriptu. Da sada ne idem u detalje linkanja 32 bitnog sa 64 bitnim kôdom, reci cu ti samo da ce ti WOT raditi kako treba na 32 bitnom Firefoxu kojeg pokreces na 64 bitnom OS-u.

15 godina
neaktivan
Službeno izdan Firefox 6

Još jedno pitanje: Kako maknuti ovaj restore previous session gumb bez mrdanja po history postavkama?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zelis li da ti firefox automatski vrati sve tabove koje si prosli puta imala otvorene ili ti to uopce ne treba i samo zelis ukloniti "restore previous session" gumb?

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Session%20Restore#w_configuring-session-restore

Ako zelis potpuno onemoguciti sessionrestore, mozes podesiti firefox da cisti history pri zatvaranju, ili mozes u about:config namjestiti slijedece opcije:

browser.sessionstore.max_tabs_undo;0

browser.sessionstore.max_windows_undo;0

15 godina
neaktivan
Službeno izdan Firefox 6

Kad se napravi ovo sa about:config gumb još uvijek stoji na početnoj stranici. Kad se briše povijest prilikom novog otvaaranja FF-a taj se gumb kratko pojavi i nestane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj jos i ovo u about:config staviti

browser.sessionstore.enabled;false

btw. nadam se da si pravilno stavila one prethodne about:config postavke, tockazarez odvaja naziv postavke od vrijednosti postavke...

Ako ni to ne upali onda nemam ideja, mozes promijeniti homepage, ili mozes editirati css datoteke unutar firefoxa (nemam pojma koje tocno, ovo sam naveo samo zato sto sam siguran da se moze, a ne i kako to izvesti).

Prosvrljaj malo po ovoj temi, tu se vec raspravljalo o tome:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=38&t=2144207

EDIT: u folderu tvog firefox profila nalazi se podfolder chrome, u njemu napravi datoteku userChrome.css (obicna tekst datoteka, ali pobrini se da promjenis ekstenziju, windows explorer ju po defaultu skriva). U tu datoteku stavi slijedece:

#restorePreviousSession, #historyRestoreLastSession {display: none !important;}

Restartiraj firefox. To je iz zadnjeg posta na ovom linku gore. Valjda ce pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 18:07 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Službeno izdan Firefox 6

Hvala ti, da ne kompliciram više vratila sam se na www.google.hr/firefox homepage i problem rješen.

{#}

0 0 hvala 0
16 godina
rustweaver kaže...
BlackMoon kaže...

FF i IE nisu isti browser.

IE svoje ekstenzije zasniva na nativnom kôdu, dok su Firefox ekstenzije zasnovane na XML-u i javascriptu. Da sada ne idem u detalje linkanja 32 bitnog sa 64 bitnim kôdom, reci cu ti samo da ce ti WOT raditi kako treba na 32 bitnom Firefoxu kojeg pokreces na 64 bitnom OS-u.

Iskreno,ne zanima me 32 bitni Firefox,btw Wot radi i na 64 bit Minefieldu...znam samo da Site Advisor radi normalno na 64 bitnom IE9 koji mi je puno draži i brži browser od Firefoxa. Način rada i prihvaćanja ekstenzija znam jer nisam noob u svijetu računala. S druge strane WOT mi nikad nije bio drag jer je dosta paranoičan i pun false positive-a,što posebno nervira kad mu je uključen "blocking" mode. 

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Način rada i prihvaćanja ekstenzija znam jer nisam noob u svijetu računala.

Nisam bas siguran, jer si spominjao 64 bitni WOT. Na Firefoxu to ne postoji, WOT je tu univerzalan.

BlackMoon kaže...

S druge strane WOT mi nikad nije bio drag jer je dosta paranoičan i pun false positive-a,što posebno nervira kad mu je uključen "blocking" mode. 

WOT je community projekt, i svatko na njemu moze opaliti nekakavu svoju subjektivnu ocjenu da bi recimo nastetio konkurenciji (jedan webmaster drugome). Upravo iz tog razloga ne smijes njegove rezultate uzimati kao evandelje (kao i one na Wikipediji).

16 godina
Službeno izdan Firefox 6

Koliko se ne varam postoji i WOT za IE! A IE dolazi i u 64-bitnim inačicama. A taj isti glupi wot uopće ne poznaje 64 bit IE. Zašto?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne varas se, WOT za IE dolazi samo u 32 bitnoj varijanti. Na njihovim stranicama sam samo uspio pronaci informaciju da WOT trenutno nije podrzan na 64 bitnom IE-u (dragocjena informacija, kao da to i sami nismo skuzili). Uglavnom ovo nije moje podrucje, ne koristim niti IE niti WOT tako da nemam sto vise reci na to...

16 godina
Službeno izdan Firefox 6

Imam pitanje, mogu se koristiti dva firefoxa istovremeno?

Znači treba mi dva profila, ali svaki sa svojim shortcutom, te da me pri pokretanju firefoxa ne pita ništa. Svaki profil bi naravno ima drugačije ekstenzije, bookmarke itd..

Izvedivo?

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Znači treba mi dva profila, ali svaki sa svojim shortcutom, te da me pri pokretanju firefoxa ne pita ništa. Svaki profil bi naravno ima drugačije ekstenzije, bookmarke itd..

Izvedivo?

Ako je sedmica, samo novi user account i onda napravis shortcut ovako :
http://www.sevenforums.com/tutorials/419-run-different-user.html

Safer world through superior firepower
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Izvedivo?

Izvedivo.

http://kb.mozillazine.org/Command_line_arguments

Zanimaju te switchevi:

-profile

-no-remote

16 godina
cannon_fodder kaže...

Ako je sedmica, samo novi user account i onda napravis shortcut ovako :
http://www.sevenforums.com/tutorials/419-run-different-user.html

rustweaver kaže...

Izvedivo.

http://kb.mozillazine.org/Command_line_arguments

Zanimaju te switchevi:

-profile

-no-remote

Hvala proučit ću to do ujutro.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan
Službeno izdan Firefox 6

Evo maloprije mi iskočio neki update. Sad je 6.0.1 verzija:

Šta nije bilo govora da neće biti međuverzija (ili sam ja nešto krivo shvatio)?

World Championships: 7, GP started: 2, Po81, GP wins: 91dium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,483

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Evo maloprije mi iskočio neki update. Sad je 6.0.1 verzija:Šta nije bilo govora da neće biti međuverzija (ili sam ja nešto krivo shvatio)?

Evo i razloga tog updatea.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice