ja je imam na ubuntu ne vidim apsolutno nikakvu promjenu ni u brzini i ni u izgledu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo je nis drugo nego FF 4.1, a oni mogu oznacavat kako god zele
koga briga za oznaku, bojim se da nećete instalirat... ;)
Ova numeracija je namenjena onim korisnicima koji puše fore da je veći broj odmah i bolje i naprednije.
Govorim o razlici Opera 11 -> Chrome 14 -> IE 9 -> Firefox 5, i odmah tu korisnik pomisli kako Chrome ima pregršt opcija i napredniji od ostalih.
Nažalost, takvih korisnika ima puno. Pored toga, to je i marketingški trik.
A Operaši puše u marketingu bez obrzira koliko je Opera dobar proizvod.
Sa druge strane, drugim korisnicima neće biti broj bitan već će želeti da budu u korak sa konkurencijom i da stalno dobijaju neka poboljšanja i nove funkcije što će dobijati svaka tri meseca.
Ne vidim razlog (sem dodataka) zašto ne nadogratiti na Firefox 5 kada ima 668 izmena (ispravke, poboljšanja memorije, nove mogućnosti, nove podrške itd) pa bile one vidljive ili ne.
84% dodataka je trenutno kompatibilno sa peticom.
al foxytunes i mcaffesite advisor nisu posto smatram da su trebali bit medju prvim bit kompatibilni koristio sam ih sve do ff 5 bez problema i sad odjednom me mozilla zahebala 
al foxytunes i mcaffesite advisor nisu posto smatram da su trebali bit medju prvim bit kompatibilni koristio sam ih sve do ff 5 bez problema i sad odjednom me mozilla zahebala 
Ti se opterecuješ oko Siteadvisor, pa nije Bog i Batina ko ga šljivi zapravo pa ima i boljih rješenja od njega kao WOT i nema frke.

Tek sam stavi Firefox 4 tako da će ovaj morati malo pričekati.
Nove verzije pretraživača svaki dan niču kao gljive poslije kiše.
Tek sam stavi Firefox 4 tako da će ovaj morati malo pričekati.
Nove verzije pretraživača svaki dan niču kao gljive poslije kiše.
Očito mnogo ljudi ne shvaća da je to dobro jer je browser war takav kakav je i u njemu se najbolje može ostat kompetitivan ubrzanim razvojoj, posebno za slabije upučene korisnike kojima mali bugfix releaseovi i ne predstavljaju nešto posebno važno.
Sam broj verzije ioanako nije bitan, mogli su ga nazvati i Firefox 2011. Bitno je što je promjenjeno, dodano, popravljeno... a to nema veze s brojem. Većini ljudi koji samo koriste programe bez da znaju više o njima veči broj znači bolje (uglavnom se može uzeti da je tako), a onima koji znaju nije bitan broj nego sadržaj.
A ja još na 3.6 verziji :O
Većini ljudi koji samo koriste programe bez da znaju više o njima veči broj znači bolje
Tako je.
Većina misli da je Windows 7 desetljećima stariji od Windows 95, a stoljećima zaostaje za Windows 2000.
Google toolbar ne radi pod Firefox-om 5 tako da ću čekat novu verziju toolbar-a pa onda upgrade.
Većini ljudi koji samo koriste programe bez da znaju više o njima veči broj znači bolje
Tako je.
Većina misli da je Windows 7 desetljećima stariji od Windows 95, a stoljećima zaostaje za Windows 2000.
Ako je ovo bio sarkazam onda je nepotreban, jer je tocno ono sto je Hary napisao...
Ja se ne uzbuđujem oko toga, samo otvoriš direktorij %userprofile%\application data\mozilla\Firefox\Profiles\ pa uđeš u svoj profile direktorij i u njemu poddirektorij "extensions" i tu šetaš lagano jedan po jedan dir i gledaš install.rdf datoteke. U svakoj ćeš naći nešto tipa:
<em:targetApplication>
<Description>
<em:id>{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}</em:id>
<em:minVersion>3.0</em:minVersion>
<em:maxVersion>5.*</em:maxVersion>
</Description>
</em:targetApplication>
tu je bitan ovaj red gdje kaže "maxVersion", upišeš si 5.*, 6.*, 10.* :) da vrijedi i za ubuduće i mran si. Imam tako nekih pluginova kojima je razvoj stao davnih dana pa im je i verzija 3 bila nepoznanica... a rade i na 5-ici na ovaj način.
Iduce godine u ovo vrijeme - Firefox 181