Slabija prodaja glazbe

poruka: 31
|
čitano: 4.454
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slabija prodaja glazbe".
18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

meni je baš super što nikome nije ni prošlo kroz glavu da bi možda, ali samo !možda! za pad prodaje mogla biti zaslužna činjenica da je kvaliteta glazbe danas toliko drastično niska da ju čak ni tinejdžerice više ne kupuju. a kamoli kolekcionari ili npr. ljudi s ušima.

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

a što bi ja kupovao muziku kada mogu za džabaka naci na netu...:P

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Slabija prodaja glazbe
horza kaže...

meni je baš super što nikome nije ni prošlo kroz glavu da bi možda, ali samo !možda! za pad prodaje mogla biti zaslužna činjenica da je kvaliteta glazbe danas toliko drastično niska da ju čak ni tinejdžerice više ne kupuju. a kamoli kolekcionari ili npr. ljudi s ušima.

Potpuno se slazem.
Posebno u Hrvatskoj. A i netko tko hoce malo uzeti vremena i poslusati rijeci vecine novijih engleskih pjesama... Ajme majko...
No mislim da treba tu pridodati namet zamp-u i opla! Evo ti porasta prodaje. Ne mogu ti reci koliko me boli sto ce ZAMP dati mojih par lipa nekoj tamo Simoni koja ima sve argumente za pevaljku ali niti jedan za pjevacicu Sramim se

18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

Da se malo nadovežem na raspravu o kvaliteti glazbe:

Pa šta očekujete od glazbe kad se u pola Zagreba tzv. grada hrv. kulture pušta Seka Aleksić,Mile Kitić i danenabrajamkosvejoš.

Ja osobno protiv glazbe iz Srbije nemam ništa - slušam pjesme od Bjelog Dugmeta,ali ove "pjesme" su stavrno sramota.

Neko je  na TV-u rekao - "Turbo folk je bomba napravljena u Srbiji,a eksplodirat će u Hrvatskoj" - Čudno je malo kad svi moji prijatelji znaju tekstove od "Avanture" ili "Armanija",a kad ih pitaš jel su čuli z UB40 bulje ko blesavi - neznaju ni za Europe,Eurytmics(ovo sam krivo napiso al nema veze),neznaju ni za ekstra hitove tipa "Bed of Roses","Highway to Hell",a čak nisu čuli ni za domaće hitove tipa "Duge kiše jesenje" ili neke genijalne pjesme od Parnog valjka - al mene baš briga ja ću uživat i kad nekad poslušam Final Countdown,Sweet Dreams,Holdin Out For A Hero,Born To Be Wild,a oni nek plešu uz ritmove avanture.

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima. 92% tinejđera su gay. Ako si ti među onih 8% koji su jos uvijek hetero kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Slabija prodaja glazbe

Pa ko ce jos kupit bilo kaj kad su tu torrenti i Flatrate stvarno nema smisla a o onome kaj se kod nas slusa nema smisla raspravljati ovdje to su jednostavno teske bljuvotine navalili glazbeni virusi s istoka trebalo bi podijelit cjepiva!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa ko ce jos kupit bilo kaj kad su tu torrenti i Flatrate stvarno nema smisla...

Tvoj stav je iz korjena pogrešan.
Stvar je u tome cijeniš li ti nečiji rad. Pošto ne cijeniš, rekao bih da si jako, jako mlad i da nisi nikada radio za novac u životu. Ili ne dovoljno da bi razumio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 14:37 (Ime).
17 godina
Slabija prodaja glazbe

Za dobru mjuzu se uvijek isplati dat novce. Nema ljepšeg od originalnog CD-a u ruci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Hrco kaže...

Za dobru mjuzu se uvijek isplati dat novce. Nema ljepšeg od originalnog CD-a u ruci.

Slažem se. Ali nema puno autora u Hrvatskoj za koje vrijedi izdvojit nešto novca.
Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.
17 godina
Slabija prodaja glazbe

Sama činjenica da više nema dobrih glazbenika je u neku ruku točna, gledam, slušam ove danas glazbenike pa to je za plakat neka severina, simona da ne nabrajan težak šund i to šta kažu cajke ja slušam uglavnom strane pisme rap, hip-hop, pop, r'n'b itd, naše samo stare pisme, pa sad kad gledan ja neman di izać jer svi puštaju te šugave cajke gadu mi se ili naš šund. u životu san radija i to po najgorim satnicam iako ima tek 19 god još se školujem, i znam kako je teško zaradit, ali kad ljudi od svih troškova ne mogu izdvojit još 200-300-njak kuna za novi cd to je stvarnost daleko je to od ideala, ja ću prvi skinit sa neta, je da nije u redu al tako to ide

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Slabija prodaja glazbe

Gospon Ime pa pogledaj u profil pa bus videl koliko imam godina ja imam CD-a vise nego ti kose na glavi a njih stotinu je  jos iz 1989 godine i to originala ja  slusam samo rock i nista drugo to su sve uglavnom kupljeni original CD-ovi davnih godina ovo kaj sam rekao gore je receno opcenito za danasnju mladju generaciju i to stoji svi skidaju sve kaj se moze i to je to, ak koji od mojih starih dobrih rock bendova izda kaj novo ja cu kupit kao primjer je novi AC&DC CD koji je vec kod mene doma no necu kupit nista drugo jer ne valja i ne konzumiram nista osim rocka a i ovak nas plackaju di stignu pa treba uzeti  badava ak ti se nudi!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Slabija prodaja glazbe

svugdje ce naci ispriku,ali da je opcenito svijet u kolapsu,da se smanjeno troshi,pa onda tako i na to,to im nije palo napamet

valjda im tu nije odgovaralo

vishe su im pasali ti drugi razlozi padu prodaje albuma

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

Pala je prodaja zbog pirata i to je to.

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
disco brew kaže...

Pala je prodaja zbog pirata i to je to.

A šta je sa krizom u svijetu, koliko je samo ljudi ostalo bez krova nad glavom u SAD-u zbog krize, nema se love čak ameri više ne kupuju velike SUVove. Najlakše je okrivit pirate, mada nije da nisu krivi ali opet nisu toliko krivi, puno je razloga, nekvalitetna glazba, kupovina preko neta, pirati i nemaju ljudi love da kupuju samo orginale, mislim da je največi problem da puno albuma ima kvalitetnu jednu ili dvije pjesme pa je bolje kupit par pjesama sa albuma za manju lovu nego cijeli album sa kjeg češ slušat par pjesama.
18 godina
neaktivan
2rambox
Drago mi je to cuti, onda se slazemo u vecini stvari. Cak i po izboru glazbe. Kao hint, poslusaj Disturbed ako ti se svidja AC/DC.
18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

Pa u svejedno pjevači vise zarađuju preko raznoraznih ZAMP-ova nego preko prodaje CD-a. Tako da mislim da ih ovo nije bas previse pogodilo.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

Ako mi je baš stalo do grupe koju volim i koja je izdala dobar cd, kupit ću original. Bez obzira što mogu skinuti sa neta, veći mi je užitak kad slušam original!

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 0
17 godina
Slabija prodaja glazbe

Plaču majstori da se CD-i ne prodaju dobro... Mislin, kako ih ni sram očekivat od bilo koga da za CD na kojem je jedna pjesma eventualno slušljiva izvali 150 - 200 kn!?? Ma da san milijarder iz principa ih ne bi kupoval!

Sve albume skidan priko torrenta (a di mi je samo etika? Osmijeh), ali ako mi se neki album dopada kupin ga jer original je ipak nešto posebno. A one koji ni se ne dopadaju ionako obrišen tako da ipak na miru spin celu noć NevinašceNevinašceNevinašce

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

živjele neimenovane piratske stranice i p2p

bar dok se ne zaposlim, jer sad mi nije svejedno izdvojit 100 i više kuna za cd

i potpuno se slažem s onim da je sadržaj s orginalnog diska   puno draži i imanećeg tu, jer znam ja ponekad kupiti poneki album, ali samo ako je dobar

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 1:52 (brezonja).

0 0 hvala 0
18 godina
Slabija prodaja glazbe

Normalno da CD niko ne kupuje. Ja sam sve moje CD-ke bacio u podrum, zato sto na jedan kompjuter, MP3 player ili telefon, mogu snimiti stotinjak MP3 pjesama, tako da CD kao medij je stvarno zastaren,kao flopi disk. Zamislite da idete na odmor ili vikend, sa jedno 20-30 audio cd-a, kako bi bilo.

Kao programer koji zivi od prodaja softvera, meni se ne svidja piraterija, no i pred 10-15 godina, kad jos nije bilo interneta, moglo se kupiti piratska kaseta sa pjemama, najcesto pod ruke kod tipova koji prvi imaju najnoviju muziku. Mislim i da zabrane torrent, onda ce se opet pojaviti neki tipovi, sa vezama preko bare, koji nelegalno distribuiraju muzicki, video i neki drugi sadrzaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Hrco kaže...

POTPIS...

Ali danas su razne simonice, neki gayevi i ostali "wannabe" zasjenili VELIKANE...

Mate Bulic, Miso kovac, Oliver pa cak i Thompson mogu i dalje punit dvorane.
Zanima me koliko bi Ivana Radovnikovic, Sasa,Simona i ostala shit produkcija napunila dvoranu... Ma ni da je besplatno

MISO ce je uvijek napunit, pa lijepo da se u dvorani pusta njegov cd a on pije u backstagu XD

"nemamo vam klapsku muziku, ali imamo simonu"
a kad pitas neku muziku koja nije "pljuvanje po umjetnosti" onda te cudno gledaju "WTF" ...

I dan danas se na festama slusa i Miso i Prljavci i ostala ekipa koja odumire zbog nemarketinga i samopromocije u svakom baru koji se otvara
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
18 godina
neaktivan
Skywalker kaže...
Hrco kaže...

Slažem se. Ali nema puno autora u Hrvatskoj za koje vrijedi izdvojit nešto novca.

Pa ako nema autora u Hrvatskoj koje ti voliš slušati,zašto onda uopće i piratiziraš?Ovo vrijedi jedino ako piratiziraš glazbu koju ne slušaš,a ako ne zaboravi.
Uglavnom, nije mi jasno tvoja rečenica,"Ali nema puno autora u Hrvatskoj za koje vrijedi izdvojit nešto novca".Da li to znači da ti ne kupuješ glazbene proizvode ili ti piratiziraš zato jer su loši"?Mislim ako ti se ne sviđa glazba onda ju ni ne kupuješ,a ne piratiziraš.

Failure is never an option
18 godina

Mislio sam to što sam rekao. Za one koji nešto vrijede nije mi teško iskeširat lovu za originalni CD. To i radim. Pa neću valjda kupovat CD-e od Simone,Petra Graše,Dražena Zečića i sličnih estradnih pojava. A za onu umjetnost koja nešto vrijedi izdvojim ponešto.

A što se tiče piratiziranja,skinem da bi pogledao sviđa li mi se i ako imam para kupim.

Druga je stvar s igrama,za njih stvarno ne mogu izdvojit toliko,a i ne igram više puno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 12:06 (Skywalker).
18 godina
Slabija prodaja glazbe

CD Simonice je iz provjerenih izvora najbolji za podlozit monitor ak malo visi na stranu a za to jedino i sluzi ili kao frizbi!!!Šutim

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Slabija prodaja glazbe

Jao molim vas prestanite s tim glupostima tipa radit za pare,ovo,ono

Svim našim glazbenicima je i više nego dobro,a to što sam ja skinio album preko neta ništa njima neće otežat život - kolke samo pare vrte na reklamama i koncertima.

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima. 92% tinejđera su gay. Ako si ti među onih 8% koji su jos uvijek hetero kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zippo kaže...

Svim našim glazbenicima je i više nego dobro

Haha, dobar vic. Šansa da se neko danas u svijetu probije bez veza u glazbenoj industriji je jako mala, a taj netko mora stvarno biti dobar u rađenju muzike... A kod nas su te šanse 10x manje...

A našim poznatim glazbenicima i nije tako dobro, sjećam se kad je Kekin iz HP-a bio u Koledžici i rekao je da mu je zarada od glazbe dovoljna da živi solidnim životom, ali ništa specijalno. Uostalom, mi ne cijenimo dovoljno našu muziku zato što je većina nje nekvalitetna, a zbog toga najviše ispaštaju dobri, ali nepoznati bendovi.

Što se tiče prodaje, ne čudi me slaba prodaja, što zbog enormnih cijena, cca. 80 kn za jedan album, na kojem je oko 10 pjesama, album s 2 CD-a dođe cca. 120 kn i ja ne mislim izdvajati tolike pare, čak ni za grupe koje slušam, eventualno za Dire Straitse :)  Uglavnom, enormne cijene, jest da je to uložen trud, al j*bi ga, tolko bogme ne vrijedi...

Drugi razlog je piratstvo. Em je besplatno, em je brže i jednostavnije...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
18 godina
protjeran
Skywalker kaže...

Mislio sam to što sam rekao. Za one koji nešto vrijede nije mi teško iskeširat lovu za originalni CD. To i radim. Pa neću valjda kupovat CD-e od Simone,Petra Graše,Dražena Zečića i sličnih estradnih pojava. A za onu umjetnost koja nešto vrijedi izdvojim ponešto.

A što se tiče piratiziranja,skinem da bi pogledao sviđa li mi se i ako imam para kupim.

Druga je stvar s igrama,za njih stvarno ne mogu izdvojit toliko,a i ne igram više puno.

al necesh valjda to niti piratizirat?!?
il ipak? ;P
zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina
Slabija prodaja glazbe

Neću piratizirat jer takve stvari ni ne slušam.

Ono što slušam i za što sam stvarno zapeo,to kupim.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

Ne slušam gotovo nikako domaću glazbu, na narodnu, rap i r&b mi se skoro povraća. Tj. roker sam ali nikada, ali apsolutno nikada, nisam rekao ništa protiv Petra Graše. Čak štoviše jedan je od rijetkih koji i dan danas znaju izbacit pokoju kvalitetnu pjesmu. Ne diraj nam PetraSmijehpljuj po cajki.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
18 godina

Sorry,nisam čak ni mislio na njega,slučajno se tu našao. Mislio sam na one koji štancaju pjesme kao aute na traci.

18 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
 Ne slušam gotovo nikako domaću glazbu, na narodnu, rap i r&b mi se skoro povraća. Tj. roker sam ali nikada, ali apsolutno nikada, nisam rekao ništa protiv Petra Graše. Čak štoviše jedan je od rijetkih koji i dan danas znaju izbacit pokoju kvalitetnu pjesmu. Ne diraj nam PetraSmijehpljuj po cajki.
 Nemoj onda ti dirati r'n'b. Ne mislim na ove POP specijalce tipa "Rihanna n crew niggaz" već na onaj stariji r'n'b tipa Aretha Franklin...

Evo, na Wikipediji, kad upišeš "r'n'b" izbaci članak u kojem se nevjerojatna 2 reda posvećuju današnjem contemporary [suvremenom] r'n'b-u. Evo tih magičnih 2 reda:

"In the 2000s, the initialism R&B is almost always used instead of the full rhythm and blues, and mainstream use of the term usually refers to contemporary R&B, which is a modern version of soul and funk-influenced pop music that originated as disco faded from popularity."
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice